Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Prci, prci, prcičky: Školní sraz

Recenze: Prci, prci, prcičky: Školní sraz

Vydáno: 04.04.2012 11:00 v sekci Recenze | Premiéry - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Jim, Oz, Kevin, Finch a zejména Stifler se vrací, aby všechny diváky přesvědčili o tom, že od svých školních let se vůbec nezměnili. Jde však spíše o nostalgickou podívanou, nebo o poslední hřebíček do rakve uvadající série?

Prci, prci, prcičky: Školní srazRecenzoval/a Vratislav Šálek dne 04.04.2012 11:00. Jim, Oz, Kevin, Finch a zejména Stifler se vrací, aby všechny diváky přesvědčili o tom, že od svých školních let se vůbec nezměnili. Jde však spíše o nostalgickou podívanou, nebo o poslední hřebíček do rakve uvadající série? Hodnocení: 3
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
První Prcičky (člověk, který tehdy vymýšlel český název, zřejmě zažil záblesk geniality...) byly poměrně vtipné a hlavně rozjely nevídanou vlnu podobných filmů, které ale nikdy nedosáhly jejich úrovně a byly spíše dost zoufalé. To bohužel platilo i u dalších šesti pokračování celé série, z nichž závěrečné čtyři šly zaslouženě rovnou na video. Teď se ovšem celá sága s pompou uzavírá na plátnech kin ve snímku s podtitulem Školní sraz.
A v něm se vracejí všichni staří známí, kteří se de facto nezměnili. Samozřejmě zestárli, někteří založili rodiny, jiní se stali uznávanými televizními hvězdami, v jádru ale zůstali těmi stejnými nešiky a nemotory, jakými vždy byli. Jejich vytíženost způsobila, že se dlouhá léta neviděli, což by se mělo změnit při příležitosti chystaného školního srazu. Čtyři spolužáci a věrní kamarádi Jim, Oz, Kevin a Finch se rozhodnou sejít o pár dní dřív a uspořádat menší pánskou jízdu. Při ní ale náhodou narazí na Stiflera, jenž je přímo magnetem na trapasy, a přátelské setkání se mění v bláznivou a nevázanou jízdu.
Alfou a omegou snad závěrečného příspěvku do zaběhnuté série bylo obsazení všech rolí původními herci. To se režisérské dvojici Jon Hurwitz a Hayden Schlossberg nakonec povedlo, za což mohou být rádi. A stejně tak i diváci. Ti totiž tím pádem tak nějak ví, co očekávat. Jason Biggs je moc fajn, ale všechno sám neutáhne, Chris Klein je opět prkenný, Eugene Levy bezmála geniální a Seann William Scott famózní. Právě na jeho Stifflerovi film do značné míry stojí, čehož on dokáže do puntíku využít a roli si také náležitě vychutnává.
Většina jeho gest i hlášek je vtipných a úderných a zcela přesně sednou do té které situace. Někdy už to sice zajde mírně za hranici dobrého vkusu a Scott přehrává víc, než by bylo zdrávo, není to ale nikterak zásadní. To vlastně platí o humoru celého filmu. Ten je svěží, nenáročný a trefný. O to víc mrzí, když zbytečně sklouzne do fekální roviny, která je i vzhledem k věku postav decentně nepatřičná. Prvoplánovost naopak nevadí, neboť je umně podána a nijak neuráží.
Tempo je vůbec po tři čtvrtiny filmu překvapivě svižné a děj plyne tak rychle, že se ani divák příliš nemusí dívat na hodinky. Scénář nedrhne, dialogy mají hlavu a patu a jsou skvěle vypointované. Až si říkáte, jak moc dobré to rozloučení se sympatickými hrdiny je.
Kde je tedy problém? V poslední půlhodince. Ta je věnována tomu, co dalo snímku název, tedy školnímu srazu. A ten je bohužel nejméně zajímavý. Najednou se tu objevují postavy, které si musí odbýt povinnou účast a jejichž vtípky plně doceníte jen tehdy, pokud si jedničku pamatujete podrobněji a ne jen zběžně. Ne že by humor byl nějak výrazně jiný, jen víc drhne a vypadá trošku šroubovaně a násilně.
Hlavně ale ke konci nastolené tempo bohužel lehce nepochopitelně zvolní a různé vtipné gagy ustupují melancholii, která tady působí jako pěst na oko. Rozehrané osudy několika postav je pochopitelně potřeba uzavřít, což se děje tím nejklišovitějším a nejobyčejnějším způsobem. Právě v těchto momentech se plně odhaluje v komediích problematická délka takřka dvou hodin.
V závěru se tak objevuje až nepříjemně mnoho vaty, která děj nikam neposouvá a je dost samoúčelná. Je to tedy onen titulní sraz, který sloužil jako záminka k natočení filmu, co ho ve výsledku sráží a ubírá jinak silné bodové hodnocení.
Prci, prci, prcičky: Školní sraz je velmi slušná komedie, která ale bohužel v závěrečné třetině zabředne do vážnějších tónů a nepříjemně tak celkový dojem trochu pokazí. V rámci zaběhnutých pořádků jsme však o moc víc asi dostat nemohli. Teď už zbývá jen doufat, že nikoho už nenapadne točit žádné pokračování (závěr si nechává malinko otevřená dvířka), protože toto je až nečekaně důstojné rozloučení s celou sérií.

Český trailer filmu Prci, prci, prcičky: Školní sraz

NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
6/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Vyhnanec detektiv Pikachu je drsný chlapík, který se vrací do Číny (10.09.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10 nejsledovanějších seriálů na streamovací službě Voyo (10.07.2021 10:00 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Když dostával otázky a odpovědi, zažil Angličan zlý časy v El Royale a Twin Peaks (15.01.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Táta a superpoldové jsou doma a hra začíná (11.12.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Mistr hazardu Batman ztratil Stalina a volá netvora (20.11.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Děda postrach rodiny v traileru (31.07.2020 15:00 v Novinky | Trailery)
- Seriál Cobra Kai jde na Netflix (23.06.2020 11:19 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Hastrman, Jackie a Viktor Frankenstein jsou zoufalci (13.09.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bella a Sebastian jsou svědkové Putinovi, kteří se ocitají v pavučině a tančí zuřivou salsu (31.05.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Osamělý přespolní běžec generál MacArthur čte mapy ke hvězdám a hledá papírová města (24.05.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV recenze: Cobra Kai - 2. série (04.05.2019 12:00 v Články | Televize)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu