Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 20. 11. 2020 - 26. 11. 2020

TV tipy: Mistr hazardu Batman ztratil Stalina a volá netvora

Vydáno: 20.11.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Business Insider

Ani blížící se poslední měsíc roku nepřiměl televize k zásadnějším změnám, tudíž se tak nelze těšit na žádné velké premiéry. Z těch menších ale rozhodně stojí za pozornost fantasy Volání netvora a satira Ztratili jsme Stalina.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Arthur (Arthur) (pátek 20. 11., Nova Cinema, 15.20 - 17.25 / sobota 21. 11., 10.15 - 12.20)

Plakát filmu Arthur / Arthur
© IMDb
Skoro dekádu starý remake romantické komedie z osmdesátých let není nijak výrazný, ničím nepřekvapí a hodnocen je jen velmi lehce nadprůměrně. Celovečerně debutující režisér Jason Winer v něm nevymýšlel nic složitého a po celou dobu se spoléhal na diváckou jistotu. Ta spočívá v pohodové atmosféře, celkovém nadhledu, relativně svižném tempu a předvídatelném příběhu, který je naštěstí po většinu času vtipný, ačkoli humor není nikterak chytrý a nápaditý. Matnost a tuctovost snímku pak zachraňuje výborné obsazení, v němž hlavní roli ztvárňuje solidní, i když leckomu protivný Russell Brand, jehož výtečně doplňují Helen MirrenJennifer GarnerGreta GerwigGeraldine JamesLuis Guzmán nebo Nick Nolte. Zásadním problémem je však to, že v poslední třetině se tvůrce snaží zvážnět a komediální rovinu upozaďuje, což moc nefunguje a jakési morální poselství tak vyznívá nechtěně směšně a křečovitě. Nenáročná oddechovka.    

Zajímavost: Nabídku na režii filmu dostal i Kevin Smith.

Originální trailer filmu Arthur / Arthur
Pochoduj nebo zemři (March or Die) (pátek 20. 11., Prima Max, 20.00 - 22.20 / sobota 21. 11., 15.40 - 18.05 / úterý 24. 11., 09.05 - 11.20)

Plakát filmu Pochoduj nebo zemři / March or Die
© IMDb
Britské válečné drama s dobrodružným nádechem z druhé poloviny sedmdesátých let u nás není moc známé, což je trochu škoda. Závádí totiž diváka do světa cizineckých legií za první světové války, což je pořád hodně atraktivní téma a režírující Dick Richards ho navíc dokázal využít naplno. Spolehl se tedy na opojnou atmosféru exotických lokací, výbornou dobovou výpravu, poměrně svižné tempo, nádhernou kameru Johna Alcotta a podobně krásnou hudbu Maurice Jarrea. Výborný je i titulní příběh, který disponuje velmi dobře napsanými postavami, jejichž motivace je na podobný žánr netradiční a nabízí rozdílné pohledy na jednu a tutéž událost. Radost udělá i akce, které sice není tolik, vždy je ale perfektní a nechybí jí potřebný náboj. Třešničkou na dortu je hvězdné obsazení, v němž hrají prim Gene Hackman, zcela nekomediální Terence Hill a Max von Sydow, za nimiž moc nezaostávají ani Ian Holm nebo Catherine Deneuve. Výborná podívaná, kterou sráží snad jen občasná přílišná rozvláčnost a trošku delší stopáž.

Zajímavost: Hackmana začala v průběhu natáčení bolet záda a pojišťovna mu další pokračování v Maroku nedovolila. Práce tak byly přesunuty do USA, kam ale kvůli jiné barvě písku v nevadské poušti musely být převezeny tuny písku z Maroka.

Originální trailer filmu Pochoduj nebo zemři / March or Die
Z cizího krev neteče (Identity Thief) (pátek 20. 11., Nova, 23.20 - 01.30 / pondělí 23. 11., Nova Cinema, 00.10 - 02.15)

Český plakát filmu Z cizího krev neteče / Identity Thief
© CinemArt
Sedm let stará kriminální komedie je u nás hodnocena ryze průměrně, na zahraničních databázích je na tom však o něco lépe. Dáno je to jednoznačně vyššími nároky evropských diváků, protože režírující Seth Gordon se v ní pokusil zaujmout celistvým příběhem, což se mu moc nedařilo, protože na omleté téma o střetu dvou rozdílných povah nedokázal navázat cokoli originálního, navíc velmi často opakuje ne úplně vydařené vtipy. Nejlepší tak je hned v úvodu, kdy párkrát pobaví a vzbudí určitá očekávání, s uplývajícím časem ale bohužel nudí víc a víc a z naznačených podzápletek se nic moc nevyvine. Výsledek trochu zachraňuje obsazení, v němž září především Melissa McCarthy, která dokáže několik vtipů prodat, postupem času je ale dost protivná a otravná, moc jí nepomáhá ani nevýrazný Jason Bateman, tím nejlepším tak je minirole Roberta Patricka. Škoda také toho, že stopáž je zbytečně přetažená a také prvoplánově dojemného a melancholického konce. Při troše tolerance obstojná zábava, která je do televize úplně ideální, o čemž píše i naše recenze.

Zajímavost: Role Diany byla původně psána pro muže, Bateman ale režiséra přesvědčil, aby ji změnil na ženskou.

Český trailer filmu Z cizího krev neteče / Identity Thief
Malý Santa a zázračná sněhová vločka (L’apprenti Pére Noël et le flocon magique) (neděle 22. 11., ČT :D, 09.30 - 10.50)

Plakát filmu Malý Santa a zázračná sněhová vločka / L'apprenti Père Noël et le flocon magique
© AlloCiné
Sedm let starý francouzský animák je mimo svou domovinu téměř neznámý, přitom jde o hodně příjemnou záležitost. Režisér a spoluscenárista Luc Vinciguerra v něm měl omezené možnosti, které jsou znát především na úrovni animace, která není špatná, jen možná až moc obyčejná, což může některé dětské diváky odradit. Jinak ale není moc co vytýkat, protože příběh je sice předvídatelný, nicméně velmi dobrý, není v něm tolik melancholie, emoce drží na uzdě a přítomný humor není tak infantilní. Dospělého potěší i to, že se nebude vysloveně nudit a celkový tvůrčí přístup, který velmi citlivě kombinuje klasické a moderní prvky, udržuje svižné tempo a stopáž je naprosto přiměřená. Navíc to celé má kouzelně nakažlivou sváteční atmosféru. Jen zkrátka nejde o tak výrazný počin. Tip pro celou rodinu.

Zajímavost: Pár scén z původní verze bylo v té americké bez větších důvodů vystřiženo. 

Teaser k filmu Malý Santa a zázračná sněhová vločka / L’apprenti Pére Noël et le flocon magique
Batman navždy (Batman Forever) (neděle 22. 11., Nova Cinema, 16.20 - 18.40 / středa 25. 11., 06.50 - 09.10)

Plakát filmu Batman navždy / Batman Forever
© IMDb
Komiksová podívaná z poloviny devadesátých let navazuje spíše na prapůvodní televizní pojetí Netopýřího muže se všemi klady i zápory. Režírující Joel Schumacher v něm vsadil na extrémně barevný až kýčovitý vizuál, velice zvláštní a jakousi pouťovou atmosféru Gothamu, zběsilý střih a svižné tempo, v němž se pořád něco děje. Titulní příběh bohužel tak zajímavý není, což je ovšem dáno i celkovým nádechem snímku, který se nebere moc vážně a připomíná hlavně nenáročnou dětskou zábavu, která na druhou stranu má občas své kouzlo. Tomu pak odpovídá i lehce zmatená akce. Za zmínku nicméně stojí oscarové nominace za kameru, zvuk a střih zvukových efektů. Hodně nevyrovnané jsou herecké výkony, protože na jednu stranu se tu objeví titulní a zoufale necharismatický Val Kilmer a podobně unylí Drew Barrymore a Chris O'Donnell, na tu druhou ale svůdná Nicole Kidman a vynikající Jim Carrey a Tommy Lee Jones, kteří si záporné role viditelně užili. Svým způsobem zábavná a s odstupem času příjemně naivní záležitost se skvělým soundtrackem.

Zajímavost: V tomto filmu se vůbec poprvé na Batmanově obleku objevily zvýrazněné bradavky.

Oficiální trailer filmu Batman navždy / Batman Forever
Volání netvora: Příběh života (A Monster Calls) (neděle 22. 11., Prima Max, 20.00 - 22.15 / úterý 24. 11., 00.15 - 02.25)

Český plakát filmu Volání netvora: Příběh života / A Monster Calls
© Facebook tvůrce
Čtyři roky staré koprodukční fantasy drama se snaží dětskému divákovi přiblížit hodně závažné téma smrti blízkého člověka, dělá to ale poměrně drsně. Režírující Juan Antonio Bayona v něm vychází z literární předlohy Patricka Nesse, který sám napsal scénář a spoléhá se na potemnělou a tajemnou atmosféru anglického venkova, silný a působivý příběh a výtečnou vizuální stránku, která je takřka bezchybná. Tvůrce navíc vše oživuje perfektními metaforickými animovanými vsuvkami, které jsou tím nejlepším na celém snímku. V hlavní roli se objeví velmi dobrý Lewis MacDougall, jemuž výborně sekundují Sigourney WeaverFelicity Jones nebo Toby Kebbell. Dojmy ale sráží těžkopádnost některých dialogů, především ale prvoplánová a laciná slzopudnost v samotném závěru, která se pohybuje na hranici kýče. Možná trochu banální počin, o němž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Celosvětová premiéra proběhla v roce 2016 na MFF v Torontu.

Český trailer filmu Volání netvora: Příběh života / A Monster Calls
Povídky z New Yorku (New York Stories) (pondělí 23. 11., ČT2, 21.35 - 23.40)

Plakát filmu Povídky z New Yorku / New York Stories
© Facebook tvůrce
U povídkového dramatu z konce osmdesátých let je zarážející, že u nás není až tak známé a ani v zahraničí není nijak výrazně hodnocené, když se na něm podíleli tři naprostí režijní velikáni. Problém je nejspíše v tom, že krom titulního amerického velkoměsta, v němž se všechny příběhy odehrávají, nemají jednotlivé příspěvky nic společného, navíc každý z režisérů přistoupil k jejich realizaci jinak. Martin Scorsese si v tom svém vyzkoušel možnosti práce s kamerou a různé technické vychytávky, příběhově ale nepřesvědčil, protože v momentě, kdy to začne být zajímavé, povídka skončí. Francis Ford Coppola doplatil na slabý námět, který nemá nosnost ani omezené stopáže a působí hodně naivně až pohádkově a z průměru mu nepomůže ani jeho naprostá řemeslná jistota. Nejlépe tak dopadl Woody Allen, jenž naservíroval pro sebe typický příběh, který je zajímavý, vtipný, svižný a skvěle vypointovaný. V obsazení se ze známých tváří napříč povídkami objeví Woody AllenMae QuestelMarvin ChatinoverMia FarrowTalia ShireGia CoppolaNick NoltePatrick O'NealRosanna Arquette nebo Steve Buscemi. Jestli ale něco celku zoufale chybí, je to jeho větší provázanost. Tip, který některé diváky možná zklame.

Zajímavost: Ve filmu debutovala Kirsten Dunst.

Oficiální trailer filmu Povídky z New Yorku / New York Stories
Vražda prezidenta Kennedyho (Killing Kennedy) (pondělí 23. 11., ČT2, 23.40 - 01.05)

Plakát filmu Vražda prezidenta Kennedyho / Killing Kennedy
© IMDb
Historické televizní drama je v našich končinách prakticky neznámé a hodnocené jen průměrně, v zahraničí je na tom v tomto směru o něco lépe. Režírující Nelson McCormick zůstává věrný pojetí produkujícího National Geographic, což znamená, že jeho počin je spíše zfilmovanou kapitolou z učebnice dějepisu, která se drží oficiální verze a prakticky se vyhýbá jakýmkoli konspiračním teoriím. To je na jednu stranu dobře, protože neznalý divák se v událostech bez problémů zorientuje a dá si je do kontextu, na tu druhou to ale způsobí, že snímek je nepříliš záživný, nevýrazný a opatrnický, což těm, kteří danou tematiku jakž takž znají, může přijít nudné. Možnosti malé obrazovky využívá tvůrce na maximum a soustředí se na vykreslení dobové atmosféry a dialogy a pečlivé odvyprávění příběhu. Hlavní role ztvárnili obstojní Rob LoweWill Rothhaar a Ginnifer Goodwin, které doplňují mimo jiné Jack NoseworthyCasey Siemaszko nebo Michelle Trachtenberg. Jen škoda, že romantická linie mezi prezidentem a jeho ženou je zbytečně přeslazená a zdůrazňovaná. Lekce z historie na pondělní večer.

Zajímavost: V době, kdy měl film televizní premiéru, ze zúčastněných klíčových osob žila jen Marina Oswald, manželka atentátníka.

Televizní spot filmu Vražda prezidenta Kennedyho / Killing Kennedy
Mistři hazardu (The Dukes of Hazzard) (čtvrtek 26. 11., Nova Cinema, 20.00 - 21.55)

Plakát filmu Mistři hazardu / The Dukes of Hazzard
© FFF Movie Posters
Diametrálně odlišně je u nás a v zahraničí hodnocena dobrodružná komedie z poloviny milénia. Zatímco ve zdejších databázích jde o lehce nadprůměrnou podívanou, v těch zahraničních jsou ohlasy ryze průměrné. Nejspíše to bude dáno celkovým přístupem, který nesedne každému a vyžaduje lásku k jednoduššímu a v dobrém slova smyslu buranskému humoru. Režírující Jay Chandrasekhar v ní toho moc neřeší a spoléhá se na velké množství úderných hlášek, výtečnou akci plnou automobilových honiček a efektní záběry na exteriéry i interiéry aut. Opřít se může o vysloveně buranskou stylizaci, která si ale po většinu času drží solidní úroveň a málokdy sklouzne k prvoplánovým, laciným a vysloveně nechutným vtipům. Body přidávají i svižné tempo, střídmá stopáž a celková vizuální stránka. Hlavní role ztvárnili Johnny Knoxville a Seann William Scott, mezi kterými funguje poctivá chlapská chemie, ty pak doplňuje především sexy Jessica Simpson. Jediné, co divák nesmí dělat, je řešit příběh, který tu neexistuje a navíc nedává smysl. Příjemný výplach.       

Zajímavost: Ve filmu bylo zničeno dvě stě padesát aut.

Oficiální trailer filmu Mistři hazardu / The Dukes of Hazzard
Ztratili jsme Stalina (The Death of Stalin) (čtvrtek 26. 11., Prima Max, 22.00 - 00.15)

Český plakát filmu Ztratili jsme Stalina / The Death of Stalin
© Facebook tvůrce
Koprodukční tři roky stará evropská komediální satira je sympatická tím, že je něčím úplně jiným, než se v současné době točí. Režisér a spoluscenárista Armando Iannucci si v ní dělá nekompromisní legraci z poměrů v SSSR v padesátých letech a od počátku vtáhne absurditou doby a brilantně napsanými dialogy, které jsou stejně tak legrační jako děsivě mrazivé. Daří se mu udržet i svižné tempo, v němž není prostor na nudu a několik slabších momentů se v něm ztratí. Výtečné je i obsazení, v němž vládne Steve Buscemi, k němuž se přidávají Simon Russell Beale a Jason Isaacs, v menších rolích se objeví třeba také Olga KurylenkoPaddy Considine nebo Michael Palin. Lehce zamrzí přílišná epizodičnost i to, že to celé někdy trochu drhne. Rozhodně ale platí, že čím víc zná divák historii, tím víc se bude bavit. Jen škoda, že dabing dojem dost pokazí. 

Zajímavost: Snímek vychází z francouzské komiksové předlohy.

Oficiální český trailer filmu Ztratili jsme Stalina / The Death of Stalin

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • DO YOU NEED URGENT LOAN APPLY (abdullah, 21.11.2020 20:16) Reagovat

    Are you in need of Urgent Loan Here no collateral required all problem regarding Loan is solve between a short period of time with a low interest rate of 2% and duration more than 20 years what are you waiting for apply now and solve your problem or start a business with Loan paying of various bills I think you have come to the right place just contact us We Are Here To Show You A Better Way To Financial Freedom !!!
    Contact Us At : abdullahibrahimlender@gmail.com
    whatspp Number +918929490461
    Mr Abdullah Ibrahim

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Občanská válka (26.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Civil War (15.12.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu