Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Žaluji! 7/10
Recenze: Poctivé drama o Dreyfusově aféře Žaluji! kritizuje armádu a předsudky Ve filmu Žaluji se režisér Roman Polanski zabývá Dreyfusovou aférou, politickým skandálem započatým křivým obviněním francouzského důstojníka Alfreda Dreyfuse ze špionáže v roce 1894. čtěte zde
Vydáno: 25.09.2020 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Bábovky 4/10
Recenze: Slabý děj filmu Bábovky pozvedá jeho solidní formální zpracování České melodrama Bábovky je souborem několika provázaných příběhů, jejichž suverénní filmařské zpracování je o několik úrovní lepší, než by si žalostně napsaný děj a ploché postavy zasloužily. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2020 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Děda, postrach rodiny 4/10
Recenze: Děda, postrach rodiny je nepříliš vtipnou rodinnou komedií Největším lákadlem rodinné komedie Děda, postrach rodiny je herecké obsazení v čele s legendárním Robertem De Nirem v roli dědečka, který zápasí se svým vnukem o jeho pokoj. čtěte zde
Vydáno: 22.09.2020 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Krajina ve stínu 4/10
Recenze: Krajina ve stínu je přepjatou přehlídkou mnoha letmo načrtnutých postav Černobílé výpravné drama režiséra Bohdana Slámy se zabývá traumaty národní historie a osudy mnoha obyvatel jedné pohraniční vesnice, kteří byli semleti dějinami, střídajícími se režimy i sebou navzájem. čtěte zde
Vydáno: 10.09.2020 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
1
Mulan 5/10
Recenze: Disneyho hraná Mulan je sterilní a nezajímavá, neurazí, ani nenadchne Hraná předělávka Disneyho animovaného filmu Legenda o Mulan se oproti své předloze bere o dost vážněji, je zcela bez písniček, bez upovídaného dráčka, je méně nápaditá a hravá a obsahuje větší porcí nadpřirozena. čtěte zde
Vydáno: 05.09.2020 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
2
The Tax Collector 6/10
Za horizontem: The Tax Collector je ayerovský standard Drsný akční thriller The Tax Collector je dalším snímkem Davida Ayera, kterým se vrací do špinavých ulic Los Angeles mezi drogové kartely. čtěte zde
Vydáno: 29.08.2020 12:00 v sekci Recenze | Za horizontem
0
Bluray recenze: Gentlemani 7/10
Bluray recenze: Gentlemani jsou návratem Guye Ritchieho do komfortní zóny Film Gentlemani vychází jak na DVD, tak v Bluray verzi, přičemž byť se to ve filmu gangstery a mafiány jen hemží, tak po bonusech není na disku ani stopa. čtěte zde
Vydáno: 28.08.2020 12:30 v sekci Recenze | Blu-ray
0
Tenet 9/10
Recenze: Sci-fi thriller Tenet je nejsložitější ze všech filmů Christophera Nolana Špionážní sci-fi thriller Tenet je fascinující, vizionářský a vypravěčsky revoluční. Vyžaduje pozornost a soustředěnost, přesto v divácích navzdory veškeré jejich snaze zanechává po zhlédnutí otázky a nejistotu. čtěte zde
Vydáno: 27.08.2020 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Šarlatán 8/10
Recenze: Šarlatán buduje příběh léčitele na jeho vyšinuté osobnosti a zakázané romanci České drama režisérky Agnieszky Holland a scenáristy Marka Epsteina vypráví o znalci bylin Janu Mikoláškovi, který sice neměl lékařské vzdělání, ale přesto působil jako léčitel, jenž diagnostikoval choroby pohledem na vzorek moči. čtěte zde
Vydáno: 20.08.2020 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
The Rental 4/10
Za horizontem: zmateně působící debut Davea Franca The Rental Thriller The Rental je režijním debutem herce Davea Franca, bratra slavnějšího Jamese. Jak se mu povedl, se dozvíte v následující recenzi. čtěte zde
Vydáno: 16.08.2020 12:00 v sekci Recenze | Za horizontem
0
Palm Springs 8/10
Recenze: Letní komedie Palm Springs si pohrává s časovou smyčkou Nejvtipnější komedie tohoto léta je založená na časové smyčce, jejímž nedobrovolným rukojmím je pohodář Nyles (Andy Samberg), jenž dělá doprovod své přítelkyni na svatbě její nejlepší kamarádky. čtěte zde
Vydáno: 11.08.2020 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Proxima 6/10
Recenze: Drama Proxima nahlíží na vesmírné lety z pohledu astronautky-matky Eva Green ztvárnila ve francouzském dramatu Proxima astronautku, která získá nabídku letět jako jediná žena na vesmírnou misi na Mars, kvůli čemuž ale musí na poměrně dlouhou dobu opustit svou sedmiletou dcerku... čtěte zde
Vydáno: 30.07.2020 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Bluray recenze: Ježek Sonic 4/10
Bluray recenze: Ježek Sonic myslí na děti i na odrostlé fanoušky videoher Film Ježek Sonic vychází na DVD, na Blu-Ray a ve dvoudiskové verzi UHD+BR. Jeho bonusová nadílka kupodivu necílí ani tolik na děti, jako spíš na dospělé, kteří kdysi vyrůstali na původních videohrách se Sonicem. čtěte zde
Vydáno: 25.07.2020 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray
0
Havel 6/10
Recenze: Film Havel je solidním dramatem se skvělým hlavním protagonistou V českém životopisném dramatu Slávka Horáka, které se odehrává v letech 1968-89 a zabývá se osobním životem Václava Havla, se hlavní role ujal skvělý Viktor Dvořák a vedlejší role ztvárnili Anna Geislerová, Martin Hoffman a Bára Seidlová. čtěte zde
Vydáno: 22.07.2020 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Greyhound 4/10
Za horizontem: Greyhound jako dobrý film selhává Válečný snímek Greyhound s Tomem Hanksem se stal nejúspěšnějším titulem na streamovací službě Apple TV+. Znamená to, že jde o dobrý film? čtěte zde
Vydáno: 19.07.2020 09:42 v sekci Recenze | Za horizontem
4
Meky 5/10
Recenze: Dokument Meky pojímá Žbirkovu hudební dráhu těkavě a zkratkovitě Vítězem divácké ankety festivalové přehlídky Tady Vary se stal dokument o Miroslavovi "Mekym" Žbirkovi, v němž se záběry ze současnosti míchají se spoustou archivních materiálů a mapuje se tak Mekyho hudební kariéra. čtěte zde
Vydáno: 18.07.2020 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Než skončí léto 6/10
Recenze: Drama Než skončí léto je sebevědomým festivalovým debutem Zahajovací film festivalové přehlídky Tady Vary vstupuje i do běžné distribuce. Jde o debut talentované australské režisérky, natočený podle divadelní hry, která vypráví o šestnáctileté dívce s rakovinou a o její podivné první lásce. čtěte zde
Vydáno: 10.07.2020 13:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
Bluray recenze: Richard Jewell 7/10
Bluray recenze: Richard Jewell je vzpomínán jako hrdina a oběť ve filmu i v bonusech Film Richard Jewell vychází na DVD a Blu-Ray. Kromě filmu samotného na disku naleznete i dvojici bonusů, věnovanou vzniku a natáčení snímku a skutečnému příběhu Richarda Jewella. A také polský simultánní dabing... čtěte zde
Vydáno: 08.07.2020 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray
0
Bluray recenze: Star Wars: Vzestup Skywalkera 6/10
Bluray recenze: Film Star Wars: Vzestup Skywalkera doprovází obsáhlé bonusy Film Star Wars: Vzestup Skywalkera vychází na jednodiskovém DVD i ve dvoudiskové Blu-Ray verzi, která je k prasknutí nacpaná bonusovými materiály, jimž jednoznačně vévodí více jak dvouhodinový film o filmu. čtěte zde
Vydáno: 06.07.2020 13:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
3Bobule 4/10
Recenze: 3Bobule opět lákají na krásné záběry Moravy a ovíněnou letní idylku V souvislosti s tímto filmem se všude možně používá název „3Bobule", leč na plakátu i ve filmu samotném je použit název „3OBULE“. To jen tak pro zajímavost. čtěte zde
Vydáno: 28.06.2020 07:00 v sekci Recenze | Premiéry
0

PREMIÉRA TÝDNE   38/2020

Žaluji!
7/10

Ve filmu Žaluji se režisér Roman Polanski zabývá Dreyfusovou aférou, politickým skandálem započatým křivým obviněním francouzského důstojníka Alfreda Dreyfuse ze špionáže v roce 1894.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver