Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Z cizího krev neteče

Recenze: Z cizího krev neteče

Vydáno: 02.05.2013 17:24 v sekci Recenze | Premiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jason Bateman pronásleduje Melissu McCarthy, která mu ukradla identitu a napáchala hodně škod. Komedie Setha Gordona vychází z již několikrát viděného schématu o dvou spolupracujících protikladech. Stojí vůbec za návštěvu kina?

Z cizího krev netečeRecenzoval/a Vratislav Šálek dne 02.05.2013 17:24. Jason Bateman pronásleduje Melissu McCarthy, která mu ukradla identitu a napáchala hodně škod. Komedie Setha Gordona vychází z již několikrát viděného schématu o dvou spolupracujících protikladech. Stojí vůbec za návštěvu kina? Hodnocení: 2
SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Slyšeli jste někdy o zlodějích identit? Pokud ne, tak vězte, že to jsou lidé, kteří využívají toho, že vaše jméno je univerzální a díky snadnému triku si zjistí veškeré dostupné údaje a pak už stačí dokonalá technika a může začít život na cizí účet. V našich končinách samozřejmě tento zločin není tak obvyklý, v zámoří se ovšem začíná objevovat čím dál častěji a nositelé "oboupohlavních" jmen se tak musí mít na pozoru. A z podobné zápletky krádeže totožnosti vychází tvůrci komedie Z cizího krev neteče, jejíž český titul se může zařadit do poměrně rozrostlé skupinky překladatelských distribučních failů.
Hrdinou filmu v originále prostě pojmenovaném Identity Thief (Zloděj/ka totožnosti) je Sandy Patterson. Ten žije spokojený život, v němž má dobrou práci, šťastné manželství, dvě děti a třetí na cestě a nic moc mu nechybí. Při jednom tankování na pumpě ale zjistí, že má přečerpaný limit na kreditní kartě. Následuje zatčení a obvinění z neuposlechnutí soudního příkazu. Na policejní stanici se sice vše vysvětlí a ukáže se, že Sandy se stal obětí zlodějky identit, která využila právě jeho univerzálního jména a začala se za něj vydávat. Určité pochybnosti ovšem přetrvají a Sandymu tak nezbývá nic jiného než ženu najít a vydat ji do rukou spravedlnosti. Jenže to není nic jednoduchého a ani poté, co ji objeví, rozhodně nemá vyhráno.
Za režií snímku stojí Seth Gordon, který se širšímu publiku předvedl solidní černou komedií Šéfové na zabití. Její asi největší problém spočíval v tom, že šlo spíše o sérii vícéméně vtipných epizod, které u sebe příliš nedržely. Ve Z cizího krev neteče se tento nedostatek tvůrce pokusil napravit a své síly spojil se scenáristou Craigem Mazinem, jenž je zodpovědný za třetí a čtvrtý díl Scary Movie a mimo jiné i za Pařbu v Bangkoku. Tato volba se ale bohužel neukázala být úplně nejšťastnější, protože zásadním problémem je právě scénář.
Je moc hezké, že Gordon si vzal výtky kritiků k srdci a pokusil se natočit komedii s komplexním příběhem, jenomže to je tak vše, co se dá říci. Už ze synopse si lze snadno domyslet, že na originalitu se tady hrát nebude a budeme mít co dělat s další variací filmu o dvou rozdílných povahách, které musí spolupracovat a dostávají se při tom do prekérních situací. A nutno dodat, že Z cizího krev neteče nenabízí nic víc.
Zpočátku, kdy jsou oba hrdinové ještě odděleni, se dočkáme pár vtipných situací, které ale vzbudí maximálně pousmání. Když se ovšem sejdou a dají dohromady, zabředne film do šedého průměru, z něhož už nevystoupí. Tvůrci se o to ani moc nesnaží, neboť zvolili tu nejjednodušší cestu spočívající v tom, že když neví kudy kam, začnou vtipy opakovat. To bývá většinou cesta do záhuby a ani tady tomu není jinak. Některé fórky uvidíme tolikrát, že už se jim prostě nejde smát a začínají být trapné a logicky i okoukané. Brzy se tak dostaví nuda, což je u komediálního žánru velký problém.
Vzhledem k tomu, že onu zlodějku si zahrála Melissa McCarthy, očekávejte spoustu humoru založeného na její plnoštíhlé postavě. Je tedy obdivuhodné, že v současném Hollywoodu se najde žena, která se nestydí za svou figuru a dovede si z ní udělat legraci, jenže to samotné k úspěchu nestačí. A ač se McCarthy snaží, jak může, po chvíli je otravná i ona a stále stejná gesta a úroveň humoru zkrátka nemají šanci bavit delší dobu. Jejím spoluhráčem je navíc Jason Bateman, jehož charakter je záměrně unylý a obyčejný, jenže díky jeho nevýraznosti je ještě ňoumovitější, než bylo zamýšleno. O sympatiích tak nemůže být ani řeč.
Fádní děj se tvůrci pokouší oživit vedlejší linií s lovci lidí, kteří pronásledují onu zlodějku, jenže ani to se příliš nedaří. Z této zápletky se nevyklube zhola nic a vyšumí do ztracena bez jakékoli pořádné a nosné pointy. Potěší tak snad jen účast a minirole Roberta Patricka, která je sice zbytečná a nepodstaná, ale alespoň občas pobaví a v neposlední řadě ukáže, že tento chlapík hrát nezapomněl a charisma neztratil.
Do podprůměru film srazí úplný závěr, který je lacině dojemný a melancholický a snaží se z diváka tahat city za každou cenu. A opět to moc nefunguje. Taktéž délka dosahující takřka dvou hodin je skoro neúnosná a zkrácení o minimálně dvacet minut by bylo jen ku prospěchu věci.
Z cizího krev neteče se bez větší divácké účasti rozhodně obejde. Nenabízí nic, co byste už někde jinde neviděli a příliš nemá na co nalákat. Utrácet za ní peníze vstupným do kina je tak v podstatě zbytečné, protože této komedii by bylo lépe na videu. Tam by se absence originality a nápadů možná dala jakžtakž tolerovat. Na velkém plátně nicméně musí být hodnocení mnohem přísnější.
Český trailer filmu Z cizího krev neteče


NAŠE HODNOCENÍ FILMU:
4/10
VAŠE HODNOCENÍ FILMU:
Líbí se mi Nelíbí   Chci vidět Nechci vidět
0,0
NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Kontroverzní hraná Malá mořská víla si předpojaté odsudky nezaslouží (27.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Malá mořská víla stojí v cestě na Svatou horu (24.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Malá mořská víla (13.03.2023 18:04 v Novinky | Trailery)
- Bruce Lee znovu ožije (01.12.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: The Little Mermaid (10.09.2022 11:30 v Novinky | Trailery)
- Cameron Diaz bude Back in Action (30.06.2022 07:30 v Novinky | Zprávy)
- Ozark: trailer 4. série (07.01.2022 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Jack Strong pro balík prachů podstoupí cestu do středu Země (19.11.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Seriál Ozark se vrací na Netflix (20.10.2021 16:00 v Novinky | Trailery)
- Horory, pohádky, sci-fi! Září bude na streamovacích službách pestrobarevné jako podzimní listí. (09.09.2021 07:30 v Radar)
- TV tipy: Nedotknutý Tolkien volá rod a zírá na kozy (13.08.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Úžasňákovi krotí duchy a stepfordské paničky a stávají se nepřáteli lidu (18.06.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Ve znamení lásky se zrodila hvězda, která nikdy nezestárne (11.06.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Gagarin, Pancho Villa, Igor Stravinsky a Coco Chanel jsou Street Kings (09.04.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- V dubnu na streamovacích službách: Udělejte si zásoby popcornu! (07.04.2021 07:30 v Radar)
- Russell Crowe se přidává k novému Thorovi (30.03.2021 19:13 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Thunder Force (04.03.2021 08:09 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu