Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 19. týden

Kinopremiéry: Stovky bobrů se na jednu noc ocitly v království Planeta opic

Vydáno: 08.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Pětice aktuálních premiér je ve znamení (nejen) digitálních zvířat. Do kin se totiž dostávají první díl navazující trilogie ze světa Planety opic a konečně také opěvovaná a vychvalovaná němá groteska Stovky bobrů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Království Planeta opic (Kingdom of the Planet of the Apes) (Falcon)

Český plakát filmu Království Planeta opic / Kingdom of the Planet of the Apes
© DK Strakonice
Nová "opičí" trilogie je minulostí, přesto se producenti rozhodli na ni navázat další sérií, která se oproti ní odehrává v daleké budoucnosti. Režie a scénáře se tentokráte chopil Wes Ball, který bude spoléhat na sílu značky, precizní CGI a několikátou variaci na vesměs ten samý příběh, který ale v této sérii vždy fungoval. O herecké hvězdy se opírat nebude, hlavní lidskou roli totiž ztvárnila Freya Allan. Ohlasy zatím nejsou dostupné, takže těžko odhadovat, zda se tvůrci přiblíží překvapivé kvalitě svého předchůdce. Premiéra týdne.

Synopse: Mnoho let po vládě lidoopa Cézara jsou opice na planetě dominantním živočišným druhem a lidé jsou nuceni přežívat v úkrytech. Zatímco nový opičí tyran buduje své království, jistý mladý lidoop prochází strastiplnou cestou, během které se vyrovnává s minulostí a musí učinit několik zásadních rozhodnutí, která budou mít klíčový vliv na budoucnost opic i lidí.

Oficiální český trailer filmu Království Planeta opic / Kingdom of the Planet of the Apes

Stovky bobrů (Hundreds of Beavers) (Aerofilms)

Český plakát filmu Stovky bobrů / Hundreds of Beavers
© CSFD
Se značným zpožděním, ale přece se do tuzemských kin dostává opěvovaná a dost originální dobrodružná komedie, která dosud sbírá jen nadšené ohlasy. Režisér a spoluscenárista Mike Cheslik v ní podle nich vzdal svéráznou poctu starým groteskám, které zkombinoval s videoherním schématem, což zní dost děsivě, dle všeho se to ale povedlo. Snímek je navíc černobílý a němý a bobry v nich přiznaně hrají herci v primitivních kostýmech. Hlavní roli pak ztvárnil a na scénáři se podílel Ryland Brickson Cole Tews. Je jasné, že podobná záležitost nebude bořit žebříčky návštěvnosti, ale ti, kteří na ni zavítají, by měli být více než spokojeni a možná uvidí něco, co už dlouho neviděli. Nejoriginálnější premiéra minimálně celého jara.

Synopse: Palírník jablkovice Jean Kayak (Ryland Brickson Cole Tews) přijde o vše a s naprosto holou zadnicí se ocitá v divočině, kde se musí stát nejlepším zálesákem široko daleko. V cestě mu stojí nejen různé živly, ale také roztodivná zvířena v čele se stovkami bobrů.

Zajímavost: Než získal Cheslik peníze na svůj film, trvalo to dlouhé čtyři roky.

Český teaser filmu Stovky bobrů / Hundreds of Beavers

Starý dub (The Old Oak) (Film Europe)

Český plakát filmu Starý dub / The Old Oak
© CSFD
Britské sociální drama už podle synopse reflektuje současnou problematiku migrace a různých náhledů na ni. Režii obstaral absolutní klasik tohoto subžánru Ken Loach, takže ti, kteří už s jeho tvorbou mají nějaké zkušenosti, vesměs vědí co očekávat. To potvrzuje i většina dostupných ohlasů, která se shoduje na tom, že slavný tvůrce tu jede na absolutní jistotu a znovu točí emocionálně silný film, který zanechává poměrně významné poselství a možná i zprávu o současné společnosti. K větší autenticitě by pak mělo přispět i málo známé obsazení. Premiéra pro náročnější publikum.

Synopse: V jedné z vesnic na severovýchodě Anglie se zavřel důl a lidé se rázem cítí odtrženi od zbytku světa. Hodně mladých odešlo a kdysi prosperující a hrdá komunita se za každou cenu snaží udržet své staré hodnoty. Roste ale zášť, hněv a vytrácí se jakákoliv naděje. Domy jsou tu levné a dostupné, díky čemuž je vesnice ideálním místem pro syrské uprchlíky, které Británie v posledních letech přijala. Jak tuto komunitu místní přijmou? A jak to dopadne se Starým dubem, poslední zbylou hospodou ve vesnici?

Oficiální český trailer filmu Starý dub / The Old Oak

Povaha lásky (Simple comme Sylvain) (Artcam Films)

Český plakát filmu Povaha lásky / Simple comme Sylvain
© CSFD
Kanadsko-francouzská romantická komedie by měla být dle dostupných hodnocení poměrně zábavná, navíc prý má lehce satirický podtón. Její režisérkou a scenáristkou je převážně herečka Monia Chokri, která hlavní role obsadila v tuzemsku méně známými tvářemi, což znamená, že zážitek by mohl být o něco autentičtější. Víc k tomuto počinu, který se v kinech nejspíš moc neohřeje, asi netřeba psát.

Synopse: Sophia (Magalie Lépine Blondeau) žije pohodlný, byť trochu nudný život se svým partnerem Xavierem (Francis-William Rhéaume). Když jednoho dne potká Sylvaina (Pierre-Yves Cardinal), uvědomí si, že v jejím životě chybí vášeň. Při jejich setkání přeskočí pořádná jiskra a profesorka filozofie je velmi brzy postavena před rozhodnutí, zda dá přednost srdci, nebo intelektu. Její volba spočívá v tom, že vybírá mezi zemitým sexy řemeslníkem se sklony k rasismu a salónním intelektuálem, z něhož sice velkou vášeň nedostane, nemusí se ale za něj stydět před přáteli. Vskutku těžká volba.

Zajímavost: Magalie Lépine Blondeau, která hraje hlavní roli, je nejlepší režisérčinou kamarádkou.

Český trailer filmu Povaha lásky / Simple comme Sylvain

Jedna noc (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Jedna noc
© CSFD
Tak trochu tajemně působí české drama, které je ze synopse poměrně nejasné. Distributor nicméně uvádí, že otevírá téma, o němž se příliš nemluví, a to konkrétně sexuální livechaty. Jakou formou to ale dělá, je záhadou, protože ohlasy dosud neexistují a ani trailery toho tolik neodhalují. Režie a scénář je dílem Davida Laňky, který do klíčových rolí obsadil Vandu Chaloupkovou a Adama Ernesta. Doufejme tedy, že vzhledem k minimálním komerčním ambicím budeme mít co dělat s dalším poměrně kvalitním tuzemským dílem.

Synopse: Bývalý úspěšný muzikant Adam (Adam Ernest) prožívá se svou ženou Eliškou (Vanda Chaloupková) osudovou lásku. Společně už zažili nejednu pernou chvilku, navzdory tomu jsou ale pořád spolu. Jenomže to, co se stane jedné noci, bude dosud možná nejtěžší zkouška jejich vztahu.

Originální trailer filmu Jedna noc

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Cizinci: Kapitola 1 4/10
Recenze: Horor Cizinci: Kapitola 1 nenabízí nic nového, přesto láká na pokračování Americký horor Cizinci: Kapitola 1 je prvním dílem plánované trilogie, jíž posloužil jako předloha snímek Oni z roku 2008 o partnerské dvojici, kterou terorizuje trojice maskovaných zabijáků. čtěte zde
Vydáno: 18.05.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 17. 5. 2024 - 23. 5. 2024
TV tipy: Neodolatelný astronaut žije na konci všech válek svůj kalifornský sen Tento týden v televizní nabídce sice jednoznačný tahák chybí, prostor ovšem dostaly filmy, které nejsou tak úplně nápadné a slavné a leckdy navíc skrývají silné poselství. Příkladem budiž třeba originální drama Boj o oheň.... čtěte zde
Vydáno: 17.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 20. týden
Kinopremiéry: Garfield strávil s Amy Winehouse noc na Karlštejně, kde prožili zakázanou touhu Největší komerční potenciál z aktuální desítky premiér má jednoznačně animovaný Garfield ve filmu. Konkurenci navíc nemá nikterak silnou, protože třeba životopisný snímek o Amy Winehouse pravděpodobně davy do kin nepřitáhne.... čtěte zde
Vydáno: 15.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Jedna noc 4/10
Recenze: Drama Jedna noc je příběhem muže, jenž dělá pouze špatná rozhodnutí České drama vypráví o kdysi úspěšném hudebníkovi, jenž se během jediné noci pokusí vyřešit svou neblahou finanční situaci. Postupně ale čím dál víc ničí život sám sobě i své rodině. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Top 20 ČR: 19. týden
Top 20 ČR: Opice berou prvenství Pokračování opičí série s názvem Království Planeta opic zaznamenalo úspěch i v českých kinech, kde se mu podařilo z první příčky sesadit akční komedii Kaskadér. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Box office: Opice přichází (13.05.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Němá groteska Stovky bobrů patří k nejoriginálnějším filmům posledních let (12.05.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Království Planeta opic se pokouší zahájit další trilogii s novými postavami (11.05.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Království Planeta opic (13.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Království Planeta opic (02.11.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Film Bratři se v příběhu bratrů Mašínových vyhýbá jeho morálnímu rozměru (27.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Železný stisk Spider-Mana je mimořádnou událostí (17.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Příchozí následník bojuje u Thermopyl a je ďábelsky váš (17.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- V nové Planetě opic si zahraje Owen Teague (23.08.2022 08:35 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Řezníkova komedie Párty Hárder: Summer Massacre zostra útočí na bránice (23.06.2022 16:00 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Madam služebná Lara Croft podstupuje vražednou léčbu (24.07.2020 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   19/2024

Království Planeta opic
7/10

V příběhu nového hrdiny Noeho, jenž musí zachránit svou rodinu a přátele ze zajetí, snímek navazuje v řadě aspektů (včetně fantastické trikové úrovně) na kvality předešlé trilogie.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu