Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 31. 5. 2019 - 6. 6. 2019

TV tipy: Bella a Sebastian jsou svědkové Putinovi, kteří se ocitají v pavučině a tančí zuřivou salsu

Vydáno: 31.05.2019 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na začátku června jako by televize už najížděly na letní mód, protože žádnou zásadní premiéru nenachystaly. Znovu se tak opírají především o osvědčené reprízy a zařazení několika solidních, leč totálně neznámých žánrovek.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Prci, prci, prcičky: Školní sraz (American Reunion) (pátek 31. 5., Nova, 22.35 - 00.45 / pondělí 3. 6., Nova Cinema, 00.20 - 02.25)

Plakát filmu Prci, prci, prcičky: Školní sraz / American ReunionSedm let staré zakončení oblíbené komediální ságy dopadlo překvapivě velmi dobře a na to, že jde de facto o osmý díl, je to skoro zázrak. Režírující a scenáristická dvojka Jon Hurwitz a Hayden Schlossberg v něm vsadila částečně na nostalgii, což se jí vyplatilo a po tři čtvrtiny přetažené stopáže udržuje hodně solidní tempo a poměrně baví. Největší výhodou však je to, že se po letech podařilo dát dohromady původní obsazení a využít ho na maximum. Všichni navíc zůstali stejní a až na výjimky je vše i uzpůsobeno tomu, že zestárli. Kraluje tu samozřejmě Seann William Scott, nechybí ale ani Jason Biggs, vynikající Eugene Levy nebo Mena SuvariAlyson HanniganTara Reid. Jen je škoda, že se tvůrci nevyvarovali fekálních a prvoplánovějších vtipů a také toho, že ke konci se snímek utápí v sentimentalitě a začíná hrát na vážnější notu, což úplně nefunguje. Slušná žánrovka, o níž se více dozvíte z naší recenze.

Zajímavost: Natáčení trvalo tři měsíce.

Český trailer filmu Prci, prci, prcičky: Školní sraz / American Reunion
Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje (Belle et Sébastien, l’aventure continue) (sobota 1. 6., ČT :D, 09.25 - 11.00)

Český plakát filmu Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje / Belle et Sébastien, l'aventure continuePokračování francouzského rodinného snímku se částečně nese v duchu dílu prvního, snaží se ale jít vlastní cestou. Režírující Christian Duguay v něm znovu spoléhá na krásnou vizuální stránku, nádhernou přírodu, specifickou atmosféru a pochopitelně i na hlavního psího hrdinu, který je stále stejně roztomilý. Tentokrát ale přidává i více akce, neboť děj se odehrává na konci války, což nemusí úplně každému vyhovovat, ačkoli tempo je dost svižné. Je nutné ale počítat s tím, že snímek je určen spíše dětem, takže i když se v něm objeví nějaké to napětí, není nikterak šponováno a pouze ozvláštňuje jednoduchý a předvídatelný příběh. V obsazení jednoznačně vyniká výborný Tchéky Karyo, za zmínku stojí i velmi povedený soundtrack. Ideální záležitost k víkendovému probouzení, o níž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Bellu si zahráli hned čtyři psi.

Český trailer filmu Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje / Belle ét Sébastien, l’aventure continue
Pařba na třetí (The Hangover Part III) (sobota 1. 6., Nova Cinema, 21.45 - 23.40 / pondělí 3. 6., 02.25 - 05.20)

Český plakát filmu Pařba na třetí / The Hangover Part IIIZakončení populární komediální trilogie už není všeobecně vnímáno jako výrazně povedené, přesto má pořád solidní hodnocení. Režisér a spoluscenárista Todd Phillips se v něm snaží ještě vytěžit něco z předchozích dílů, což se mu daří jen částečně, neboť dotáhne nějaké podzápletky, s ničím novým ale nepřichází. Atmosféra stále funguje, jenže jakýsi podivný mix absurdní komedie a dramatu už tolik ne, a i když se tu stále objeví několik vskutku vydařených vtipů, většina stopáže míří mimo a někdy se dokonce tvůrce dostane až na hranu trapnosti. Na úrovni lehkého nadprůměru tak snímek udržuje svižné tempo a především obsazení, v němž excelují Bradley CooperEd HelmsZach GalifianakisJustin Bartha, objeví se tu ale i John GoodmanMelissa McCarthy nebo Heather Graham. Solidní záležitost, která už ovšem vyčerpala svůj potenciál, což potvrdí i naše recenze.

Zajímavost: Galifianakis má fobii z výšek, proto byl ve výškových scénách nahrazen dublérem.

Oficiální český trailer filmu Pařba na třetí / The Hangover Part III
Avril a podivuhodný svět (Avril et le monde truqué) (neděle 2. 6., ČT :D, 09.25 - 11.10)

Plakát filmu Avril a podivuhodný svět / Avril et le monde truquéU nás absolutně neznámý francouzsko-belgicko-kanadský animák je sice prezentován jako dětský, určitě ale uhrane i dospělé. Debutující režijní dvojice Franck Ekinci a Christian Desmares v něm totiž až geniálně smísila naivní dobrodružný film a perfektní steampunkový svět a zaobalila to do nádherné příběhové a vizuální poetiky, která otevřeně odkazuje k evropské podobě komiksů. Nechybí ani naprosto fantastická atmosféra alternativní budoucnosti, inteligentní humor a emoce, které skvěle fungují. Trochu zamrzí, že se tvůrci nevyhnou určitým klišé, těch ale na druhou stranu není tolik, takže se dají v klidu odpustit. Škoda vysílacího času, protože podobný počin by zasloužil větší pozornost, i když vyžaduje trochu znalejšího a zkušenějšího diváka. 

Zajímavost: Snímek vychází z komiksové předlohy Jacquese Tardiho, který se na filmu podílel i jako grafický konzultant.

Originální trailer filmu Avril a podivuhodný svět / Avril et le monde truqué
Shalako (Shalako) (neděle 2. 6., ČT2, 20.00 - 21.55)

Plakát filmu Shalako / ShalakoV našich končinách nepříliš známý koprodukční evropský western je v zahraničí hodnocen spíše průměrně a asi se není co divit. Režírující Edward Dmytryk v něm až moc spoléhal na jistotu a kombinoval to nejlepší ze slavnějších žánrovek a na jakýkoli autorský vklad rezignoval. Na úkor sice zajímavého, ale tuctového romantičtějšího příběhu upozadil i akci, která má slušné tempo a je dobře zvládnutá, ale je jí zoufale málo. Nejvýraznější tak zůstává obsazení, v němž hlavní roli ztvárnil spolehlivý Sean Connery, vedle kterého se objevila také Brigitte Bardot, která ale byla spíše na ozdobu, dále pak oběma sekundují mimo jiné Stephen Boyd, Jack Hawkins nebo Peter van Eyck. Příjemná jednohubka, které chybí zejména nějaký zapamatovatelný moment.

Zajímavost: Snímek je adaptací knihy Louise L'Amoura.

Originální trailer filmu Shalako / Shalako
Pavučina (neděle 2. 6., ČT art, 21.35 - 23.10 / středa 5. 6., 23.50 - 01.20)

Plakát filmu  / PavučinaČeskoslovenské drama z druhé poloviny osmdesátých let je dnes zcela zapomenuté, což je obrovská škoda. Tehdy debutující režisér a spoluscenárista Zdenek Zaoral se v něm totiž pustil do na svou dobu odvážného tématu drogové závislosti a diváka zavedl do nepoznaného prostředí odvykacích léčeben. K působivosti si pomohl hodně syrovou až nepříjemnou atmosférou, kterou ještě umocnil několika drsnými scénami včetně vskutku odpudivé nahoty. Hlavní roli perfektně ztvárnila Eva Hodinová, kterou doplnili třeba Jiřina Třebická, Milena Svobodová, Jiří Zahajský nebo František Husák. Dojem ale kazí formální stránka, která je zbytečně experimentální a neukotvená, neboť příběh nemá začátek ani konec a celé je to prapodivně "neučesané". Hodně raritní záležitost, která ve své době nejspíš hodně lidí odradila od experimentování s drogami.

Zajímavost: Původně se měl film věnovat alkoholismu, později se ale rozhodlo, že v něm půjde o drogovou závislost.

Televizní spot filmu Pavučina
Poslední úkryt (The Keeping Room) (neděle 2. 6., Prima, 22.55 - 00.55 / pondělí 3. 6., Prima Max, 00.40 - 07.20)

Plakát filmu Poslední úkryt / The Keeping RoomV tuzemsku jen velmi málo známé pět let staré westernové drama nijak nevybočuje z trendu, jakým se k westernům v současnosti přistupuje. Režírující Daniel Barber v něm tedy nikam nespěchá a spoléhá se na extrémně pomalé až meditativní tempo. Opřít se může i o poměrně hutnou atmosféru, několik drsných scén, hlavně ale o nádhernou kameru, která tvoří úchvatné obrazové kompozice, z nichž místy přechází zrak. Hodně slušné je též obsazení, v němž hlavní role ztvárnily Brit Marling, Hailee Steinfeld a Muna Otaru, které doplnili třeba Sam Worthington nebo Kyle Soller. Slabinou je však ústřední příběh, který je zbytečně přímočarý a jednoduchý a bohužel nedisponuje ani nijak zajímavými postavami. Trochu nedotažená žánrovka.

Zajímavost: Scénář k filmu se v roce 2012 objevil na tzv. Blacklistu, seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů.

Oficiální trailer filmu Poslední úkryt / The Keeping Room
Zuřivá salsa (Cuban Fury) (pondělí 3. 6., Prima Max, 20.00 - 22.00 / úterý 4. 6., 15.45 - 17.50)

Plakát filmu Zuřivá salsa / Cuban FuryNenápadná britská romantická komedie není ničím výjimečná, její zhlédnutí ale rozhodně neurazí. Televizí ostřílený režisér James Griffiths se v ní asi až moc spolehl na jistotu a ničím nepřekvapí. Opírá se tedy o hodně odlehčenou atmosféru, předvídatelný příběh plný klišé, typicky britský humor, který naštěstí nikdy nesklouzne k vyložené trapnosti, svižné tempo, poměrně zdařilé taneční scény a krátkou stopáž, v níž není tolik prostoru na vatové scény. Největší devízou je ale obsazení, v němž hrají prim spoluscenárista Nick Frost, Chris O'Dowd, Ian McShane a trochu nevyužitá, leč enormně sympatická Rashida Jones, cameo roli si zahrál též Simon Pegg. Pohodová záležitost, o níž více prozradí naše rubrika Za horizontem.

Zajímavost: Frost kvůli filmu trénoval šest dní v týdnu sedm hodin denně po dobu sedmi měsíců, aby se stal přeborníkem v salse.

Oficiální trailer filmu Zuřivá salsa / Cuban Fury
Mŕtvi učia živých (pondělí 3. 6., ČT art, 22.50 - 00.05)

Plakát filmu  / Mŕtvi učia živýchAbsolutně neznámé československé psychologické drama z počátku osmdesátých let se dnes moc nepřipomíná a opět je to škoda. Režírující Martin Holly v něm kladl důraz na propracovaný příběh, který poměrně otevřeně ukazoval, že bez náznaků tržní ekonomiky se neobejde ani tehdejší režim. Spoléhal se hlavně na psychologickou drobnokresbu hlavních postav, hutnější atmosféru, krásnou kameru, zajímavě gradované vnitřní napětí a pomalejší tempo. V titulních rolích se představí výborní Vladimír Kratina a Michal Dočolomanský, kteří si snímek "kradou" pro sebe a ostatní, mezi nimiž jsou třeba Štefan Kvietik, Vlado Müller nebo Jana Krausová, jim tvoří pouze stafáž. Nebýt lehce ukvapeného závěru, byl by dojem ještě o trochu lepší. Zapomenutá záležitost.

Zajímavost: Předlohou filmu je rozhlasová hra Štefana Šmihly.

Ukázka z filmu není dostupná.

Svědkové Putinovi (Svideteli Putina) (úterý 4. 6., ČT2, 20.50 - 22.30 / středa 5. 6., 16.40 - 18.15)

Český plakát filmu Svědkové Putinovi / Svideteli PutinaLotyšsko-švýcarsko-český dokument, který byl nedávno v českých kinech, ukazuje první roky vlády současného ruského prezidenta Vladimíra Putina. Režisér, scenárista a kameraman Vitalij Mansky v něm tehdy dostal neomezený přístup do soukromí nastupujícího vládce a mohl s ním probírat i názory na některou problematiku, přesto neprozradí nic zásadního a neukáže nic, co by sám Putin nechtěl. A i když se netají protiputinovským laděním, lehce mu chybí náboj a konfrontace, na druhou stranu mnoha neznalým divákům díky svému komentáři poodhalí tehdejší (a de facto i současnou) situaci v Rusku. Nejpřínosnější je snímek paradoxně v pohledu na odcházejícího prezidenta Jelcina, který svému nástupci tzv. skočil na špek. Divák ale musí počítat s tím, že tvůrce se vyžívá v mnohdy zbytečně dlouhých a nicneříkajících záběrech, které jen prodlužují stopáž. Zajímavý dokument, který může být i paralelou současného dění u nás.

Zajímavost: Celosvětová premiéra filmu proběhla na loňském festivalu v Karlových Varech.

Český trailer filmu Svědkové Putinovi / Svideteli Putina

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks (30.09.2023 15:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Maestro má první trailer (15.08.2023 19:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Mission: Impossible Odplata – První část staví Tomu Cruisovi do cesty umělou inteligenci (19.07.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Rebelova odplata je mission impossible (12.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Kontroverzní hraná Malá mořská víla si předpojaté odsudky nezaslouží (27.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Malá mořská víla stojí v cestě na Svatou horu (24.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Tom Cruise podniká další Mission: Impossible (17.05.2023 18:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu