Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 26. týden

Kinopremiéry: Mstitel Lindemann se ocitá ve spirále strachu a nutně potřebuje očistu

Vydáno: 30.06.2021 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Lionsgate

Prázdniny startují v kinech sedmi premiérami, mezi kterými chybí nějaký větší trhák. Hororové fanoušky ale určitě potěší pokračování úspěšných sérií Saw a Očista, děti zase ocení animované Chlupáčky.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Spirála strachu: Saw pokračuje (Spiral: From the Book of Saw) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Spirála strachu: Saw pokračuje / Spiral: From the Book of Saw
© Vertical Entertainment
S populární hororovou sérií to v kinech v posledních letech nebylo nikterak slavné, přesto se dočkala dalšího pokračování. To podle synopse vypadá naprosto tuctově a nedá se očekávat podobné zjevení jako kdysi od prvního dílu, čemuž odpovídají i ohlasy a hodnocení, která se pohybují okolo průměru. Režie se chopil zkušený, i když málo známý Darren Lynn Bousman, velmi překvapivé je ale obsazení, v němž se objeví Chris Rock (!), Samuel L. Jackson a Max Minghella. Krom samotného názvu tak právě to zůstává největším lákadlem. Velmi slabá premiéra týdne.

Synopse: Mladý detektiv Zeke Banks (Chris Rock) a jeho parťák William Schenk (Max Minghella) vyšetřují děsivé vraždy, které začínají připomínat nechvalně známé případy z minulosti. Nevědomky se tak stávají figurkami na šachovnici morbidní hry zákeřného vraha. A Zeke vůbec netuší, že společně s ním bude ďábelskému plánu zločince čelit i jeho otec, vážený policejní veterán (Samuel L. Jackson).

Oficiální český trailer filmu Spirála strachu: Saw pokračuje / Spiral: From the Book of Saw
Očista navždy (The Forever Purge) (CinemArt)

Český plakát filmu Očista navždy / The Forever Purge
© CinemArt
Dalšího, tentokráte šestého dílu se dočkala i hororová série, která se na rozdíl od ostatních může chlubit relativně originálním námětem. Ten se postupem let ale nikam nevyvinul a upadl do strašlivého stereotypu. Těžko říct, zda tomu teď bude jinak, když synopse zní znovu stejně, režírující Everardo Gout není na velkém plátně moc zkušený a ani v hlavních rolích se neobjeví žádná známá tvář. Hodnocení ani komentáře zatím neexistují, takže jde spíš o jasnou volbu pro zaryté fanoušky série. Možná další rozpačitá premiéra.

Synopse: Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do USA, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali žít klidný život. Ten i jim každý rok narušuje Očista, během které se Spojené státy mění v peklo plné bezpráví. I na tuto akci už si ale žena zvykla a společně s manželem se chodí ukrýt do spřátelené komunity, která ví, jak se případným útočníkům bránit. Letos to ale bude trochu jiné, protože dost lidí se rozhodne, že Očista nekončí sirénou a pokračují v akci bez ohledu na následky. Krvavá lázeň je tedy nezastavitelná.

Oficiální český trailer filmu Očista navždy / The Forever Purge
Chlupáčci (Extinct) (Bioscop)

Český plakát filmu Chlupáčci / Extinct
© Bioscop
Animáky jsou stále populární a není týden, kdy by alespoň jeden nemířil do kin. A ani tento není výjimkou, protože premiéru má dobrodružství, které vzniklo v produkci USA a Číny. Jediné, nač lze diváky objektivně lákat, je právě žánr, možná vzhled postaviček, které jsou oživlými donuty a relativně solidně vypadající trailery a plakát. Ohlasů je totiž zatím naprosté minimum a ani režijní dvojice, kterou tvoří David Silverman a debutant Raymond S. Persi, není nijak zvlášť známá. Potenciálním zájemcům tak nezbývá nic jiného než řídit se aktuálním rozpoložením sých potomků, protože bez nich nemá návštěva kina smysl.

Synopse: Chlupáčci jsou roztomilá chlupatá zvířátka ve tvaru donutu, která poklidně žijí v hojném počtu na Galapágách. Věčně nabručený pesimista Eda a jeho sestra Pupí, která působí zmatek, kamkoliv přijde, ale mezi ně moc nezapadají. Když Pupí nešťastnou náhodou zničí přípravy na blížící se Květinový festival, je společně s bratrem vyhnána. Vydávají se tak na zakázané území najít květinu tak krásnou, aby jim Chlupáčci odpustili a přijali zpět. Při průzkumu narazí na záhadnou zářící květinu, která je ve skutečnosti branou do současnosti. A než se nadějí, ocitají se v moderní Šanghaji plné aut, světel a rámusu. Zde se také dozvědí, že Chlupáčci vyhynuli. Najednou tak musí najít cestu zpět časem a změnit historii.

Český trailer filmu Chlupáčci / Extinct
Lindemann: Live in Moscow (Lindemann: Live in Moscow) (Aerofilms)

Plakát filmu Lindemann: Live in Moscow / Lindemann: Live in Moscow
© lindemann.film
Frontman kontroverzní německé skupiny Rammstein Till Lindemann před pár lety založil se švédským muzikantem Peterem Tägtgrenem projekt, který pojmenoval sám po sobě. V kinech je aktuálně možnost vidět záznam koncertu tohoto dua, který se odehrál loni v Moskvě a byl naprosto unikátní jednak v tom, že pár dní po jeho skončení v plné síle propukla pandemie a stal se tak jedním z posledních koncertů, který proběhl tak, jak jsme byli vždy zvyklí a jednak se na podzim oba pánové rozhodli, že jejich společná cesta skončí. Režii záznamu obstaral Serghey Grey, to ale není tak podstatné. Dle všeho hudební, ale především vizuální zážitek.

Synopse: 15. března 2020 zpěvák slavné skupiny Rammstein Till Lindemann a švédský multiinstrumentalista a producent Peter Tägtgren vystoupali na pódium v moskevské VTB Aréně se svým projektem Lindemann, aby předvedli dvě triumfální vystoupení. Z obou vznikl velkolepý koncertní záznam, který je unikátní ze dvou důvodů. V listopadu se oba muzikanti totiž rozhodli s celým projektem nepokračovat, čímž se z koncertu stala připomínka historie. Pár dní po koncertu navíc vypukla epidemie, která znemožnila pořádání podobných akcí, a tak se show v Moskvě stala možná tím úplně posledním koncertem, který byl odehrán v podobě, na kterou byli všichni zvyklí.

Originální trailer filmu Lindemann: Live in Moscow / Lindemann: Live in Moscow
Kočár do Vídně (NFA)

Plakát filmu  / Kočár do Vídně
© NFA
Digitalizované a restaurované verze se dočkalo klasické československé válečné drama ze druhé poloviny šedesátých let, které je naprosto sugestivní a mrazivé a oplývá depresivní atmosférou a komorností, která celý zážitek umocňuje. Režii obstaral Karel Kachyňa, který na scénáři spolupracoval se svým stálým kolegou a autorem předlohy Janem Procházkou. V hlavní roli excelovala Iva Janžurová, které dělali společnost především Luděk Munzar a Jaromír Hanzlík, pro kterého šlo o první větší příležitost. I vzhledem ke krátké stopáži navíc mohou snímek zkusit i ti, kteří jinak starší filmy nevyhledávají. Naprostá tuzemská klasika, které velké plátno bude slušet.

Synopse: Zoufalé venkovské ženě (Iva Janžurová) pověsili během války Němci muže. Osud jí teď přivedl do rukou mladého vojáčka (Jaromír Hanzlík), na němž může vykonat svou pomstu. Společně s vojákem a jeho těžce zraněným spolubojovníkem (Luděk Munzar) totiž míří na svém koňském povozu k rakouským hranicím. Celou cestu čeká na moment, kdy se bude moci pomstít, když ale ta chvíle nastane, žena zaváhá.

Zajímavost: Na festivalu v Karlových Varech v roce 1966 získal film hlavní cenu.

Televizní spot filmu Kočár do Vídně
Mstitel (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Mstitel
© Červený koberec
Česká komedie už ze synopse vypadá jako jeden velký bizár, což víceméně potvrzují i fotografie a trailery. Jelikož hodnocení ani recenze zatím skoro neexistují, nelze tuto domněnku potvrdit, nejspíš ale daleko od pravdy nebude. Režisérkou a scenáristkou je Lucia Klein Svoboda, která dala v obsazení ze známých jmen důvěru Jaroslavu DuškoviMilanu ŠteindleroviPavle TomicovéHaně Vagnerové nebo Luďku Sobotovi. Vzhledem k výše zmíněnému nelze ani očekávat, že se cílí na první místa žebříčků návštěvnosti, spíše půjde o snahu šokovat a možná vyvolat diskuzi. Prapodivná premiéra.

Synopse: Anton býval slavný divadelní herec, jemuž alkohol zničil kariéru. Když ho ředitel divadla vyhodí z práce a manželka chce z bytu, vezme Anton osud do svých rukou. A začne chlastat ještě víc. Brzy se rozjede plejáda fantastických zážitků, výtvarných skvostů a (ne)chtěných vtipů, která má jen jeden háček - Antonova manželka se tomu vůbec nesměje a opustí ho i s jeho synem. Jak se Anton zachová?

Zajímavost: Dušek k filmu uvedl: "Takové filmy, kdy divák dostane pěstí do obličeje, jsou občas potřeba."

Originální teaser trailer filmu Mstitel
Na značky (Cinepoint)

Plakát filmu  / Na značky
© filmexpanded.com
Slovensko-český dokument se vrací k obřímu všesokolskému sletu, který proběhl před třemi lety. Debutující režisérka Mária Pinčíková v něm sleduje dva protagonisty, kteří se na akci chystají, i když každý plní jinou úlohu. Vzhledem k tomu, že hodnocení a komentářů je naprosté minimum, je těžké odhadovat, zda dokument nabízí něco navíc, nebo jde pouze o výsek ze života dvou Sokolů. Zájemci si ale pochopitelně snímek budou muset najít v programech svých oblíbených klubových kin, nejlépe s následnou diskuzí.

Synopse: V červenci 2018 se patnáct tisíc žen a mužů schází na jednom místě, aby zacvičili velkolepé choreografie. Všichni jsou členy Sokola, který je dodnes synonymem komunitní vzájemnosti. Dokument sleduje osudy dvou mužů, kteří mají podobná vystoupení na starosti a pečlivě se na ně chystají.

Originální trailer filmu Na značky

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Zemřela Jana Hlaváčová (14.01.2024 12:46 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Drama Dvě slova jako klíč přivádí vyléčené alkoholiky ke spiritualismu (29.07.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Ziggy Stardust se vydává do strašidelného domu, aby prožil minulé životy (26.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Marvels mají nový trailer (21.07.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Milan Kundera (12.07.2023 13:13 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: vzpomínka na Filipa Topola a jeho Žiletky (18.06.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- Kinopremiéry: Jana z Arku a Spider-Man se pohybují napříč paralelními světy (31.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Invalida se bojí, že jeho základní instinkt vypustí smrtelné zlo (19.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- The Marvels mají první trailer (12.04.2023 07:32 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Tajná invaze (03.04.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu