Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 45. týden

Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže

Vydáno: 08.11.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Collider

Ačkoli v tomto týdnu míří do kin celých deset premiér, boj o největší počet diváků se smrskne na pouhé dva filmy. Tím prvním je nová komiksovka Marvels, jejím nejvážnějším konkurentem je česká komedie Jak přežít svého muže.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Marvels (The Marvels) (Falcon)

Český plakát filmu Marvels / The Marvels
© CSFD
Komiksové adaptace jsou lehce v útlumu a zdaleka nevydělávají tolik co ještě před pár lety. A platí to i pro kdysi extrémně populární marvelovky, které zřejmě nespasí ani novinka nesoucí název studia. Opět pro ni platí, že se v ní sejde několik superhrdinek, které budou bojovat o záchranu světa a celé to bude víceméně trikové a digitální. Režii a částečně scénář obstarala málo známá Nia DaCosta, která do hlavních rolí obsadila Brie LarsonTeyonah Parris a Iman Vellani, dále se pak objeví i Samuel L. Jackson. Ohlasy zatím neexistují, takže na informace, zda alespoň kvalitativně půjde o slušnou žánrovku, si musíme ještě chvíli počkat. Premiéra týdne.

Synopse: Carol Danvers (Brie Larson) alias Captain Marvel získala zpět svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Brzy se ale dostane k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem a rázem na ni kvůli nečekaným okolnostem padá tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani) alias Ms. Marvel, a její vzdálenou neteří, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris). Nesourodá trojice tak musí začít spolupracovat, aby společně zachránila vesmír.

Zajímavost: DaCosta je vůbec první Afroameričankou, která režírovala marvelovku.

Oficiální český trailer filmu Marvels / The Marvels

Před pikolou, za pikolou (All Fun and Games) (Vertigo International)

Český plakát filmu Před pikolou, za pikolou / All Fun and Games
© CSFD
Horory jsou neustále populární a komerčně výdělečené a vůbec u nich nezáleží na kvalitě. Proto se není co divit, že skoro každý týden v kinech minimálně jeden přibude. Tentokrát je to další nízkorozpočtová záležitost, která vychází z jednoduché premisy posednutí démonem, který hrdiny nutí hrát krvavé verze dětských her. A právě tematika je asi to jediné, nač lze diváka nalákat, protože režií a scénářem debutuje duo Eren Celeboglu a Ari Costa a v obsazení se ze známějších tváří objeví jen Asa Butterfield. Ohlasy a komentáře jsou poměrně zdrcující a dosahují sotva podprůměru, takže se zdá, že toto se moc nepovedlo.

Synopse: Skupina salemských teenagerů objeví prokletý nůž, který probudí démona. Ten je donutí hrát hrůzostrašné a smrtelně nebezpečné verze dětských her, v nichž nelze vyhrát, jen přežít.

Český trailer filmu Před pikolou, za pikolou / All Fun and Games

Umění jíst a milovat (La passion de Dodin Bouffant) (CinemArt)

Český plakát filmu Umění jíst a milovat / La passion de Dodin Bouffant
© CSFD
Francouzské historické drama bude náročnějším počinem a potěší zejména milovníky gastronomie, protože se v něm hodně vaří a dle nadšených ohlasů budou mít diváci po odchodu z kina chuť na něco dobrého, protože je prý dost intenzivní. Režisérem a scenáristou je osvědčený Tran Anh Hung, který krom tematiky spoléhá na obsazení, neboť ústřední pár si zahráli Benoît Magimel a Juliette Binoche. Vzhledem ke zmíněným velice spokojeným ohlasům asi nemají zájemci nad čím přemýšlet. Klubová premiéra.

Synopse: V druhé polovině devatenáctého století začíná v rozlehlém domě v údolí Loiry další den a kuchařka Eugénie (Juliette Binoche) od časného rána pobíhá v kuchyni. Posledních dvacet let pracovala pro slavného gurmána Dodina (Benoît Magimel), s nímž společně nalézala neotřelé recepty a zkoušela různé chutě. Během té doby mezi nimi vzniklo silné pouto a Dodin by byl rád, kdyby si ho vzala. Ona ale zarputile odmítá, protože nechce ztratit svobodu a soužití se jí takto zdá dokonalé. Dodin je ale neústupný a rozhodne se udělat něco, co ještě nikdy neudělal - uvaří on pro ni.

Oficiální český trailer filmu Umění jíst a milovat / La passion de Dodin Bouffant

Nina a ježkovo tajemství (Nina et le secret du hérisson) (AČFK)

Český plakát filmu Nina a ježkovo tajemství / Nina et le secret du hérisson
© CSFD
Francouzský animák je jednou velkou neznámou, protože ohlasy ani komentáře k němu neexistují a nějakých vodítek, jak by mohl dopadnout, je minimum. Tím jediným je asi režírující dvojice Jean-Loup Felicioli a Alain Gagnol, jejíž dosavadní filmografie naznačuje, že by snímek nemusel být určen výhradně malým divákům, ale i ti dospělí si v něm něco najdou. Je každopádně jasné, že tento počin v kinech zas tak dlouho nevydrží.

Synopse: Desetiletá Nina miluje tatínkovy pohádky o ježkovi, který objevuje svět. Jednoho večera ale tatínek vyprávět nepřijde, protože ztratil práci a život celé rodiny se obrátil vzhůru nohama. Nina se bojí, co bude dál, a když tedy zaslechne zvěsti o pokladu, který je ukryt kdesi ve staré tatínkově továrně, rozhodne se se svým nejlepším kamarádem Mehdim podniknout odvážnou akci. Chtějí poklad najít a rozdělit peníze mezi otce a jeho kolegy.

Český trailer filmu Nina a ježkovo tajemství / Nina et le secret du hérisson

Disco Boy (Disco Boy) (Film Europe)

Český plakát filmu Disco Boy / Disco Boy
© Cinema City
Velkou neznámou je i francouzsko-polsko-belgicko-italské drama, které podle synopse vypadá dost tuctově, zároveň ale atraktivně. Režie a scénář je dílem debutanta Giacoma Abbruzzeseho, který má pár zkušeností s dokumenty, které pravděpodobně využil. Ohlasů není nijak moc, ale převažují ty pozitivní, které mluví o náročném počinu plném kontrastů, metafor a se zajímavým poselstvím. Je jasné, že v obsazení se objeví jen málo známé tváře, což ale pochopitelně není na škodu. Premiéra pro náročné publikum.

Synopse: Alexej (Franz Rogowski) je mladý Bělorus utíkající před minulostí, kterou musí pohřbít. Okolnosti ho donutí přijmout nabídku příslibu francouzského občanství za vstup do cizineckých legií. Daleko v deltě řeky Niger žije revoluční aktivista Jomo (Morr Ndiaye), který brání svou komunitu. Osudy těchto dvou mužů se protnou jen kvůli další nesmyslné válce.

Oficiální český trailer filmu Disco Boy / Disco Boy

Jagna (Chlopi) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Jagna / Chlopi
© CSFD
Koprodukční historický film je na první pohled speciální svým vizuálem, který se opravdu vymyká. Za jeho režií a scénářem totiž stojí Dorota Kobiela a Hugh Welchman, jejichž předchozí dílo vzbudilo hodně chvály právě kvůli způsobu zpracování. A u něj dvojice zůstala a pokusila se s ním tentokráte odvyprávět seriózní historický příběh, který je adaptací oceňovaného románu Wladyslawa Stanislawa Reymonta. Hodnocení jsou dost vysoká, takže se zdá, že se nic moc nepokazilo a nezůstalo jen u líbivého vizuálu, ale přidal se i silný příběh. Možná nejzajímavější premiéra.

Synopse: Jagna (Kamila Urzedowska) je krásná, leč nemajetná dívka, do níž se bezhlavě zamiluje starý a bohatý sedlák Boryna (Miroslaw Baka), který se s ní i přes protesty rodiny ožení. Jagna se však musí rozhodnout, zda je pro ni důležitější život v blahobytu, nebo láska k Antkovi (Robert Gulaczyk), synovi sedláka Boryny. V zemi tradic se ale lásce nepřeje.

Český trailer filmu Jagna / Chlopi

Kukačky (El Cuco) (Donart Film)

Český plakát filmu Kukačky / El Cuco
© Cinemax
Španělské horory byly svého času dost populární a chválené, poměrně rychle se ale z radaru vytratily. Teď se nám jejich existence připomíná žánrovkou, která bohužel nevypadá moc originálně a ani dostupná hodnocení, kterých tedy není moc, nejsou nikterak extrémně nadšená, ale pohybují se na hladině lehkého nadprůměru. Režisérkou je Mar Targarona, která do hlavních rolí obsadila podobně neznámé tváře. Další evropská premiéra.

Synopse: Marc a Anna (Belén Cuesta) jsou mladý pár, který se připravuje na rodičovství, ale se svým životem ani jeden z nich úplně spokojený není. Žijí v malém bytě na předměstí Barcelony, z něhož se snaží uniknout. Jednoho dne se jim k tomu naskytne možnost, protože se přes internet seznámí s německým párem Hansem (Rainer Reiners) a Olgou (Hildegard Schroedter), s nímž si na týden vymění byty. Díky tomu mají vše po čem touží - velký pozemek, luxus, prostor a svobodu a mohou snít, že tak nějak by mohla vypadat jejich budoucnost. Jenže idyla se hroutí, když Marc objeví tajnou místnost.

Oficiální český trailer filmu Kukačky / El Cuco

Blix Not Bombs (Blix Not Bombs) (Pilot FIlm)

Český plakát filmu Blix Not Bombs / Blix Not Bombs
© CSFD
Životopisný dokument je pro tuzemského diváka zajímavý tím, že jeho režisérkou a scenáristkou je absolventka pražské DAMU Greta Stocklassa. Ta v něm vyzpovídala svého krajana Hanse Blixe, který kdysi pracoval jako inspektor zbraní hromadného ničení pro OSN. Mělo by tedy jít o jakýsi uvědomělý a silně aktuální dokument, který se zabývá diplomacií a jejím smyslem v dnešním rozbouřeném světě. Komentářů je pochopitelně málo, ale směřují spíše do pozitivna, takže o úplné zklamání by jít nemělo.

Synopse: Když proběhly teroristické útoky z 11. září, bylo Gretě Stocklassové osm let. V následujících letech začala sledovat svého krajana, diplomata Hanse Blixe, který se stal významným mezinárodním hráčem coby inspektor zbraní hromadného ničení pro OSN. Po mnoha letech ho režisérka oslovila, aby jí pomohl v orientaci v současném světě a osvětlil, zda je diplomacie ještě vůbec k něčemu dobrá.

Český trailer filmu Blix Not Bombs / Blix Not Bombs

Moc (Pilot Film)

Plakát filmu  / Moc
© CSFD
Dle synopse vypadá slovensko-maďarsko-české drama jako klasická žánrovka o tom, jak je politika prohnilá. Těžko říct, zda je výsledek opravdu takový, protože relevantní počet ohlasů neexistuje. Cokoliv si domýšlet z tvůrčího týmu je také dost obtížné, protože režisérem a spoluscenáristou je málo známý Mátyás Prikler a velmi podobně je na tom i obsazení, v němž jsou nejznámějšími tvářemi Jan Kačer a Miroslav Krobot. Další z novinek, která se v programech kin příliš neohřeje.

Synopse: Ministři zahraničních věcí dvou sousedních zemí střední Evropy se potkají při neformálním lovu v pohraničním regionu Slovenska. Po nešťastném výstřelu ministra Bergera (Jan Kačer) zahyne mladý chlapec, který na lovu pomáhal. Jelikož je Berger žhavým kandidátem na post strategického komisaře Unie pro vodu, začnou se média o případ okamžitě zajímat. Tajné služby pověří agenta Steinera (Szabolcs Hajdu), aby se pokusil skandál ututlat. Rodina mrtvého chlapce se cítí bezmocná, protože neví, kdo jejich syna zabil. Ministr začíná prožívat morální dilema - má nutkání se k činu přiznat, zároveň ho ale děsí politické důsledky.

Oficiální trailer filmu Moc

Jak přežít svého muže (Falcon)

Plakát filmu  / Jak přežít svého muže
© CSFD
Tuzemská romantická komedie už podle synopse útočí na co nejširší spektrum diváků a bude atakovat čelní místa žebříčků návštěvnosti. S trochou nadsázky se dá říct, že jde o "rodinný podnik", protože režisérem a scenáristou je seriály ostřílený, leč celovečerně debutující Rudolf Merkner, který do hlavní role obsadil svou manželku Janu Bernáškovou, jejíž román adapatuje. Vedle ní se objeví třeba Marek NěmecIvana ChýlkováRoman ZachMahulena Bočanová nebo Tomáš Měcháček. Ohlasy zatím dostupné nejsou, to ale cílové skupině pravděpodobně vadit nebude. Potenciální domácí peklo a komerční hit.

Synopse: Mladá herečka Lucie (Jana Bernášková) se po mateřské snaží vrátit do práce, setkává se ale s klasickými starostmi svobodných matek a navíc se zamotává do různých situací při snaze najít novou lásku. Oporou jí jsou její kamarádky (Mahulena BočanováIva PazderkováPavla Dostálová) a její zhmotnělý vnitřní hlas Šedivka (Ivana Chýlková). Kolik partnerů musíme v životě přežít, než najdeme toho pravého?

Oficiální trailer filmu Jak přežít svého muže

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Pokračování 28 dní poté bude trilogie (25.04.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Wonka ovládl kina (19.12.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Češi dostali Přání (12.12.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Napoleon se drží na špici (05.12.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: česká kina ovládl Napoleon (28.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Hunger Games jedou (27.11.2023 09:58 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Trollové ovládli kina (21.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu