Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 48. týden

Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex

Vydáno: 29.11.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Disney

Poslední listopadový den přináší do kin desítku slabších premiér, mezi níž chybí jednoznačné lákadlo. O největší diváckou přízeň tak budou nejspíše bojovat disneyovka Přání a české komediální drama Tancuj Matyldo.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Přání (Wish) (Falcon)

Český plakát filmu Přání / Wish
© Disney
Vánoce se blíží a koncentrace animáků v kinech se pomalu zvyšuje. Na konci listopadu odstartuje disneyovka, která dle synopse vypadá naprosto tuctově, což potvrzují i dostupné ohlasy a hodnocení, která se pohybují někde na lehkém nadprůměru. O režii se postaral zkušený Chris Buck, jemuž pomohla debutantka Fawn Veerasunthorn. Dospělého tuzemského diváka tentokráte nemusí mrzet povinný dabing, protože v původním znění nejsou slyšet žádné extra hvězdné hlasy. Kolem a kolem se tak zdá, že půjde o klasickou a nekonfliktní sázku na jistotu. Slabší premiéra týdne.

Synopse: Mladá a důvtipná dívka Asha vysloví tak mocné přání, že ji vyslyší živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s ní pak musí dívka čelit hrozivému nepříteli králi Magnificovi, který vládne říši Rosas a ohrožuje Ashiny přátelé a blízké. Nic jednoduchého je tedy nečeká.

Zajímavost: Jméno Asha znamená v hindštině naděje.

Český trailer filmu Přání / Wish

Renaissance: A Film by Beyoncé (Renaissance: A Film by Beyoncé) (Aerofilms)

Plakát filmu Renaissance: A Film by Beyoncé / Renaissance: A Film by Beyoncé
© Finnkino
Ve velmi krátké době můžou hudební fanoušci vidět v kinech vystoupení další současné megastar, konkrétně Beyoncé. Ta svůj film pojala trochu jinak než její konkurentka a ne čistě jako záznam jednoho koncertu, ale jako pohled na celé turné, tudíž vystoupení jsou zachycena v různých koutech světa. Umělkyně navíc poskytne i pohled za kulisy celé show a svým fanouškům se zase o něco přiblíží. O režii se podělili James B. Merryman a Mark Ritchie, což je v tomto případě ta nejména podstatná informace. Premiéra pro milovníky současného popu.

Synopse: Koncertní film zachycuje velkolepou jízdu Beyoncé během světového turné, a to od jeho zahájení ve Stockholmu až po grandiózní finále v Kansasu. Fanoušci nahlédnou i do zákulisí celé show a poznají tvrdou práci, kterou popová diva odvádí.

Oficiální trailer filmu Renaissance: A Film by Beyoncé / Renaissance: A Film by Beyoncé

DogMan (DogMan) (Bioscop)

Český plakát filmu DogMan / DogMan
© Kino Lucerna
Thriller, který podle synopse nevypadá úplně originálně, je natočen v angličtině, oficiálně ale vznikl ve francouzské produkci. Po čtyřech letech se s ním režijně a scenáristicky připomíná legendární Luc Besson, který v poslední době točí sice vizuálně zajímavé, leč dost tuctové žánrovky a dle dostupných ohlasů se zdá, že ani tento počin nebude v tomto směru výjimkou. Titulní roli si zahrál Caleb Landry Jones, který je také tou největší hvězdou. Uvidíme, jaká je v Česku základna kdysi kultovního tvůrce.

Synopse: Jako chlapce ho zavírali do kotců se psy. Teď ale vyspěl a má zvláštní dar. Nemá žádné zábrany a vpřed ho žene neprahnoucí touha po pomstě i trestání bezpráví. Jeho velkou zbraní je oddanost jeho psů, kteří mu při trestní výpravě pomáhají.

Zajímavost: Snímek velmi volně vychází ze skutečné události.

Český trailer filmu DogMan / DogMan

Prezidentova žena (Bernadette) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Prezidentova žena / Bernadette
© CSFD
Francouzské drama se veze na vlně populárních snímků o silných ženách a jejich prosazování ve společnosti. Debutující režisérka a scenáristka Léa Domenach v něm vychází ze skutečných událostí a přibližuje osudy první dámy Francie za prezidenství Jacquese Chiraca. Hlavní roli ztvárnila Catherine Deneuve, která by měla být sázkou na jistotu a velkým a prakticky jediným diváckým lákadlem, neboť ohlasy nejsou dostupné. Uvidíme tedy, jak to nakonec celé dopadlo.

Synopse: Když se v roce 1995 stal francouzským prezidentem Jacques Chirac (Michel Vuillermoz), očekávala jeho žena Bernadette (Catherine Deneuve), že její celoživotní mravenčí práce v pozadí bude odměněna. Jenže místo toho by se měla odsunout na druhou kolej, protože Elysejskému paláci se nezdá být úplně reprezentativní. To se jí ale vůbec nelíbí, a proto se se rozhodne jednat a své místo na výsluní si náležitě vydobýt.
 
Zajímavost: Autorka psala scénář dlouhou dobu bez konzultace s kýmkoli ze Chiracovy rodiny, protože nechtěla být ničím ovlivněna.

Český trailer filmu Prezidentova žena / Bernadette

Jak mít sex (How to Have Sex) (Film Europe)

Český plakát filmu Jak mít sex / How to Have Sex
© CSFD
Za trochu lechtivým a provokativním názvem se skrývá britsko-řecké drama, o němž se toho moc neví. Režijně a scenáristicky s ním debutuje Molly Manning Walker, která do titulních rolí obsadila podobně neznámé tváře. Pozitivem budiž to, že dostupné ohlasy jsou vesměs spokojené a hodnocení se pohybují okolo sedmi bodů, což vypadá poměrně nadějně. Komentáře pak kromě hereckých výkonů chválí hlavně citlivost celkového zpracování tak ožehavého tématu. Uvidíme, co na to zdejší náročnější publikum.

Synopse: Tři britské teenagerky odjíždí na prázdniny a doufají, že je čeká nejlepší léto jejich životů. Po hlavě se vrhají do divokého nočního života a obráží populární kluby, nezřízeně pijí a čekají na svou příležitost.

Oficiální český trailer filmu Jak mít sex / How to Have Sex

Alma a Oskar (Alma & Oskar) (CinemArt)

Český plakát filmu Alma a Oskar / Alma & Oskar
© Cinemax
Koprodukční životopisné drama, na kterém se podílela i Česká republika, vypráví o epizodě ze života známého malíře Oskara Kokoschky, který v určitém období propadl vášni k manželce Gustava Mahlera. Režijně vše zaštítil a na scénáři se podílel Dieter Berner, který do ústředních rolí obsadil Emily Cox a Valentina Postlmayra. Ohlasů je zatím naprosté minimum, jsou ale relativně pozitivní a spokojené, takže by snad o minimálně solidní žánrovku jít mělo. Další premiéra, která se v kinech dlouho neohřeje.

Synopse: Skladatelce Almě Mahler (Emily Cox) leží u nohou celá vídeňská smetánka, ona sama však její konvence nesnáší. Po smrti svého muže Gustava Mahlera se začne scházet se začínajícím talentovaným malířem Oskarem Kokoschkou (Valentin Postlmayr), jehož provokativní expresionistický styl malby vyvolá v tehdejší rakouské měšťácké společnosti nejeden skandál. To v Almě vzbudí zájem a požádá Oskara, aby ji portrétoval. Oba propadnou nezkrotné vášni, které se poddají. Zatímco on se do ní bezhlavě zamiluje, jí imponuje spíše jeho talent.

Český trailer filmu Alma a Oskar / Alma & Oskar

Godzilla -1.0 (Gojira -1.0) (Piece of Magic Entertainment)

Český plakát filmu Godzilla -1.0 / Gojira - 1.0
© CSFD
Snad vůbec poprvé máme v našich končinách možnost vidět film o Godzille ze země jejího původu, tedy Japonska. Režisér a scenárista Takashi Yamazaki navíc přichází s opravdovým originem, což znamená, že není potřeba znalost žádné série ani předchozích filmů. Ohlasy jsou navíc více než spokojené, takže se zdá, že se vše povedlo a po dlouhých letech máme co dělat s opravdu dobrým "godzillím" filmem. Premiéra nejen pro milovníky kaiju.

Synopse: Po druhé světové válce je Japonsko na dně sil. Jenomže z jaderného spadu Hirošimy a Nagasaki povstává velké monstrum jménem Godzilla, které pár týdnů po skončení konfliktu zaútočí a Japonsko dostává do ještě větších problémů. Podaří se zničeným lidem přežít, natož se nějak bránit?

Zajímavost: Podnázev -1.0 znamená, že Japonsko je ekonomicky na nule a po příchodu Godzilly se dostane ještě níže.

Oficiální trailer filmu Godzilla -1.0 / Gojira -1.0

Absence (Naboodan) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Absence / Naboodan
© CSFD
Koprodukční thriller je sice veden jako íránský, z drtivé většiny je ale tvořen českými tvůrci. Jediným Íráncem je režisér, scenárista a představitel hlavní role Ali Mosaffa, který děj umístil do Prahy, kde ústřední postava pátrá po osudech svého otce. Dále se pak objeví třeba Antonie FormanováZuzana StivínováKlára Melíšková nebo Petra Nesvačilová. Ohlasů je zatím naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi příliš zabývat. Premiéra do klubových kin.

Synopse: Rouzbeh přijíždí do Prahy, kde chce pátrat po minulosti svého otce. Ten jako komunista v sedmdesátých letech emigroval z Íránu do Československa. Rouzbeh navštíví byt, kde jeho otec před padesáti lety bydlel a hned je konfrontován s policií, protože obyvatel otcova bytu Vladimír vypadl z okna. Rouzbeh zjišťuje, že jméno Vladimírova otce je totožné s jeho jménem. A rozhodně to nemůže být náhoda. Rozjíždí pátrání, na jehož konci může být naprostá ztráta iluzí.

Teaser k filmu Absence / Naboodan

Tancuj Matyldo (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Tancuj Matyldo
© CSFD
České komediální drama viditelně útočí na čelní místa žebříčků návštěvnosti, je ale dost možné, že se pokusí být trochu vážnější. Jelikož ale ohlasy zatím neexistují, můžeme jen odhadovat. Faktem je každopádně to, že na velkém plátně debutuje dosud televizní režisér Petr Slavík, který se podílel i na scénáři. Do hlavních rolí obsadil Karla Rodena a Reginu Rázlovou, vedle kterých dostali prostor i Simona Postlerová nebo Zuzana Kanócz. Nezbývá než doufat, že půjde alespoň o solidní podívanou a ne o klasické domácí peklíčko.

Synopse: Uzavřený Karel (Karel Roden) žije ve světě řádů a striktních pravidel, v němž příliš místa na empatii není. Svou extrovertní a bohémskou matku Matyldu (Regina Rázlová) navštěvuje víceméně z povinnosti. Jenže jednoho dne právě ona přijde z ničeho nic o byt a Karel je nucen poskytnout jí střechu nad hlavou. Společné soužití je pro něj ale katastrofou, navíc se brzy dozvídá, že u Matyldy propuká Alzheimerova choroba. Možným řešením se sice ukazuje, že o babičku by mohl pečovat Karlův syn (Antonio Šoposki), který je ale těžce nezodpovědný a svým otcem pohrdá. Je nicméně jasné, že všem třem se život úplně obrátí.

Originální trailer filmu Tancuj Matyldo

Mlsné medvědí příběhy: Na pól! (Bioscop)

Plakát filmu  / Mlsné medvědí příběhy: Na pól!
© CineStar
Úspěšný večerníčkový seriál se dočkal už druhého celovečerního filmu. Ten ale tentokrát autorky trochu obešly, protože na ústřední příběh naroubovaly vzpomínky na to nejlepší, což znamená, že většinu stopáže nejspíš budou tvořit staré známé příběhy. K režii a scénáři se vrátily Kateřina Karhánková a Alexandra Májová a v dabingu jsou slyšet poměrně známé hlasy Davida NovotnéhoJana CinyPavly Tomicové nebo Barbory Hrzánové. Ohlasy pochopitelně neexistují, což rozhodně nikomu nevadí, protože cílová skupina mnohdy ani neumí číst. Tip, který bez dětí nemá smysl.

Synopse: Velký Nedvěd a mrňous Miška se tentokráte neuloží k zimnímu spánku, ale na pozvání lední medvědice vyrážejí na nanukový festival na dalekém pólu. Po cestě potkají a vzájemně si pomohou s novými zvířecími kamarády z různých koutů světa. Dokáží dorazit do cíle a mňamózní nanuky ochutnat? Navíc stihnou ještě zavzpomínat na to nejlepší, co je kdy potkalo.

Originální trailer filmu Mlsné medvědí příběhy: Na pól!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Film Godzilla x Kong: Nové impérium je akční výplach s rvačkami monster (30.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život (19.03.2024 07:41 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Panda na Dunu nestačil (12.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Duna trhá rekordy (05.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 20 ČR: Matka v trapu diváky zaujala (27.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Madam Web rekordy netrhá (20.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Z Aristokratky jsme stále ve varu (06.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: domácí snímky vládnou (30.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu