Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 22. týden

Kinopremiéry: Jana z Arku a Spider-Man se pohybují napříč paralelními světy

Vydáno: 31.05.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Sony

Na Den dětí vstupuje do kin mimo jiné další animovaný Spider-Man cestující v paralelních světech, paradoxně je ale určen spíše dospělejším divákům. Výraznou konkurenci nicméně ve zbývajících pěti premiérách nemá.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Spider-Man: Napříč paralelními světy (Spider-Man: Across the Spider-Verse) (Falcon)

Český plakát filmu Spider-Man: Napříč paralelními světy / Spider-Man: Across the Spider-Verse
© CSFD
Před pěti lety vznikl animák ze světa Pavoučího muže, který mnohé překvapil svou vyspělostí, chytrostí, invencí a inteligencí. Navázat na něj nebude nic jednoduchého, o čemž se diváci mohou přesvědčit tento týden. Režie se tentokráte chopili celovečerní debutanti Joaquim Dos Santos a Justin K. Thompson, kterým vypomohl nepatrně zkušenější Kemp Powers, z tohoto hlediska tedy o žádné lákadlo nepůjde. Rozhodně by jím ale měl být příběh, který se znovu bude odehrávat v různých paralelních světech, takže se opět objeví několik Spider-Manů a zřejmě i několik záporáků. Ohlasy zatím nejsou dostupné, věřme ale, že vysoko nastavenou laťku noví tvůrci moc nesníží. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Miles Morales je aktuálně dobrým sousedem Spider-Manem v Brooklynu. Jednoho dne se ale znovu setkává s Gwen Stacy, s níž se vydává na šílenou jízdu Mnohovesmírem, v němž se setká s novou partou Pavoučích hrdinů, kteří brání samu podstatu paralelních světů. Když se však mezi nimi objeví rozpor, jak se vypořádat s novým nebezpečím, musí Miles přehodnotit, co pro něj znamená býti hrdinou.

Zajímavost: Příběh by se měl odehrávat v šesti různých dimenzích.

Český trailer filmu Spider-Man: Napříč paralelními světy / Spider-Man: Across the Spider-Verse 

Pappa Mia! (About My Father) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Pappa Mia! / About My Father
© Bontonfilm
Americká komedie to v našich končinách bude mít pekelně těžké, protože si ji spolunapsal a hlavní roli si v ní zahrál v zámoří populární stand-up komik Sebastian Maniscalco, kterého ale u nás zná jen minimum diváků, a navíc se dá očekávat, že humor bude dost jednoduchý. Ani jméno režírující Laury Terruso není nijak zvlášť známé. Zdejší publikum tak uslyší jen a pouze na osobu Roberta De Nira, který se ale poslední dobou objevuje v dost pochybných projektech, ze známějších tváří oba doplňují třeba Kim CattrallLeslie Bibb nebo Anders Holm. Ohlasy ani hodnocení dosud neexistují, takže se zatím není od čeho odpíchnout. Premiéra na vlastní nebezpečí.

Synopse: Sebastian (Sebastian Maniscalco) je pozván na společný víkend k rodičům své snoubenky. Problémem je ovšem to, že nemá jinou možnost než vzít s sebou na návštěvu do honosného sídla bohatých amerických snobů svého otce (Robert De Niro). Salvo je italský imigrant, newyorský holič a prostořeký chlapík, jenž se do moderní doby a do spořádané bohaté rodiny vůbec nehodí. Je tak jasné, že střetu dvou světů nikdo nezabrání.

Český trailer filmu Pappa Mia! / About My Father
 
Jana z Arku (Joan the Woman) (Film Europe)

Český plakát filmu Jana z Arku / Joan the Woman
© Edison Filmhub
Už od úterý 30. května je ve vybraných klubových kinech unikátní možnost vidět více než sto let starý němý velkofilm, který ke slavné legendě o Johance z Arku přistoupil dost osobitě. Režie se chopil legendární Cecil B. DeMille, který poprvé pracoval s velkým rozpočtem, který využil především k velkému počtu komparzistů, vekolepým kulisám a mnoha bitevním scénám, které byly na svou dobu nevídané. Navíc snímek orámoval zápletkou z tehdy probíhající první světové války, která mu dodala důležité společenské poselství. Ještě zbývá dodat, že hlavní roli si zahrála Geraldine Farrar. Premiéra, která by se mohla promítat s živým hudebním doprovodem.

Synopse: Během nasazení v první světové válce objeví britský voják v zemi zrezivělý meč z patnáctého století. Nedlouho poté usne a zdá se mu, že je jedním z vojáků v armádě Jany z Arku (Geraldine Farrar).

Zajímavost: Do filmu bylo obsazeno čtrnáct set komparsistů.

Český trailer filmu Jana z Arku / Joan the Woman

Nic (Intet) (Film Europe)

Český plakát filmu Nic / Intet
© CSFD
Dánský thriller podle synopse vypadá poměrně zajímavě a atraktivně, navíc je adaptací stejnojmenného románu Janne Teller, který už byl zpracován do několika divadelních představení. A právě země původu a samotná tematika jsou tím jediným, na co může tuzemský divák slyšet, protože žádné hvězdy se před ani za kamerou neobjeví. O režii se podělili Trine Piil Christensen, která napsala i scénář a k režii se vrátila po dlouhých dvaadvaceti letech, a debutant Seamus McNally. První ohlasy, kterých tedy není mnoho, jsou spíše pozitivní, takže se zdá, že fanoušek náročnějších, případně severských filmů by neměl být zklamán.

Synopse: Pierre Anthon (Harald Kaiser Hermann) začal chodit do deváté třídy. Jednoho ovšem zničehonic prohlásí, že život nemá smysl, odejde ze školy, vyleze na strom a odmítá z něho slézt. To mezi spolužáky vyvolá existenciální krizi. Rozhodnou se tedy shromáždit své nejcennější věci a vytvořit "hromadu smyslu", která by Pierra Anthona přesvědčila o tom, že nemá pravdu. Rozjíždějí tak nebezpečnou, znepokojivou a kontroverzní studii o tom, na čem skutečně záleží.

Český trailer filmu Nic / Intet

Villa Lucia (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Villa Lucia
© Bontonfilm
Slovensko-česká komedie už ze synopse působí dost bláznivě a naprosto nesmyslně. Co od ní čekat, je ale velkou záhadou, protože ohlasů dosud moc není, a pokud se objevují, jsou tedy přinejlepším průměrné. Navíc nelákají ani na obsazení, protože největším jménem, které se objeví, je Hana Vagnerová, jíž sekundují především slovenští herci, v menších rolích se pak představí i Zdeněk Godla a Robert Nebřenský. Režii a částečně scénář obstaral stále začínající Michal Kollár. Uvidíme tedy, jak si jeho druhý počin u tuzemského publika povede.

Synopse: Cyril vždy miloval úchvatnou Lucii (Hana Vagnerová), spolužačku ze střední školy, několikrát se kvůli ní pokusil o sebevraždu a teď vychází z psychiatrické léčebny, aby se jí v rámci terapie za všechno omluvil. Mezitím se s ní ovšem dal dohromady jeho kamarád Gorazd a dokonce si ji bude brát, jenže právě o tom se nestabilní Cyril nesmí dozvědět. Jejich kamarád Svatopluk sní o tom, že by starou partu dal zase dohromady, na což je právě teď ideální příležitost. Všichni se tak sejdou v Luciině rodném domě, ve velké staré vile nad městem. Jejich plány ale končí v momentě, kdy se dva zkorumpovaní policisté rozhodnou právě tuto vilu vyloupit a odejít na odpočinek.

Originální trailer filmu Villa Lucia

Erhart (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Erhart
© CSFD
Mysteriózní drama s kriminální zápletkou je celovečerním režijním a scenáristickým debutem Jana Březiny. Z toho důvodu může dopadnout úplně jakkoliv, čemuž odpovídají i dosavadní hodnocení, kterých je ale opět málo a pohybují se někde na hranici průměru. I v tomto případě platí, že účast žádné herecké hvězdy se nekoná. V hlavní roli se tak představí Filip Březina, jehož doplňují třeba Elizaveta Maximová nebo Přemysl Bureš. Premiéra pro fanoušky debutů a potenciálních tuzemských nadějí.

Synopse: Erhart (Filip Březina) se vrací do rodného města, kde chce navštívit svou duševně nemocnou matku. Tam ale zjistí, že jejich chátrající dům je na prodej a mají se urychleně vystěhovat. Hospitalizovaná matka navíc tvrdí, že jeho zmizelý otec se vrátil, aby všemu učinil přítrž. Mezitím se místní průmyslník Novotný (Přemysl Bureš) rozhodl kandidovat do senátu, k čemuž mu chce jeho nezletilá dcera Bíba (Klára Soukupová) natočit volební video. To jí ovšem zkomplikuje příchod Erharta.

Originální trailer filmu Erhart

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Box office: Barbie byla filmem roku (09.12.2023 10:30 v Komentáře | Box office)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Barbenheimer oslabuje (15.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: novinky na Barbenheimera nestačily (08.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Barbenheimer dech neztrácí (01.08.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Barbenheimer dál dominuje (31.07.2023 07:30 v Komentáře | Box office)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu