Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 28. 2. 2020 - 5. 3. 2020

TV tipy: Starý a neklidný repo men potkává kudrnatou holku Christine, s níž slaví svátek matek

Vydáno: 28.02.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Na přelomu února a března se v televizích opět dostávají do popředí osvědčené reprízy, proto v našem výběru hrají prim snímky spíše méně známé a ne tak výrazné. Na řadu tak přijdou třeba původní Repo man nebo drama Christine.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
96 hodin: Zúčtování (Taken 3) (pátek 28. 2., Prima, 21.45 - 23.55 / sobota 29. 2., 23.25 - 01.45)

Český plakát filmu 96 hodin: Zúčtování / Taken 3Zakončení úspěšné akční trilogie je v zahraničí hodnoceno o něco lépe než u nás, rozhodně ale nejde o nikterak výrazný snímek. Režírující Olivier Megaton v něm dostal k dispozici trochu změněný koncept příběhu a spolehl se na atmosféru, poměrně solidní práci s napětím a svižné tempo. Nejparadoxnější je ovšem to, že výsledek je nejsilnější v momentě, kdy se nic moc neděje a probíhají pouze dialogy. To je dáno především tím, že spolehlivého Liama Neesona v titulní roli doplnil výborný Forest Whitaker, který svou postavu obdařuje značným charismatem, i když není moc dobře napsaná. Dále se pak objeví Famke JanssenMaggie Grace nebo Dougray Scott. Zklamáním je ale akce, která je zoufale špatná a funguje snad jen při přestřelkách a soubojích jeden na jednoho, protože automobilové honičky jsou nepřehledné, chaoticky sestříhané a zcela zbytečné. Absolutně nenáročná jednohubka, o níž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Bojové umění, které se kvůli filmu Neeson naučil, se jmenuje nagasu-do a jedná se o styl, který kombinuje prvky juda, aikida a jiu-jitsu.

Český trailer filmu 96 hodin: Zúčtování / Taken 3
Ruffian (Ruffian) (sobota 29. 2., ČT2, 12.15 - 13.40)

Plakát filmu Ruffian / RuffianTřináct let starý televizní snímek vycházející ze skutečných událostí je nejen u nás skoro neznámý a oficiální cestou se nedá sehnat. Režírující Yves Simoneau se v něm tedy musel spokojit s malým rozpočtem a tím pádem i komornějšími podmínkami, to mu ale nikterak nevadilo. Diváka ohromí především dost silným příběhem, titulním koňským hrdinou, který vypadá nádherně a majestátně a také poměrně slušnou dobovou atmosférou. Opřít se mohl i o svižné tempo a krátkou stopáž, v níž není prostor na zbytečnosti. Největším lákadlem jsou ale brilantní dostihové scény, které mají spád a nechybí jim potřebný adrenalin. V hlavních lidských rolích se objeví Sam Shepard a Frank Whaley. Škoda jen, že tvůrce s postupujícím časem tlačí na city víc a víc a závěr je prvoplánově dojemný. Naprosto raritní záležitost.

Zajímavost: Jelikož Ruffian byla ve skutečnosti dost velká kobyla, ve filmu jí nahradili valachové.

Originální trailer filmu Ruffian / Ruffian
Nazareth - Nekonečný rockový mejdan (sobota 29. 2., ČT art, 20.20 - 21.45 / čtvrtek 5. 3., 02.30 - 03.50)

Český plakát filmu  / Nazareth - Nekonečný rockový mejdanSedm let starý tuzemský dokument je dodnes unikátní tím, že v něm čeští tvůrci natáčeli portrét světoznámé rockové kapely. Režisér a scenárista Miloslav Šmídmajer si v něm získal velkou důvěru všech členů skupiny, kteří ho dokonce pustili do svých domovů a nechali natočit i několik nečekaných a skoro soukromých záběrů a videí. Krom toho se autor rozhodl, že nepůjde standardní dokumentární cestou, ale nechá zúčastněné jen mluvit a vzpomínat, čímž snímek dost oživil a dodal mu tak velmi specifický nádech a až nostalgickou atmosféru. Značnou výhodou je i to, že Nazareth nebyli klasičtí rockeři a po celou kariéru šlo spíše o umírněné umělce, takže jejich vzpomínání je hodně zajímavé a netradiční. Potěší také to, že snímek není plný dat a údajů o prodaných deskách a spoléhá více na lidskost. Jen je třeba vědět, že je určen hlavně pro fanoušky známých muzikantů, protože nováčky moc nezasvětí.

Zajímavost: Kapela funguje na scéně více než čtyřicet let.

Český trailer filmu Nazareth - Nekonečný rockový mejdan
Kudrnatá holka (Curly Sue) (neděle 1. 3., Nova, 09.10 - 11.10 / úterý 3. 3., Nova Cinema, 11.40 - 13.35 / středa 4. 3., 04.50 - 06.45)

Plakát filmu Kudrnatá holka / Curly SueRodinná komedie z počátku devadesátých let je jen lehce nadprůměrnou zábavou a potřebovala by být o něco výraznější. Režisér a scenárista John Hughes v ní rezignoval na veškeré ambice a spolehl se jen a pouze na otřepaná klišé podobných počinů. To tedy znamená, že prim tu hrají svižné tempo, nenáročný situační humor, který je spíše infantilní a pobaví především ty menší diváky a epizodický příběh, který nedává moc smysl a je sledem různých scének nevyrovnané kvality. Ani hlavní hrdinka, kterou velmi dobře ztvárnila Alisan Porter, není úplně sympatická a někdy je vysloveně na hraně snesitelnosti. Nad vodou tak snímek drží pohodová atmosféra, značný nadhled a obsazení, jemuž vévodí výtečný James Belushi. Ideální rodinná záležitost k nedělnímu probouzení.

Zajímavost: Podle některých účastníků bylo natáčení ve znamení hádek režiséra s Belushim, který dokonce odmítal přijít na plac, čímž natáčení na chvíli zcela zastavil.

Oficiální trailer filmu Kudrnatá holka / Curly Sue
Svátek matek (Mother’s Day) (neděle 1. 3., Nova, 17.05 - 19.30 / úterý 3. 3., Nova Cinema, 17.45 - 20.00 / středa 4. 3., 13.15 - 15.35)

Český plakát filmu Svátek matek / Mother's DayČtyři roky staré komediální drama ničím nepřekvapí a i po relativně krátké době od jeho vzniku si na něj dnes málokdo vzpomene. Žánrový klasik Garry Marshall v něm spoléhal na otřepaná klišé, naprosto předvídatelný příběh a vesměs pozitivní atmosféru, která je sice chvílemi hodně protivná, většinou ale nijak nevadí. Opíral se také o svou zkušenost, vše je tedy vizuálně poměrně zdařilé, tempo je svižné a dialogy relativně vypointované. Nejlákavější je nicméně hvězdné herecké obsazení, v němž se objeví Jennifer AnistonKate HudsonJulia RobertsBrittany RobertsonJason Sudeikis nebo Timothy Olyphant. Škoda, že stopáž nebyla tak o dvacet minut kratší, protože zhruba v polovině se snímek mění v regulérní a ubíjející nudu. Tip spíše pro ženy, o němž detaily prozradí naše recenze.

Zajímavost: Režisér zemřel krátce po natočení filmu.

Český trailer filmu Svátek matek / Mother’s Day
Staří a neklidní (The Maiden Heist) (pondělí 2. 3., Prima Max, 20.00 - 22.05 / úterý 3. 3., 15.55 - 17.50)

Plakát filmu Staří a neklidní / The Maiden HeistPřes dekádu stará kriminální komedie je hodnocena jen lehce nadprůměrně a nepatří k těm nejvýraznějším žánrovkám. Na vině je především režírující Peter Hewitt, který otřepané zápletce nedokázal dodat potřebné tempo, napětí a akci a nenatočil jedinou déle zapamatovatelnou scénu. Problematický je i samotný příběh, který sice není úplně špatně napsaný, jen nereflektuje důchodový věk hlavních hrdinů, proto působí nedůvěryhodně a někdy až nechtěně směšně, navíc mu chybí pořádná pointa. Nad vodou tak výsledek drží střídmá stopáž, několik humorných a poměrně vypointovaných dialogů a situací, především ale obsazení, v jehož hlavních rolích se objeví Morgan FreemanChristopher Walken a William H. Macy, kterým zdatně sekundují Marcia Gay HardenWynn Everett nebo Joseph McKenna. Další nenáročná záležitost. 

Zajímavost: Obraz, který chtějí hrdinové ukrást, vznikl speciálně pro film a namaloval ho americký realistický malíř Jeremy Lipking.

Originální trailer filmu Staří a neklidní / The Maiden Heist
Christine (Christine) (pondělí 2. 3., Nova Cinema, 21.55 - 00.05)

Plakát filmu Christine / ChristineBritsko-americké životopisné drama s trošku zaměnitelným názvem u nás není příliš známé a nedá se sehnat oficiální cestou, což je trochu škoda. Režírující Antonio Campos v něm spoléhal na potemnělou a depresivní atmosféru, pomalejší tempo a hodně silný příběh, který zapůsobí tím víc, čím méně toho o něm divák ví. Potěší také to, že tvůrce nikterak neexhibuje a vsadil na civilnost celého tématu a akcentuje jeho morální přesah, který donutí k zamyšlení. V hlavní roli totálně exceluje mrazivá Rebecca Hall, která zastiňuje všechny ostatní, mezi nimiž se objeví Michael C. HallTracy Letts nebo Maria Dizzia. Dojem bohužel sráží trochu přetažená stopáž, kolísavé tempo a několik hluchých míst. Neznámý počin na pondělní večer.  

Zajímavost: Scenárista Craig Shilowich příběh sepsal též proto, že stejně jako hlavní hrdinka i on v průběhu své puberty trpěl těžkými depresemi.

Oficiální trailer filmu Christine / Christine
Iba deň (pondělí 2. 3., ČT art, 23.10 - 00.35)

Plakát filmu  / Iba deňZcela zapomenuté těsně předrevoluční povídkové drama je solidní ukázkou normalizační slovenské kinematografie. Tři režijní debutanti Vladimír ŠtricKvetoslav Hečko a Michal Ruttkay v něm natočili tři různé příběhy, které propojuje osud jedné bigbítové kapely. Body sbírají hlavně až autentickou a syrovou atmosférou končícího socialismu a tehdejšího běžného života na Slovensku, chytrým humorem, vtipnými dialogy, relativně svižným tempem, skvělou kamerou a hodně zajímavým hudebním doprovodem. K dobru jim budiž přičteno i to, že absolutně rezignovali na jakýkoli sentiment a nostalgii a vše zobrazují maximálně reálně. V hlavních rolích se objeví Pavel Zedníček a Miroslav Donutil, jejichž výkon trochu degraduje slovenský dabing, oba pak doplňuje Jaroslav Filip. Škoda jen toho, že autoři trochu zapomněli na děj, který je příliš fádní, nezajímavý a koresponduje spíše s průměrnou historkou. Další opomíjený počin.

Zajímavost: Původní název filmu byl Traja do kvarteta.

Ukázka z filmu Iba deň
Repo Man (Repo Man) (úterý 3. 3., ČT2, 00.35 - 02.05)

Plakát filmu Repo Man / Repo ManKriminální sci-fi komedie z první poloviny osmdesátých let není ve zbytku světa tolik známá a hodnocená je jen průměrně, v USA jde ale o jeden z nejkultovnějších filmů a jeho hodnocení je diametrálně odlišné. Celovečerně debutující režisér a scenárista Alex Cox v něm vůbec nic neřešil a natočil a napsal bizarní příběh, který nedává moc smysl, vše je v něm možné a dotaženo do totálního absurdna, opíral se o poctivou dobovou a zároveň přiznaně brakovou atmosféru, svižné tempo, zajímavou vizuální stránku, energický a úderný soundtrack plný hitů své doby a hodně specifický humor, který vychází z reality. Ústřední role si zahráli Harry Dean Stanton a Emilio Estevez, které doplnili třeba Tracey WalterOlivia Barash nebo Sy Richardson. Vše výše zmíněné může být zároveň bráno jako negativum. Ryze kultovní záležitost.

Zajímavost: Všichni repo meni (s výjimkou hlavní postavy) jsou pojmenováni po pivu.

Originální trailer filmu Repo Man / Repo Man
Propustka do půlnoci (Cinderella Liberty) (čtvrtek 5. 3., ČT art, 22.30 - 00.25)

Plakát filmu Propustka do půlnoci / Cinderella LibertyRomantické drama z první poloviny sedmdesátých let je v tuzemsku známé velice málo a na svou dobu je překvapivě umírněné a nekonfilktní. Režírující Mark Rydell v něm vycházel z předlohy Darryla Ponicsana a po většinu stopáže točí bezproblémové rodinné drama, kterému značně obrušuje hrany a snaží se, aby se zavděčil širokému diváckému spektru. To je na jednu stranu příjemné, protože je šance si vychutnat výbornou dobovou atmosféru, na Oscara nominovanou hudbu a krásnou kameru Vilmose Zsigmonda, na tu druhou ale snímku chybí jakýkoli konflikt a příběhový náboj. Dominantní tak jsou herecké výkony, jimž kraluje na Oscara nominovaná Marsha Mason, které sekundují James CaanEli Wallach nebo Burt Young. Nenápadná záležitost.

Zajímavost: V námořnickém slangu znamená původní název filmu dočasné opuštění lodi nebo přístavu, které končí o půlnoci posledního dne.

Televizní spot filmu Propustka do půlnoci / Cinderella Liberty

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Godzilla x Kong: Nové imperium (16.02.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Burt Young (19.10.2023 09:25 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu