Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 31. 5. 2024 - 6. 6. 2024

TV tipy: Modelář Batman nikdy neodvrací zrak a prožívá milostnou aféru

Vydáno: 31.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: GeekTyrant

Červen se v televizích rozjíždí poměrně slibně a zajímavě, protože nabízí hned několik atraktivních premiér. Tou nejlepší je nejnovější Batman, děti pak ocení animovaného Rakeťáka, ani to ale není zdaleka všechno.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Selena (Selena) (pátek 31. 5., Warner TV, 20.00 - 22.25 / sobota 1. 6., 10.15 - 12.50)

Plakát filmu Selena / Selena
© IMDb
Hudební drama z druhé poloviny devadesátých let není v tuzemsku až tak známé, což je dáno i tím, že ani zpěvačka, o níž vypráví, tady nemá velkou fanouškovskou základnu. Režisér a scenárista Gregory Nava v něm tedy ničím nevybočuje z tradičních biopiců a volí klasický postup vyprávění od útlého dětství přes nabývání velké slávy až po předčasný konec. Opřít se mohl o solidní atmosféru, příjemnou latinskoamerickou hudbu a relativně svižné tempo. Hlavní roli velmi dobře ztvárnila začínající Jennifer Lopez, která tehdy byla spíše herečka než zpěvačka, což je na jejím výkonu dost poznat a je to právě ona, která snímek udržuje nad vodou i v některých slabších momentech. Výsledek tak doplácí na lehce přetaženou stopáž, především ale na celkovou nevýraznost a zaměnitelnost. Zapomenutý tip.

Zajímavost: V rámci přípravy na roli žila Lopez chvíli s rodinou postavy, kterou hrála.

Originální trailer filmu Selena / Selena

Nechte ho jít (Let Him Go) (pátek 31. 5., Nova, 22.30 - 00.45)

Plakát filmu Nechte ho jít / Let Him Go
© Impawards
Čtyři roky staré kriminální drama se tuzemským kinům zcela vyhnulo a vyšlo jen na DVD a Blu-ray. A je to logické, protože režisér a scenárista Thomas Bezucha, který adaptoval knižní předlohu Larry Watson, v něm kladl důraz především na emočně silný příběh, který je zcela uvěřitelný a každého se může dotknout, a extrémně pomalé tempo. To mu pomáhá při budování stísňující se atmosféry a psychologii obou klíčových charakterů, mezi kterými probíhá většina dialogů přece jen malinko přetažené stopáže. Ústřední role dostali na starost spolehliví a výborní Kevin Costner a Diane Lane, mezi nimiž probíhá potřebná chemie. Bodíky navíc pak přidává velice působivý závěr, který je zvládnut velmi citlivě a neuchyluje se k lacinému dojímání. Solidní, ale snadno přehlédnutelný tip.

Zajímavost: Natáčení probíhalo v kanadské provincii Alberta.

Oficiální trailer filmu Nechte ho jít / Let Him Go

Batman (The Batman) (sobota 1. 6., Nova Cinema, 20.00 - 23.45 / pondělí 3. 6., 00.55 - 04.05)

Český plakát filmu Batman / The Batman
© Vertical Entertainment
Kriminální drama nepřináší do univerza "netopýřího muže" vůbec nic nového, přesto je nesmírně zajímavé. Režisér a spoluscenárita Matt Reeves se v něm soustředí na detektivní linii, která v určitých komiksech byla hodně důležitá a viditelně se inspiruje kriminálkami osmdesátých a devadesátých let. Neopomíná ani potřebně temnou atmosféru, krásnou kameru a přesnou a trefnou hudbu Michaela Giacchina. Největším trumfem ale zůstává skvěle napsaný příběh, který si na ploše tří hodin vystačí s jedinou velkou akční scénou, aniž by nudil, k čemuž přispívají i nosné postavy. Robert Pattinson je jako Batman výborný, jako Bruce Wayne však průměrný a emocionální scény tolik nezvládá, jeho protihráč v podání Paula Dana je fantastický a v závěru koketuje s genialitou, objeví se ovšem i k nepoznání namaskovaný Colin Farrell nebo Zoë Kravitz. Jen škoda, že se autor nevyhne občasným nelogičnostem a některé zjevné věci vysvětluje příliš dlouho, největší bolístkou je ale absence drsnějšího ratingu, protože o násilí se vesměs jen mluví, skoro nikdy ale není vidět. Tip týdne, o němž se více dozvíte v naší recenzi

Zajímavost: Režisér uvedl, že se při tvorbě inspiroval třemi komiksy - Batman: EgoBatman: Rok jedna Batman: Dlouhý Halloween.

Oficiální český trailer filmu Batman / The Batman

Rakeťák (Lightyear) (sobota 1. 6., Prima Max, 20.00 - 22.20 / neděle 2. 6., 17.40 - 20.00)

Český plakát filmu Rakeťák / Lightyear
© Cinemax
Dva roky starý animák je spin-offem oblíbené série Toy Story: Příběh hraček, takže svým způsobem vsází na diváckou jistotu. To ostatně potvrzuje jméno režiséra a spoluscenáristy Anguse MacLanea, který je celovečerním debutantem. Štědrý rozpočet je na výsledku pochopitelně znát, takže animace je naprosto precizní a takřka dokonalá. Od příběhu se nedají čekat zásadní inovace, má ale tu výhodu, že ho ocení jak děti, kterým bude stačit mnoho humorných situací, svižné tempo a staré známé postavy, tak dospělí, kteří si zase užijí mnoho citací z klasických sci-fi filmů a značné nostalgie. Pomohl si také nenásilnou retro atmosférou, citlivou prací s emocemi a jednotlivými detaily, které vychází právě z oněch sci-fi filmů, kterým tu zároveň skládá příjemnou poctu, zmínit se musí i hudební doprovod Michaela Giacchina. Mrzí jen to, že tak ambiciózní projekt není úplně zajímavý, nenaplnil svůj potenciál a není příliš výrazný. Tip pro celou rodinu.

Zajímavost: Kvůli scéně, v níž se políbí pár stejného pohlaví, byl film ve čtrnácti arabských zemích zakázán a v Singapuru byl přístupný až od šestnácti let.

Český trailer filmu Rakeťák / Lightyear

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master) (sobota 1. 6., Warner TV, 22.10 - 23.55 / neděle 2. 6., 23.55 - 01.20)

Plakát filmu Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu / A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master
© Facebook tvůrce
Čtvrté pokračování legendární hororové ságy vzniklo na konci osmdesátých let a jeho hodnocení jsou diametrálně odlišná na zdejších databázích a na těch zahraničních. Dáno to může být tvůrčím přístupem, protože režírující Renny Harlin se odklonil od klasické hororové šablony a soustředil se spíše na velké množství hlášek, černého humoru a přidal nádech fantasy, což někomu rozhodně nesedne. Daní za to je ovšem to, že tu absolutně chybí hutná atmosféra, napětí a výsledek není jakkoliv strašidelný. Částečně to sice kompenzují zajímavé nové postavy, na svou dobu velmi dobrá technická úroveň triků a několik originálních způsobů smrti, přesto lehce rozpačité dojmy nakonec zůstanou. Titulní roli si pochopitelně tradičně užívá Robert Englund, který vedle sebe měl samé neznámé tváře, které jsou navíc dost zaměnitelné. Netradiční příspěvek do slavné franšízy.

Zajímavost: Freddy Krueger se poprvé objeví až v osmnácté minutě.

Oficiální trailer filmu Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu / A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master

Milostná aféra (Love Affair) (pondělí 3. 6., Warner TV, 20.00 - 22.00 / úterý 4. 6., 10.40 - 12.50)

Plakát filmu Milostná aféra / Love Affair
© IMDb
Romantické drama z první poloviny devadesátých let v tuzemsku není příliš známé a oficiální cestou se nedá sehnat. Režírující Glenn Gordon Caron v něm tedy nikoho nepřekvapí a vydává se tou nejsnadnější žánrovou cestou, při níž si divák jen odškrtává povinné položky. Tvůrce bohužel místy překročí hranice kýče, čímž snímek malinko degraduje, protože po většinu času je příjemné citlivý a divácké emoce úplně nezneužívá. Hlavním lákadlem tak zůstává hvězdné obsazení, neboť hlavní role ztvárnili Warren Beatty a Annette Bening, mezi nimiž to jiskří v každé scéně, dále se pak objeví kupříkladu Katharine HepburnChloe WebbPierce BrosnanKate Capshaw nebo Paul Mazursky. Za kamerou pak stál legendární Conrad L. Hall a hudbu obstaral neméně legendární Ennio Morricone. O to víc zaráží, že při takto hvězdném tvůrčím týmu je výsledek zoufale nevýrazný, zaměnitelný a chvílemi hodně rozpačitý. Další pozapomenutá záležitost. 

Zajímavost: Hepburn, u níž šlo o poslední roli, tu vůbec poprvé v kariéře vyslovila ve filmu slovo fuck. 

Oficiální trailer filmu Milostná aféra / Love Affair

Modelář (úterý 4. 6., ČT1, 20.10 - 21.55)

Plakát filmu  / Modelář
© Facebook tvůrce
Čtyři roky staré české drama může někoho zklamat. Režisér a scenárista Petr Zelenka v něm totiž rezignoval na svou oblíbenou mystifikaci a natočil přímočarou politickou podívanou,v níž dal průchod své nespokojenosti se světem. Zvolil navíc pomalé tempo, v němž má čas na práci s postavami, které mají jasnou a poměrně hlubokou motivaci. Taktéž vizuálně není moc co vytýkat, protože kamera je výborná, užití dronů se v tomto případě ukázalo funkční a atmosféru ještě dotváří příjemná hudba. Hlavní role si zahráli výborní Kryštof Hádek a Jiří Mádl, k nimž se ale nikdo moc nepřidá, protože ostatní už nemají zdaleka tolik prostoru. Tvůrce si ale tentokrát ukousl moc velké sousto, protože mnoho témat jen naznačí a nedořeší, linie se ženskými postavami se rozplyne a v závěru už pak snímek nepůsobí úplně důvěryhodně. Taky tak trochu už zapomenutý počin, o němž se více dočtete v naší recenzi

Zajímavost: Ve snímku jsou použity obrazy malíře Michala Škapy.

Oficiální trailer filmu Modelář

Vojín Benjaminová (Private Benjamin) (čtvrtek 6. 6., Warner TV, 20.00 - 22.10)

Plakát filmu Vojín Benjaminová / Private Benjamin
© IMDb
Komedie z raných osmdesátých let je možná nenápadná a u nás se tolik nepřipomíná, rozhodně je ale škoda ji přehlédnout. Režírující Howard Zieff v ní dostal k dispozici na Oscara nominovaný scénář, který je silnější v první polovině, kdy je vtipnou armádní satirou, originální podívanou, má neskutečné penzum hlášek a roztomile si střílí z žánrových šablon o tom, jak se nenápadný jedinec prokousává až na významnou pozici. Ve druhé polovině už všechno lehce upadne, zajede do standardnějších kolejí a mění se v tuctovou romantickou komedii, jejíž romantická linie navíc úplně nefunguje. To ovšem trochu kompenzuje překvapivě antihollywoodský konec. Hlavní roli ztvárnila vynikající a na Oscara nominovaná Goldie Hawn, kterou doplnila především taktéž na Oscara nominovaná Eileen Brennan, objeví se třeba i Armand AssanteRobert Webber nebo Harry Dean Stanton. Vtipný tip na čtvrteční večer.  

Zajímavost: Goldie Hawn kvůli roli absolvovala šestitýdenní vojenský trénink.

Oficiální trailer filmu Vojín Benjaminová / Private Benjamin

Nikdy neodvracej zrak (Werk ohne Autor) (čtvrtek 6. 6., ČT art, 20.15 - 23.15)

Český plakát filmu Nikdy neodvracej zrak / Werk ohne Autor
© Facebook tvůrce
Šest let staré drama, které se dočkalo oscarové nominace za cizojazyčný film, na první pohled diváka spíš odradí, protože trvá tři hodiny, hrdinou je fiktivní německý malíř a celkově vypadá hodně nenápadně a nezáživně. Opak je ale pravdou, protože režisér a scenárista Florian Henckel von Donnersmarck v něm natočil extrémně silný počin, který na chvilku nedá vydechnout, příběhově je rozkročen do neuvěřitelných čtyřiceti let, je výborně napsaný a na rozsáhlých dějinných událostech vypráví intimní příběh, který je o to působivější, oč chladnější je režie. Tvůrce se může opřít i o nádhernou výpravu, perfektní dobovou atmosféru a na Oscara nominovanou kameru. Hlavní roli si zahrál výborný Tom Schilling, jemuž sekundují Sebastian KochPaula Beer nebo Saskia Rosendahl. Náročnější, ale pro mnohé vynikající tip, což potvrdí i naše recenze.  

Zajímavost: Hlavní postava je inspirována německým umělcem Gerhardem Richterem.

Český trailer filmu Nikdy neodvracej zrak / Werk ohne Autor

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Deadpool & Wolverine 6/10
Recenze: Film Deadpool & Wolverine je utopený v nadsázce, vulgaritách a sebe-referencích Ve třetím filmu s komiksovým Deadpoolem spojuje titulní superhrdina síly s Wolverinem. Výsledkem jejich střetu připomínajícím směs různých fanouškovských fikcí je pásmo popkulturních odkazů pro znalce Marvelu a ságy X-Men. čtěte zde
Vydáno: 27.07.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 7. 2024 - 1. 8. 2024
TV tipy: Bezva polda je půlnoční muž k sežrání Na přelomu letních měsíců je televizní nabídka překvapivě docela zajímavá, ačkoli nenabízí prvoplánový premiérový divácký hit. Většinu nabídky tak tvoří snímky komornější, málo známé a leckdy i na první pohled... čtěte zde
Vydáno: 26.07.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
V hlavě 2 8/10
Recenze: Animovaný film V hlavě 2 se hodně opakuje, kvality originálu si však zachovává V pokračování animovaného filmu V hlavě je dívce Riley už třináct let a chystá se na střední školu - a během počínající puberty se jí uvnitř hlavy vyrojí nové emoce, které do té doby nepotřebovala. čtěte zde
Vydáno: 24.07.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Kinopremiéry: 30. týden
Kinopremiéry: Deadpool & Wolverine versus česká kina Na konci července v kinech všichni vyklidili pozice, protože startuje jediná novinka, která je ale velmi očekávaná. Na velká plátna míří Deadpool s Wolverinem, kteří by měli rozbít celosvětový bank a zahojit strádající kinaře. ... čtěte zde
Vydáno: 24.07.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 29. týden
Top 20 ČR: Animák V hlavě 2 smetl konkurenci Nová pixarovka V hlavě 2 se umístila na prvním místě domácího žebříčku návštěvnosti a z trůnu sesadila i domácí snímek Zápisník alkoholičky. čtěte zde
Vydáno: 23.07.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Po nepovedeném večírku se Spider-Man a Liga spravedlnosti ocitají bez domova (05.07.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel oscarový scenárista Robert Towne (03.07.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Do kin nastupuje Padouch (02.07.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Téma: Nejočekávanější filmy (druhé poloviny) roku 2024 (29.06.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Horizont je tiché místo v americké sáze (26.06.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Tučňák (21.06.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Horor Cizinci: Kapitola 1 nenabízí nic nového, přesto láká na pokračování (18.05.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Neodolatelný astronaut žije na konci všech válek svůj kalifornský sen (17.05.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Garfield strávil s Amy Winehouse noc na Karlštejně, kde prožili zakázanou touhu (15.05.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Království Planeta opic se pokouší zahájit další trilogii s novými postavami (11.05.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Tiché znamení (24.04.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Jennifer Lopez proti Umělé inteligenci ve filmu Atlas (24.04.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Atlas (13.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- Oni se vrací v prvním traileru (02.03.2024 13:15 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   30/2024

Deadpool & Wolverine
6/10

Ve třetím filmu s komiksovým Deadpoolem spojuje titulní superhrdina síly s Wolverinem. Výsledkem jejich střetu připomínajícím směs různých fanouškovských fikcí je pásmo popkulturních odkazů pro znalce Marvelu a ságy X-Men.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe