Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 39. týden

Kinopremiéry: Výstup na Everest, bourání zdi a návštěva v Hotelu Transylvánie

Vydáno: 24.09.2015 06:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Ačkoli tento týden obohatí programy kin osm premiér, jen dvě mají širší divácký potenciál. Vedle vysokohorského dramatu Everest a pokračování animáku Hotel Transylvánie totiž startují hned čtyři zajímavě vypadající dokumenty.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Everest (Everest) (CinemArt)

Český plakát filmu Everest / EverestPoměrně očekávané dobrodružné drama by mohlo být slušným diváckým hitem, neboť má hned několik potřebných faktorů, aby se jím stalo. Prvním z nich je atraktivní téma založené na skutečné události, dalším pak prostředí nebezpečných velehor (podobný film tu navíc nebyl už hodně dlouho) a v neposlední řadě je lákavé i herecké obsazení, v němž nechybí Jake GyllenhaalRobin Wright, Keira Knightley, Josh Brolin, Sam Worthington nebo Emily Watson. Režii obstaral Islanďan Baltasar Kormákur, který v Hollywoodu sice netočí zásadní filmy, nikdy ale nezklame a minimálně poctivou žánrovku připraví. A podle dostupných ohlasů (třeba i naší recenze) to vypadá, že ani tento počin není výjimkou.

Synopse: V polovině devadesátých let se Himaláje stávají atraktivní turistickou destinací. Na osmitisícovky už kromě zkušených horolezců šplhají i nadšení dobrodruhové, horští vůdci Rob Hall (Jason Clarke) a Scott Fischer (Jake Gyllenhaal) přesto nic nepodceňují a doprovází jen ty, kteří mají něco za sebou. Jsou tedy vždy skvěle připraveni a vybaveni, proto by nemělo splnění snů jejich klientů nic bránit. Stačí ale malá odchylka od původního plánu a náhlá změna počasí a rázem začne všem jít o život.

Zajímavost: Příběh filmu je založen na rozhovorech s pamětníky celé události a knize Into Thin Air Jona Krakauera.

Oficiální český trailer filmu Everest / Everest
Hotel Transylvánie 2 (Hotel Transylvania 2) (Falcon)

Český plakát filmu Hotel Transylvánie 2 / Hotel Transylvania 2O týden dříve než v USA u nás startuje pokračování úspěšného animáku, od něhož se nedá čekat nic výrazně jiného než před třemi roky. Na režijní stoličku opět usedl Genndy Tartakovsky, hlavní hrdinové se nemění a ani ze synopse to nevypadá, že by příběh byl nějak extra originální. To ale samozřejmě vůbec nevadí, protože tady se pojede na jistotu a výdělek a vše ostatní je podružné. Doufejme tedy, že se snímek povede alespoň stejně jako ten předchozí a nabídne slušnou zábavu i dospělým divákům, kteří pochopitelně kvůli dabingu neuslyší zajímavé originální hlasové obsazení.

Synopse: Jelikož Dracula ustoupil od striktní zásady ubytovávat v Hotelu Transylvánie pouze příšery, ale mohou do něj i lidé, začíná se mu docela dařit. Za zavřenými dveřmi ovšem pochybuje o tom, zda se jeho napůl lidský a napůl upíří vnuk Dennis vůbec někdy stane upírem. Proto se rozhodne, že požádá své přátele, aby mu nachystali kurz pro strašidla. Nemá ale ani tušení, že na návštěvu se k němu chystá Draculův otec Vlad, který o tom, že jeho pravnuk není čistokrevný upír ani o tom, že do hotelu mohou i lidé, vůbec neví.

Český trailer filmu Hotel Transylvánie 2 / Hotel Transylvania 2
Marguerite (Marguerite) (Artcam)

Český plakát filmu Marguerite / MargueriteKoprodukční drama, na němž se podílela i Česká republika, je inspirováno skutečností. A to je tak to jediné, co se o něm dá vlastně napsat, neboť žádné ohlasy na něj zatím neexistují, v hlavních rolích se neobjevuje nikdo byť jen trochu známý a ani jméno režiséra Xaviera Giannoliho nikomu moc neřekne. Největším lákadlem pro tuzemského diáka tak rozhodně budou známé lokace, především prostory Divadla na Vinohradech.

Synopse: Marguerite Dumont (Catherine Frot) žije v Paříži dvacátých let a je zámožnou ženou, která miluje hudbu a především operu. Celé roky už také zpívá pro své hosty, jenže nikdo nemá to srdce říci jí pravdu o tom, že zpívá falešně. Průšvih nastane v okamžiku, když se rozhodne vystoupit před skutečným publikem v pařížské Opeře.

Zajímavost: Osobou, která inspirovala tvůrce, je Američanka Florence Foster Jenkins, která se proslavila svým příšerným hlasem.

Oficiální český trailer filmu Marguerite / Marguerite
Arcade Fire: The Reflektor Tapes (The Reflektor Tapes) (Aerofilms)

Plakát filmu Arcade Fire: The Reflektor Tapes / The Reflektor TapesHudební dokument je už podle názvu určen především fanouškům a posluchačům kapely Arcade Fire. Debutující režisér Kahlil Joseph v něm odhaluje vznik jejího alba Reflektor a láká zejména na exkluzivních dvacet minut, které nikde jinde neuvidíte a na nezveřejněné osobní rozhovory mezi členy a momentky zachycené samotnou kapelou. O kvalitách se dá zatím jen spekulovat, nicméně pro milovníky zmiňovaného uskupení jde zřejmě o povinnost.

Synopse: Dokument zachycuje vznik alba Reflektor kapely Arcade Fire, které ocenila mezinárodní kritika. Tvůrci přenesou diváka na Jamajku, kde leží základy alba a neopomenou ani studiovou práci v kanadském Montrealu i improvizovaný koncert v haitském hotelu první noci tradičního masopustního karnevalu.

Originální trailer filmu Arcade Fire: The Reflektor Tapes / The Reflektor Tapes
Roger Waters The Wall (Roger Waters the Wall) (Aerofilms)

Plakát filmu Roger Waters The Wall / Roger Waters the WallV úterý 29. září budete mít opravdu exkluzivní a jedinečnou možnost vidět v kinech záznam koncertů zakládajícího člena Pink Floyd z jeho turné k nejslavnějšímu a dle mnohých nejlepšímu albu všech dob - The Wall. Waters je společně s debutantem Seanem Evansem podepsán i pod režií a scénářem, takže je víceméně jasné, co uvidíte - velkolepou show plnou vizuálních efektů a především nadčasové a geniální muziky, která nestárne. Lístky shánějte rychle, mnohde už je vyprodáno.

Synopse: Dokument zachycuje světové koncertní turné zakládajícího člena legendární skupiny Pink Floyd, které proběhlo v letech 2010 - 2013. Záběry pořízené ve třech městech na dvou kontinentech putují mězi 150 metrů dlouhým jevištěm a zákulisím, ze kterého vše komentuje sám Roger Waters. Chybět nesmí samozřejmě ani rostoucí monumentální zeď.

Český trailer filmu Roger Waters The Wall / Roger Waters the Wall
LokalFilmis (A-Company CZ)

Český plakát filmu  / LokalFilmisSlovenská animovaná komedie vypadá dost bizarně na to, aby k ní bylo potřeba něco zásadního napsat. Režisérem a scenáristou je mladý Jakub Kroner, jenž pravděpodobně vsadil na svérázné a neotřelé téma a určitou kontroverzi, která se ale dle prvních ne úplně nadšených ohlasů trochu minula účinkem. Opravdu jen velmi těžko lze odhadovat, jak může tenhle počin dopadnout.

Synopse: Staré cikánské proroctví předpovídá příchod mesiáše z rómské osady, který změní svět. Narodí se Rytmaus a postupně se z něj stane nejznámější rapper v Evropě, dokonce se rozhodne kandidovat na prezidenta Slovenské republiky. Proti němu se ve volbách postaví Pišta Lakatoš. Ze Slovenska se díky prodeji čisté pitné vody stává světová velmoc, která spolurozhoduje o budoucnosti lidstva s největšími velmocemi, jako jsou USA, Rusko či EU. Do hry o planetu se zamíchá i ďábel Moloch.

Oficiální trailer filmu LokalFilmis
Takovej barevnej vocas letící komety (Aerofilms)

Český plakát filmu  / Takovej barevnej vocas letící kometyTuzemský dokument se zabývá osobou předčasně zesnulého Filipa Topola, který je v určité komunitě takřka kultovní postavou. Televizí protřelý režisér a scenárista Václav Kučera láká na unikátní archivní rozhovory se samotným aktérem, které nebyly publikovány, chybět by ale neměly ani ohlasy jeho známých a přátel a dočkáte se i jeho povídek a písní. O kvalitách ale můžeme zatím jen spekulovat, neboť hodnocení dosud žádná nejsou.

Synopse: Celovečerní dokumentární film vypráví o Filipu Topolovi, skladateli, textaři, klavíristovi a zpěvákovi skupiny Psí vojáci, jehož tvorba zasáhla tři generace. Snímek odkrývá, jak se v jeho životním osudu a postojích odrážela doba před i po sametové revoluci, jeho posedlost hudbou a láska k Mozartovi, ale také jeho závažná nemoc.

Originální trailer filmu Takovej barevnej vocas letící komety
Boží mlýny (Synergia Film)

Český plakát filmu  / Boží mlýnyPravděpodobně v hodně omezené distribuci jde do kin hodinový dokument spíše televizního režiséra a scenáristy Josefa Císařovského, který se zabývá zajímavým tématem vzniku železné opony. Je jasné, že snímek je určen jen zájemcům o tuto problematiku a půjde spíše o fakta než o filmařské kvality. Těžko říct, jak podařený výsledek bude.

Synopse: V letech 1945 - 1955 se kulturní šumavská krajina proměnila v zónu smrti. Film rekonstruuje vznik železné opony, dokumentuje případy osob zavražděných Pohraniční stráží a analyzuje dosud neznámá fakta.

 

 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Road House (25.01.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: vzpomínka na Filipa Topola a jeho Žiletky (18.06.2023 10:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Masakr v Římě způsobil chaos a znamenal farářův konec (02.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Malá mořská víla stojí v cestě na Svatou horu (24.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Duna: Část druhá (03.05.2023 18:11 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Will Penny a Charley Varrick jsou výjimeční (21.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sestry v sedle hájí čest zlodějů (29.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Oklamaní a pokoření Prvok, Šampón, Tečka a Karel prožívají lepší časy (24.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Boston Strangler (22.02.2023 13:35 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Guy Ritchie's The Covenant (03.02.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Drsnej Shaft a Abraham Lincoln jsou božští kazišuci (27.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Velkofilm Avatar: The Way of Water se podruhé noří do nádherného světa Pandory (17.12.2022 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu