Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 9. 6. 2023 - 15. 6. 2023

TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci

Vydáno: 09.06.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Soap2day

Aktuální televizní nabídka je natolik slabá, že se vůbec poprvé nepodařilo dát dohromady desítku originálních tipů a zůstalo jen u osmičky. Nikoho asi nepřekvapí, že v seznamu převládají snímky zapomenuté a hodně málo známé.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Výheň (The Furnace) (sobota 10. 6., ČT art, 21.40 - 23.35)

Plakát filmu Výheň / The Furnace
© IMDb
Tři roky starý australský western v tuzemsku není moc známý a je nutné upozornit, že nejde o úplně typického zástupce žánru. Debutující režisér a scenárista Roderick MacKay v něm totiž spolehl na extrémně pomalé tempo, které je chvílemi až meditativní a relativně střídmou stopáž subjektivně prodlužuje. Jeho největšími trumfy jsou nicméně výtečné australské lokace, které mají své specifické kouzlo, výborně napsané postavy, které mají propracovanou psychologii a multikulturní složení všech charakterů, které pocházejí z rozličných národů a mluví různými jazyky. Potěší i reálný historický příběhový základ, zajímavý hudební doprovod a několik přestřelek, které jsou zvládnuté vesměs velmi dobře. K autentickým dojmům rozhodně přispívá i obsazení sestávající z neznámých tváří. Tip pro náročnější publikum, které nechce ani o víkendovou noc úplně vypnout.

Zajímavost: Snímek se natáčel v Západní Austrálii.

Originální trailer filmu Výheň / The Furnace

Lantana (Lantana) (sobota 10. 6., ČT2, 21.45 - 23.45)

Plakát filmu Lantana / Lantana
© IMDb
Ani australsko-německé drama z počátku milénia není úplně známé a znovu jde o trochu náročnější kousek. Režírující Ray Lawrence v něm zadaptoval divadelní hru Andrewa Bovella, který sám napsal scénář, a tím pádem se spolehl především na velmi dobře vymyšlený příběh. Ten je propletencem osudů čtyř manželských párů, které jsou zdánlivě nesouvisející, v závěru se ovšem přirozeně propojí. Tvůrce také vystřídá několik žánrů, protože v úvodu naláká na klasickou kriminální zápletku, aby plynule přešel do hutného psychologického dramatu. Špičkové je též obsazení, v němž se sešli Anthony LaPagliaGeoffrey RushBarbara HersheyRachael Blake nebo Kerry Armstrong. Jen je potřeba počítat s tím, že autoři nikam nespěchají a zvolili dost pomalé tempo a někdy zdlouhavé odhalování jednotlivých motivací. Další tip pro náročnější publikum.

Zajímavost: Divadelní předloha, z níž film vychází, se jmenuje Zmatení jazyků.

Originální trailer filmu Lantana / Lantana

Válka bohů (Immortals) (sobota 10. 6., Prima Cool, 22.00 - 00.15 / neděle 11. 6., Prima Max, 00.50 - 03.05)

Plakát filmu Válka bohů / Immortals
© Facebook tvůrce
Dvanáct let staré fantasy je dnes už malinko zapomenuté. Režírující Tarsem Singh v něm tedy zcela rezignoval na jakýkoli příběh, logiku děje a vývoj hrdinů na úkor tzv. vizuální onanie, která je ke konci skoro k nevydržení a dost samoúčelná. Prim tedy hrají časté zpomalovačky, kterých je ale přespříliš a jsou dost dlouhé. Akční scény jsou jinak nekompromisní a brutální, což rozhodně potěší. Slabinou je tedy scénář, který úplně nedodržuje vlastní nastolená pravidla, hlavní hrdina je nevýrazný a samotná zápletka není tak atraktivní, jak by asi bylo záhodno. S tím pak souvisí i obsazení, v němž sice hlavní roli ztvárnil Henry Cavill, ten ale nemá moc co hrát a jediným zapamatovatelným tak zůstává výborný Mickey Rourke, dále se pak objeví třeba Stephen DorffFreida PintoLuke Evans nebo John Hurt. Trochu výplachový tip, o němž se více dozvíte z naší recenze

Zajímavost: Evans kvůli roli zhubl o patnáct kilogramů.

Český trailer filmu Válka bohů / Immortals

Nepříjemné pokračování: Nebát se říct pravdu (An Inconvenient Sequel: Truth to Power) (sobota 10. 6., Nova Action, 22.20 - 00.05)

Plakát filmu Nepříjemné pokračování: Nebát se říct pravdu / An Inconvenient Sequel: Truth to Power
© IMDb
Před šesti lety vzniklo pokračování oscarového dokumentu, o kterém ale zdejší divák vůbec netuší. Režírující duo Jon Shenk a Bonni Cohen v něm spojilo síly se scenáristou a hlavním protagonistou Alem Gorem, který shrnul své předchozí teze ohledně ekologického ohrožení planety a na několika datech je posléze potvrdil. Nicméně právě bývalý kandidát na prezidenta USA je tím největším problémem celého snímku, neboť stejně úsilí, jaké věnuje varování před globálním oteplováním, věnuje prezentaci sebe sama, což může být pro některé diváky jen těžko přijatelné a tím pádem je potom těžké kohokoli přesvědčit, byť většina názorů je důvěryhodně podložena. Na druhou stranu nabízí snímek unikátní pohled do zákulisí politických vyjednávání o snížení emisí oxidu uhličitého, který je asi tím vůbec nejlepším, co můžou tvůrci nabídnout. Škoda, že někdy na emoce hrají až moc a ústředního protagonistu malinko neupozadí. Zajímavý dokument.

Zajímavost: Na festivalu v Sundance si snímek vysloužil dvě standing ovations.

Oficiální trailer filmu Nepříjemné pokračování: Nebát se říct pravdu / An Inconvenient Sequel: Truth to Power

Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená (Hotel Transylvania 3: Summer Vacation) (neděle 11. 6., ČT :D, 09.20 - 10.55)

Český plakát filmu Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená / Hotel Transylvania 3: Summer Vacation
© Facebook tvůrce
Třetí díl animované série není ničím překvapivý a je určen především jejím fanouškům. Režisér a spoluscenárista Genndy Tartakovsky v něm tedy změnil prostředí hotelu za luxusní parník, což je osvěžující, jinak ale vše zůstalo při starém. To tedy znamená, že animace je velmi dobrá, tempo poměrně svižné, hrdinové sympatičtí a stylizace roztomilá. Humor sice nefunguje úplně vždy a nemálo vtipů je bez pointy a vyšumí do ztracena, pořád je tu ale dost momentů, kdy se pobaví i dospělí. Za zmínku stojí i příjemný soundtrack a střídmá stopáž, v níž naštěstí není prostor na zásadní příběhovou vatu, ale jen na to nejnutnější. Chybět nesmí ani tradiční morální poselství, které je podáno vkusně a groteskní formou, takže i přes určitou prvoplánovost je snesitelné. Jen třeba počítat s tím, že celý koncept už působí trochu vyčpěle a vyšeptale.  

Zajímavost: Na filmu spolupracovali umělci ze čtyřiceti tří států.

Český trailer filmu Hotel Transylvánie 3: Příšerózní dovolená / Hotel Transylvania 3: Summer Vacation

Jak básníci čekají na zázrak (neděle 11. 6., Prima, 20.15 - 22.55)

Český plakát filmu  / Jak básníci čekají na zázrak
© Bioscop Jak básníci čekají na zázrak
Před sedmi lety se uzavřela populární sága o básnících, která po revoluci nabrala dost strmý kvalitativní pád. S kariérou se tehdy rozloučil i režírující Dušan Klein, který to naštěstí udělal se ctí a víc než na co jiného se spolehl na těžkou nostalgii, která zafungovala více než dobře. Příběh tedy není nijak objevný a popstupem času se mění ve sled jednotlivých epizod, které nejsou nikterak propojeny, to ale zase tolik nevadí, protože snímek je stejně určen fanouškům celé ságy, kteří stárnou spolu s postavami a dokáží ocenit sentimentální a lehce posmutnělou atmosféru, pomalejší tempo, místy dobře napsané dialogy, které reflektují krizi středního věku a hlavním hrdinům nabízí částečné "vykoupení" a nadějnou budoucnost. Za zmínku stojí i příjemný hudební doprovod. V titulních rolích pochopitelně nesmí chybět spolehliví Pavel Kříž a David Matásek, k nimž se přidali i Linda RybováLukáš VaculíkJosef SomrEva JeníčkováTereza BrodskáEva Holubová nebo Denisa Nesvačilová. Jen ten product placement je naprosto šílený a děsivě otravný. Více se dočtete v naší DVD recenzi

Zajímavost: Film se natáčel v Praze, Mělníku, Litoměřicích a na Kladně.

Originální teaser filmu / Jak básníci čekají na zázrak

Tony Rome (Tony Rome) (pondělí 12. 6., ČT2, 21.55 - 23.45)

Plakát filmu Tony Rome / Tony Rome
© IMDb
Kriminální drama z druhé poloviny šedesátých let patří u nás k těm skoro neznámým a oficiálně nesehnatelným. Režírující Gordon Douglas v něm vychází z literární předlohy Marvina H. Alberta a spoléhá především na vynikající dobovou atmosféru, cynické hlášky sympatického hlavního hrdinu, velmi dobrou výpravu, velká auta a nádherné ženy. Příběh sám o sobě překvapivě až tak zajímavý není, tempo je dost rozvleklé a samotné odhalování zápletky a různých motivací trvá také přehnaně dlouho. Většinu nedostatků ale kompenzuje výborné obsazení, v jehož hlavní roli září Frank Sinatra, vedle kterého dostali důvěru třeba Jill St. JohnRichard ConteGena RowlandsSimon Oakland nebo Jeffrey Lynn. Dost výrazná je i titulní píseň, kterou nazpívala Nancy Sinatra. Zapomenutá záležitost.

Zajímavost: Postava Tonyho Romea se objevila ve třech knihách.

Originální trailer filmu Tony Rome / Tony Rome

Stalo se jedné noci (It Happened One Night) (úterý 13. 6., ČT2, 22.45 - 00.30)

Plakát filmu Stalo se jedné noci / It Happened One Night
© Columbia Pictures Corporation
Romantická komedie sice pochází z první poloviny třicátých let, přesto má ale stále co nabídnout. Oscarem oceněný režisér Frank Capra v ní vychází z povídky Samuela Hopkinse Adamse, a ačkoli se z dnešního pohledu zná, že příběh je klišovitý a předvídatelný, ve své době byl revoluční, nečekaný a právě tento snímek podobné zápletky obrátil úplně naruby. Skvěle funguje i romantická atmosféra, která má k lacinému kýči notně daleko, mnohé asi překvapí, že po mnoha letech je nápaditý i humor, který má vkus a není úplně prvoplánový. V hlavních rolích se sešli oscaroví Clark Gable a Claudette Colbert, která možná nesplňuje dnešní standardy filmové krasavice, má ale velké charisma a velmi specifická chemie mezi oběma bez problému probíhá, dále se pak objeví Walter ConnollyRoscoe Karns nebo Jameson Thomas. Jediné, co kazí dojem, je lehce vykonstruovaný a naivní závěr. Naprostá klasika, o níž hledejte podrobnosti v našem letitém Stroji času.  

Zajímavost: Mezi velké obdivovatele filmu patřili Adolf Hitler a Josif Stalin.

Originální trailer filmu Stalo se jedné noci / It Happened One Night

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Hotel Palace (21.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Argylle: Tajný agent (01.11.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Argylle (29.09.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Milan Kundera (12.07.2023 13:13 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Amélie z Montmartru a divoký klaun objevují kouzlo romantických komedií (07.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Na konferenci se napsaly dopisy pro Paula Morrisseye a rozhodlo o okupaci (16.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu