Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 51. týden

Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky

Vydáno: 20.12.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Těsně před Vánoci odstartuje v kinech pokračování komiksovky Aquaman s podtitulem Ztracené království, které je posledním podobným počinem na delší dobu. A cestičku k úspěchu má umetenou, protože srovnatelnou konkurenci nemá.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Aquaman a ztracené království (Aquaman and the Lost Kingdom) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Aquaman a ztracené království / Aquaman and the Lost Kingdom
© CSFD
Poslední velký film roku a na dlouhou dobu poslední velkou komiksovkou vůbec je pokračování dobrodružství ze stáje DC, která si jím bude chtít trochu napravit ne úplně dobrou letošní pověst. Zda se to podaří, je ve hvězdách, protože ohlasy dosud neexistují a hvězdná jména v tomto případě nic neznamenají. Tvůrčí tým nicméně zůstal prakticky nezměněn, to tedy znamená, že k režii se vrátil James Wan a do hlavní role Jason Momoa. Toho pak doplňují třeba Patrick WilsonYahya Abdul-Mateen IIDolph Lundgren nebo Nicole Kidman. Uvidíme tedy, zda si tento počin povede komerčně lépe než jeho letošní předchůdci. Premiéra týdne.

Synopse: Jelikož Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) Aquamana (Jason Momoa) neporazil, je stále poháněný touhou pomstít smrt svého otce a nezastaví se před ničím, aby ho konečně zlikvidoval. Navíc je mocnější než kdy předtím, protože vládne mocí bájného černého trojzubce, který uvolňuje starou a zlovolnou sílu. Aby ho Aquaman dokázal znovu porazit, musí se obrátit na svého uvězněného bratra Orma (Patrick Wilson) a uzavřít s ním nepravděpodobné spojenectví.

Oficiální český trailer filmu Aquaman a ztracené království / Aquaman and the Lost Kingdom

Ptáci stěhováci (Migration) (CinemArt)

Český plakát filmu Ptáci stěhováci / Migration
© CSFD
Je nemyslitelné, aby Vánoce v kinech proběhly bez nového animáku. Tím letošním je ten ze studia Illumination (Universal), který je dle synopse cílen na ty nejmenší diváky. Jelikož příliš ohlasů zatím dostupných není, lze se jen domýšlet, zda se bude něčím vyjímat, nebo popluje v klasických žánrových vodách a bude spoléhat na absolutní jistotu. Režii obstaral málo známý, ale už zkušenější Benjamin Renner, slavným jménem pak je John Powell jakožto skladatel hudby. Dospělý tuzemský divák pak musí oželet původní znění, v němž mluví třeba Elizabeth BanksAwkwafina nebo Danny DeVito. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Kačeří táta Mack svou manželku Pam a dvě děti neustále přesvědčuje o tom, že za domovským rybníčkem číhá jen nebezpečí a divočina, proto by se měli držet doma a nechodit dál než k hranicím rybníka. Jenomže Pam už zatuchlost domácího prostředí tak trochu leze na nervy a alespoň jednou by se chtěla podívat do světa. Dost jí k tomu pomůže ptačí parta mířící do teplých krajin, která si u nich doma dala přestávku. Tátovým protestům navzdory se rodinka přidává k hejnu a míří na exotickou Jamajku. Jenomže už na startu udělají zásadní chybu a místo na Jamajku míří do New Yorku, kde na ně čekají dobrodružství, o nichž se jim ani nesnilo.

Oficiální český trailer filmu Ptáci stěhováci / Migration

Hotel Palace (The Palace) (Pilot Film)

Český plakát filmu Hotel Palace / The Palace
© Edison Filmhub
Italsko-švýcarsko-polsko-francouzské komediální drama, které vstupuje do kin bez větší propagace, může být pro leckoho překvapivé, neboť jeho režisérem a spoluscenáristou je legendární Roman Polanski. A právě on bude určitě tím největším diváckým lákadlem, protože synopse bůhvíjak originálně nevypadá a ani v obsazení se nesešly extra velké hvězdy, slavnějšími tvářemi jsou jen Mickey Rourke a John Cleese. Horší však je, že dostupné ohlasy nejsou nijak nadšené a hodnocení se pohybují ryze na průměru. Milovníci slavného autora tak mohou být zklamáni.

Synopse: Hotel Palace je neobyčejným zámkem uprostřed zasněženého údolí, disponuje pohádkovou gotickou atmosférou a scházejí se tu boháči z celého světa. Tentokrát se setkávají při příležitosti silvestrovského večírku roku 2000. S blížícím se koncem tisíciletí Hansueli (Oliver Masucci), obětavý ředitel hotelu, dohlíží na personál ještě před příchodem hostů na večírek a ujišťuje všechny, že konec světa se nekoná. Ačkoli všichni očekávají zhroucení počítačových systémů, největší bitvu povedou úplně jinde.

Zajímavost: Natáčení probíhalo ve švýcarském Gstaadu, nedaleko něhož má režisér dům, kde se svou rodinou dlouhodobě žije.

Český trailer filmu Hotel Palace / The Palace

Létání pro začátečníky (Northern Comfort) (Aerofilms)

Český plakát filmu Létání pro začátečníky / Northern Comfort
© CSFD
Koprodukční, převážně však islandská komedie vypadá na poměrně solidní alternativní sváteční zábavu. Synopse není nikterak originální, ale pokud se s ní dobře pracuje, je možné z ní vytěžit obrovský potenciál, což se možná podařilo, protože dostupná hodnocení, kterých tedy není nijak závratně moc, jsou nadšená. Jinak se ale není moc čeho chytit, protože režisér a scenárista Hafsteinn Gunnar Sigurðsson moc známý není a ani v obsazení se neobjeví nikdo zvlášť slavný. Pro někoho možná nejpříjemnější premiéra týdne.

Synopse: Přepracovaná podnikatelka, válečný veterán a výstřední influencerka se svým zakřiknutým partnerem se pod odobrným dozorem pokouší překonat strach z létání. Na konci kurzu měl všechny čekat krátký let, místo toho se ale vydávají na Island. A samozřejmě vše nejde podle plánu, protože let je odložený, pilot je nezkušený, přijdou turbulence a na letadle je závada. Nesourodá skupinka je nakonec nucena strávit noc v luxusním hotelu uprostřed islandské pustiny a strach z létání je rázem to nejmenší, čemu musí čelit.

Český trailer filmu Létání pro začátečníky / Northern Comfort

Happy End (NFA)

Plakát filmu  / Happy End
© CSFD
V nově remasterované verzi se na plátna kin vrací jeden z nejoriginálnějších československých filmů vůbec, paradoxně se ale na něj ve výčtu těch nejzásadnějších počinů Československé nové vlny poměrně zapomíná. A je to škoda, protože režisér Oldřich Lipský, který společně s Milošem Macourkem napsal i scénář, v něm zvolil nevídanou metodu vyprávění pozpátku a složil poctu hned několika žánrům včetně grotesky a úplným začátkům kinematografie. Celé to navíc fantasticky zapadá do sebe a úplně mění vyznění příběhu, který začíná jako naprostá tragédie a končí jakožto inteligentní komedie. Obsazení je pochopitelně hvězdné, takže se v něm sešli Vladimír MenšíkJaroslava ObermaierováJosef AbrhámBohuš ZáhorskýStella Zázvorková nebo Martin Růžek. Trochu opomíjená klasika, kterou se určitě vyplatí vidět na velkém plátně.

Synopse: Lidé chodí pozpátku, koně skáčou přes překážky pozpátku, smrt je zrozením a při jídle vycházejí lidem potraviny z úst. Jen tak se může stát, že po dopadu se ostří gilotiny zvedne, odsouzencova hlava opět sedí na svém místě a odsouzený řezník Bedřich Frydrych (Vladimír Menšík) ožije. Právě díky tomuto přístupu se původně tragický příběh mění v ryze komický.

Zajímavost: Celý film má sépiovou barvu, která evokuje staré fotografie z počátku dvacátého století.

Ukázka z filmu Happy End

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí (16.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Duna se vrací na první místo (09.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Gump odsouvá Dunu (02.04.2024 15:21 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život (26.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Neposkvrněné panenky na útěku z Utopie (20.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život (19.03.2024 07:41 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Panda na Dunu nestačil (12.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Kung Fu Panda vrací úder (11.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Duna trhá rekordy (05.03.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Duna má masivní start (04.03.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Matka v trapu diváky zaujala (27.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Bob Marley stále vede (26.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Madam Web rekordy netrhá (20.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Bob Marley poráží Madam Web (19.02.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu