Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 15. 9. 2023 - 21. 9. 2023

TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic

Vydáno: 15.09.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V polovině září není televizní nabídka nijak dechberoucí a opět sestává z velkého množství seriálu a osvědčených repríz. Do našeho osekaného výběru se tak dostala pětice počinů, z nichž nejvíce upoutá romance Dej mi své jméno.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Kořist (Crawl) (sobota 16. 9., Prima Cool, 22.00 - 23.45 / Prima Max, 23.55 - 01.50)

Český plakát filmu Kořist / Crawl
© Facebook tvůrce
Čtyři roky starý thriller se těší o něco lepšímu hodnocení na zahraničních databázích. Dáno to může být tím, že režírující Alexandre Aja v něm natočil poctivé, avšak trochu prvoplánové béčko, které asi mohlo dopadnout o malinko vydařeněji. Opírá se v něm především o klaustrofobní atmosféru jediné místnosti, která funguje perfektně, v úvodní polovině navíc takřka dokonale pracuje s napětím, které šponuje na maximum. Nebojí se ani několika drsnějších scén, kterých ovšem není tolik, jak by bylo asi záhodno, to ale do značné míry kompenzuje na žánr poměrně dobře napsanými a zajímavými postavami. Ve druhé polovině ovšem na všechno rezignuje a snímek mění z hororu na akční záležitost, která je naprosto tuctová, sterilní a plná klišé a rozpačité dojmy ještě umocňují až příliš digitální žraloci. V ústřední roli se objeví solidní Kaya Scodelario, které sekunduje především Barry Pepper. Poněkud nedotažená žánrovka, což potvrzuje i naše recenze.  

Zajímavost: Snímek se měl původně natáčet v Česku, nakonec z toho ale sešlo a štáb se přesunul do Srbska.

Český trailer filmu Kořist / Crawl

Velký souboj (Il grande duello) (neděle 17. 9., ČT2, 20.00 - 21.40)

Plakát filmu Velký souboj / Il grande duello
© IMDb
Italsko-západoněmecko-francouzský western z první poloviny semdesátých let v našich končinách není moc známý a postupem let byl zcela zastíněn mnohem slavnějšími spaghetti westerny. A asi je to oprávněné, protože tehdy debutující Giancarlo Santi se v něm držel poměrně při zemi a spolehl na tradiční atributy v podobě drsné atmosféry, velmi dobrých přestřelek, dlouhých záběrů na obličeje protagonistů a pomalejšího tempa. Pomáhá si také dobrou kamerou a solidní výpravou. Hodně výrazný je pak i hudební doprovod, za nímž stojí Sergio Bardotti. Samotný příběh je pak poměrně zajímavý a plný nečekaných zvratů a obohacuje ho velké množství flashbacků, jen je potřeba se přenést přes úplný úvod, který je dost zdlouhavý a nezáživný. Ústřední roli ztvárnil spolehlivý Lee Van Cleef, jemuž sekundují třeba Horst FrankJess HahnAntonio Casale nebo Salvatore Baccaro. Solidní tip, který ale nevyužil svůj potenciál.

Zajímavost: Hudební motiv z filmu byl později použit v sáze Kill Bill.

Originální trailer filmu Velký souboj / Il grande duello

Dej mi své jméno (Call Me by Your Name) (pondělí 18. 9., ČT art, 22.25 - 00.30)

Český plakát filmu Dej mi své jméno / Call Me by Your Name
© Facebook tvůrce
Šest let staré romantické drama si vysloužilo Oscara za scénář a patřilo k nejlepím počinům celého roku. Režírující Luca Guadagnino ho ale přece jen pojal o něco náročněji, což může spousty diváků odradit. Silný ústřední příběh vypráví totiž v hodně pomalém tempu a opírá se o bezstarostnou a línou atmosféru italského venkova a nádherné lokace. Velmi specifické kouzlo tomu celému dodává i příjemná hudba, která jen vystihuje křehkost zápletky. Titulní roli si zahrál fantastický a na Oscara nominovaný Timothée Chalamet, k němuž se později přidá Armie Hammer a ke konci také Michael Stuhlbarg, jehož závěrečný monolog je absolutním vrcholem filmu. O to větší škoda je, že první polovina ne úplně krátké stopáže je rozvláčná a prakticky bezdějová. Pro mnohé tip týdne, o němž se více dočtete v naší recenzi.

Zajímavost: James Ivory, který napsal scénář, se stal vůbec nejstarším držitelem Oscara.

Český trailer filmu Dej mi své jméno / Call Me by Your Name

Velké nic (úterý 19. 9., ČT2, 20.00 - 21.50 / čtvrtek 21. 9., 23.55 - 01.40)

Plakát filmu  / Velké nic
© CSFD
Půl roku po uvedení v kinech se v televizi objevuje dokument, jímž se režijní duo Vít Klusák a Marika Pecháčková ohlédlo za dobou covidové pandemie, která byla stejně tak tragická jako komická. Autoři zvolili černobílou kameru, která všemu dodává osobité kouzlo a specifickou atmosféru, a rozhodli se, že politiku nechají úplně stranou a zaměří se na obyčejné příběhy několika lidí. Ty nemají potřebu jakkoli karikovat, nebo zesměšňovat, protože u některých k tomu není důvod a představitelka dezinformační scény to udělá sama. K tomu nejsilnějšímu rozhodně patří dlouhé záběry opuštěné Prahy, které beze slov ilustrují absurditu doby a jsou hodně působivé i proto, že takhle opuštěnou metropoli viděli všichni asi poprvé v životě. Výsledku nicméně chybí kompaktnost, protože jednotlivé osudy jsou roztříštěné a nijak propojené a není úplně jasné, zda divák právě sleduje obrázky z první vlny nákazy, druhé vlny, nebo nějaké další. Ve výsledku to ale nevadí, protože autoři stejně jen usilovali o zachycení momentální společenské nálady a dát prostor všem možným pohledům na jednu událost, která nás navždy změnila. Další tip, o němž se můžete dočíst v naší recenzi.

Zajímavost: Oba tvůrci jsou partnery i v soukromém životě.

Originální trailer filmu Velké nic

Vinylová láska (Juliet, Naked) (středa 20. 9., Nova Cinema, 18.05 - 20.00 / čtvrtek 21. 9., 09.55 - 11.50)

Plakát filmu Vinylová láska / Juliet, Naked
© Facebook tvůrce
Pět let staré komediální drama je v tuzemsku známé velmi málo a donedávna bylo i oficiálně nesehnatelné. A je to trochu zvláštní, protože vychází z předlohy i u nás oblíbeného Nicka Hornbyho. Režijně ho zaštítil Jesse Peretz, který se spolehl na absolutní diváckou jistotu a opíral se o pohodový, ale zoufale a zároveň příjemně předvídatelný příběh, odlehčenou atmosféru a sofistikovaný anglický humor, který snímek udržuje nad vodou i v těch slabších momentech. Ty přicházejí zejména v druhé polovině střídmé stopáže, kdy částečná nápaditost ustupuje tradičním klišé a film ztrácí tempo. Nedostatky částečně kompenzují chytlavý soundtrack a obsazení, v němž se v klíčových úlohách sešli výborná Rose Byrne a spolehliví Ethan Hawke a Chris O'Dowd. Nenápadný, ale značně působivý tip. 

Zajímavost: Byrne byla při natáčení v šestém měsíci těhotenství.

Originální trailer filmu Vinylová láska / Juliet, Naked

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Podvodnice slečna bestie se při honu ocitla v krizi (05.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Box Office: Wonka měl sladký start (18.12.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Duna: Část druhá (13.12.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Wonka (13.10.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Velký Buster Keaton všechny zabije a vrátí se sám (04.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Timothée Chalamet je Wonka (12.07.2023 08:00 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu