Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 17. týden

Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta

Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Collider

Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rivalové (Challengers) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Rivalové / Challengers
© CSFD
Trochu nešťastný a strašlivě zaměnitelný tuzemský název romantického dramatu diváky do kin moc nenaláká a evokuje podobně zaměnitelný a nevýrazný béčkový počin, kterým tedy stále může být, protože ohlasy zatím neexistují. Předpoklady pro to, aby tomu tak nebylo, má a ambice jsou přece jen o něco větší, protože režisérem je Luca Guadagnino, který do hlavní role obsadil velmi populární Zendayu, která by měla být společně s atraktivním prostředím vrcholového tenisu tím největším tahákem. Uvidíme tedy, jak to celé nakonec dopadlo a zda je české publikum na podobné záležitosti ještě zvědavé. Premiéra týdne.

Synopse: Bývalá tenisová šampionka Tashi Donaldson (Zendaya) se stala trenérkou a vzala si uvadajícího šampiona Arta Donaldsona (Mike Faist), jehož kariéru chce ještě vzkřísit. Do cesty se mu však postaví Patrick Zweig (Josh O'Connor) - jeho bývalý nejlepší přítel, především ale bývalý přítel jeho nynější manželky. Jakou cenu pro něj bude mít vítězství?

Zajímavost: V rámci přípravy na roli strávila Zendaya tři měsíce s profesionálním tenisovým koučem.

Oficiální český trailer filmu Rivalové / Challengers

Boy Kills World (Boy Kills World) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Boy Kills World / Boy Kills World
© KZMJ
Už po přečtení synopse musí být každému jasné, že akční thriller je určen především fanouškům béčkové podoby tohoto subžánru a o moc víc než akci a hektolitry krve v něm nejspíš nepůjde. Jako svůj debut ho natočil Moritz Mohr, který do hlavní role obsadil Billa Skarsgårda, vedle něhož se objeví i Famke Janssen nebo Sharlto Copley. I v tomto případě platí, že ohlasů je zatím úplné minimum, takže nemá smysl se jimi moc zabývat. Premiéra pro fajnšmekry.

Synopse: V nedaleké postapokalyptické budoucnosti vládne jednomu městu zkorumpovaná dynastie, kterou vede Hilda Van Der Koy (Famke Janssen). Právě ona Chlapci (Bill Skarsgård) zabila matku i sestru a jeho nechala navždy umlčet a ohluchnout. Jeho jediným přáním tak je vidět ji umírat v bolestech. Aby přežil, naučil se odezírat ze rtů, a aby se pomstil, podrobil se drsnému výcviku tajemného šamana. V předvečer brutálního vybíjení oponentů, které patří k Hildiným oblíbeným kratochvílím, rozpoutá krvavá jatka.

Český trailer filmu Boy Kills World / Boy Kills World

Fantastická parta (Giants of la Mancha) (Donart Film)

Český plakát filmu Fantastická parta / Giants of la Mancha
© CSFD
Animovaná dobrodružství jsou v posledních letech spolehlivou jistotou a prakticky neexistuje týden, kdy by se nějaké neobjevilo. Aktuálně je to argentinsko-belgicko-německá záležitost, která bude spoléhat jen a pouze na svou podstatu a touze dětí objevovat stále něco nového. Příběh pochopitelně vypadá značně tuctově, režisérem je debutant Gonzalo Gutierrez 'G.G.', animace se zdá být trošku lacinější a ohlasy zatím neexistují. Premiéra, která bez těch nejmenších nemá smysl.

Zajímavost: Jedenáctiletý Alfonso je potomkem Dona Quijota a společně se svými třemi králíky se teď musí spojit s tajnou láskou Victorií a nejlepším přítelem Panchem, aby své milované město zachránili před katastrofou. Pokusí se zastavit zákeřného obchodníka, který pod záminkou blížícího se tornáda všechny obyvatele přesvědčuje, aby mu prodali svůj dům. Podaří se Alfonsovi a spol. jeho plány překazit?

Oficiální český trailer filmu Fantastická parta / Giants of la Mancha

Gekijouban Spy x Family Code: White (Gekijō-ban Supai Famirî Kôdo: Howaito) (Piece of Magic Entertainment)

Český plakát filmu Gekijouban Spy x Family Code: White / Gekijô-ban Supai Famirî Kôdo: Howaito
© CSFD
Je moc dobře, že u nás opomíjený žánr japonského anime v poslední době lehce expanduje a čas od času se nějaké na omezenou dobu objeví v kinosálech. V tomto týdnu se dostalo na jedno, které vzniklo v loňském roce, jeho název je prakticky nezapamatovatelný a opravdu láká jen ty největší příznivce a znalce. Režisérem je zkušený Kazuhiro Furuhashi, jemuž vypomohl Takashi Katagiri, pozitivem budiž i to, že ohlasy jsou vesměs spokojené, takže ti, kteří si cestu do kina najdou, by neměli stráveného času litovat. Ryze fanouškovská záležitost.

Synopse: Špion Loid a nájemná vražedkyně Yor stále skrývají jeden před druhým svou pravou identitu a vedou dvojí život jako spokojená rodina. Jejich tajemství zná jen adoptovaná dcera Anya, která disponuje telepatickými schopnostmi. Pod rouškou rodinné dovolené chce Loid pokročit v tajné operaci Puštík, jenomže mu není přáno, protože se do akce omylem připlete Anya a spustí tím sled událostí, které ohrozí celý svět.

Oficiální trailer filmu Gekijouban Spy x Family Code: White / Gekijô-ban Supai Famirî Kôdo: Howaito

Jednou to bude všechno tvoje (En dag kommer allt det här bli ditt) (Film Europe)

Český plakát filmu Jednou to bude všechno tvoje / En dag kommer allt det här bli ditt
© CSFD
Po delší době se v klubových kinech objeví i závan severu Evropy, konkrétně švédské komediální drama. To bude spoléhat především na zemi původu, údajně i silný příběh a originální pojetí, neboť hrané postavy tu doplňují ty animované. Režie a scénář je dílem mladého, ale už poměrně ostříleného Andrease Öhmana, který obsadil pro našince samé neznámé tváře. Hodnocení a ohlasů je zatím málo, vesměs jsou ale spokojené a vyzdvihují zejména to, že milovníci severských filmů dostanou přesně to, co chtějí a čekají. Další z komorních premiér.

Synopse: Úspěšná kreslířka Lisa (Karin Franz Körlof) a její sourozenci se po více jak deseti letech setkávají na farmě svých rodičů ve švédském Norrlandu. Prostředí farmy je pro ni ztělesněním přízemnosti švédského venkova a ostře kontrastuje s ruchem jejího nového domova ve Stockholmu. Rodiče svým potomkům sdělí, že pozemky s lesem, které jejich rodina vlastní už po celé generace, zdědí jen jeden z nich. Sourozenci se tak ocitají před otázkou, kdo z nich je ochoten vrátit se domů a dědictví se ujmout. Situaci navíc notně komplikují věci z jejich minulosti.

Oficiální český trailer filmu Jednou to bude všechno tvoje / En dag kommer allt dethär bli ditt

Maria Montessori (La nouvelle femme) (CinemArt)

Český plakát filmu Maria Montessori / La nouvelle femme
© KZMJ
Jak už název francouzsko-italského životopisného dramatu napovídá, jeho středobodem je zakladatelka škol pro děti, které vyžadují speciální přístup. A právě její jméno by mělo být tím největším diváckým tahákem, protože o moc víc toho snímek na první dobrou nenabízí. Režii a částečně scénář obstarala debutantka Léa Todorov, která do hlavních rolí obsadila Jasmine Trincu a Leïlu Bekhti. Ohlasy dostupné nejsou, takže lze jen odhadovat, jak to celé může dopadnout.

Synopse: Lili d’Alengy (Leïla Bekhti) je obdivovanou kurtizánou a po její společnosti touží každý muž. Jenže má tajemství, které může celou její kariéru zničit. Má totiž dceru, která je zdravotně postižená a pomalu dospívá do věku, kdy se o ni už nebude schopná postarat. Proto se rozhodně odjet do Říma, kde je lékař, který by mohl dívce pomoci. Po příjezdu Lili zjistí, že lékař není muž, jak je na začátku dvacátého století zvykem, ale žena. Ta se jmenuje Maria Montessori (Jasmine Trinca) a vyvíjí revoluční metodu pro postižené děti se závažnou poruchou učení. V rámci této metody zakládá první školu určenou pro tyto děti a díky trpělivosti a osobitému přístupu ke každému jedinci slaví poměrně úspěch. I ona má ale velké tajemství v podobě nemanželského dítěte, což je v tehdejší době naprosto nepřijatelné.

Oficiální český trailer filmu Maria Montessori / La nouvelle femme

Kos v ostružiní (Shashvi shashvi maq’vali) (Artcam Films)

Český plakát filmu Kos v ostružiní / Shashvi shashvi maq'vali
© CSFD
Gruzínských filmů se našinec v kinech moc nedočká, proto je s podivem, že se do distribuce dostalo drama, které vzniklo v koprodukci se Švýcarskem. Stojí za ním režisérka a scenáristka Elene Naveriani, která napsala na první pohled atraktivní a hodně zajímavý příběh o první lásce, která přijde až v pozdějších letech. Z obsazení pochopitelně nikoho neznáme, velmi rádi ale budou diváci za to, že dostupné komentáře se kloní ke spokojenosti a vyzdvihují křehkost a specifickou atmosféru.

Synopse: Etero (Eka Chavleishvili) je osmačtyřicet a v ospalé gruzínské vsi provozuje koloniál, kde prodává prací prášky a kosmetiku. Jelikož má nejraději samotu a miluje dorty, řeku a ostružiny, dívají se na ni vesničané jako na podezřelý úkaz. Navíc se nikdy nevdala, nepoznala muže a nikdy po žádném neotužila. Vše se ale obrátí vzhůru nohama, když nečekaně zahoří k ženatému Murmanovi (Temiko Chichinadze). Dokáže ale kvůli němu zahodit vše, co dosud budovala?

Český trailer filmu Kos v ostružiní / Shashvi shashvi maq’vali

Lesní vrah (Vernes)

Plakát filmu  / Lesní vrah
© K3 Bohumín
Koprodukční, převážně ovšem české drama vypráví o Viktoru Kalivodovi, který vstoupil do historie tuzemské kriminalistiky jakožto tzv. Lesní vrah. Nejznámějším jménem na celém projektu je režírující Radim Špaček, který viditelně vsadil na určitou autenticitu a možná až dokumentárnost, protože obsazení sestává z vesměs neznámých tváří, přičemž hlavní roli si zahrál povětšinou seriálový Michal Balcar. Ohlasy ani komentáře zatím dostupné nejsou, tak se nechme překvapit, zda tu budeme mít v krátké době dalšího solidního zástupce subžánru true crime.

Synopse: Viktor Kalivoda (Michal Balcar) se "proslavil" jako tzv. Lesní vrah, který v roce 2005 v lese zastřelil tři náhodné kolemjdoucí. Pracoval u policie, měl nadprůměrně vysoké IQ a dokonce se zúčastnil soutěže Chcete být milionářem. Jeho případ vzbudil pozornost nejen proto, že chtěl vystřílet pražské metro, ale i proto, že svůj motiv nikdy zcela neprozradil.

Originální trailer filmu Lesní vrah

Kristian (NFA)

Plakát filmu  / Kristian
© CSFD
Legendární protektorátní romantickou komedii asi netřeba představovat, protože patří k těm, které se v tuzemských televizích objevují víceméně pravidelně. Přesto je jí možné aktuálně zhlédnout v podobě, v jaké ještě k vidění nebyla, totiž v restaurované verzi, která by se měla blížit té, kterou diváci viděli před pětaosmdesáti lety. Režijně vše zaštítil Martin Frič, který pochopitelně do hlavních rolí obsadil tehdejší hvězdy Oldřicha Nového a Adinu Mandlovou. Víc psát asi netřeba, protože každý alespoň část snímku někdy někde viděl, takže představu mají všichni, na velkém plátně to ale může být docela zážitek.

Synopse: Úředník v cestovní kanceláři Alois Novák (Oldřich Nový) si pravidelně jednou měsíčně hraje na muže velkého světa a říká si Kristian. Mění se v neodolatelného svůdce žen, navštěvuje exkluzivní Orient Bar a mluví o krásách a dobrodružstvích z exotických zemí, které sám prožil, ačkoli si o nich pouze četl v brožurách cestovní kanceláře.

Zajímavost: Vůbec poprvé se v tomto filmu před kamerou sešly Adina Mandlová a Nataša Gollová.

Ukázka z filmu Kristian

Šamanův příběh (Pilot Film)

Plakát filmu  / Šamanův příběh
© CSFD
V kontextu aktuálních událostí vypadá koprodukční, z větší části ale český dokument hodně zajímavě a může nalákat opravdu větší počet lidí. Debutující režisérské duo Beata Bashkirova a Mikhail Bashkirov se v něm se samozvaným šamanem z východního Ruska vydalo putováním po rozlehlé zemi a snaží se trochu objasnit popularitu současného ruského prezidenta, nebojí se ale ani kritických názorů na jeho osobu. Nějakých komentářů je zatím absolutní minimum, takže není úplně relevantní se jimi zásadně řídit. Možná až moc nadčasová podívaná.

Synopse: Alexandr Gabyšev je šaman z východoruského Jakutska, který měl vidění, v němž ho Bůh označil za bojovníka, který má z Kremlu vyhnat ďábla Vladimíra Putina. Za splnění svého úkolu je ochoten obětovat i život. Vydává se tak na výpravu dlouhou osm tisíc kilometrů, kde slýchá různé názory a poznává nestabilitu společnosti po celé zemi.

Originální trailer filmu Šamanův příběh

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
1
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Box office: Občanská válka je znovu první (22.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Audiovizuálně uchvacující Opičí muž je nadějnou režijní prvotinou (06.04.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Vrána (14.03.2024 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Boy Kills World (09.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Rivalové (22.02.2024 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Duna: Část druhá (13.12.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Fokus Fest 2023 míří do Semil (26.09.2023 08:00 v Novinky)
- TV tipy: Velký souboj s kořistí skončil jako jedno velké nic (15.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sommersby se vrátil kolem půlnoci a zatančil si tanec v temnotách (18.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu