Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 20. týden

Kinopremiéry: Ladíme s Šíleným Maxem

Vydáno: 13.05.2015 10:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jednoznačnou událostí týdne je v kinech premiéra nového Šíleného Maxe, který by nemusel být jen zbytečným remakem. Pokračování komedie Ladíme ocení spíše dámské publikum, k zahození není ale ani další severská kriminálka.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Šílený Max: Zběsilá cesta (Mad Max: Fury Road) (Freeman Ent.)

Plakát filmu Šílený Max: Zběsilá cesta / Mad Max: Fury RoadPro mnoho fanoušků nejočekávanější film jara slibuje netradiční a nekompromisní podívanou. Režisér a spoluscenárista George Miller, který stojí i za původní trilogií, láká především famózními trailery, které mají úžasnou atmosféru a nebojí se brutality. V hlavní roli se objeví oblíbený Tom Hardy, jemuž bude mimo jiné dělat společnost (skoro) holohlavá Charlize Theron. Nebudeme si nic nalhávat, pokazit se toho v tomhle případě může hodně a vzhledem k propracované kampani je riziko toho, že výsledek bude zklamáním, poměrně vysoké, věřme ale, že velká očekávání budou z větší části naplněna.

Synopse: Max Rockatansky (Tom Hardy) je přesvědčen, že jediným způsobem jak přežít, je vydat se na osamělou pouť. Narazí však na skupinu prchající pustinou ve vyzbrojeném obrněném vozidle, v jejímž čele stojí Imperator Furiosa (Charlize Theron). Prchají z místa zvaného Citadela, které terorizuje Immortan Joe (Hugh Keays-Byrne), kterému někdo odcizil něco nenahraditelného. Rozzuřený vojenský vůdce tak svolává všechny své gangy a rebelům slibuje krutý trest.

Zajímavost: Hardy kvůli roli shodil deset až patnáct kilogramů.

Český trailer filmu Šílený Max: Zběsilá cesta / Mad Max: Fury Road
Ladíme 2 (Pitch Perfect 2) (CinemArt)

Český plakát filmu Ladíme 2 / Pitch Perfect 2Od pokračování (jak jinak) úspěšné hudební komedie asi nelze očekávat žádná překvapení, ale spíše velkou sázku na to, co fungovalo už před třemi lety, tzn. chytlavé songy, propracovaná muzikální čísla a nějaký ten vtípek. Nejzajímavější na snímku tak je nepochybně to, že jde o režijní debut herečky Elizabeth Banks, která si také zopakuje svou úlohu z předchozího dílu. V dalších rolích pak nechybí Anna Kendrick, Rebel Wilson, Brittany Snow nebo Hailee Steinfeld. První hodnocení jsou zatím spíše pozitivní, takže cílová skupina by mohla být spokojena.

Synopse: Mají skvělé hlasy, až na výjimky dokonalá těla a jsou královnami zpívání a capella, takže ve svých vystoupeních nepoužívají hudební nástroje. Celá Amerika jim leží u nohou, tudíž se není co divit, že je pozvou na oslavu narozenin prezidenta Baracka Obamy. Jenže malá technická komplikace ve spojení se zpěvačkou přezdívanou Tlustá Amy (Rebel Wilson) způsobí velký trapas, kvůli kterému se miláčci země stávají terčem posměchu.

Zajímavost: Ve filmu se objeví skutečné a capella skupiny.

Oficiální český trailer filmu Ladíme 2 / Pitch Perfect 2
Zabijáci (Fasandræberne) (Aerofilms)

Český plakát filmu Zabijáci / FasandræberneAdaptace druhého dílu literárního bestselleru o případech policejního oddělení Q z pera Jussiho Adlera-Olsena vznikla už loni a nakonec se přece jen dostává do našich kin. Jelikož za ní stojí v podstatě stejný tým jako za tou předchozí, což znamená především režisér Mikkel Nørgaard a scenárista Nikolaj Arcel, nedají se očekávat žádné zásadní změny. To tedy naznačuje i to, že hodnocení se budou dělit podle toho, zda dotyčný předlohu četl (příběh se prý knihy drží dost volně a motivace postav je někdy nejasná), nebo ne, první ohlasy jsou ale celkem spokojené. V hlavních rolích se vrací Nikolaj Lie Kaas a Fares Fares, což je také pozitivní zpráva. Milovníci severské krimi si asi ujít nenechají.

Synopse: Do speciálního kriminálního oddělení Q se dostávají složky s případem dvacet let staré série vražd a znásilnění, za kterou byl odsouzen místní podivín. Jenže proč některé věci nesedí a stopy ukazují ke studentům velmi prestižní školy? Inspektor Carl Mørck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) se pouští do pátrání a brzy zjišťují, že možná existuje svědek, který ví, jak to tenkrát všechno bylo.

Zajímavost: V dánských kinech se v prosinci 2014 stal snímek nejvýdělečnějším dánským filmem všech dob.

Český trailer filmu Zabijáci / Fasandræberne
Pírkovo dobrodružství (Gus - Petit oiseau, grand voyage) (Blue Sky Film)

Český plakát filmu Pírkovo dobrodružství / Gus - Petit oiseau, grand voyageFrancouzský rodinný animák bude pravděpodobně pouze do počtu, neboť ho u nás neprovází prakticky žádná kampaň a málokdo o jeho existenci vůbec ví. A asi se není co divit, protože plakát i trailer působí dost lacině a zdá se, že animace nebude tou nejsilnější stránkou debutujícího režiséra Christiana De Vity. Taktéž příběh vypadá tuctově a neoriginálně, takže je pravděpodobné, že tohle bude určené jen těm nejmenším divákům. Díky nezbytnému dabingu navíc našinec přijde o to nejzajímavější na celém filmu, atraktivní hlasové obsazení.

Synopse: Ptačí sirotek Pírko nevyniká ani krásou peří ani sokolí silou. Je opelichaný, hubený a žije sám v hnízdě, z něhož nikdy nevyletěl. Už dlouho by ale chtěl letět s kamarády do Afriky, jenže nemá odvahu. Až jednoho dne ji najde a vydá se na dobrodružství, na jehož konci leží vysněné africké zimoviště. Jelikož ale nikdy nikam neletěl, těžko může poznat, jestli ho zobák táhne na sever, nebo na jih. Snad se mu podaří najít ten správný směr.

Oficiální český trailer filmu Pírkovo dobrodružství / Gus - Petit oiseau, grand voyage
Malý pán (A-Company CZ)

Český plakát filmu  / Malý pánVelmi nenápadně vstupuje do kin česko-slovenský loutkový film s pohádkovým námětem. Režírující Radek Beran v něm podle nemnoha prozatímních ohlasů odvedl dost solidní práci a děti se pobaví a dospělí nenudí. Je pravda, že příběh je poměrně lákavý, hlasové obsazení vypadá zajímavě a tuzemská loutková škola měla vždy dobré jméno, takže by se na tenhle snímek dalo opatrně těšit. Nezbývá tedy než doufat, že se povedl a tvůrce se za něj nemusí stydět.

Synopse: Ve svém domečku v Duté hoře žije spokojeně Malý pán. Jenže když se mu jednoho dne zdá sen o tajemném domě, v němž najde, co mu schází, klidné časy končí. Jelikož totiž nemá pocit, že by mu něco chybělo, rozhodne se přijít celé záhadě na kloub. Vydává se tedy za Prázdnou hlavou, aby mu poradila, kde onu záhadnou stavbu najde. Prázdná hlava ale potřebuje nejdřív napít jiskřivé vody z jezerního ostrova, bez níž nedokáže udělovat rady. Tím ale celé dobrodružství Malého pána teprve začíná.

Zajímavost: Film vznikl na motivy knihy Velká cesta Malého pána z roku 2008 od Lenky Uhlířové.

Originální trailer filmu Malý pán

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Motorkáři (06.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Japonská mafie rozehrává za slunovratu zlodějskou partii (23.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Rychle a zběsile 10 servíruje opulentní akci s až dětinskou radostí (20.05.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují (17.05.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Venom vzpomíná na Manhattan a hledá temnou hvězdu (31.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Medvěd na koksu hledá nezvěstné děti Nagana (22.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel George T. Miller (19.02.2023 19:55 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Old Shatterhand bojuje s prázdnotou a kreslí portrét dívky v plamenech (06.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Příběh zrození mladého mesiáše je téměř dokonalé tajemství (23.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Spider-Man: Napříč paralelními světy (16.12.2022 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Medvěd na koksu (01.12.2022 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Naše kamarádka Atomic Blonde bez lítosti hledá lék na život (04.11.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Dobrý šéf prožil tři tisíce let touhy, aby objevil trojúhelník smutku (05.10.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu