Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 14. týden

Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros.

Vydáno: 05.04.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Dexerto

O prodlouženém víkendu bude do kin rodiny s dětmi nejvíce lákat animovaný snímek vycházející z legendární videohry Super Mario Bros.. Nepovšimnut by ale neměl zůstat ani další režijní počin Bena Afflecka Air: Zrození legendy.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Air: Zrození legendy (Air) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Air: Zrození legendy / Air
© Vertical Entertainment
Drama podle skutečných událostí na první pohled úplně neohromí, protože vypráví o revoluci ve sportovní kultuře a vývoji sportovních bot značky Air Jordan, což je tematika, kterou u nás nikdo moc nezná. Hlavním lákadlem ale krom atraktivního námětu budiž i velmi dobré ohlasy, které hovoří o výborné a pohodové podívané, která by se mohla příští rok ucházet o nějakého toho Oscara, a hvězdný tvůrčí tým. Režii totiž obstaral Ben Affleck, který hlavní roli svěřil svému kamarádovi Mattu Damonovi a ve filmu si také zahrál, objeví se ale i další známé tváře, jakými jsou Jason BatemanViola Davis nebo Chris Tucker. Uvidíme, kolik diváků nakonec tento ansámbl přiláká do kin. Premiéra týdne.

Synopse: Manažer společnosti Nike Sonny Vaccaro (Matt Damon) má odvážnou vizi. Osloví nadějného nováčka NBA Michaela Jordana (Damian Delano Young), s nímž chce vyvinout revoluční značku bot Air Jordan. Ta později způsobila převrat ve světě sportu a současné kultuře. Její vývoj ale nebyl jednoduchý, protože krom různých bojů musel Vaccaro podstoupit i ten s Jordanovou matkou (Viola Davis), která si byla dobře vědoma hodnoty obrovského talentu svého syna.

Zajímavost: Ačkoli Affleck mnohokrát konzultoval film se samotným Jordanem, jeho jediným přáním prý bylo, aby jeho matku hrála Davis.

Oficiální český trailer filmu Air: Zrození legendy / Air

Papežův vymítač (The Pope’s Exorcist) (Falcon)

Český plakát filmu Papežův vymítač / The Pope's Exorcist
© CSFD
Hororů přichází do kin poměrně dost, tento je nicméně zajímavý svým obsazením. Hlavní roli v něm ztvárnil Russell Crowe, který se v podobném žánru objevuje vůbec poprvé a je možné, že právě on bude tím největším diváckým tahákem. Synopse totiž vypadá hodně tuctově a příliš důvěry nevzbuzuje ani režisér Julius Avery, jehož filmografie sestává z vesměs průměrných počinů. Zatím neexistují ani ohlasy, takže dosud jde o velkou neznámou, která asi opravdu bude spoléhat jen na ústřední hvězdu a žánr jako takový.

Synopse: Hlavní vatikánský exorcista Gabriele Amorth (Russell Crowe) se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Vůbec ale netuší, že při tom odhalí staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil ututlat.

Oficiální český trailer filmu Papežův vymítač / The Pope’s Exorcist

Super Mario Bros. ve filmu (The Super Mario Bros. Movie) (CinemArt)

Český plakát filmu Super Mario Bros. ve filmu / The Super Mario Bros. Movie
© CinemArt
Dobrodružný animák vychází z legendární počítačové hry, kterou zná i většina těch, kteří jim jinak neholdují. Už ze synopse je jasné, že cílit se bude hlavně na děti, ti starší pak mohou doufat, že se dočkají nějaké té nostalgie. Těžko ale říct co očekávat, protože režie je dílem převážně seriálových tvůrců Aarona Horvatha a Michaela Jelenica a ohlasy zatím dostupné nejsou. Tuzemský divák tak může litovat, že kvůli nutnému dabingu neuslyší původní znění, v němž se sešlo hned několik hvězdných hlasů (je ale možné, že několik otitulkovaných kopií se přece jen v kinech objeví). Velmi pravděpodobný divácký hit.

Synopse: Sourozenci Mario a Luigi sní o tom, že povedou nejlepší instalatérskou firmu v New Yorku, což se ale zatím úplně nedaří. Možná právě proto se vrhají do úkolů, které jsou zjevně nad jejich síly. To se jim nevyplatí ve chvíli, kdy vlezou do podezřele vypadající zelené trubky a pár vteřin poté se jí řítí neznámo kam. Na druhém konci trubky na ně čeká fantastický svět, jehož obyvatelé právě řeší dost podstatný problém. Ohavný ještěr Bowser, který vládne jednomu zdejšímu království, se totiž rozhodl silou ovládnout zbývající říše. V hledáčku má především Houbové království, jehož vládkyni by si chtěl vzít za ženu. A právě v Browserově zemi skončí smolař Luigi, zatímco Mario "přistane" v Houbovém království. Velmi rychle pochopí, že záchrana bratra a místní královny bude jen a pouze na něm.

Oficiální český trailer filmu Super Mario Bros. ve filmu / The Super Mario Bros. Movie

Král králů (The King of Kings) (Film Europe)

Český plakát filmu Král králů / The King of Kings
© Edison Filmhub
Při příležitosti Velikonoc se v českých kinech objevuje němý film, který na poměrně velké ploše zachycuje život a smrt Ježíše Krista. Režisér Cecil B. DeMille na něj tehdy dostal obří rozpočet, díky němuž si mohl dovolit svého času naprosto výjimečné filmové triky a obsazení až tisícovky herců. Z dnešního pohledu je pochopitelně potřeba hodně tolerance, nicméně stále by měl být snímek koukatelný a některé scény jsou vskutku fascinující. Hlavní roli si zahrál údajně výborný H. B. Warner. Pro milovníky bliblických příběhů hodně zajímavá volba, která by mohla dostat ještě jiný rozměr při projekci s živou hudbou.

Synopse: Poté, co Ježíš (H. B. Warner) vyhnal démony z Máří Magdalény (Jacqueline Logan) a vzkřísil Lazara (Kenneth Thomson), přichází do Jeruzaléma, kde Jidáš (Joseph Schildkraut) osnuje svou zradu, aby ho vydal farizejům. Po poslední večeři jde Ježíš do Getsemanské zahrady, kde je zatčen, později souzen Pilátem Ponským (Victor Varconi) a ukřižován. V souladu s Písmem je pohřben a po třech dnech vstává z mrtvých.

Zajímavost: Scéna ukřižování se natáčela o Štědrý den.

Český trailer filmu Král králů / The King of Kings

Tři mušketýři: D’Artagnan (Les trois mousquetaires: D’Artagnan) (Bioscop)

Český plakát filmu Tři mušketýři: D’Artagnan / Les trois mousquetaires: D’Artagnan
© CSFD
Legendární románová předloha Alexandra Dumase staršího stále nemá dost a těší se novým a novým adaptacím. Tento týden přichází do kin další, která je opět francouzská a alespoň dle synopse by se měla držet klasického příběhu. Dá se nicméně očekávat, že ten bude více akční a akcentována bude možná i romantická linie. O režii se postaral Martin Bourboulon, který vsadil především na na evropské poměry hvězdné obsazení, v němž se sešli François CivilVincent CasselRomain DurisPio MarmaïEva GreenLouis Garrel a Vicky Krieps. Ohlasy ani komentáře dosud neexistují, takže stále lze doufat, že půjde o jednu z těch povedenějších adaptací klasiky.

Synopse: Francie je rozdělena náboženskými válkami a hrozí jí britská invaze. Právě v těchto dobách hrstka mužů a žen zkříží meče a spojí svůj osud s jejím osudem. Patří mezi ně mladý temperamentní gaskoňec D’Artagnan (François Civil) a neohrožení a věrní mušketýři Athos (Vincent Cassel), Porthos (Pio Marmaï) a Aramis (Romain Duris). K nim se později přidá křehká Constance (Lyna Khoudri). Všichni společně bojují proti prohnanému kardinálovi z Richelieu (Éric Ruf) a tajemné Milady de Winter (Eva Green).

Český trailer filmu Tři mušketýři: D’Artagnan / Les trois mousquetaires: D’Artagnan

Chlapec z nebe (Walad Min Al Janna) (Film Europe)

Český plakát filmu Chlapec z nebe / Walad Min Al Janna
© CSFD
Švédsko-finsko-francouzsko-dánské drama je určeno náročnějšímu publiku a je jasné, že v kinech se dlouho neohřeje a své publikum si spíš najde až na VOD. Už ze synopse je zřejmé, že námět je dost složitý a půjde o komplikovaný příběh s politickým pozadím, který ne každému sedne. Režisérem a scenáristou je Tarik Saleh, který zasvěcenějším divákům asi není úplně neznámý, obsazení ale neznámé je, výjimkou je snad jen Fares Fares. Zahraniční ohlasy jsou ale spokojené a pohybují se kolem sedmi bodů z deseti, což je poměrně dobré. Premiéra do klubových kin.

Synopse: Adamovi (Tawfeek Barhom) je nabídnuto nejvyšší privilegium studovat na univerzitě Al-Azhar v Káhiře, kde sídlí mocenské centrum sunnitského islámu. Krátce po jeho příjezdu do Káhiry ovšem umírá nejvyšší náboženský představitel univerzity a Adam se záhy stává figurkou v nelítostném boji o moc mezi egyptskou náboženskou a politickou elitou.

Zajímavost: Tvůrce prý k natočení filmu inspirovalo opakované přečtení románu Jméno růže, kdy si řekl, že by bylo možné natočit podobnou zápletku v muslimském kontextu.

Český trailer filmu Chlapec z nebe / Walad Min Al Janna

Zachraňte tygra (Ta’igara: An Adventure in the Himalayas) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Zachraňte tygra / Ta'igara: An Adventure in the Himalayas
© Bohemia Motion Pictures
Italský dobrodružný snímek přichází do kin s minimální propagací a potenciální zájemci by ho mohli přehlédnout. Ono se není co divit, protože u něj opravdu není nač lákat. Divácky nejatraktivnější je samotný námět o sbližování mladíka s tygřím mládětem a možná ještě pravděpodobné krásné lokace. Režiséra Branda Quiliciho totiž prakticky nikdo nezná a ani v obsazení se neobjeví někdo nějak více povědomý. Ohlasy ani komentáře pochopitelně čekat nelze. Premiéra, kterou je nutné si najít.

Synopse: Malý sirotek Balmani (Sunny Pawar) jedné noci zachrání tygří mládě, jehož matku nemilosrdně zavraždili pytláci. Společně utečou a vydávají se na cestu do odlehlého kláštera Tygří hnízdo, o němž si chlapec myslí, že je pro tygříka tím nejbezpečnějším místem. V patách ale mají nebezpečné pytláky, kteří by rádi dotáhli to, co nestihli.

Český trailer filmu Zachraňte tygra / Ta’igara: An Adventure in the Himalayas

Zešílet (D1film)

Plakát filmu  / Zešílet
© D1film
Česko-slovenské drama neútočí na první místa žebříčků návštěvnosti, ale snaží se nejspíš o umělečtější dojem. Synopse vypadá relativně zajímavě, jelikož ale nějaké komentáře ani ohlasy dostupné nejsou, lze jen těžko odhadovat, jak to celé může dopadnout. Na pole hraného filmu se s ním poprvé pustila dokumentaristka Zuzana Piussi, která by měla mít odpozorované životní situace, takže v nějaké autenticitě by měla být hodně silná. K tomu by mělo přispět i obsazení plné málo známých tváří. Další skromná premiéra.

Synopse: Překladatelka Nadia se rozvedla a s dcerou konečně nachází stabilitu a klid, když získá nový byt. Postupně ale zjišťuje, že sousedské vztahy v domě jsou hodně výstřední a jeden bizarní zážitek střídá druhý. Brzy si také uvědomí, že přehlížení problémů je důležitou výbavou k přežití.

Oficiální trailer filmu Zešílet

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: Barbie byla filmem roku (09.12.2023 10:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: česká kina ovládl Napoleon (28.11.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Tři mušketýři: Milady (13.11.2023 08:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu