Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 20. týden

Kinopremiéry: Mladí milenci se rychle a zběsile znovu zamilují

Vydáno: 17.05.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal

Jednoznačným diváckým hitem v kinech bude v tomto týdnu desáté (!) pokračování hvězdně obsazené automobilové ságy Rychle a zběsile. Ti, kteří podobně přepáleným filmům neholdují, si mohou vybrat třeba oceňované drama Aftersun.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Rychle a zběsile 10 (Fast X) (CinemArt)

Český plakát filmu Rychle a zběsile 10 / Fast X
© CSFD
Desáté pokračování série, která před více než dvaceti lety začala jako neambiciózní béčko a v posledních letech je čím dál víc vysmívaná, pochopitelně cílí na co největší výdělky. Režie se tentokráte chopil zkušený Louis Leterrier, který se bude spoléhat na tradičně přehnanou a všechny zákony popírající velkolepou akci a krásná auta. Obsazení je hvězdné a nesmí v něm chybět titulní Vin Diesel, záporáka dostal na starost Jason Momoa, objeví se ale i LudacrisJordana BrewsterMichelle RodriguezBrie LarsonHelen MirrenJason Statham nebo Charlize Theron. Ohlasy dosud neexistují, to ale v tomto případě není úplně podstatné. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Když před lety Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou sejmul mocného brazilského narkobarona, netušil, že celou akci sledoval zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od té doby osnuje plán pomsty, která má dopadnout nejen na Toretta, ale na všechny jeho blízké, včetně osmiletého syna. Toretto se tedy pokusí ho zastavit, jenže brzy zjistí, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante velký organizační talent a dá dohromady tým, který spojuje jediná věc - nenávist k Torettovi a jeho kamarádům.

Zajímavost: Snímek je první částí finále, které by mělo být rozděleno na dva díly, poslední dobou se ale spekuluje, že dokonce na tři.

Český trailer filmu Rychle a zběsile 10 / Fast X

Znovu se zamilovat (Love Again) (Falcon)

Český plakát filmu Znovu se zamilovat / Love Again
© CSFD
Romantické komediální drama už ze synopse vypadá jako zcela tuctová a nenápaditá záležitost, což trochu potvrzují i dostupné zahraniční ohlasy a hodnocení, která se pohybují někde na úrovni lehkého nadprůměru. Běžného diváka navíc naláká asi opravdu jen příběh, protože o režii a scénář se postaral ne úplně známý James C. Strouse, který do hlavních rolí obsadil Priyanku Chopru a Sama Heughana, sama sebe si tu zahrála i slavná Celine Dion. Možná premiéra na (nejen) první rande.

Synopse: Mira Ray (Priyanka Chopra) se vyrovnává se ztrátou svého snoubence a na jeho staré číslo posílá několik romantických zpráv. Netuší ale, že číslo bylo přiděleno novináři Robu Burnsovi (Sam Heughan), jehož krása upřímných slov zcela uchvátí. Když dostane za úkol sestavit velký profil hvězdné Celine Dion, požádá ji o pomoc při vymýšlení způsobu, jak se s Mirou setkat a získat si její srdce.

Oficiální český trailer filmu Znovu se zamilovat / Love Again
 
Aftersun (Aftersun) (Aerofilms)

Český plakát filmu Aftersun / Aftersun
© CSFD
Britsko-americké drama je viditelně určeno milovníkům indie filmů a trochu náročnějšímu a festivalověji zaměřenému publiku. Ohlasy, které jsou ve většině spokojené, se shodují na tom, že jde o poměrně silný a ne úplně veselý vztahový počin, který není ničím přelomový ani výjimečný, ale svůj záměr bez větších problémů splní. Jako svůj celovečerní debut ho natočila režisérka a scenáristka Charlotte Wells, která do hlavních rolí obsadila ne úplně známého Paula Mescala a debutující Frankie Corio. Premiéra do klubových kin.

Synopse: Někdy v devadesátých letech tráví rozvedený mladý otec Calum (Paul Mescal) dovolenou kdesi v Turecku se svou skoro náctiletou dcerou (Frankie Corio). Pohodové vystupování táty, který nezkazí žádnou legraci a baví se tím, že jej okolí považuje za dívčina staršího bratra, však zastírá znepokojivý závoj melancholie.

Zajímavost: Do role Sophie vybírala režisérka z více než osmi set dívek.

Český trailer filmu Aftersun / Aftersun

Eric Clapton: Across 24 Nights (Eric Clapton: Across 24 Nights) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Eric Clapton: Across 24 Nights / Eric Clapton: Across 24 Nights
© CSFD
Primárně jen a pouze 17. a 21. května by ve vybraných kinech měl být k vidění nově remasterovaný sestřih unikátních koncertů, které v letech 1990 a 1991 odehrál v londýnské Royal Albert Hall legendární Eric Clapton. Speciální byly v tom, že každý z nich byl realizován v různých sestavách a částečně v různých hudebních stylech. Režisérem je poměrně zkušený David Barnard, což ale není úplně podstatné. Mnohem důležitější je informace, že záznam sestává ze sedmnácti velkých hitů. Premiéra pro hudební fanoušky.

Synopse: V roce 1990 odehrál Eric Clapton v různých bluesových, rockových a orchestrálních sestavách celkem osmnáct koncertů v londýnské Royal Albert Hall. O rok později si vše zopakoval se čtyřiadvaceti koncerty. Všechna vystoupení se zapsala do historie. I proto je dobře, že se do kin vrací remasterovaný sestřih těchto akcí, který obsahuje sedmnáct hitů.

Český trailer filmu Eric Clapton: Across 24 Nights / Eric Clapton: Across 24 Nights

Mladí milenci (Les jeunes amants) (Film Europe)

Český plakát filmu Mladí milenci / Les jeunes amants
© CSFD
Také francouzsko-belgické drama vypadá na první pohled úplně obyčejně a neobjevně, vzhledem k tomu, že jde ale o komorní záležitost, by to nemuselo vadit. Lákat ale diváka na cokoliv je prakticky nemožné, protože režisérkou a spoluscenáristkou je Carine Tardieu a v hlavních rolích si zahráli Fanny Ardant a Melvil Poupaud. Ohlasů je také naprosté minimum, ale hodnocení se pohybují na solidní úrovni šesti bodů z deseti, takže případný zájemce by neměl být výrazně zklamán.

Synopse: Elegantní architektka v důchodu Shauna (Fanny Ardant) potkává šťastně ženatého čtyřicátníka Pierra (Melvil Poupaud), který na ni při krátkém setkání zapůsobil už před patnácti lety. Opětovné setkání a oboustranná náklonnost oba znepokojí. Zatímco jeho život se obrátí naruby, ona bojuje s city, o kterých si myslela, že už patří minulosti.

Český trailer filmu Mladí milenci / Les jeunes amants

Vesničko má, středisková (NFA)

Plakát filmu  / Vesničko má, středisková
© NFA
Digitalizované verze se dočkala i legendární československá komedie, která byla svého času nominována na Oscara za cizojazyčný film. Své síly v něm spojili režisér Jiří Menzel a scenárista Zdeněk Svěrák a výsledkem je nestárnoucí mozaika osudů obyvatel jedné vesnice, studnice vtipných a už zlidovělých hlášek a nezapomenutelných scén. Hlavní role si zahráli Marián Labuda a János Bán, hodně výrazní ale byli i Rudolf HrušínskýRudolf Hrušínský ml.Petr ČepekLibuše Šafránková nebo Jan Hartl. Mnoho diváků tak má nyní vůbec poprvé možnost vidět tuto klasiku na velkém plátně. Obnovená premiéra, k níž není co dodat.

Synopse: V legendárním filmu se schází hned několik příběhů. Tím ústředním je konflikt mezi otcovsky rozvážným řidičem družstevního náklaďáku Pávkem (Marián Labuda) a jeho mladým, mentálně zaostalým závozníkem Otíkem (János Bán). Důležité jsou ale i další osudy obyvatel střediskové obce, které dávají dohromady mozaiku životů, které jsou někdy vtipné, jindy smutné.

Zajímavost: Scénář se psal dlouhých šest let.

Originální trailer filmu Vesničko má, středisková

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Box office: Barbie byla filmem roku (09.12.2023 10:30 v Komentáře | Box office)
- Nový trailer: Aquaman a ztracené království (01.12.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Hotel Palace (21.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Teaser: Aquaman a ztracené království (11.09.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu