Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 24. týden

Kinopremiéry: Velmistr má prachy ve jménu cti

Vydáno: 12.06.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Captain Watch

Ani tento týden kina zásadním způsobem nevytrhne, protože premiérová nadílka je hodně slabá a velký divácký potenciál rozhodně neskrývá. Vedle další minipřehlídky japonského anime odstartuje třeba chválené drama Ve jménu cti.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ve jménu cti (Une affaire d’honneur) (Artcam Films)

Český plakát filmu Ve jménu cti / Une affaire d'honneur
© CSFD
Na loňském festivalu v Karlových Varech si diváckou cenu odneslo francouzské historické drama, které se do širší distribuce dostává až o rok později. Největším lákadlem budiž extrémně nadšená tuzemská hodnocení (v zahraničí to až tak slavné není, ale ohlasů je málo), která chválí především vizuální stránku, perfektní akční scény a velmi dobře napsaný příběh, který si dává záležet i na propracovaných postavách. Režii obstaral, na scénáři se podílel a jednu z hlavních rolí si zahrál Vincent Pérez, který do hlavních rolí obsadil Roschdyho Zema a Dorii Tillier. Slabší premiéra týdne.

Synopse: V roce 1887 je ve Francii duel sice zakázaný, zároveň je ale stále běžnou praxí. Pro mnohé totiž zůstává tím jediným způsobem, jak si udržet vlastní čest. Mistr šermu Clément Lacaze (Roschdy Zem) se marně snaží svého synovce odradit od nerovného souboje se zkušeným plukovníkem Berchérem (Vincent Pérez). Feministka Marie-Rose Astié de Valsayre (Doria Tillier), která bojuje za rovnoprávnost žen, se zase snaží dokázat, že čest není ryze mužskou záležitostí.

Český trailer filmu Ve jménu cti / Une affaire d’honneur

Máme prachy! (Heureux gagnants) (Film Europe)

Český plakát filmu Máme prachy! / Heureux gagnants
© CSFD
Francouzská komedie je jednou velkou neznámou, která hodně spoléhá na zemi původu, osvědčený námět a dle poměrně spokojených ohlasů i na černý humor, který si nebere servítky. Režie a scénář je dílem Maximeho Govareho, jemuž vypomohl debutant Romain Choay, v obsazení se pak objeví třeba Fabrice EbouéAudrey Lamy nebo Anouk Grinberg. Uvidíme, jak si podobný kousek v tuzemských kinech v aktuálně bídném období povede.

Synopse: Pravděpodobnost, že vás zasáhne meteorit, je mnohem vyšší než šance, že vyhrajete v loterii, konkrétně jedna ku devatenácti milionům. Někteří lidé jsou ale šťastlivci a vyhráli velké peníze v různých loteriích. Jejich spokojený život se ovšem od té chvíle zcela obrátil a změnil v totální noční můru.

Český trailer filmu Máme prachy! / Heureux gagnants

Velmistr (Yi dai zong shi) (Film Europe)

Plakát filmu Velmistr / Yi dai zong shi
© CSFD
Legenda o Ip Manovi, který na kariéru připravil legendárního Bruce Lee, je milovníkům asijských bojových filmů známá i u nás. Před deseti lety se do dalšího jejího převyprávění vrhnul sám Kar-wai Wong, který se podílel i na scénáři a krom akce se soustředil na propracovanou psychologii, silný příběh a opojnou vizuální stránku. Hodnocení a komentáře jsou poměrně spokojené, ačkoli se pohybují někde na hodnotách lehčího nadprůměru. Hlavní roli ztvárnil autorův oblíbenec Tony Leung. Největší záhadou tak zůstává, proč se snímek v našich kinech objevuje až po jedenácti letech od svého vzniku. Další premiéra s malou šancí na úspěch.

Synopse: Wing Chun alias Ip man (Tony Leung) byl zakladatelem odnože kung-fu, která nese jeho jméno. Byl velmi úspěšný a jeho nejslavnějším žákem byl legendární Bruce Lee. Celý jeho život však značně poznamenaly boj a velká rivalita s hlavním představitelem konkurenční školy (Zhang Ziyi).

Zajímavost: Leung trénoval v rámci přípravy na roli čtyři hodiny denně po dobu jednoho roku.

Oficiální trailer filmu Velmistr / Yi dai zong shi

Perugino - věčná renesance (Perugino. Rinascimento immortale) (Aerofilms)

Český plakát filmu Perugino - věčná renesance / Perugino. Rinascimento immortale
© CSFD
Tradičně už od pondělí můžete ve vybraných kinech vidět italský dokument, který tentokráte představí Pietra Perugina. Tento malíř není příliš známý, přitom je pro renesanci naprosto klíčový, protože byl učitelem těch největších osobností tohoto období, a ačkoli se podílel na malbách v Sixtinské kapli, zůstal dlouhodobě v jejich stínu. Režisérem je osvědčený Giovanni Piscaglia, který diváka nechá velmi detailně nahlédnout na Peruginiho obrazy, které okomentuje řada historiků. Průvodcem dokumentu je Marco Bocci. Premiéra pro milovníky umění.

Synopse: Malíř Pietro Perugino stojí sice ve stínu slavnějších renesančních kolegů a současníků, pro vývoj dobového umění je ale dost důležitý a jeho fresky jsou k vidění i na stěnách Sixtinské kaple v Římě. Jeho odkaz a vliv byl značný, protože byl učitelem velikánů, jakými byli Leonardo da Vinci, Michelangelo nebo Raffaelo.

Český trailer filmu Perugino - věčná renesance / Perugino. Rinascimento immortale

Ozvěna vln moře (Umi ga kikoeru), Příběh o princezně Kaguje (Kaguya-hime no monogatari), Zvedá se vítr (Kaze tachinu) a Červená želva (La tortue rouge) (Aerofilms)

Neznámé poklady Ghibli
© Aerofilms
V rámci minipřehlídky Ghibli svět: Neznámé poklady mohou fanoušci japonského anime po omezenou dobu v tuzemských kinech vidět většinou hodně raritní počiny z let 1993 - 2016, k nimž se mnohdy oficiálně ani dostat nejde. Vůbec poprvé se na tuzemská velká plátna dostává nejosobnější dílo Hayaa Miyazakiho, které bylo před jedenácti lety nominováno na Oscara a zdejší distribuci se nepochopitelně vyhnulo (více zde), po osmi letech si můžete zopakovat i fascinující animovaný němý film (více zde), zbylé dva snímky jsou těmi vůbec nejvzácnějšími, protože je moc diváků nezná a ani nemělo příliš možností je vidět. Ryze fanouškovské záležitosti.

Synopse Ozvěny vln moře: Kamarádi Taku a Yutako mají na provinční střední škole zažitý zaběhnutý a zcela rutinní rytmus každodenního života. Ten ale naruší příchod pohledné dívky Rikako, která se přistěhovala z Tokia a nastoupila k nim do třídy. S oběma se začne kamarádit, to ale může v období dospívání mít poměrně nešťastné důsledky.

Synopse Příběhu o princezně Kaguje: Nebeskou princeznu Kaguju najde jako malou holčičku uvnitř zářícího stonku starý sběrač bambusu. Společně se svou ženou ji vychová jako vlastní dceru. Rychle rostoucí dívka spěje do krásy, ale z bezstarostných radostí dětství ji vytrhne otcova ambice zajistit jí dokonalý život a udělat z ní dvorní dámu. Její srdce ale touží po něčem zcela jiném.

Synopse Zvedá se vítr: Džiró je odmalička fascinován létáním a sní o tom, že jednou sám bude navrhovat překrásné létající stroje a napodobí svůj idol, italského designéra Caproniho. Krátkozrakost mu sice nedovoluje stát se pilotem, vyroste ale v jednoho z nejúspěšnějších návrhářů letadel na světě. Jenže žije v éře japonského imperialismu a válečných expanzí, což ho staví před dilema, zda má své nadání rozvíjet, když ví, že jeho výtvory budou sloužit jiným než zamýšleným zájmům.

Synopse Čerevené želvy: Muž se stává trosečníkem na pustém ostrově, který obývají pouze želvy, krabi a ptáci. Odtržen od civilizace tak zažívá zásadní životní události.

Originální trailer minipřehlídky Ghibli svět: Neznámé poklady

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 26. týden
Kinopremiéry: Horizont je tiché místo v americké sáze V poslední várce červnových premiér nejvíce upoutá prequel úspěšné thrillerové série Tiché místo s podtitulem První den. Uvedení se dočká i riskantní a produkčně náročný projekt Kevina Costnera Horizont: Americká sága.... čtěte zde
Vydáno: 26.06.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 25. týden
Top 20 ČR: Mizerové a Garfield se mají dobře Česká kina stále čekají na výrazný letní hit, který přitáhne diváky ve větším množství. Zatím se o vedoucí postavení dělí Mizerové s Garfieldem. čtěte zde
Vydáno: 25.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 25. víkend
Box office: V hlavě 2 má stále obrovský úspěch Pixarovka V Hlavě 2 pokračuje v dominantním duchu i nadále a už po osmi dnech v distribuci se stala komerčně nejúspěšnějším filmem tohoto roku. čtěte zde
Vydáno: 24.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Recenze: Motorkáři 8/10
Recenze: Motorkáři aneb cesta do hlubin rebelovy duše Amerika na přelomu šedesátých a sedmdesátých let patřila rebelům bez příčiny na silných strojích, kteří se bouřili proti čemukoliv a byli trnem v oku normální společnosti. V kinech se hrají Motorkáři. čtěte zde
Vydáno: 22.06.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 21. 6. 2024 - 27. 6. 2024
TV tipy: Hladová Whitney je zrozená pro pomstu a ocitla se na křižovatce osudu Na konci června v televizích už začíná být znát blížící se léto. To znamená, že nabídka premiér a jakkoli neokoukaných filmů bude slabá. V tomto týdnu je v našem seznamu pouhá pětice počinů, které se řadí spíše k těm... čtěte zde
Vydáno: 21.06.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Mizerové se drží na špici (18.06.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Priscilla a hrdí lvi jsou imaginární přátelé, kteří vrací úder (29.05.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Rambo uvízl v pavučině Gran Turisma (09.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Avatar čarodějky Kiki zakládá doručovací službu (14.12.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Bruce Lee znovu ožije (01.12.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Radioaktivní matka zrodila hvězdu Bruce Lee (09.09.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zelený sršeň má režiséra (24.06.2022 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Zloun seveřan míří na Vyšehrad a není na tom nic k smíchu (13.04.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Můj soused Totoro sleduje West Side Story (08.12.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Avengers přichystali na královnu Margot z ledového království nelítostný žert (20.08.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (19.04.2021 18:37 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   25/2024

Motorkáři
8/10

Amerika na přelomu šedesátých a sedmdesátých let patřila rebelům bez příčiny na silných strojích, kteří se bouřili proti čemukoliv a byli trnem v oku normální společnosti. V kinech se hrají Motorkáři.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe