Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 14. týden

Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy

Vydáno: 03.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Game Spot

První várka dubnových premiér není na první pohled až tak atraktivní, na ten druhý ale skýtá hned několik zajímavých počinů. Jedním z nich je rozhodně režijní debut Deva Patela Opičí muž.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Opičí muž (Monkey Man) (CinemArt)

Český plakát filmu Opičí muž / Monkey Man
© Kino Svět Znojmo
Akční thriller je zajímavý hned z několika důvodů, tím nejzásadnějším je ale ten, že s ním režijně debutuje Dev Patel, který se podílel i na scénáři a ztvárnil hlavní roli. Snímek, který by měl být klasickou staromilskou žánrovkou, navíc provázejí spokojené až nadšené reakce, které chválí především audiovizuální stránku, samotnou akci a důležitou úlohu indické mytologie, která příběh pozvedá někam trochu jinam. Fanoušky pak určitě potěší účast oblíbeného Sharlta Copleyho. Decentní premiéra týdne.

Synopse: Když byl Chlapec (Dev Patel) hodně malý, slýchával od matky legendu o opičím králi Hanumanovi, který pomáhal bezmocným, stíhaným útlakem i křivdami. Jednoho dne mu ale matku zavraždí přímo před očima představitelé moci a on pochopí, že Hanuman neexistuje. V masce opičáka tak začne obrážet nelegální zápasy, kde se nechává do krve ztlouct populárnějšími zápasníky. V temných uličkách hledá cestu k těm, kteří mu před lety fatálně ublížili a chce se proměnit v krutý nástroj pomsty. Co se s ním ale stane, když tuto misi splní?

Zajímavost: Patel se taekwando učil již od svých deseti let.

Oficiální český trailer filmu Opičí muž / Monkey Man

První znamení: Přichází satan! (The First Omen) (Falcon)

Český plakát filmu První znamení: Přichází satan! / The First Omen
© Kino Svět Znojmo
Další z nízkorozpočtových hororů, který míří do našich kin, to bude mít hodně těžké, protože se zaštiťuje slavnou značkou, což je vždy ošemetné. V tomto případě se navíc dá očekávat, že nepůjde o žádný zázrak, protože synopse vypadá dost tuctově a ani trailery nejsou bůhvíjak lákavé. Režijně v něm debutuje neznámá Arkasha Stevenson, která se podílela i na scénáři a podobně je na tom i obsazení, v němž hlavní roli ztvárňuje Nell Tiger Free a nejslavnější tváří je jednoznačně Bill Nighy. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují, takže pořád doutná malá jiskřička naděje, že až taková ostuda to nebude.

Synopse: Když je mladá Američanka vyslána do Říma, aby začala sloužit církvi, narazí na temnotu, která ji donutí zpochybnit vlastní víru. Zároveň odhalí děsivé spiknutí, které doufá, že přivede na svět zrození inkarnovaného zla.

Oficiální český trailer filmu První znamení: Přichází satan! / The First Omen

Nežádoucí (Batiment 5) (Film Europe)

Český plakát filmu Nežádoucí / Batiment 5
© CSFD
Francouzské drama je už podle synopse a textu distributora náročnější podívanou, která akcentuje sociální linii a je obžalobou rasistické politiky. Režisérem a spoluscenáristou je Ladj Ly, který si na podobné tematice buduje kariéru a naštěstí se mu daří točit filmy srozumitelné, nekýčovité a neprvoplánové, což by měl být i tento případ. Obsazení opět tvoří méně známé tváře, jimž dominuje debutantka Anta Diaw. Hodnocení zatím příliš není, ale pohybují se na úrovni spokojených sedmi bodů z deseti. Premiéra do klubových kin.

Synopse: Když náhle zemře starosta města, je na jeho místo jmenován idealistický lékař Pierre (Alexis Manenti), Ten se nijak netají tím, že chce pokračovat v politice svého předchůdce, který snil o ozdravení dělnické čtvrti. To se ale vůbec nelíbí Haby (Anta Diaw), Francouzce malijského původu, která žije v jednom chátrajícím paneláku a protestuje proti tomu, aby její rodina byla vyhnána ze čtvrti, kde vyrostla.

Oficiální český trailer filmu Nežádoucí / Batiment 5

Já Kapitán (Io capitano) (Pilot FIlm)

Český plakát filmu Já Kapitán / Io Capitano
© CSFD
Také italské drama je náročnější záležitostí a i ono upozorňuje na sociální tematiku a zabývá se přímo migrací, což je v posledních letech ožehavé a svým způsobem provokativní téma. Za režií a částečně scénářem stojí Matteo Garrone, který se dle dostupných ohlasů snaží o co největší realističnost, což se mu prý po většinu stopáže daří. Hlavní role obsadil debutanty Seydouem Sarrem a Moustaphou Fallem, kteří se mu odvděčili údajně výbornými výkony. Další klubová premiéra.

Synopse: Dospívající chlapec Seydou (Seydou Sarr) a jeho bratranec Moussa (Moustapha Fall) se rozhodnou opustit senegalský Dakar a vydávají se na cestu do Evropy. Oba chlapci musí překonávat řadu překážek a během cesty se mění z lidí na zboží a zvířata, až se nakonec ze Seydoua stane hrdina.

Český trailer filmu Já Kapitán / Io capitano

Království koček (Neko no ongaeshi), Léto s Marnie (Omoide no Marnie), Z makové hůrky (Kokuriko-zaka kara), Šepot srdce (Mimi wo sumaseba) (Aerofilms)

Ghibli svět
© Kino Květen
V rámci minipřehlídky Ghibli svět nabídne český distributor v omezeném termínu možnost na velkém plátně vidět hned čtyři anime legendárního japonského studia, která nejsou těmi úplně nejznámějšími, vznikla v různých letech a až na jednu výjimku se na nich nikterak nepodílel slavný Hayao Miyazaki. Společné mají též parádní vizuální stránku, propracované příběhy, které jsou mnohdy hodně fantaskní a ukazují bohatou fantazii svých tvůrců a hodně silný přesah. Doplňme jen, že režiséry jednotlivých filmů jsou Hiroyuki MoritaHiromasa YonebayashiGorō Miyazaki a Yoshifumi Kondō, kteří na zakladatele studia plynule navázali a milovníky specifického subžánru určitě nezklamou. Premiéra nejen pro děti.

Synopse Království koček: Dívka Haru zachrání kocoura, který přecházel rušnou ulici. Nevědomky tím ale spustí sérii fantaskních událostí, která ji dovede až do království koček. Onen kocour je totiž kočičí princ a jeho otec, který chce projevit vděk, za něj chce Haru provdat. Zoufalá dívka najde pomoc v Kočičí obchodní kanceláři, která se pokusí plánovanému sňatku zabránit.


Synopse Léta s Marnie: Dvanáctiletá Anna nemá moc kamarádů a nejraději ze všeho si sama kreslí. Často bývá nemocná a rodiče o ni mají tím pádem strach. K uzdravení jí má pomoci léto u příbuzných v přímořské vesničce. Anna ale z výletu nijak nadšená není, krajina kolem moře jí ovšem učaruje. Jednoho dne navíc objeví starý dům za mokřady, který vypadá dost opuštěně. Anna v něm potká blonďatou dívenku Marnie, s níž se ihned skamarádí. Jejich přátelství jim přinese spousty dobrodružství, Anna ale brzy pozná, že největším tajemstvím je sama Marnie.

Sy
nopse Z Makové hůrky: V roce 1963 se Japonsko připravuje na pořádání olympijských her a konečně se místo minulosti obrací vstříc naději a změnám budoucnosti. Mezitím ale skupina studentů usiluje o záchranu jednoho konkrétního kusu minulosti a pokouší se zachovat starou budovu, kde našly útočiště studentské kluby. Celá akce svede dohromady dívku Umi a jejího spolužáka Šuna, jejich rozvíjející se vztah ale zásadně ovlivní jejich vlastní minulost, která skrývá velké tajemství.

Synopse Šepotu srdce: Čtrnáctiletá Šizuku má ve škole dost napilno, protože výsledky závěrečných zkoušek budou zohledňovány při přijímačkách na střední školu. Jejím hlavním koníčkem je čtení, v němž moc nepolevuje ani při učení, její otec navíc pracuje v knihovně, takže o přísun kvalitního čtiva nemá nouzi. Poslední dobou si začala všímat, že na výpůjčních lístcích v knihách, které ji zajímají, se opakuje jméno Seidži Amasawa. Jednoho dne při cestě do knihovny potká podivného kocoura, za kterým se vydá, přičemž objeví starý zapadlý antikvariát, který se pro ni stane místem inspirace, okouzlení i velké lásky.

Originální trailer minipřehlídky Ghibli svět

Smršť (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Smršť
© CSFD
Slovenský spisovatel Jozef Karika patří v našich končinách k nejpopulárnějším a nejlepším autorům hororových thrillerů současnosti, proto není divu, že láká i filmaře. Do centra pozornosti se tentokráte dostal jeho román vycházející z fenoménu tzv. halného větru, který s sebou přináší větší množství násilí, nehod, vražd a sebevražd. Samotný námět je tedy dosti atraktivní, režie se navíc chopil v poslední době vyhledávaný Peter Bebjak, který si dokáže udržet určitou tvůrčí kvalitu. Ten do hlavní role obsadil Tomáše Maštalíra, jeho odcizenou manželku si zahrála Anna Geislerová. Ohlasů je zatím hodně málo, a i když jsou spíše spokojené, nemá smysl jim momentálně přikládat větší váhu.

Synopse: Forenzní psycholog Martin (Tomáš Maštalír) přijíždí se svou manželkou Pawlou (Anna Geislerová) do lázní v horách, kde si chtějí odpočinout a zkusit zachránit vztah. Jelikož procházejí hlubokou krizí pramenící z ukrytého traumatu, mají jen dvě možnosti - buď svoje problémy překonají, nebo půjde každý vlastní cestou. Koloběh všedních dní ale naruší příchod tajemné zásilky - balíku s důkazním materiálem z vyšetřování tragického případu. Posílá ji Martinův kolega psycholog, který ho prosí o pomoc v případě známém jako jízda smrti, na jehož konci byli čtyři mrtví. Martin se zpočátku zdráhá, ale postupně podléhá neznámé síle, která ho k celé události přitahuje.

Originální trailer filmu Smršť

Hranice Evropy (Pilot Film)

Plakát filmu  / Hranice Evropy
© CSFD
Česko-francouzsko-slovenský dokument se zabývá poměrně závažným tématem využívání levné pracovní síly v západní Evropě, kterou mnohdy tvoří ti, kteří přicházejí z Evropy východní. Na velké plátno s ním vůbec poprvé přichází zkušená tuzemská novinářka, režisérka a scenáristka Apolena Rychlíková, která si jako hlavní protagonistku zvolila kolegyni Sašu Uhlovou, která je podobnými kauzami taktéž dost protřelá. Ohlasů je zatím naprosté minimum, vzhledem k pracovní historii obou žen je však pravděpodobné, že mnoho potenciálních diváků bude mít jasno, aniž by snímek viděli. Premiéra, která v kinech dlouho nepobude.

Synopse: Úspěšná novinářka Saša opouští svou rodinu a společně s miliony dalších východoevropských pracovníků se stává levnou pracovní silou v západní Evropě. V Německu pracuje na farmě, v Irsku v hotelu, ve Francii jako pečovatelka. Všude tam poznává práci těch, které denně potřebujeme a vytěžujeme. Jaká je však cena, kterou Evropa za špatně nastavenou pracovní migraci platí?

Originální trailer filmu Hranice Evropy

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou (23.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Občanská válka je znovu první (22.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí (16.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: V USA vypukla Občanská válka (15.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Duna se vrací na první místo (09.04.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Recenze: První znamení: Přichází Satan! (08.04.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Box office: Monstra znovu v akci (08.04.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Audiovizuálně uchvacující Opičí muž je nadějnou režijní prvotinou (06.04.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu