Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 1. týden

Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím

Vydáno: 03.01.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Lorenzo Sisti

V prvním týdnu roku startuje v kinech především očekávané životopisné drama Ferrari legendárního Michaela Manna, které je ale údajně spíše zklamáním. Největší konkurencí mu v tuzemsku bude nejspíš nový počin Woodyho Allena.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ferrari (Ferrari) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Ferrari / Ferrari
© Vertical Entertainment
Hned v úvodním týdnu roku startuje v kinech očekávané drama zabývající se částí života slavného automobilového závodníka a konstruktéra, který stál u zrodu závodů formule 1. Jeho režií a částečně scénářem si splnil dlouholetý sen legendární Michael Mann, který vycházel z románové předlohy Brocka Yatese a do hlavní role obsadil Adama Drivera. Toho v dalších úlohách doplnili třeba Penélope CruzShailene Woodley nebo Patrick Dempsey. Ohlasy jsou sice spíše spokojené, ale u takto velkého jména by divák čekal všeobecné nadšení, které se bohužel nekoná a údajně jde o hodně pomalý počin, v němž se toho zase tolik neděje. Přesto první premiéra týdne roku 2023.

Synopse: V roce 1957 se bývalý automobilový závodník Enzo Ferrari (Adam Driver) ocitl ve velké krizi. Řešil problémy v manželství, smrt syna, ale také bankrot společnosti, které hodně věřil. Na pomoc měl naštěstí celou rodinu, která definovala myšlenku výkonného italského sportovního vozu a prakticky stála u zrodu závodů vozů formule 1.

Zajímavost: Tvůrce se film snažil realizovat dlouhých dvacet let.

Český trailer filmu Ferrari / Ferrari

Jeden gól (Next Goal Wins) (Falcon)

Český plakát filmu Jeden gól / Next Goal Wins
© CSFD
Sportovní komedie taktéž vychází z reálného základu a s určitou nadsázkou zachycuje snahu fotbalistů Americké Samoy získat zpět vítěznou mentalitu po nejvyšší porážce v historii. Krom tématu našince určitě naláká osoba režiséra a spoluscenáristy Taiky Waititiho a představitele hlavní role Michaela Fassbendera. Dostupné ohlasy se kloní k lehkému nadprůměru, což znamená, že při nižších očekáváních by divák neměl být zklamaný. Další zajímavá premiéra.

Synopse: V roce 2001 utrpěl fotbalový tým Americké Samoy brutální prohru 31:0. S blížící se kvalifikací na mistrovství světa tak přišla změna trenéra. Tím, kdo by měl tým pozvednout a udělat z něj vítěze, se stal svérázný, ale smolařský Thomas Rongen (Michael Fassbender). Stane se tím pravým?

Oficiální český trailer filmu Jeden gól / Next Goal Wins

Noční koupání (Night Swim) (CinemArt)

Český plakát filmu Noční koupání / Night Swim
© CSFD
Americko-britský horor vstupuje do kin dost nenápadně a pro zdejšího diváka je jednou velkou neznámou. Synopse totiž vypadá tradičně zaměnitelně a v tvůrčím týmu není moc čeho se chytit. Režií totiž debutuje Bryce McGuire, který se podílel i na scénáři a v hlavních rolích se objeví Wyatt Russell a Kerry Condon. Ohlasy ani hodnocení navíc nejsou dostupná, takže vskutku jde pro zájemce o krok do neznáma. Premiéra spíš pro pravověrné fanoušky žánru.

Synopse: Wallerovi se právě přistěhovali do domu s velkým bazénem na klidném předměstí. Možnost pravidelně rehabilitovat ve vodě byla jedním z důvodů, proč si toto místo vybrali jako svůj nový domov. Táta Ray (Wyatt Russell) hrával baseball, jenomže kariéru mu zničilo nepříjemné degenerativní onemocnění. On se ale nevzdává a věří, že pravidelné cvičení může vést k zázračnému vyléčení. Manželka Eve (Kerry Condon) se dvěma dospívajícími dětmi si koupání na zahradě také užívá plnými doušky. Jenomže jejich dům má temná tajemství a vše, čeho se kdo bojí, se skrývá pod hladinou. A čeká na člověka, který uprostřed noci dostane nápad jít si zaplavat.

Oficiální český trailer filmu Noční koupání / Night Swim

Zásah štěstím (Coup de chance) (Bioscop)

Český plakát filmu Zásah štěstím / Coup de chance
© Kino Lucerna
Po sérii různých obvinění ze sexuálních útoků se legendární režisér a scenárista Woody Allen přesunul do Francie, kde natočil svůj nejnovější počin. Ten by měl být další vztahovou studií, která je tentokráte spíše vážnější, ale nechybí v ní typická ironie a malinko černého humoru. Daní za všechny skandály je pro tvůrce absolutně nehvězdné obsazení, v němž se v hlavních rolích sešli Lou de LaâgeMelvil Poupaud a Niels Schneider. Ohlasy a hodnocení se pohybují na úrovni lehkého nadprůměru, což je v posledních letech autorův naprostý standard. Premiéra pro milovníky žijící legendy.

Synopse: Fanny (Lou de Laâge) a Jean (Melvil Poupaud) vypadají jako dokonalý pár. Jsou šťastní v profesním i osobním životě, žijí v krásném bytě v nádherné pařížské čtvrti a zdá se, že jsou do sebe pořád zamilovaní stejně, jako když se poprvé potkali. Všechno se ale změní, když Fanny potká svého bývalého kamaráda ze střední školy Alaina (Niels Schneider) a propadne jeho neodolatelnému šarmu. Rázem se totiž její pocit štěstí a klidu v idylickém manželství naruší.

Český trailer filmu Zásah štěstím / Coup de chance

První den mého života (Il primo giorno della mia vita) (Film Europe)

Český plakát filmu První den mého života / Il primo giorno della mia vita
© CSFD
Italské komediální drama vypadá alespoň dle synopse poměrně zajímavě. Jeho režisérem a spoluscenáristou je i u nás oblíbený Paolo Genovese, který do jedné z hlavních rolí obsadil Toniho Servilla. Hodnocení se sice pohybují na lehkém nadprůměru, ale komentáře často vyčítají tvůrci, že se opakuje, a i když nabízí silné poselství, jeho vyznění už není tak apelující jako v jeho starších počinech, paradoxně by tak spokojenější měli být ti, kteří toho od něj mnoho neviděli. Uvidíme, jak si podobná záležitost v tuzemských kinech povede.

Synopse: Čtyři náhodně vybraní lidé mají společné to, že ztratili naději na štěstí. Ve chvíli, kdy se každý z nich ocitá na dně, se setkávají s tajemným mužem, který jim nabídne dohodu - mají jeden týden na to, aby zjistili, jaký by svět bez nich byl, a získali tak druhou šanci. Každý z nich se tak vydává na svou intimní cestu životem nočním Římem. Dokážou najít nové radosti života?

Oficiální český trailer filmu První den mého života / Il primo giorno della mia vita

Cesta do fantazie (Sen to Chihiro no kamikakushi), Zámek v oblacích (Hauru no ugoko shiro), Laputa: Nebeský zámek (Tenkú no shiro Rapyuta), Porco Rosso (Kurenai no buta), Příběhy ze Zeměmoří (Gedo senki) (Aerofilms)

Český plakát filmu Cesta do fantazie / Sen to Chihiro no kamikakushi
© Facebook tvůrce
Na omezenou dobu se do několika kin vrací pět klasických japonských anime, která patří k tomu nejlepšímu, co bylo v tomto specifickém subžánru natočeno. Všechna dohromady pokrývají třicet let tvorby, vesměs jsou ale stejně chválená. Ono není divu, když hned čtyři z nich natočil a napsal legendární Hayao Miyazaki, který v nich složil poctu létání, verneovkám, dětské fantazii a pohádkám a vždy se stejně jako na precizní animaci soustředil na silný příběh, který v divácích ještě dlouho rezonuje. Výjimkou z této pětice jsou Příběhy ze Zeměmoří, které natočil Miyazakiho syn Gorō, jenž s nimi debutoval a prokázal, že má podobný cit pro filmařinu jako jeho otec, ačkoli za ním logicky o něco zaostal. Jedinečná možnost vidět letité klasiky na velkém plátně.

Synopse Cesty do fantazie: Desetiletá Chihiro se se svými rodiči vydává poprvé do nového bydliště. Jejich auto ale zabloudí na opuštěnou lesní cestu vedoucí k záhadnému tunelu. Rodina se vydá dovnitř a objeví cosi, co se dá považovat za opuštěný lunapark. Dospělí neodolají nabídce občerstvení, záhy se ale promění ve vepře. Dívka se tak rázem ocitá sama ve světě, o kterém nic neví a navíc musí zbavit své rodiče kletby a udělat z nich znovu lidi.

Český trailer filmu Cesta do fantazie / Sen to Chihiro no kamikakushi

Synopse Zámku v oblacích: Mladou a skromnou kloboučnici Sofii zachránil jednoho dne z neznámých důvodů před dotěrnými vojáky krásný čaroděj. Vezme ji pod svou ochranu a udivená Sofie se najednou ocitá v oblacích. Jenže pak ji čeká trest v podobě zlé čarodějnice, rázem přichází o své mládí a krásu a musí se protloukat světem jako stařena. Její jedinou nadějí je právě onen krásný čaroděj Howl, který ve svém zámku na muřích nohách obchází krajem.

Oficiální trailer filmu Zámek v oblacích / Hauru no ugoko shiro

Synopse Laputy: Nebeského zámku: Chlapec z hornického městečka a tajemná dívka jsou zataženi do honby za pokladem ukrytým v bájném létajícím městě Laputa. Během krkolomných dobrodružství, razantních honiček i nečekaných odhalení musí čelit nejen hamižným vzdušným pirátům, ale také armádě a tajným agentům.

Originální trailer filmu Laputa: Nebeský zámek / Tenkú no shiro Rapyuta

Synopse Porca Rossa: Mistrovský pilot Porco Rosso byl hrdinou meziválečného období v Itálii. Jeho letecké souboje se vzdušnými piráty jsou plné grácie i nadsázky a jeho šarm září při decentních setkáních s dámami i divokých konfrontacích s padouchy. A vůbec nic na tom nemění, že kvůli tajemné kletbě má hlavu prasete.

Oficiální anglický trailer filmu Porco Rosso / Kurenai no buta

Synopse Příběhů ze Zeměmoří: Rovnováha světla a temnoty ve světě Zeměmoří je dost vychýlena a lidé přichází o své jistoty. Mladý princ Arren je sužován úzkostí a za znepokojivých okolností uteče od královského dvora. Jeho bezcílné putování skončí až setkáním s arcimágem Krahujcem. Na jejich společné cestě pozná Arren tajemnou dívku Theru. Tím ale nebezpečné dobrodružství teprve začíná a hrdina si brzy bude muset vybrat, zda se dá na stranu temnoty, nebo zůstane ve službách světla.


Oficiální trailer filmu Příběhy ze Zeměmoří / Gedo senki

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024 (01.04.2024 12:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Z Aristokratky jsme stále ve varu (06.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: domácí snímky vládnou (30.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Aristokratka dostala diváky do varu (23.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Mean Girls nemají konkurenci (22.01.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Češi dál chodí na teambuilding (16.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Mean Girls přebírají vládu (15.01.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Horor Noční koupání nabízí jen žánrový standard a nudnou filmařskou rutinu (09.01.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu