Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 17. 11. 2023 - 23. 11. 2023

TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic

Vydáno: 17.11.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

S blížícím se koncem listopadu se situace v televizích začíná pomalu zlepšovat a krom okoukaných repríz konečně dostanou prostor i atraktivní premiéry. K těm určitě patří pokračování pohádky Princezna zakletá v čase.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Princezna zakletá v čase 2 (pátek 17. 11., Prima, 20.15 - 23.20)

Plakát filmu  / Princezna zakletá v čase 2
© CSFD
Na den přesně rok po premiéře v kinech se na televizních obrazovkách objeví pokračování chválené tuzemské pohádky. To je naprosto unikátní v tom, že spíše než osudy známých hrdinů rozšiřuje celé univerzum, tudíž přivádí na scénu nové postavy a přichází s novými motivy. Režisér a spoluscenárista Petr Kubík se s tím vyrovnal obstojně a méně náročného a zkušeného diváka nepochybně uspokojí. Celé to totiž má na zdejší poměry velkolepou výpravu, vizuálně to vypadá více než dobře, hodně solidní je i triková stránka a také příběh víc inklinuje k fantasy než ke klasické pohádce. Ti zkušenější si pochopitelně všimnou, že tvůrce není originální a půjčuje si z mnoha žánrovek, opírá se o příliš mnoho klišé a řeší velké množství témat, která ve většině případů nijak neuzavře. Opřít se ale může o obsazení, v němž se sešli Eliška KřenkováNatalia GermaniMarek LamboraSimona Zmrzlá nebo Vojtěch Kotek. Předzvěst blížících se Vánoc a tip pro celou rodinu, o němž se více dočtete v naší recenzi.  

Zajímavost: Finální bitva se natáčela na hradě Hukvaldy.

Originální trailer filmu Princezna zakletá v čase 2

Reminiscence (Reminiscence) (sobota 18. 11., Nova Cinema, 20.00 - 22.25 / neděle 19. 11., 12.45 - 15.10 / pondělí 20. 11., 10.50 - 13.15)

Český plakát filmu Reminiscence / Reminiscence
© Cinemax
Romantické sci-fi, které mělo premiéru před dvěma lety, zřejmě mělo větší ambice, kiny však ale jen prošumělo. Hlavním viníkem je nejspíš celovečerně debutující a seriály ostřílená režisérka a scenáristka Lisa Joy, která v něm zkombinovala film noir a sci-fi, což se jí podařilo tak napůl. Zatímco futuristická linie funguje vesměs bez výhrad, má velmi dobrou posmutnělou atmosféru, vizuálně je poměrně vytříbená a rozehrává hodně citlivou a lehce dojemnou romanci, "vážnější" detektivní zápletka selhává ve své naivitě, lacinosti a předvídatelnosti. Právě na ní je znát, že autorka se drží zbytečně při zemi, půjčuje si motivy z podobných žánrovek a rezignuje na jakoukoli originalitu. Podobné je to i s tempem, které je dost nevyrovnané, povětšinou ale pomalejší a chvílemi se hodně táhne. Rozpačité dojmy výrazně vylepšuje obsazení, v němž hlavní role ztvárnili výborní Hugh Jackman a Rebecca Ferguson, mezi kterými probíhá zvláštní a tajemná chemie. Tip s vysoce promarněným potenciálem.  

Zajímavost: Ferguson opravdu nazpívala veškeré své pěvecké scény.

Oficiální český trailer filmu Reminiscence / Reminiscence

Jackass Forever (Jackass Forever) (sobota 18. 11., Prima Cool, 22.30 - 00.30 / neděle 19. 11., Prima Max, 00.15 - 02.20 / pátek 24. 11., 01.50 - 03.55)

Plakát filmu Jackass Forever / Jackass Forever
© Impawards
Před rokem se po deseti letech do amerických kin vrátila parta svérázných humoristů, aby připomněla svou existenci a v korektním světě se pokusila o nekorektní humor. Tuzemsku se to celé pochopitelně vyhnulo a oficiálně sehnat mohou snímek zájemci na různých VOD službách. Dlouholetý režisér celé bandy Jeff Tremaine toho moc neřešil a v podstatě navázal na to, kde před dekádou skončil. To tedy znamená, že recykluje staré vtipy, které jsou vulgární, fekální a dost často spočívají v primitivním nakopávání do rozkroku, nějakým zvláštním způsobem to ale povětšinou funguje, a ačkoli je koncentrace vyložené trapnosti značná, dost to kompenzuje přiznaná "debilita" některých kousků, které se zkrátka nelze nezasmát. Velmi specifické kouzlo spočívá i v tom, že podobné kousky předvádí původní členové, kterým táhne na padesát, což působí dost bizarně. Míchají se ale se členy novými, kterým mnohdy chybí charisma a nejsou tak výrazní. Objeví se pochopitelně i Johnny Knoxville. Vše výše zmíněné ale platí pro příznivce skupiny, pro něž je celý počin určen především, ostatní totiž budou více, či méně znechuceni. Ideální zábava na víkendovou noc.  

Zajímavost: Při natáčení "magického triku pro býka" utrpěl Knoxville otřes mozku a následné krvácení do mozku a zlomil si žebro a zápěstí.

Oficiální trailer filmu Jackass Forever / Jackass Forever

Banger (neděle 19. 11., ČT1, 22.15 - 00.05)

Plakát filmu  / Banger
© CSFD
Jeden z nejlepších českých filmů loňského roku se dočkal televizní premiéry, která mu ale pravděpodobně popularitu úplně nezvýší. Na Českého lva nominovaný režisér a scenárista Adam Sedlák v něm totiž jde silně nediváckou cestou, neboť publikum zavádí do světa, kam by se nikdo moc podívat nechtěl, vše natáčí na mobilní telefon, což paradoxně zapříčiňuje vynikající vizuál a volí až zběsilé klipovité tempo. Ruku v ruce s tím pak jde i výborná atmosféra, která silně připomíná drogový rauš. Tvůrce vyniká i v chytrých až geniálních obrazových metaforách, které jsou ve zdejších počinech zcela unikátní. Hodně osobité je obsazení, v němž se sešli překvapivě výborný a na Českého lva nominovaný Adam Mišík a bezmála geniální a Českým lvem oceněný Marcel Bendig, sám sebe hraje raper Sergei Barracuda, výraznější roli pak má už jen Anna Fialová. Na vesměs pozitivních dojmech moc nezmění závěr, v němž se tvůrce zbytečně uchyluje k moralizování a je až příliš doslovný a fatální. Originální tip, o němž se píše v naší recenzi

Zajímavost: Natáčení zabralo patnáct dnů.

Originální trailer filmu Banger

JFK: V zákulisí (Beyond ’JFK’: The Question of Conspiracy) (neděle 19. 11., ČT2, 23.40 - 01.10 / středa 22. 11., 00.10 - 01.50)

Plakát filmu JFK: V zákulisí / Beyond 'JFK': The Question of Conspiracy
© IMDb
Nejen u nás prakticky neznámý dokument z počátku devadesátých let navazuje na legendární snímek JFK, který doplňuje a upřesňuje některé informace. Režírující dvojice Danny Schechter a Barbara Kopple v něm tedy zpočátku láká na jakési zhodnocení všech konspiračních teorií o atentátu na amerického prezidenta, postupem času ale dává přednost jen jedné a ostatní upozaďuje, což je trochu škoda, protože tím pádem výsledku chybí nějaký konflikt a informace jdou ruku v ruce a vzájemně se potvrzují, než že by mezi nimi panoval kontrast. Nejcennější přínos je ale v autentických výpovědích očitých svědků a vyšetřovatelů události, kterých ale není tolik. Většinu promluv pak obstarává Oliver Stone a herci z jeho filmu, takže pochopitelně nesmí chybět Kevin Costner, všichni ale své domněnky dokáží podat strhujícím způsobem a výsledku dodávají potřebný náboj. Tip pro ty, kteří se v problematice atentátu na Kennedyho moc neorientují.  

Zajímavost: Dokument je obsažen na Blu-ray s režisérskou edicí filmu JFK, které vyšlo i u nás.

Ukázka z filmu není k dispozici.

Planeta opic (Planet of the Apes) (pondělí 20. 11., ČT2, 20.00 - 21.55)

Plakát filmu Planeta opic / Planet of the Apes
© Facebook tvůrce
Legendární dobrodružné sci-fi z druhé poloviny šedesátých let vychází z knižní předlohy Pierra Boulleho a je silně nadčasové. Režírující Franklin Schaffner v něm nikam nespěchá a opírá se o hodně zneklidňující a poměrně reálnou atmosféru blízké budoucnosti, v níž člověk doplatil na svou bohorovnost. K tomu přidal fenomenální práci s kamerou, která se nebojí netradičních záběrových úhlů, působivé masky a minimalistickou, leč dost znervózňující hudbu Jerryho Goldsmithe. V hlavní roli exceluje charismatický Charlton Heston, kterého doplňují především herci ztvárňující opice, mezi nimiž vyniká Linda Harrison. Samostatnou kapitolou zůstává mrazivá (a pro neznalé diváky i šokující) pointa, která funguje i pro ty, kteří ji znají a patří k těm vůbec nejsilnějším a nejgeniálnějším v celé filmové historii. Naprostá klasika, o které se více detailů dozvíte z našeho Stroje času.

Zajímavost: Heston se v průběhu natáčení potýkal se silnou chřipkou.

Originální trailer filmu Planeta opic / Planet of the Apes

Biřmování (The Confirmation) (čtvrtek 23. 11., Nova Cinema, 18.05 - 20.00 / pátek 24. 11., 09.45 - 11.40)

Plakát filmu Biřmování / The Confirmation
© IMDb
Pod alternativním tuzemským názvem Víkend s tátou najdete v programech u nás prakticky neznámý, sedm let starý kanadský počin, který dost klame tělem. Ačkoliv je uváděn jako komedie, jde spíše o odlehčené indie drama, jakých v zámoří vznikají desítky ročně. A to je možná to, na co nejvíc doplácí, neboť režijně debutující scenárista Bob Nelson v něm vesměs ničím nepřekvapí a v pozvolnějším tempu odvypráví standardní, lehce klišovitý a předvídatelný příběh o hledání vzájemných cest otce a syna. Jeho největší síla tkví v realističnosti, uvěřitelnosti a civilnosti celé zápletky, která je zachycena citlivě, ačkoli občas možná až moc melancholicky a utahaně. Na lehkém nadprůměru snímek udržuje obsazení, v němž ústřední role ztvárnili výborný Clive Owen a velmi dobrý, především ale neotravný Jaeden Martell, dále se objeví i Maria BelloStephen Tobolowsky nebo Tim Blake Nelson. Škoda jen, že to není výraznější a zapamatovatelnější.   

Zajímavost: Natáčení probíhalo ve Vancouveru.

Oficiální trailer filmu Biřmování / The Confirmation

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 20. týden
Kinopremiéry: Garfield strávil s Amy Winehouse noc na Karlštejně, kde prožili zakázanou touhu Největší komerční potenciál z aktuální desítky premiér má jednoznačně animovaný Garfield ve filmu. Konkurenci navíc nemá nikterak silnou, protože třeba životopisný snímek o Amy Winehouse pravděpodobně davy do kin nepřitáhne.... čtěte zde
Vydáno: 15.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Jedna noc 4/10
Recenze: Drama Jedna noc je příběhem muže, jenž dělá pouze špatná rozhodnutí České drama vypráví o kdysi úspěšném hudebníkovi, jenž se během jediné noci pokusí vyřešit svou neblahou finanční situaci. Postupně ale čím dál víc ničí život sám sobě i své rodině. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Top 20 ČR: 19. týden
Top 20 ČR: Opice berou prvenství Pokračování opičí série s názvem Království Planeta opic zaznamenalo úspěch i v českých kinech, kde se mu podařilo z první příčky sesadit akční komedii Kaskadér. čtěte zde
Vydáno: 14.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 19. víkend
Box office: Opice přichází Nový díl opičí ságy nazvaný Království Planeta opic se ujal vedení tržeb amerického žebříčku podobně, jako tomu bylo u předchozích dílů. čtěte zde
Vydáno: 13.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Stovky bobrů 8/10
Recenze: Němá groteska Stovky bobrů patří k nejoriginálnějším filmům posledních let Je možné v současnosti natočit němou grotesku jako za časů začátků kinematografie? Je možné ji pojmout jako videoherní putování k vysněnému cíli? A je možné to zvládnout za pár šupů? Na to všechno odpovídá snímek Stovky... čtěte zde
Vydáno: 12.05.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Království Planeta opic se pokouší zahájit další trilogii s novými postavami (11.05.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Jidáš a černý mesiáš se ocitli v zajetí démonů (10.05.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou (03.05.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi (26.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Deadpool & Wolverine (23.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Horizon: An American Saga - Chapter 1 (27.02.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Známý i neznámý Ludwig van Beethoven si v květnu dělá, co chce (08.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Film Její tělo o pornoherečce Absolonové je příběhem o honbě za úspěchem (17.11.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Víkendoví rebelové přišli v noci (01.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   19/2024

Království Planeta opic
7/10

V příběhu nového hrdiny Noeho, jenž musí zachránit svou rodinu a přátele ze zajetí, snímek navazuje v řadě aspektů (včetně fantastické trikové úrovně) na kvality předešlé trilogie.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu