Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 18. týden

Kinopremiéry: UglyDolls a Harmony Korine prožívají lásku na druhý pohled

Vydáno: 01.05.2019 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V poavengerovském týdnu nelze v kinech čekat zázraky, proto je tou nejatraktivnější premiérou novinka The Beach Bum kontroverzního autora Harmonyho Korinea. Rodiny s dětmi zase mohou zajít na animák UglyDolls.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
The Beach Bum (The Beach Bum) (Bontonfilm)

Český plakát filmu The Beach Bum / The Beach BumAmericko-francouzsko-britsko-švýcarská komedie je autorským dílem kontroverzního tvůrce Harmonyho Korinea. To je vlastně to jediné, co divák před návštěvou kina potřebuje znát, protože jméno umělce prozradí naprosto vše. Už ze synopse je jasné, že půjde o hodně svérázné dílo s minimálním dějem, jehož hodnocení se budou diametrálně odlišovat a bude u nich výrazně záležet na momentálním rozpoložení a diváckém vkusu. V titulní roli se představí Matthew McConaughey, jehož doplňují Isla Fisher, Snoop Dogg, Zac Efron, Jonah Hill nebo Martin Lawrence. Svérázná premiéra týdne.

Synopse: Moondog (Matthew McConaughey) je plážový povaleč, vagabund a obejda. Věčně je pod vlivem čehosi omamného, co je zrovna po ruce a žije ve velkém stylu mimo jakákoliv kritéria. Navíc je básník a nechutně bohatý. Má ženu a dceru, na což si ale vzpomene jen občas. Svoje neuvěřitelné eskapády vyvádí stejně tak na ulici jako na luxusních večírcích, po jednom z nich ale narazí autem do stromu a musí na odvykačku. Tam ovšem není žádná zábava, natožpak drogy a pořádné pití, proto raději uteče. Jenže onou nehodou přišel úplně o vše.

Zajímavost: Podle tvůrce prý některá kina v Los Angeles souhlasila s tím, že během promítání nechají mezi diváky kolovat marihuanu.

Český trailer filmu The Beach Bum / The Beach Bum
UglyDolls (UglyDolls) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu UglyDolls / UglyDollsPodle synopse se od animovaného dobrodružství nedají čekat žádné zázraky. Je pravda, že divák moc vodítek nemá, protože režírující Kelly Asbury nepatří k těm nejznámějším tvůrcům. Vzhledem k námětu se ale dá očekávat, že alespoň hlavní hrdinové budou vizuálně roztodivní a snad zábavní, zdali ale snímek uspokojí dospělé publikum, je otázka. Našinec pak může opět litovat, že kvůli povinnému dabingu neuslyší původní znění, v němž se objevilo několik slavných jmen, především z hudební scény. Premiéra, která bez dětí zřejmě nemá smysl.

Synopse: Moxy sice miluje svůj jasně určený život v městečku Uglyville, kde je vše předem dáno a vše zvláštní vítáno, přesto ale přemýšlí o tom, zda na druhé straně hor není něco jiného. Společně s partou nejlepších přátel se tedy vydává pátrat, co je na druhé straně. A nakonec objeví jiný svět, město Perfection, v němž jsou podle protokolu cvičeny dokonalé hračky, dokud nejsou vyslány do skutečného světa, aby našly milující dítě. Rázem se tak ošklivé hračky z Uglyville ocitají tváří v tvář tomu, co to znamená být odlišný.

Oficiální český trailer filmu UglyDolls / UglyDolls
Láska na druhý pohled (Mon inconnue) (CinemArt)

Český plakát filmu Láska na druhý pohled / Mon inconnueFrancouzské komedie jsou v našich končinách stále oblíbené, proto není divu, že do kin se řítí další z nich. A po přečtení synopse musí být všem jasné, o co v ní půjde. Atraktivnější bude o to víc, že pracuje s tematikou alternativních realit, i když se pochopitelně nedá očekávat nějaký sofistikovaný příběh. Režisérem a spoluscenáristou je doma oceňovaný Hugo Gélin, jenž do hlavních rolí obsadil taktéž ne tolik známou dvojici François Civil a Joséphine Japy. Ohlasů a komentářů je dosud naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi nějak extra zabývat. Uvidíme, jak si snímek povede v tuzemských kinech.

Synopse: Když se Raphaël (François Civil) a Olivia (Joséphine Japy) ve svých osmnácti setkali, byla to láska na první pohled. Od té doby se neoddělitelně podporují při naplňování svých vášní - on je úspěšný spisovatel a ona klavíristka. O deset let později je však vzájemné podpory mezi nimi čím dál méně. Zatímco on pořád píše úspěšné bestsellery, ona oželela vlastní hudební kariéru, protože její manžel ji ohromen vlastním spisovatelským úspěchem vůbec nepomáhal. Jednoho večera si Olivia přestane být jistá, zda ji Raphaël ještě miluje. Následujícího rána se muž probouzí sám a čeká ho naprostý šok. Propadl se totiž do paralelního světa, v němž žije úplně jiný život. Olivii, která je slavnou klavíristkou, v něm vůbec nepotkal a on sám je pouhým učitelem literatury. Teď tak musí udělat vše pro to, aby si lásku ženy zasloužil a znovu ji tak získal.

Oficiální český trailer filmu Láska na druhý pohled / Mon inconnue
Moje století (APK Cinema Service)

Plakát filmu  / Moje stoletíHodně zajímavě a záslužně vypadá český dokument, jehož protagonisty je pětadvacet lidí, kteří oslavili sto let a jsou tím pádem stejně staří jako celá naše republika. Snímek by měl být koláží jejich výpovědí, a protože jsou jejich osudy hodně rozličné a životní příběhy poměrně silné, neměla by být nouze o emoce. Režisérkou a scenáristkou je Theodora Remundová, která vše proložila archivními záběry z nejdůležitějších momentů naší pohnuté historie. Hodnocení ani komentáře zatím nejsou dostupné, to by ale vůbec nemělo vadit a zájemce to určitě od návštěvy klubového kina neodradí.

Synopse: Dokument je mozaikou příběhů ze století naší republiky ve vzpomínkách stoletých obyvatel od vzniku Československa až k jejich současnosti. Snímek je pátráním po národní identitě, po tom, kdo jsme byli a kdo jsme. Divák sleduje pětadvacet subjektivních svědectví žijících stoletých lidí v historii naší republiky. Zažili všechny zásadní milníky, které naši zem potkaly a každý z nich se s nimi vyrovnával po svém. Někomu pomohly, jiného naopak poslaly dolů.

Originální trailer filmu Moje století
Problémy prvního světa (Cinema Glock)

Plakát filmu  / Problémy prvního světaČesko-izraelská povídková komedie je jednou velkou neznámou. Ze synopse nejde vyvodit vůbec nic a ani jinak se není moc čeho chytit. Opírat se tak lze pouze o fakta, která říkají, že cyklus sestává ze čtyř povídek s názvy Někdy je to jenom řeka, Konzultace poslední den zkouškového období, Člověk Kilimandžáro a Jedno a půl přání, jejichž tvrci jsou Izraelec Elad Keidan a Češi Jan Hecht, Jakub Felcman a Anna Kopecká. Trochu známější je pak obsazení, v němž se objeví Martin FingerLenka Vlasáková nebo Ester Geislerová. Vzhledem k délce lehce přesahující hodinu je jasné, že zájemci musí po filmu pátrat v hodně malých a alternativnějších kinech.

Synopse: Problémy prvního světa. Starosti života v bohaté, průmyslové rozvinuté společnosti, nad nimiž by obyvatelé třetího světa jen obraceli oči v sloup. Omnibus čtyř krátkých filmů.

Originální trailer filmu Problémy prvního světa

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Její tělo o pornoherečce Absolonové je příběhem o honbě za úspěchem (17.11.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Smolný den pro Jana Žižku (03.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Panenky ve filmu: Annabelle, Barbie nebo Chucky. Kterou máš nejradši? (19.08.2023 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Kazma a Blue Beetle jsou vocasy na tripu (16.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pan Nepolapitelný hledá odhalenou stopu devadesátek (19.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Bojovník s peklem je rudý kapitán, který utíká do bezpečí (14.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Buď chlap s Johnem Wickem! (22.03.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Tři mušketýři: D'Artagnan (01.03.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- Téma: Steven Spielberg a jeho filmy: 1. část (18.02.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Víly z Inisherinu se ocitají v zajetí dealerovy mysli (25.01.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Z jiného těsta (05.01.2023 18:32 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu