Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 4. týden

Kinopremiéry: Víly z Inisherinu se ocitají v zajetí dealerovy mysli

Vydáno: 25.01.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Searchlight Pictures

Jednoznačným tahákem konce ledna v kinech je premiéra čerstvě na devět Oscarů nominovaného komediálního dramatu Víly z Inisherinu. Své diváky by si mohlo najít i uvedení dánské trilogie Dealer, která proslavila Madse Mikkelsena.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Víly z Inisherinu (The Banshees of Inisherin) (Falcon)

Český plakát filmu Víly z Inisherinu / The Banshees of Inisherin
© CSFD
Irsko-britská komedie bude hodně svérázná, protože za ní stojí oslavovaný režisér a scenárista Martin McDonagh, který už si za scénář a film odnesl Zlatý Glóbus a dá se čekat, že bodovat bude i na blížících se Oscarech, kde byl nominován v devíti kategoriích. Jasná je také nominace na deset cen BAFTA. Hlavní role ztvárnili taktéž již Zlatým Glóbem oceněný Colin Farrell a Brendan Gleeson. Ohlasy jsou až na výjimky nadšené, takže se zdá, že oblíbený tvůrce nezklamal a nejen své fanoušky pobaví a možná i dojme. Premiéra týdne.

Synopse: Pádraic (Colin Farrell) a Colm (Brendan Gleeson) jsou celoživotní přátelé, jenže Colm z ničeho nic jejich přátelství ukončí. Zaskočený Pádraic, kterému pomáhají sestra Siobhán (Kerry Condon) a mladík Dominic (Barry Keoghan), usilují o obnovu přátelství a ne pro ně není odpověď. Pádraicovy zoufalé snahy ale jen prohlubují Colmovo rozhodnutí, a když ten dá zoufalé ultimátum, události eskalují rychle a s šokujícími důsledky.

Zajímavost: Inisheer je nejmenším ze tří Aranských ostrovů v Galwayském zálivu na západě Irska.

Oficiální český trailer filmu Víly z Inisherinu / The Banshees of Inisherin
V zajetí mysli (Mindcage) (Vertigo International)

Český plakát filmu V zajetí mysli / Mindcage
© CSFD
Thriller mířící do našich kin má zdánlivě vše pro to, aby mohl uspět. Nechybí v něm atraktivní tematika sériových vrahů a obsazení je relativně známé a v hlavních rolích se objevují John MalkovichMartin Lawrence a Melissa Roxburgh. Režii tedy obstaral takřka neznámý Mauro Borrelli. Jenže ohlasy jsou dost tristní a hodnocení se pohybují hluboko pod průměrem a v USA snímek startoval jen na VOD. Uvidíme tedy, zda si v tuzemsku najde své publikum, nedá se ale očekávat, že se v programech kin zdrží dlouho.

Synopse: Město terorizuje sériový vrah a policie je naprosto bezmocná. Úřady si vůbec nevědí rady, tudíž požádají o pomoc uvězněného sériového vraha známého pod přezdívkou Umělec (John Malkovich). Ten jim pomáhá přiblížit se mysli vraha, který si vybírá další oběti. Dvojice detektivů, která případ vyšetřuje, se ale čím dál víc ocitá ve vlivu Umělce a zdá se, že hru na kočku a myš vůbec neřídí.

Zajímavost: V rámci přípravy na roli Lawrence přibral a pracoval s koučem herectví.

Český trailer filmu V zajetí mysli / Mindcage
Ve znamení býka (Taurus) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Ve znamení býka / Taurus
© CSFD
Podle synopse vypadá americké drama dost tuctově a zdá se, že půjde o další příběh zkomírající hvězdy, která neví co se sebou. Asi nejzajímavější na něm je, že hlavní roli si v něm zahrál a hudbu složil Machine Gun Kelly (občanským jménem Colson Baker), pro něhož jde o první velkou úlohu. V obsazení pak nechybí ani jeho životní partnerka Megan Fox, zbytek už tvoří méně známé tváře. Režie a scénář je dílem Tima Suttona, jehož jméno něco řekne jen málokomu. Ohlasů je zatím hodně málo, ale ty pozitivní převažují, tak uvidíme, jak to nakonec celé dopadlo.

Synopse: Rapper Cole (Machine Gun Kelly) se vrací z úspěšného turné. Je však vyčerpaný nejen pracovně, ale i osobně z nedávného rozvodu. Okolí v čele s jeho asistentkou Ilanou (Maddie Hasson) neúnavně pracuje na jeho kariéře, jenže Cole za všemi zaostává. Jeho čas vyplňují jen drogy, prostitutky, excesy a agresivita. Přitom jeho malá dcerka by si k němu ráda našla cestu.

Zajímavost: Machine Gun Kelly je skutečně narozen ve znamení býka.

Český trailer filmu Ve znamení býka / Taurus
Velká svoboda (Große Freiheit) (AČFK)

Český plakát filmu Velká svoboda / Große Freiheit
© CSFD
Rakousko-německé drama bude spoléhat především na příběh, který se zdá být hodně silný a zajímavý. Tuzemského diváka totiž jinak nic na první pohled nenaláká, protože režisér a spoluscenárista Sebastian Meise toho za sebou moc nemá a k tvorbě se vrací po deseti letech a v hlavních rolích se objeví dvojice Franz Rogowski a Georg Friedrich, kterou moc lidí také nezná. Pozitivem budiž, že ohlasy jsou spíše spokojené a krom hereckých výkonů chválí i dobovou atmosféru. Premiéra pro milovníky evropských dramat.

Synopse: Hans Hoffmann (Franz Rogowski) je homosexuál a žid, což ho za druhé světové války dostalo do koncentračního tábora. Jenže ani osvobozením jeho problémy neskončily, protože kvůli paragrafu 175 kriminalizujícímu homosexualitu byl odeslán přímo do vězení, kam se v průběhu následujících dvaceti let neustále vracel. Jediný stálý vztah si tak stihl vybudovat jen se svým spoluvězněm Viktorem (Georg Friedrich), odsouzeným za vraždu.

Český trailer filmu Velká svoboda / Große Freiheit
Trilogie Dealer (DealerDealer IIDealer III) (Pusher I - III) (Film Europe)

Český plakát filmu Dealer II / Pusher II
© Film Europe
Vůbec poprvé můžete v tuzemských kinech vidět dánskou kriminální trilogii, která v letech 1996 - 2005, kdy vznikla, u nás nikoho moc nezajímala, protože severské filmy se promítaly jen na pár festivalech a byly jen pro několik hardcore fanoušků. Dnes je ale situace jiná, neboť režisér a scenárista Nicolas Winding Refn, který s prvním dílem debutoval, je už protřelé jméno, a Mads Mikkelsen, který se objevil v prvních dvou dílech, přičemž v tom druhém hraje hlavní roli, je hvězda první velikosti. Dodat se sluší, že každý díl je trochu jiný a sleduje jiného hrdinu, všechny jsou ale výborně hodnocené a komentáře jsou dost nadšené. Legendární záležitost.

Synopse DealerDrogový dealer Frank (Kim Bodnia) přijde po komplikovaném a neúspěšném obchodu s heroinem o peníze a zboží. Tím pádem se ocitne v obrovském dluhu u balkánského narkobarona Mila (Zlatko Buric). Tváří v tvář s jeho rostoucí frustrací se Frank pokouší dluhy splatit, jenže čas plyne a tlak narůstá.

Synopse Dealer II: Druhořadý dealer a prosťáček Tonny (Mads Mikkelsen) se vrací z vězení, jenže o poctivém životě si může nechat jen zdát. Opět rovnýma nohama skočí do světa malých i velkých krádeží, podfuků, šméček a vyrovnávání účtů. Navíc se pokouší zavděčit svému přísnému otci (Leif Sylvester), jeho kamarád a parťák O (Øyvind Hagen-Traberg) se bude ženit a sám Tony se k tomu všemu dozvídá, že je otcem.

Synopse Dealer IIIMilo (Zlatko Buric) je králem kodaňského drogového podsvětí, jenže má problém, jelikož sám bere drogy. Proto se odhodlá k návštěvě anonymních narkomanů. Chce přestat brát, protože nemá hlavou čistou na důležitější věci. Zrovna organizuje svatební pohoštění své milované dceři, zároveň ale řeší zpackanou dodávku drog. Navíc se v jeho byznysu objevují draví a ambiciózní mladíci, kteří mohou být stejně tak spojenci, jako nežádoucí konkurence.

Zajímavost: Druhý a třetí díl byly natočeny čistě z komerčních důvodů.

Oficiální český trailer trilogie Dealer / Pusher I - III
Billie Eilish: Live at the O2 (Extended Cut) (Aerofilms)

Český plakát filmu  / Billie Eilish: Live at the O2 (Extended Cut)
© CSFD
Jen a pouze v pátek 27. ledna by měl být k vidění záznam z koncertu oblíbené zpěvačky Billie Eilish, který se odehrál v londýnské O2 aréně. Zájemci by měli jít do toho nejlepšího kina, protože záznam byl pořízen v rozlišení 4K a se zvukem Dolby Atmoss. Režisérem byl Sam Wrench, který vše zachytil na dvacet kamer a snažil se na plátno převést i určitou intimitu mezi umělkyní a jejím publikem. Premiéra pro fanoušky.

Synopse: Záznam koncertu slavné zpěvačky Billie Eilish vznikl v rámci jejího turné Happier Than Ever, The World Tour, jehož jedna zastávka se odehrála i v londýnské O2 aréně. Během vystoupení zaznělo sedmadvacet písní.


Český trailer filmu Billie Eilish: Live at the O2 (Extended Cut)
Věčný Jožo aneb Jak jsem potkal hvězdu (Balkanfilm)

Plakát filmu  / Věčný Jožo aneb Jak jsem potkal hvězdu
© CSFD
Jak už název napovídá, objektem zájmu česko-slovenského dokumentu je zpěvák legendární skupiny Elán Jožo Ráž. A jelikož jde o kontroverzního člověka s dost radikálními názory, je jasné, že ohlasy nebudou jednoznačné, což se projevuje i na těch několika málo, které jsou dostupné. Režisérem a scenáristou je Jan Gogola, který se pokusil zachytit hudebníkovu osobnost v celé její rozpolcenosti, ale dle komentářů se zdá, že se jím nechal tak trochu převálcovat. Premiéra, která se musí hledat.

Synopse: Osobní vesmír Joža Ráže, lídra legendární skupiny Elán, je dost komplikovaný, protože se v něm střetávají křesťanský buddhismus věřící v komunismus. Do souhvězdí jeho života patří kakao a whisky, hudba a rodina, diktátorství a meditace, okamžik a věčnost, Bůh a nicota nebo velmi jednoduchá definice dobra a zla.

Zajímavost: Snímek vznikal deset let.

Originální trailer filmu Věčný Jožo aneb Jak jsem potkal hvězdu
Nic bych neměnila (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Nic bych neměnila
© CSFD
Hodinový režijní debut kameramana Michala Černého je dokumentem o dívce s těžkým zdravotním handicapem, která dokázala najít milující rodinu, jež jí pomohla k v rámci jejích možností plnohodnotnému životu. Ohlasy prakticky neexistují a nedá se očekávat, že by se to po premiéře nějak změnilo, takže si zájemci jen mohou domýšlet, jak to celé může vypadat. Vzhledem ke krátké stopáži se dá očekávat, že projekce budou omezené a nejspíše po nich bude následovat tematická diskuze s tvůrci, případně odborníky.

Synopse: Kateřina Morozová je dnes již dospělá žena. Po svém narození ale byla umístěna do dětského domova, kde žila téměř pět let. Středisko náhradní rodinné péče pro ni našlo novou, velkou a skvělou rodinu, která ji přijala i s jejím těžkým zdravotním handicapem, čímž jí dala druhou životní šanci.

Originální trailer filmu Nic bych neměnila

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- Tučňák se předvádí v první ukázce (23.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led (22.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Expend4bles: Postr4datelní (22.09.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Postradatelná Golda hledá bod obnovy (20.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Ve filmu Indiana Jones a nástroj osudu se vrací Harrison Ford, poprvé bez Spielberga (30.06.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu