Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 12. týden

Kinopremiéry: Buď chlap s Johnem Wickem!

Vydáno: 22.03.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Lionsgate

První jarní týden chystá frontální útok v kinech nekompromisní čtvrtý díl akční série John Wick. Je ale dost možné, že i on se bude muset sklonit, neboť divácky mu bude výrazně konkurovat česká komedie Buď chlap!.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
John Wick: Kapitola 4 (John Wick: Chapter 4) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu John Wick: Kapitola 4 / John Wick: Chapter 4
© CSFD
Další díl populární a úspěšné akční série přichází do kin s obrovským hypem, protože nadšené zámořské ohlasy hovoří o jejím nejlepším dílu. Pro diváky budiž pozitivem, že tvůrčí tým zůstal stejný, což znamená, že režie se chopil Chad Stahelski a v hlavní roli pochopitelně nechybí Keanu Reeves, s nímž se vrátili třeba Laurence Fishburne a Ian McShane, novou tváří je záporák v podání Billa Skarsgårda. Jediné, co tak může potenciální publikum trochu odradit, je na žánr těžko uvěřitelná stopáž dosahující bezmála tří hodin. Jasná premiéra týdne.

Synopse: John Wick (Keanu Reeves) odhalí způsob, jak porazit Nejvyšší radu. Než se mu ale podaří získat svobodu, musí čelit novému nepříteli, který má mocné spojence po celém světě. Je to celé o to těžší, že nová spojenectví mění staré přátele na nepřátele.

Český trailer filmu John Wick: Kapitola 4 / John Wick: Chapter 4
Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village (Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village) (Falcon)

Český plakát filmu Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village / Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village
© Falcon
Jelikož oblíbenost a popularita japonských anime roste už i u nás, rozhodl se český distributor, že do kin jedno zařadí. Je to odvážný krok, protože ze synopse je jasné, že nikoho krom fanoušků specifického subžánru nenaláká, ohlasy neexistují, ty zahraniční jsou ale vesměs spokojené a režírujícího Harua Sotozakiho zná také jen pár vyvolených. Sluší se upozornit, že i když je film animovaný, rozhodně není určen dětskému publiku. Z hlediska potenciálu asi nejzajímavější premiéra posledních měsíců, která hodně napoví, zda se podobné "experimenty" v kinech budou objevovat dál.

Synopse: Laskavému chlapci Tandžiróvi Kamadovi vyvraždili rodinu. Protože věří, že se mu mladší sestru Nezuko podaří proměnit zpět v člověka, rozhodl se stát zabijákem démonů. Proto vyráží se svými kamarády Zen’icuem, Inosucem a Uzuiem Tengenem do vykřičené Čtvrti lásky, kde se společně utkají s hrozivými vyššími šestými Měsíci - Daki a Gjútaróem.

Oficiální český trailer filmu Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village / Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village
Jack Mimoun a tajemný ostrov (Jack Mimoun et les secrets de Val Verde) (Vertigo International)

Český plakát filmu Jack Mimoun a tajemný ostrov / Jack Mimoun et les secrets de Val Verde
© CSFD
Francouzská dobrodružná komedie je už podle plakátu variací na legendárního Indiana Jonese, dá se ale spíše očekávat, že bude něčím jako před pár lety trilogie o Flynnu Carsenovi. Tomu ostatně napovídá i několik málo dostupných ohlasů, které hovoří právě o docela zábavné podívané se sympatickými postavami, ale jednoduchým a nezajímavým příběhem. Hlavní hvězdou je Malik Bentalha, který krom ústřední role spolupracoval na scénáři a jako debutant snímek i režíroval, s čímž mu ale pomohl zkušenější Ludovic Colbeau-Justin. Uvidíme tedy, zda si podobný počin v tuzemsku najde své publikum.

Synopse: Jack Mimoun (Malik Bentalha) se stal hvězdným dobrodruhem, protože před dvěma lety dokázal sám přežít na nepřátelském ostrově Val Verde. Kniha podle jeho vyprávění je naprostým bestsellerem a televizní pořad, v němž účinkuje, láme rekordy ve sledovanosti. Jednoho dne ho osloví tajemná Aurélie (Joséphine Japy), která ho nevědomky dostane zpátky na Val Verde, aby pomohl při pátrání po meči piráta La Busea. Je jasné, že na něj čeká další nebezpečné dobrodružství.

Český trailer filmu Jack Mimoun a tajemný ostrov / Jack Mimoun et les secrets de Val Verde
Navždy mladí (Les Amandiers) (Film Europe)

Český plakát filmu Navždy mladí / Les Amandiers
© CSFD
Druhý francouzský snímek, který v tomto týdnu míří do kin, je drama o skupince herců, kteří na sklonku osmdesátých let prožívají studentská léta na prestižní divadelní škole. Režie a částečně scénáře se chopila Valeria Bruni Tedeschi, která do hlavních rolí obsadila pro našince nepříliš známé tváře, z nichž tou nejpovědomější je Louis Garrel. Ohlasů pochopitelně mnoho není, jsou ale spíše spokojené, takže náročnější divák si snad přijde na své.

Synopse: Na konci osmdesátých let byla v Paříži skupina mladých herců přijata na divadelní školu Les Amandiers, prestižní instituci, kterou vede Patrice Chéreau (Louis Garrel). Společně se vydávají na cestu životem a začínající kariérou plnou učení, hraní, lásky, strachu, touhy prožívat vše naplno a také prvních tragédií.

Český trailer filmu Navždy mladí / Les Amandiers
Svět včerejška (Le monde d’hier) (Film Europe)

Plakát filmu Svět včerejška / Le monde d'hier
© Edison Filmhub
A do třetice francouzský snímek, tentokráte opět drama, které je atraktivní svým politickým tématem. Znovu platí, že není moc nač lákat, protože žádná hvězda, případně povědomá tvář se v obsazení neobjeví a režii a scénář obstaral autor, který si říká Diastème a také ho moc lidí nezná. Ohlasů a komentářů je naprosté minimum, takže se jimi nejde úplně řídit, je tak jasné, že ani tento počin se v klubových kinech moc dlouho neohřeje.

Synopse: Francouzská prezidentka Isabelle de Raincy (Léa Drucker) se rozhodla stáhnout z politického života. Tři dny před prvním kolem prezidentských voleb se od svého tajemníka Francka L’Herbiera (Denis Podalydès) dozví, že zahraniční skandál zdiskredituje jejího určeného nástupce a přinese vítězství krajně pravicového kandidáta. Mají tak jen tři dny na to, aby zvrátili běh dějin.

Český trailer filmu Svět včerejška / Le monde d’hier
Louis Tomlinson: All of Those Voices (All of Those Voices) (Aerofilms)

Český plakát filmu Louis Tomlinson: All of Those Voices / All of Those Voices
© Kultura Boskovice
Od středy 22. března mohou zájemci ve vybraných kinech navštívit britský dokument o bývalém členovi populární hudební skupiny One Direction, který se vydal na sólovou dráhu. Režisérem je Charlie Lightening, který fanoušky láká především na pohled do zákulisí úspěšného turné a raritní archivní záběry přímo od hudebníka, které jsou dost intimní a odhalují některé jeho myšlenky. Vše navíc komentuje sám umělec v současnosti, kdy popisuje, jak se vyrovnává se slávou a tlakem, který přináší. Ryze fanouškovská premiéra.

Synopse: Louis Tomlinson je bývalý člen skupiny One Direction, který se vydal na sólovou dráhu. V dokumentu ukáže svůj život a kariéru intimně a bez příkras. Nabídne i několik dosud nezveřejněných záběrů z domácích videí a zákulisí turné vyprodaného světového turné 2022. Zachycuje výzvy a triumfy, s nimiž se potýkal, nahlíží ale i do jeho snahy vyrovnat se s tlakem, který sláva přináší.

Český trailer filmu Louis Tomlinson: All of Those Voices / All of Those Voices
Kuciak: Vražda novináře (The Killing of a Journalist) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Kuciak: Vražda novináře / The Killing of a Journalist
© CSFD
V rámci festivalu Jeden svět se do širší distribuce dostává dánsko-česko-americký dokument o vraždě slovenského novináře Jána Kuciaka, který odhalil propojení politiky a policie s mafií, a jeho snoubenky. Jako svůj celovečerní debut ho natočil Matt Sarnecki, jenž by měl mít oproti tuzemským filmařům výhodu v odstupu od celé záležitosti a společenské kultury. Láká především na unikátní informace, které nikde nebyly zveřejněny, autentické policejní záběry a výpovědi obžalovaných pachatelů, promluvit by ale měli i rodiče obětí, blízcí přátelé, ale i advokát hlavního obžalovaného. Ohlasy se zatím liší, shodují se ale v extrémně silné výpovědní hodnotě. Zřejmě nic veselého.

Synopse: V únoru 2018 otřásla nejen Slovenskem chladnokrevná vražda novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové. Proč oba museli zemřít? Dokument přichází s nikdy nezveřejněnými záběry, málo známými informacemi i autentickými rozhovory s důležitými aktéry celé kauzy. Odhaluje ale i materiály, které na případ vrhají úplně jiné světlo.

Originální trailer filmu Kuciak: Vražda novináře / The Killing of a Journalist
Buď chlap! (Bioscop)

Plakát filmu  / Buď chlap!
© Cinemax
Tuzemská dobrodružná komedie už ze synopse působí jako naprostá zdejší prvoplánová a předvídatelná klasika, která bude bez větších ambicí útočit na čelní místa žebříčků návštěvnosti. Určitou naději ovšem vzbuzuje režisér a scenárista Michal Samir, jehož počiny bývají chváleny a minimálně po technické stránce by měl splňovat vysoké nároky. Ohlasy ale zatím neexistují, takže je opravdu nemožné soudit, jak to celé dopadlo. Pro pořádek ještě doplňme, že hlavní roli si zahrál Jakub Prachař, vedle kterého se objeví Tereza RambaOndřej SokolSabina RemundováEster GeislerováIvana Chýlková nebo Naďa Konvalinková. Potenciální divácký hit.

Synopse: Pavlovi (Jakub Prachař) táhne na čtyřicet, ale ještě úplně nedospěl. Bydlí s mámou a postrádá odvahu dělat v životě to, co by ho opravdu naplňovalo. Tu získá až ve chvíli, kdy potká svou dětskou lásku (Tereza Ramba) a prožije s ní dobrodružnou noc. Děvče ale rozhodně nechce svůj dosavadní život opustit pro někoho, kdo není opravdový chlap. I proto se Pavel přihlásí do výcvikového tábora v Tatrách, který vede Weisner (Ondřej Sokol) a vyučuje na něm úplně všechno od sekání dřeva po svádění žen. Dokáže Pavel tento kurz ustát a zapůsobit na děvče svých snů?

Originální trailer filmu Buď chlap!
Návštěvníci (Cinémotif Films)

Plakát filmu  / Návštěvníci
© CSFD
Zřejmě na hodně omezenou a krátkou dobu startuje v pátek 24. března v kinech český dokument o antropoložce, která dostala grant na rozsáhlý vědecký výzkum a s rodinou se na dva roky přestěhovala na Špicberky, kde pozorovala, jak se mění život. Režisérkou a scenáristkou je Veronika Lišková, která dle všeho dodala snímku filozofičtější rozměr, protože svou hrdinku nenechává jen bádat, ale také přemýšlet o životě a poznávat místní komunitu a zvyky. Hodnocení prakticky neexistují, což ale nikoho nepřekvapí. Premiéra pro naprosté minimum diváků.

Synopse: Mladá antropoložka Zdenka se se svým manželem a třemi dětmi přestěhuje na Špicberky v Norsku, aby pozorovala jak se mění život v polárních oblastech. Získala prestižní dvouletý grant na rozsáhlý vědecký výzkum o dopadu globalizace na obyvatelstvo v nejsevernějším městě světa. Poté, co Zdenka pozná svůj nový domov, do něhož se zamiluje, zjistí, že v Arktidě mizí daleko víc než jen ledovce a permafrost.

Zajímavost: Na festivalu Jeden svět získal snímek hlavní cenu.

Originální trailer filmu Návštěvníci

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Vrána (14.03.2024 16:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Boy Kills World (09.03.2024 15:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Od dokumentu o Vémolovi Karlos lze očekávat otevřenost jen v rámci mezí (29.01.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Hledá se růže pro plyšáka (19.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu