Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 17. týden

Kinopremiéry: Bella a Sebastian bojují o to, jak se zbavit nevěsty

Vydáno: 27.04.2016 09:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Jedinou hollywoodskou novinku nenajdete ve výčtu posledních dubnových premiér. Kompletní šestice pochází z Evropy, hned polovina pak z tuzemska. Jednoznačný hit se hledá obtížně, nejblíž k němu má asi česká "svatební" komedie.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje (Belle et Sébastien, l'aventure continue) (Bontonfilm CZ)

Český plakát filmu Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje / Belle et Sébastien, l'aventure continuePo dvou letech přichází filmové pokračování nové verze poměrně slavné knižní předlohy o přátelství chlapce a psa. Co od něj čekat je ale otázkou, protože synopse nevypadá nijak překvapivě a spíše se dá spoléhat na to, že se pojede ve velmi podobném přístupu. Režie se ujal ne úplně neznámý Kanaďan Christian Duguay, jehož filmografie je ovšem hodně nevyrovnaná. V hlavních rolích se ze slavnějších tváří objeví znovu jen Tchéky Karyo, takže žádná změna. Nemnoho dosavadních ohlasů a hodnocení se pohybuje někde na lehkém nadprůměru, takže se snad zadařilo. Pravděpodobně premiéra týdne. 

Synopse: V září 1945 všichni obyvatelé horské vesničky v srdci savojských Alp slaví konec války. Sebastian (Félix Bossuet) společně s psím mazlíčkem Bellou netrpělivě čeká, až se vrátí Angelina (Margaux Châtelier), která pro něj byla druhou matkou. Místo toho ale dorazí zpráva, že letadlo, kterým cestovala, se zřítilo a ona se ztratila v hlubokém lese. Navzdory obecnému truchlení se Bella a Sebastian vydávají ženu najít, ačkoli naděje je mizivá.

Český trailer filmu Bella a Sebastian: Dobrodružství pokračuje / Belle et Sébastien, l'aventure continue
Boj (Krigen) (Aerofilms)

Český plakát filmu Boj / KrigenMilovníky severských filmů určitě potěší dánské válečné drama, které dle synopse sice řeší problém, který už se v několika snímcích objevil, jen výjimečně režírující scenárista Tobias Lindholm by se na něj však mohl podívat z jiného a mnohem syrovějšího úhlu, což vůbec nevadí. Vzhledem k zemi původu asi nebude chybět přesah a určitý morální apel, pravděpodobně bude naopak absentovat humor. V hlavních rolích se objeví Johan Philip AsbækTuva Novotny. Prozatímní komentáře potvrzují předpoklady, že jde o další povedené severské drama, i když není tak precizní a promyšlené. Tak uvidíme.

Synopse: Vojenský důstojník Claus (Johan Philip Asbæk) je na zahraniční misi, zatímco jeho manželka Maria (Tuva Novotny) se doma vypořádává s každodenními starostmi a péčí o tři děti. Během běžné obhlídky se jednotka dostává pod křížovou palbu a Claus musí učinit rozhodnutí, které končí odvoláním z mise a obviněním z válečného zločinu. Nekompromisní soud však není tak tíživý jako morální dilema, které Clause nutí volit mezi osobní ctí a zájmy vlastní rodiny.

Zajímavost: Většinu hereckého obsazení tvoří skuteční dánští vojáci, kteří působili v Afghánistánu.

Český trailer filmu Boj / Krigen
Ptáci a lidé (Bird People) (Film Europe)

Český plakát filmu Ptáci a lidé / Bird PeoplePoněkud tajemně se tváří francouzské romantické drama, které toho z oficiální synopse moc neprozradí. Nejzajímavější tak na něm je, že se s ním po šesti letech vrací k režii Pascale Ferran, která pravděpodobně natočila vztahovou záležitost, kterou ozvláštňuje fantastickými prvky. Právě ty patří podle nemnoha komentářů k malinkým problémům, protože jsou hodně zvláštní a nejasné, zároveň ale nutno říct, že oněch komentářů není tolik, aby byly zásadně směrodatné. V obsazení prakticky nenarazíte na známou tvář, takže jde opravdu o snímek pro pravověrné fanoušky francouzské, potažmo evropské kinematografie.

Synopse: Americký inženýr se ocitl pod obrovským emočním a profesním tlakem a rozhodl se radikálně změnit směr svého dosavadního života. Mladá hotelová pokojská pro změnu zakusila dotek nadpřirozena. Právě tihle dva lidé se potkají v pařížském letištním komplexu, kde se pokoušejí dát nový smysl své existenci.

Zajímavost: Snímek se natáčel šestnáct týdnů a stříhal se jeden rok.

Český trailer filmu Ptáci a lidé / Bird People
Jak se zbavit nevěsty (Bontonfilm CZ)

Plakát filmu  / Jak se zbavit nevěstyJako typický divácký film vypadá tuzemská komedie původně divadelního režiséra a scenáristy Tomáše Svobody, který v ní nejspíš rezignuje na ambice a bude se snažit především pobavit. To určitě není špatně, jde jen o to, jaký styl humoru zvolí. Podle traileru se dá soudit, že půjde o nenáročnou taškařici s trochu lacinějšími fórky, jak ale víme, tuzemské trailery nejsou úplně směrodatné, takže určitá šance na to, že výsledek bude alespoň snesitelný, tu ještě je. V hlavních rolích se objeví Lenka Vlasáková, David Matásek a Andrea Kerestešová, takže alespoň v tomto směru máme co dělat s ne tak okoukanými tvářemi. Potenciální komerční hit.

Synopse: Eva (Lenka Vlasáková) je moderní žena, která vlastní cukrárnu a stará se o syna. S bývalým manželem (David Matásek) má skvělý vztah a začíná to vypadat, že by se znovu mohli dát dohromady. Při večeři při svíčkách jí muž sice sdělí, že se zamiloval a přemýšlí o svatbě, jenže s někým jiným a po ní chce upéct svatební dort. Tohle si Eva jen tak líbit nenechá.

Originální trailer filmu Jak se zbavit nevěsty
Ani ve snu! (CinemArt CZ)

Plakát filmu  / Ani ve snu!Už před premiérou je jasné, že romance režiséra Petra Oukropce bude mít jeden primát. Jde totiž o vůbec první český parkourový film. To znamená, že širší veřejnosti by se měla představit adrenalinová záležitost, která je ve světě už nějaký ten rok poměrně populární, u nás si však své příznivce teprve hledá. Ohlasy na něj ale zatím nejsou, takže můžeme jen odhadovat, zda příběh bude pouze nutnou výplní akce, nebo bude mít ve filmu plnohodnotný význam. To se zájemci dozvědí ovšem až po premiéře.

Synopse: Laura (Barbora Štikarová) je hbitá, mrštná a paličatá holka, která by se ráda dostala do party parkouristů a překonávala s nimi překážky, které jim nastavuje městské prostředí. Dokonale ji ale zaskočí láska, kterou pocítí k Lukymu (Toman Rychtera) a rázem začne žít dvojí život. Ve fantazijním světě komických a romantických vizí jí Luky patří, v realitě se ale snahy o sblížení míjí účinkem. Ve chvíli, kdy se oba její světy zvláštním způsobem propojí, bude se muset rozhodnout, kterému z nich dá přednost.

Zajímavost: Mimo Prahy se natáčelo i ve Vysokých Tatrách a Normandii.

Oficiální trailer filmu Ani ve snu!
Menandros & Thaïs (Die Gruppe)

Plakát filmu  / Menandros & ThaïsTěžko o česko-rakouském experimentálním snímku něco sáhodlouze psát. Před zhlédnutím doporučuji přečíst synopsi, z níž příliš moudří nebudete, na druhou stranu vám bude hned jasné, že filmu bude potřeba jít naproti a nebude to nic jednoduchého na interpretaci. Režijně s ním debutuje dvojice Antonín Šilar a Ondřej Cikán, druhý jmenovaný navíc do scénáře přenesl vlastní knižní předlohu. Asi nikoho nepřekvapí, že v obsazení dostali přednost začínající a méně známí seriáloví herci. Kdo tedy chce tento počin vidět, bude si ho muset najít v menších kinech.

Synopse: Krásná nevěsta. Zdrcený hrdina. Odyssea surreálním světem. Tháïs je během své svatby s Menandrem unesena piráty. Ve snaze ji vysvobodit se ženich mění v krvelačné monstrum, jeho koni narostou křídla, čarodějnice jej zaslíbí jiné ženě, král Xerxés ho zbaví mužnosti, ale přesto na konci vše dopadne šťastně. Opravdu šťastně?

Originální trailer filmu Menandros & Thaïs

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Tony Rome válčí s bohy a přemýšlí, co se stalo jedné noci (09.06.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Hidden Strike (01.06.2023 19:35 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Il Boemo je film s oscarovými ambicemi (23.10.2022 09:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Anna a Rasputin mezi sebou měli vlčí pouto, které trvalo třináct dní (14.10.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Tajemství a smysl života (13.10.2022 08:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: To nic, indiáne (21.09.2022 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Sylvester Stallone je Samaritán v prvním traileru (27.07.2022 16:48 v Novinky | Trailery)
- Stroj času: Indiánské léto aneb vzpomínky na rozmarná 90. léta (18.06.2022 12:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Tvář pod maskou hledá v temných koutech tajemství očí ztracené jednotky (03.06.2022 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Dušan Klein (10.01.2022 15:22 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Kurz manželské touhy kombinaci komedie, dramatu a kriminálky neustál (31.10.2021 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Paralelní matky milují paroží svého robota a podstupují kurz manželské touhy (27.10.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jedině Tereza je zhoubné zlo (08.09.2021 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Ant-Man a Wasp reagují na tísňové volání ďábelského houslisty (27.08.2021 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Avengers přichystali na královnu Margot z ledového království nelítostný žert (20.08.2021 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu