Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 36. týden

Kinopremiéry: Jedině Tereza je zhoubné zlo

Vydáno: 08.09.2021 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Hned desítka premiér bude v tomto týdnu bojovat v kinech o diváckou pozornost. Tou nejzajímavější se zdá být horor Jamese Wana Zhoubné zlo, širší publikum ale upoutá určitě i tuzemská romantická komedie Jedině Tereza.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Zhoubné zlo (Malignant) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Zhoubné zlo / Malignant
© Vertical Entertainment
Režisér a spoluscenárista James Wan se po pěti letech vrátil k žánru, který ho "stvořil" a vysokorozpočtový blockbuster vyměnil za komorní horor. Podle všeho se zdá, že jde opět o úder přímo na solar a originálně natočenou žánrovku, která skládá poctu naprostým klasikám. V hlavní roli se objeví Annabelle Wallis, která je také jedinou více povědomou tváří, takže se možná dostaví i jakýsi pocit autenticity. Uvidíme tedy, jaké budou divácké reakce, nicméně mezi všemi by se tento horor měl vymykat. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Mladou dívku Madison paralyzují neustávající vize strašlivých vražd. Brzy ale zjistí, že ke snům mají tyto zločiny bohužel dost daleko a naopak jde o krutou realitu.

Zajímavost: S komiksem Malignant Man, který režisér napsal, nemá tento snímek dle jeho slov nic společného.

Oficiální český trailer filmu Zhoubné zlo / Malignant
Klícka (The Nest) (Aerofilms)

Český plakát filmu Klícka / The Nest
© Aerofilms
Druhý režijní počin scenáristy Seana Durkina vypadá podle synopse jako hutné psychologické drama, jaký ale bude výsledek, se těžko odhaduje. Ohlasy jsou totiž trochu rozdílné, nicméně se shodují na tom, že dobová atmosféra a nádherná kamera jsou naprosto perfektní, rozcházejí se naopak v tom, zda je potenciál příběhu využitý a záměrná chladnost prospěšná. Hlavní role ztvárnili Jude Law a Carrie Coon, kteří jsou prý velmi dobří. Premiéra do komornějších kin.

Synopse: Obchodník Rory (Jude Law) opouští koncem osmdesátých let dvacátého století svůj pohodlný život v USA a s vidinou snadno získaného bohatství se s celou rodinou přesouvá do pronajatého velkolepého sídla na anglickém venkově. Ačkoli jeho žena Allison (Carrie Coon) má značné pochybnosti, manžela následuje. Roryho životní sen - uskutečnit výnosný obchod a dostat se do nejvyšších pater společnosti - je na dosah a on je mu ochoten obětovat čím dál víc věcí na úkor rodiny a přátel. Věci se ale postupně začínají vymykat kontrole a rodinná idyla začíná povážlivě skřípat.

Český trailer filmu Klícka / The Nest
Rodinu si nevybereš (Le sens de la familie) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Rodinu si nevybereš / Le sens de la familie
© Bohemia Motion Pictures
Francouzské komedie jsou v našich končinách stále hodně oblíbené, proto není divu, že čas od času se v kinech nějaká objeví. Aktuálně se dostalo na počin režiséra a spoluscenáristy Jeana-Patricka Benese, který si vypomohl otřepaným tématem výměny identit, s níž se pořád dá pracovat originálně a zábavně. Zda je to ale tento případ, není zatím jasné, protože hodnocení a ohlasů je naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi moc zabývat. Znalejší diváky pak do kin naláká krom tematiky a země původu obsazení, v němž se objeví Alexandra LamyFranck Dubosc nebo Mathilde Roehrich. Premiéra, která si své publikum nepochybně najde.

Synopse: Rodina Morelových se jednoho dne probudí s velkým problémem. Jejich těla a duše totiž prošly opravdu dost zvláštní proměnou. Šestiletá holčička je najednou v těle svého otce, který je teď svým pubertálním synem a ten je zase v těle své starší sestry. Kdo je ale v těle matky a nejmladší dcery?

Český trailer filmu Rodinu si nevybereš / Le sens de la familie
Aalto: Architektura emocí (Aalto) (Artcam Films)

Český plakát filmu Aalto: Architektura emocí / Aalto
© Archiweb
Je velmi obtížné odhadovat, kolik tuzemských obyvatel zná finského architekta Alvara Aalta. Přesto se dokument o jeho tvorbě a osudovém manželství s architektou Ainou dostává do českých kin (a zřejmě i na VOD platformy). Režisérskou a scenáristkou je Virpi Suutari, která se dle slov distributora soustředila především na jeho milostný život. Ohlasů je velmi málo, což nikoho nepřekvapí, ti, kteří se do kina vydají, se jimi stejně nejspíše řídit nebudou. Doufejme, že jejich očekávání autorka nezklame. Premiéra pro velmi specifické publikum.

Synopse: V dílech finského architekta Alvara Aalta se prolíná funkcionalismus s organickým designem inspirovaným přírodou. Nepřehlédnutelnou součástí jeho tvorby i života byla jeho manželka Aina Aalto, s níž prožil krásný romantický vztah.

Český trailer filmu Aalto: Architektura emocí / Aalto
Botticelli - Florencie a Medicejští (Botticelli e Firenze. La nascita della bellezza) (Aerofilms)

Český plakát filmu Botticelli - Florencie a Medicejští / Botticelli e Firenze. La nascita della bellezza
© Aerofilms

Již od pondělí 6. září je možno v relativně pravidelném cyklu Umění v kině navštívit italský dokument o malíři Sandru Botticellim. Z minulých počinů se dá očekávat, že půjde opět o virtuální prohlídku některé z obrazáren, během které se zájemci dozví něco ze života slavného malíře a odhalí zdroj jeho inspirace. Režisérem je Marco Pianigiani, průvodcem a vypravěčem pak Stephen Mangan. Další premiéra pro úzké publikum.

Synopse: Sandro Botticelli byl více než kterýkoli jiný umělec do svých děl schopen promítnout světla i stíny historické éry, která nebude zapomenuta. Od počátku kariéry tvořil pod křídly mocné rodiny Medicejských a prosadil se jako tvůrce ideální krásy, kterou dokonale vyjádřil v dílech jako Jaro nebo Zrození Venuše. Po své smrti upadl v zapomnění, dnes ale patří k nejvýznamnějším symbolům renesance.



Český trailer filmu Botticelli - Florencie a Medicejští / Botticelli e Firenze. La nascita della bellezza
Cesta domů (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Cesta domů
© CSFD
Po dlouhých jedenadvaceti letech uzavírá režisér a scenárista Tomáš Vorel svou volnou trilogii o hledání sebe sama, návratu k přírodě a krásách venkovského života. V ději se nedají čekat žádné zásadní změny a fanoušci autora tak určitě budou vědět, co zhruba dostanou. Ohlasy zatím neexistují a čekat se dají až těsně před premiérou, uvidíme tedy, kam se v celé trilogii snímek kvalitativně zařadí. Samozřejmostí už je tradiční hvězdné obsazení, v němž nechybí Tomáš HanákEva HolubováBolek PolívkaMilan Šteindler nebo Lucie Šteflová. Něco málo ze sklepácké poetiky.

Synopse: Cesta domů vede tam, odkud jsme vzešli. Nejen ve fyzickém, ale i v duchovním smyslu. Je to cesta do našeho rodiště, k našim zdrojům, lesům, stráním a polím, cesta k čiré vodě, divokému ohni, větru bez zplodin, zemi bez chemie. Někdy je to ale i cesta k sobě samému a k životní harmonii.

Originální trailer filmu Cesta domů
Jedině Tereza (CinemArt)

Plakát filmu  / Jedině Tereza
© Cysnews
Tuzemská romantická komedie by podle synopse mohla být zajímavá, protože vychází z relativně originální premisy, kdy opuštěný mládenec zkouší získat zpět srdce své vyvolené pomocí osvědčených triků z hollywoodských filmů. Jelikož pro režírujícího Jaroslava Fuita jde teprve o druhý počin, nelze odhadovat, jak by vše mohlo dopadnout, proto má náročnější divák naději, že by se třeba mohla povést solidní parodie na slavné filmy. I v tomto případě platí, že ohlasy neexistují a bude třeba na ně čekat až těsně před premiérou. Potěší i neokoukané obsazení, neboť klíčové role ztvárnili Veronika Khek KubařováIgor Orozovič a Matouš Ruml, vedle kterých se objeví třeba David MatásekLenka VlasákováVáclav Kopta nebo Jiří Vyorálek. Potenciální divácký hit.

Synopse: Tomáš (Igor Orozovič) s Terezou (Veronika Khek Kubařová) se poznali na střední škole, kde mezi nimi přeskočila jiskra, která už nikdy nezhasla. Po vysoké spolu zůstali v Praze, meteorolog Tomáš získal skvělou práci televizního moderátora počasí, Tereza se zatím neúspěšně snaží rozjet prodej a výrobu ručně šitých bot. Vše se pokazí na Štědrý den, kdy Tereza přistihne Tomáše polosvlečeného v domnělé milostné scéně s jinou ženou. Tereza se s ním rozchází a pro něj se hroutí svět. Kamarád Karel (Matouš Ruml) mu poradí, ať se inspiruje scénami ze slavných romantických filmů a zkusí s nimi získat svou lásku zpět. Jenže Tomáš brzy pozná, že mezi filmem a realitou je velký rozdíl, do boje se navíc hlásí i charismatický fotograf (David Matásek), který se o Terezu hodně zajímá.

Zajímavost: Natáčení probíhalo šestnáct dní.

Oficiální trailer filmu Jedině Tereza
O slavnosti a hostech (NFA)

Plakát filmu  / O slavnosti a hostech
© eea.nfa.cz
Digitálně restaurované a upravené podoby se dočkalo podobenství svérázného režiséra Jana Němce, který scénář napsal společně s Ester Krumbachovou. Dodnes ne zcela doceněný film je sice náročnější podívanou a i z tehdejší Československé nové vlny se dost vymyká tím, že hodně pracuje se symboly, není doslovný, záměrně nedořeší spoustu témat a nechává hodně prostoru pro diváckou interpretaci. Svým způsobem smutné je to, že i po letech jde o silně aktuální podívanou o technologii moci a manipulaci se slabšími jedinci. V hlavních rolích dr. Ivan Vyskočil a Jan Klusák. Absolutní klasika a v tom nejlepším slova smyslu nepříjemné dílko.

Synopse: Skupina sedmi lidí je pozvaná na oslavu, uspořádanou blíže neurčenou významnou osobou. Cestou lesem je přepadne "fízlovské" komando, kterému velí směšná figurka drze infantilního a zákeřného Rudolfa (Jan Klusák). Přítomní překvapivě přijímají ponižující pozici a později se servilní zdvořilostí přijímají oznámení, že to všechno byl jen žert. Hostitel (dr. Ivan Vyskočil), který je s Rudolfem těsně spojený, zahájí slavnost v "zámeckém stylu" na břehu jezera, náladu mu však pokazí "útěk jednoho z hostů". Hostitel to chápe jako osobní urážku. Všichni hosté se spolu s loveckým psem vydávají za utečencem, jenž porušil společenská pravidla, a tím i strukturu vzájemné kolaborace, viny a lhostejnosti.

Zajímavost: Tehdejší prezident Antonín Novotný vnímal postavu hostitele jako narážku na svou osobu, proto film osobně zakázal hned v první vlně normalizace.

Originální teaser filmu O slavnosti a hostech
Manželství (AČFK)

Plakát filmu  / Manželství
© Česká televize
Česko-americký dokument se zabývá ryze aktuálním tématem smíšeného manželství a tak trochu i uprchlictvím. O režii se podělili Češka Kateřina Hager a Pákistánec Asad Faruqi, to je ovšem to jediné, co se dá o snímku ještě napsat, protože ohlasy neexistují a nedá se čekat, že by se to po premiéře výrazně zlepšilo. Publikum tak lze lákat jen na atraktivní téma a možná i na zajímavý pohled na život jiné kultury. Premiéra, ke které by byly ideální diskuze s tvůrci.

Synopse: Vztah Češky Zdenky a Pákistánce Tabiše se zrodil při online hře, kde spolu nejprve virtuálně hospodařili na farmě, postupně ale vše přerostlo v romanci a nakonec i svatbu. Více než pět let po svatbě ale byli nuceni prožívat manželství téměř na dálku a prostřednictvím internetu, protože Tabišovy žádosti o vízum do České republiky opakovaně narážely na nedůvěru českých úřadů. Po letech online vztahu však došlo k nečekanému zvratu a jejich sen o společné domácnosti v české Aši získal naději stát se realitou.

Originální trailer filmu Manželství
Stingl - Malý velký Okima (Falcon)

Plakát filmu  / Stingl - Malý velký Okima
© Falcon
Miloslav Stingl byl slavný československý cestovatel, etnograf, spisovatel a indiánský náčelník, jehož dokumenty sledovalo a reportáže četlo mnoho a mnoho lidí. O jeho soukromém životě se ale tolik neví, proto se režisér a scenárista Steve Lichtag rozhodl ve svém portrétu tuto stránku poodhalit a zaměřit se na jeho rodinu a tři osudové ženy, které ho provázely celým životem. Chybět by ale neměly ani ukázky z cest, archivní záběry a některé dosud nepublikované historky. Medailon tuzemské cestovatelské legendy.

Synopse: Miloslav Stingl byl slavný etnograf, indiánský náčelník, cestovatel a nejvydávanější český spisovatel všech dob, který svým dílem ovlivnil miliony lidí v touze poznávat svět za hranicemi jejich země. On sám to ale v životě neměl jednoduché, protože rodina trpěla jeho vědeckými a objevitelskými cestami.


Oficiální trailer filmu Stingl - Malý velký Okima

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Fantasy Aquaman a ztracené království je posledním dílkem do DC universa (23.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu