Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 20. 8. 2021 - 26. 8. 2021

TV tipy: Avengers přichystali na královnu Margot z ledového království nelítostný žert

Vydáno: 20.08.2021 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

S pomalu končícími prázdninami se začíná nabídka tuzemských televizí výrazně zlepšovat. Jasnými tipy týdne jsou totiž tentokráte premiéry první části zakončení komiksových Avengers a druhý díl animovaného Ledového království.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hledá se Yetti (Missing Link) (pátek 20. 8., Televize Seznam, 20.00 - 22.00 / sobota 21. 8., 12.35 - 14.35)

Český plakát filmu Hledá se Yetti / Missing Link
© Facebook tvůrce
Před dvěma lety proběhlo animované dobrodružství i tuzemskými kiny, větší stopu v nich ale nezanechalo. A je to celkem logické, protože pochází z produkce studia Laika, které dělá tyto žánrovky trochu jinak. Režisér a scenárista Chris Butler v ní totiž necílí na ty nejmenší, ale snaží se upoutat i odrostlejší diváky, z čehož vyplývá dospělejší, i když značně předvídatelný příběh, místy sofistikovaný humor, pro jehož pochopení je potřeba znát celospolečenský a kulturní kontext, a sympatické postavy, které ale nejsou úplně černobílé. Výborná je též trochu netradiční, ale hravá animace, která je společně s perfektní hudbou Cartera Burwella tím, co snímek drží nad vodou i v těch nejslabších chvílích. Jen škoda, že to celé není o něco výraznější a originálnější, protože potenciál to má veliký. Našince pak bude asi mrzet i to, že kvůli nutnému dabingu nebude mít možnost slyšet původní hvězdnou hlasovou sestavu. Tip pro celou rodinu na páteční večer.

Zajímavost: Děj filmu se odehrává kolem roku 1886.

Oficiální český trailer filmu Hledá se Yetti / Missing Link
Neprůstřelný plán (Foolproof) (sobota 21. 8., Paramount Network, 20.00 - 22.00)

Plakát filmu Neprůstřelný plán / Foolproof
© IMDb
Kanadský akční thriller z první poloviny nového milénia u nás není tolik známý a naprosto zapadl v záplavě podobných titulů. Dáno je to tím, že režisér a scenárista William Phillips v něm sice nedělá nic špatně, ale není nikterak originální a evidentně se inspiruje mnoha žánrovkami. To tedy znamená, že příběh se snaží být chytrý a nechce hrát s divákem jednoduchou hru, ve výsledku je ale překombinovaný a postupem času přestane dávat smysl, na druhou stranu ale nikdy vysloveně nenudí. To je dáno i tím, že tvůrce nasadil svižné tempo, vytvořil potřebnou atmosféru, neopomněl ani decentní, ale poměrně fungující humor a vyměřil velmi střídmou a rozumnou stopáž. Hlavní roli ztvárnil velmi dobrý Ryan Reynolds, jemuž sekundují kupříkladu Kristin BoothJoris JarskySean Sullivan nebo David Suchet. Nenápadný tip na víkendový večer.

Zajímavost: Snímek jako vůbec první kanadský v historii utratil na marketingu dva miliony dolarů.

Originální trailer filmu Neprůstřelný plán / Foolproof
Touha zvítězit (Jappeloup) (sobota 21. 8., Televize Seznam, 20.00 - 22.45 / neděle 22. 8., 13.40 - 16.25)

Plakát filmu Touha zvítězit / Jappeloup
© IMDb
V našich končinách naprosto minimálně známé francouzsko-kanadské životopisné drama vychází z románu Karine Devilder, a i když nikoho nijak zásadně nepřekvapí, jde o velmi dobrou podívanou. Režírující Christian Duguay se v něm spolehl na tradičně silný příběh, který je zasazen do dostihového prostředí, takže v něm jsou i naštěstí výborně zvládnuté závodní scény a taktéž ústřední koňský hrdina je nádherný a minimálně milovníky koní si naprosto získá. Tvůrce se navíc mohl opřít i o fenomenální kameru Ronalda Planteho, jehož kompoziční práce je skvělá a některé záběry by okamžitě mohly být zarámovány do podoby obrazu. Nechybí ani úchvatná atmosféra a místy strhující hudební doprovod. Titulní roli si zahrál autor scénáře Guillaume Canet, na jehož výkonu je znát, jak důležitý projekt to pro něho byl, dále se pak objeví Tchéky KaryoDaniel AuteuilMarina Hands nebo Lou de Laâge. Jediným větším problémem tak zůstává notně přepálená stopáž, kterou prodlužují nesmyslně dlouhé záběry, které nikam moc nevedou. Jeden nepříliš známý tip.

Zajímavost: Canet se díky filmu po dvaceti letech vrátil k ježdění a pro potřeby natáčení trénoval až devět hodin denně.

Originální trailer filmu Touha vítězit / Jappeloup
Avengers: Infinity War (Avengers: Infinity War) (sobota 21. 8., Nova, 20.20 - 23.05 / středa 25. 8., Nova Cinema, 20.00 - 23.00)

Český plakát filmu Avengers: Infinity War / Avengers: Infinity War
© Facebook tvůrce
První polovina epického zakončení jedné marvelovské kapitoly překonala mnoho rekordů a získala si srdce diváků. Režírující bratři Anthony Russo a Joe Russo zaslouží obdiv za to, jak v ní všechno drží pohromadě, decentně se v ní střídají momenty vážné a humorné, aniž by některý z nich působil nuceně a trapně a v rámci možností i za zajímavý příběh, který pochopitelně má své limity a někdy nedává smysl. O akci nemá moc důvodů diskutovat, protože ta je pochopitelně perfektní, i když je digitální a pochopitelně jí chybí syrovost. Fascinující je i to, že ačkoli se tu sejde dohromady dost a dost superhrdinů, všichni mají svůj prostor a nikdo z nich nikterak nevyčnívá a neexhibuje, potěší také pořádný záporák, jehož skvěle vystřihl Josh Brolin. V obsazení samozřejmě nechybí Robert Downey Jr.Mark RuffaloChris EvansChris HemsworthScarlett JohanssonBenedict Cumberbatch nebo Tom Holland. Se značnou délkou je v tomto případě nutné počítat, stejně jako s tím, že ten, kdo se v celém universu moc neorientuje, nebude tak nadšený. Pro někoho tip týdne, o němž více prozradí naše recenze.

Zajímavost: Někteří herci měli místo kostýmů motion capture pyžama a kostýmy jim byly dodělány až v postprodukci.

Český trailer filmu Avengers: Infinity War / Avengers: Infinity War
Královna Margot (La Reine Margot) (sobota 21. 8., ČT2, 22.00 - 00.35)

Plakát filmu Královna Margot / La reine Margot
© Filmaffinity
Koprodukční historické drama z první poloviny devadesátých let u nás zase tak známé není, což je veliká škoda. Režisér a spoluscenárista Patrice Chéreau v něm vychází z předlohy Alexandra Dumase staršího a mnohé překvapí tím, že romantizující linii dost upozadil a důraz kladl na syrovost a drsnou dobovou atmoféru. Uchvátí tak opulentní výpravou, na Oscara nominovanými kostýmy, které sice nejsou historicky úplně věrné, o to víc ale umocňují nadčasovost celého tématu, výtečnými kulisami, nádhernou kamerou a netradiční hudbou Gorana Bregoviče, která se ale k celkovému modernějšímu ladění výborně hodí. Hlavním trumfem však zůstává opravdu brutální a krvavá akce, jíž vévodí ztvárnění Bartolomějské noci, které je bohužel předčasným vrcholem snímku, který přichází moc brzy. V hlavní roli exceluje Isabelle Adjani, které sekundují kupříkladu Daniel AuteuilJean-Hugues AngladeVincent Pérez nebo Asia Argento. Škoda jen přetažené délky, která v druhé polovině viditelně ztrácí dech. Něco pro milovníky historie.

Zajímavost: Původní stopáž filmu byla 162 minut, po neuspokojivých výsledcích u diváků i kritiky nakonec tvůrce připravil mezinárodní verzi o délce 137 minut.

Originální trailer filmu Královna Margot / La Reine Margot
Synekdocha, New York (Synecdoche, New York) (sobota 21. 8., ČT art, 22.30 - 00.30)

Plakát filmu Synekdocha, New York / Synecdoche, New York
© Slash Film
Čtrnáct let staré drama je hodně osobité a velmi těžko se o něm cokoliv píše. Jako svůj režijní debut ho natočil originální a oceňovaný scenárista Charlie Kaufman, který se opět spolehl na tradiční hru s divákem v podobě různých mystifikací, které jsou ale tentokráte viditelně dost osobní, a proto náročnější k rozeznání. Na výsledku je znát, že autorovi chyběl větší produkční a dramaturgický dohled, protože někdy je to celé dost rozhárané, bez tempa a místy nudné. To ale do značné míry kompenzuje dost depresivní atmosférou, skoro autentickým zachycením období tvůrčí krize, sentimentem a velice specifickými kulisami, které jsou zcela záměrně viditelné a "jiné". Hlavní roli ztvárnil výborný Philip Seymour Hoffman, vedle něj se objeví třeba Catherine KeenerJennifer Jason LeighMichelle WilliamsSamantha Morton nebo Dianne Wiest. Nejvíc tak zamrzí poslední třetina, v níž autor tak trochu popře sám sebe a nedokáže vymyslet uspokojivou pointu. Tip pro náročného diváka. 

Zajímavost: Příjmení hlavního hrdiny (Cotard) odkazuje ke Cotardovu syndromu, což je vzácná neuropsychiatrická porucha, při níž postižený věří, že postrádá krev nebo vnitřní orgány, nebo že je mrtvý a jeho tělo se rozkládá.

Originální trailer filmu Synekdocha, New York / Synecdoche, New York
Ledové království II (Frozen II) (neděle 22. 8., Nova, 20.20 - 22.05 / úterý 24. 8., Nova Cinema, 18.10 - 20.00 / čtvrtek 26. 8., 16.25 - 18.15)

Český plakát filmu Ledové království II / Frozen II
© Facebook tvůrce
Před dvěma lety vzniklo pokračování veleúspěšného disnyeovského animáku, jehož postavičky jsou stále populární. Jelikož se k režii znovu vrátilo duo Chris Buck a Jennifer Lee, která navíc opět napsala scénář, nedalo se od něj čekat žádné překvapení, což se víceméně potvrdilo. Od úvodních minut je jasné, že tvůrci se znovu budou spoléhat na sílu značky a staré známé hrdiny. Jejich osudy ale leckdy nikam neposouvají a spíše se soustředí na linii o jinakosti a hledání sebe sama, která ale po polovině nemá moc co nabídnout a tak trochu nudí. Ani písně tentokráte nejsou úplně hitové a jejich potenciál není nikterak velký. Animace je pochopitelně vynikající, tempo svižné a příběh předvídatelný, ty nejmenší by ale uspokojit měl. Z pohledu příčetnějšího diváka je ovšem škoda, že stopáž není o něco kratší, především ale to, že se autoři nepokusili o větší invenci a odvahu, která by výsledku notně prospěla. Variace na totéž a nedělní večerní tip zejména pro malé divačky, o němž se více dozvíte z naší recenze.

Zajímavost: Na filmu se podílelo přibližně osmdesát animátorů.

Český trailer filmu Ledové království II / Frozen II
Co dělat v Denveru, když člověk nežije (Things to Do in Denver When You're Dead) (neděle 22. 8., ČT2, 21.40 - 23.35)

Plakát filmu Co dělat v Denveru, když člověk nežije / Things to Do in Denver When You're Dead
© IMDb
Kriminální drama z poloviny devadesátých let s dlouhým názvem u nás nepatří k těm nejznámějším a oficiální cestou se nedá sehnat. Tehdy celovečerně debutující režisér Gary Fleder se v něm viditelně inspiroval slavnými gangsterkami své doby, jenže mu chyběla větší odvaha a nápaditost jeho vzorů. Příběh je sice podobně zajímavý a atraktivní, jenže se bere až moc vážně a postrádá jakýkoli nadhled a především drsný černý humor, který by ho posouval na jinou úroveň. Ani dialogy nejsou tak propracované a vypointované, že by jich tu muselo být tolik. Trochu zvláštní atmosféra ale funguje výborně, také akce je velmi solidní, i když jí tu není tolik a určitá sentimentální linie o síle rodiny a přátelství nakonec všechno příjemně oživuje, ačkoli je zpočátku trochu rozpačitá. Nad vodou nicméně snímek drží výborné obsazení, v němž se objeví Andy GarcíaChristopher LloydWilliam ForsytheBill NunnTreat WilliamsChristopher Walken nebo Steve Buscemi. Zapomenutá záležitost.  

Zajímavost: Scenárista Scott Rosenberg napsal scénář během dvou týdnů, částečně tak reagoval na smrt svého otce.

Originální trailer filmu Co dělat v Denveru, když člověk nežije / Things to Do in Denver When You're Dead
Rande na dvě noci (Two Night Stand) (středa 25. 8., Paramount Network, 20.00 - 22.00)

Plakát filmu Rande na dvě noci / Two Night Stand
© Best Buy
Sedm let stará romantická komedie je u nás oficiálně prakticky nesehnatelná. Debutující režisér Max Nichols se v ní nepouští do žádných experimentů a v podstatě se drží všech žánrových atributů. Zpočátku tedy láká na ztřeštěnou teenagerskou komedii, postupem času ale přidává víc a víc dialogů a nakonec se snaží vše uzavřít romantickou linií, která ale úplně nefunguje tak, jak bylo asi zamýšleno. A je to škoda, protože konverzační část je velmi dobrá, má potřebný náboj a spád a vše je poměrně dobře vypointované. Navíc tu nechybí humor, který je velmi inteligentní a nikdy se nesníží k prvoplánovostem a vulgárnostem. Titulní role si zahráli Miles Teller a Analeigh Tipton, mezi nimiž funguje potřebná chemie a jejich postupné sbližování je tím vůbec nejlepším na celém filmu. Nejvíc tak opravdu mrzí absence originality a jediného výrazněji zapamatovatelného momentu. Solidní romance.

Zajímavost: Film měl premiéru 26. září 2014.

Originální trailer filmu Rande na dvě noci / Two Night Stand
Nelítostný žert (Hateship Loveship) (čtvrtek 26. 8., Prima Max, 21.55 - 00.10)

Plakát filmu Nelítostný žert / Hateship Loveship
© IMDb
Americké nezávislé drama je nenápadný snímek, který je u nás takřka neznámý a k vidění byl tak maximálně na nějakém festivalu. Režírující Liza Johnson v něm vychází z povídky Alice Munro a soustředila se na příjemnou melancholickou atmosféru, propracované charaktery a záměrně obyčejný příběh. Ten je odvyprávěn velmi dobře, i když někdy působí tak trochu naivně a nerealisticky, není to ale nic, nad čím by se nedalo povznést. Nikoho asi nepřekvapí pomalejší tempo a střídmá stopáž. Největším diváckým lákadlem je ovšem obsazení, v němž se sešli Kristen WiigGuy PearceHailee SteinfeldJennifer Jason Leigh nebo Nick Nolte. Kdyby to celé bylo o trochu výraznější a možná i nápaditější, bylo by hodnocení ještě o něco lepší. Snadno přehlédnutelný tip.

Zajímavost: Povídka, z níž snímek vychází, se jmenuje Hateship, Friendship, Courtship, Loveship, Marriage.

Oficiální trailer filmu Nelítostný žert / Hateship Loveship

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Deadpool & Wolverine (23.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Imaginární přátelé (18.04.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Joker: Folie à Deux (10.04.2024 14:00 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Vezmi mě na měsíc (09.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Oscar 2024: filmem roku je Oppenheimer (11.03.2024 07:07 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Deadpool & Wolverine v prvním traileru (12.02.2024 08:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zlatý glóbus vyhráli Oppenheimer a Chudáčci (08.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu