Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 3. 4. 2015 - 9. 4. 2015

TV tipy: Velikonoce s dětmi, slony a (nejen) imaginárními láskami

Vydáno: 03.04.2015 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Velikonoční týden je v televizi plný hodně zajímavých a mnohdy i nečekaných filmů, které udělají radost nejednomu fanouškovi. Ten tak má možnost vidět třeba povedenou dramedii Děti moje nebo svéráznou komedii Až vyjde měsíc.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Láska s vůní čokolády (Les émotifs anonymes) (pátek 3. 4., Prima Love, 20.15 - 22.10)

Plakát filmu Láska s vůní čokolády / Les émotifs anonymesU nás nepříliš známá francouzsko-belgická komedie je veskrze příjemnou žánrovkou, která mnohé diváky potěší tím, že její hrdinové vypadají dost obyčejně, tím pádem se s nimi lze snadno identifikovat. Režírující Jean-Pierre Améris se mohl spolehnout na pohodovou atmosféru, místy opravdu brilantně vymyšlené dialogy a perfektně fungující chemii dvou ústředních představitelů, jimiž jsou Benoît Poelvoorde a Isabelle Carré. Navíc snímku vyměřil rozumně krátkou stopáž, v níž není místo na nudu. Předvídatelnost příběhu a občasná klišé tak zřejmě řešit nebudete, nejspíš totiž stejně dostanete chuť na čokoládu. Oddechovka na páteční večer.

Synopse: Jean-René (Benoît Poelvoorde) je šéfem malé čokoládovny, která začíná prosperovat. Proto si najímá posilu v podobě sympatické Angélique (Isabelle Carré), která s ním sdílí stejnou vášeň pro sladkou pochoutku. Oba si jsou více než sympatičtí, zároveň jsou ale dost nesmělí. Dokáží se nakonec vyslovit?

Zajímavost: Podle samotného režiséra uvidíte ve filmu "nejpomalejší automobilovou honičku v historii kinematografie."

Originální trailer filmu Láska s vůní čokolády / Les émotifs anonymes
Zbehovia a pútnici (pátek 3. 4., ČT art, 22.15 - 23.55)

Plakát filmu  / Zbehovia a pútniciDnes už zapomenuté a prakticky nevysílané československo-italské povídkové drama odhalí, jak talentovaný a výjimečný byl kdysi režisér, scenárista a v tomto případě i kameraman Juraj Jakubisko. Ten zde natočil nejdrsnější počin své kariéry, nevyhýbá se opravdu mrazivým výjevům a těžké deziluzi. Nejvíce samozřejmě upoutá stylizovaná výtvarná stránka upomínající na tehdy populární surrealismus a v tomto případě i hodně zajímavý příběh. V hlavních rolích uvidíte Mikuláše Ladižinského, Augustína Kubáně a Magdu Vášáryovou. Dojem kazí snad jen zbytečná divácká náročnost a občas nevhodně rozklepaná kamera. Raritní záležitost.

Synopse: Ve třech příbězích sledujeme apokalyptický obraz třech válek. První je o zběhovi, který přenáší krutosti z bojiště i do běžného života, ve druhém je ústřední zápletkou zákon, jímž si lidé ospravedlňují své činy a poslední je vizí světa zničeného atomovou bombou.

Zajímavost: Na Biennale v Benátkách roku 1968 byl snímek oceněn Čestným uznáním.

Ukázka z filmu Zbehovia a pútnici
Vojna a mír IV: Pierre Bezuchov (Voyna i mir IV: Pierre Bezukhov) (sobota 4. 4., ČT2, 20.00 - 21.40)

Plakát filmu Vojna a mír IV: Pierre Bezuchov / Voyna i mir IV: Pierre BezukhovZakončení velkolepé adaptace ambiciózního románu Lva Tolstého nezaostává za zbylými díly prakticky v ničem. Režírující Sergej Bondarčuk tedy znovu dává prostor zdařilým bitevním sekvencím, famózní kameře, některým emotivně opravdu silným scénám a samozřejmě i celému atraktivnímu a nadčasovému příběhu. Sám tvůrce tu tentokráte září i herecky, protože jeho postava je v centru dění, nechybí ale ani tradiční Vjačeslav TichonovLjudmila Saveljeva nebo Viktor Stanicyn. Jediné, co vysloveně zamrzí, je úplný závěr, který vyšumí do ztracena, což je po více než čtyřech hodinách dost škoda.

Synopse: Napoleonova vojska došla do Moskvy. Polní maršál Kutuzov (Boris Zakhava) na to reaguje tím, že je nucen ruskou armádu donutit k ústupu. To Napoleona dost zklame, neboť očekává velkolepé uvítání a potvrzení vlády nad hrdým městem, místo něho však přichází do takřka spálené a vylidněné metropole. Anonymně zde ale zůstává Pierre Bezuchov (Sergej Bondarčuk), který ho chce zabít za každou cenu.

Zajímavost: Pro film bylo ušito více než pětatřicet tisíc kostýmů.

Ukázka z filmu Vojna a mír IV: Pierre Bezuchov / Voyna i mir IV: Pierre Bezukhov
Pokoj s vyhlídkou (A Room with a View) (sobota 4. 4., ČT2, 21.40 - 23.35)

Plakát filmu Pokoj s vyhlídkou / A Room with a ViewU nás méně známé britské romantické drama je zcela věrné zemi svého původu a britskostí je prodchnuto snad ve všech směrech. Režírující James Ivory si diváka získá atraktivními lokacemi, Oscarem oceněnými kostýmy a výpravou, silným a lehce nepředvídatelným oscarovým scénářem a také atmosférou, z níž přímo vyzařuje radost ze života. Absolutním vrcholem jsou ovšem herecké výkony, jimž dominují na Oscara nominovaní Maggie Smith a Denholm Elliott, zahanbit se ale nenechají ani tehdy debutující Helena Bonham Carter, Julian Sands, Judi Dench nebo Daniel Day-Lewis. Škoda jen pomalejšího tempa. Příjemná dobovka.

Synopse: Mladá Angličanka Lucy (Helena Bonham Carter) cestuje roku 1907 společně se svou gardedámou (Maggie Smith) do Florencie. Tam se seznámí s excentrickým Georgem (Julian Sands), který ji zcela okouzlí. Dokáží ale konzervativní viktoriánská morálka a prudérnost a typicky italská prostopášnost a nevázanost společně fungovat?

Zajímavost: Ve filmu debutoval i Rupert Graves.

Originální trailer filmu Pokoj s vyhlídkou / A Room with a View
Děti moje (The Descendants) (neděle 5. 4., Prima Love)

Plakát filmu Děti moje / The DescendantsČtyři roky stará dramedie není úplně jednoznačně přijímaná, pozitivní ohlasy ale převažují. Režírující Alexander Payne, který se podílel i na oscarovém scénáři, dokázal vybalancovat humor a tragiku, aniž by něco z toho převažovalo a právě ve střídání humorných a vážnějších momentů je snímek nejpůsobivější. Potěší i pohodová havajská atmosféra a celý soundtrack. V hlavní roli exceluje na Oscara nominovaný George Clooney, s nímž ovšem drží krok mimo jiné i tehdy neznámá Shailene Woodley. Pokud se vám film trefí do momentální nálady, příliš chyb v něm nenajdete. Více se dočtete v naší recenzi.

Synopse: Matt King (George Clooney) žije poklidný život na Havaji až do chvíle, kdy se jeho žena octne po nehodě v kómatu. Rázem se tak musí stát rodičem na plný úvazek, což pro něj není jednoduché, protože spoustu věcí zažívá úplně poprvé. Při jedné ostré výměně názorů se navíc od starší dcery (Shailene Woodley) dozví, že jeho žena havarovala při výletu s milencem. Po počátečním šoku je rozhodnut svého soka vyhledat a promluvit si s ním.

Zajímavost: Při natáčení jedné scény s filmovými dcerami byly Clooneymu nešťastně zlomeny dva přední zuby.

Český trailer filmu Děti moje / The Descendants
Valmont (Valmont) (neděle 5. 4., ČT1, 21.55 - 00.10)

Plakát filmu Valmont / ValmontAdaptace slavného románu Choderlose de Laclose nepatří k nejlepším a nejvyhledávanějším počinům Miloše Formana, protože postrádá svižnější tempo, jakousi živelnost a především pro autora typický humor, nadsázku a společenský přesah. K převažujícím kladům nicméně patří na Oscara nominované kostýmy Theodora Pištěka, krásná kamera Miroslava Ondříčka, precizní dobová atmosféra a brilantní herecké výkony, jimž dominují ústřední Colin Firth a Annette Bening. Trošku opomíjený snímek československého rodáka.

Synopse: Prostopášný a znuděný Valmont (Colin Firth) se vsadí s charakterově dost podobnou markýzou de Merteuil (Annette Bening), že svede mladou a nevinnou madam de Tourvel (Meg Tilly). Pokud se mu to podaří, má právo se svou společnicí strávit jednu noc. Nepočítá ovšem s tím, že by se mohl zamilovat. 

Zajímavost: Do role Valmonta režisér zvažoval i Davida Duchovnyho.

Oficiální trailer filmu Valmont / Valmont
Imaginární lásky (Les amours imaginaires) (neděle 5. 4., ČT art, 23.25 - 01.05)

Český plakát filmu Imaginární lásky / Les amours imaginairesRomantické drama mladého režiséra a scenáristy Xaviera Dolana není pro každého a vyvolává poměrně rozporuplné reakce. Jedni velebí to, jak brilantně dokázal zachytit vztahy mezi mladými a tápajícími lidmi, pomohl si k tomu nádhernou kamerou, nebere si servítky a mnohdy jde až na dřeň, celé to podmalovává uchvacujícím a trefným soundtrackem a společně s Moniou ChokriNielsem Schneiderem odvádí velmi dobré výkony. Druzí mu ovšem vyčítají zbytečné artové manýry, zahleděnost do sebe sama a prvoplánovost a povrchnost příběhu, který je navíc dost epizodický. Tak si vyberte.

Synopse: Francis (Xavier Dolan) a Marie (Monia Chokri) jsou velmi blízcí přátelé. Jednoho dne se však u oběda seznámí s venkovským mladíkem Nicolasem (Niels Schneider), který přijel do města. Od té chvíle je jejich přátelství značně oslabeno, protože oba zápolí o přízeň svého nového kamaráda. 

Zajímavost: Snímek je druhým režisérovým počinem.

Oficiální trailer filmu Imaginární lásky / Les amours imaginaires
Dumbo (Dumbo) (pondělí 6. 4., ČT :D, 09.20 - 10.25)

Plakát filmu Dumbo / DumboPřes sedmdesát let stará disneyovka zaujme i dnešního diváka několika zajímavými prvky. Jedním z nich je rozhodně nadčasový a citlivý příběh, jenž dojme snad všechny generace, dále pak nechybí inteligentní a neprvoplánový humor, oscarová hudba a v neposlední řadě překvapí i to, že šestice (!) režisérů Samuel Armstrong, Norman Ferguson, Wilfred Jackson, Jack Kinney, Bill Roberts a Ben Sharpsteen si dovolila určité experimentální, psychedelické a nekorektní momenty. Technicky nedokonalou animaci nejspíš s klidem tvůrcům odpustíte. Parádní start svátečního dne.

Synopse: Když paní Jumbo poprvé uviděla své malinkaté mládě, okamžitě si ho zamilovala. Ostatní se ale Dumbovi posmívali, protože měl velké uši a ať dělal, co dělal, nebylo to lepší. Jediným kamarádem mu tak byl myšák Timothy.

Zajímavost: Dodnes jde o jedinou disneyovku, v níž hlavní hrdina nepromluví ani slovo.

Originální trailer filmu Dumbo / Dumbo
Marian (pondělí 6. 4., ČT2, 21.45 - 23.35)

Plakát filmu  / MarianPůsobivý debut režiséra a scenáristy Petra Václava vyvolal dost silné reakce, neboť bez příkras a syrově zobrazuje život vytlačené menšiny i fungování dětských domovů. Atmosféra je logicky dost temná, bezvýchodná a depresivní a ani vyznění není bůhvíjak veselé. Pozitivem je i to, že autor nedělá žádné soudy, ale "jen" vypráví. Určitou daní za autentický dojem pak jsou dost nevyrovnané výkony obsazených neherců, nejvíce si tak budete pamatovat úžasného Radka Holuba. O kvalitách nedoceněného snímku by vás měl přesvědčit i náš Stroj času.

Synopse: Mladý romský chlapec pochází z dětského domova, kde ho sice ubytovávají a naučili základním hygienickým návykům, jenže mu zoufale chybí cit, něha a porozumění. Když tyto věci hledá, je stahován okolním světem stále níž a níž.

Zajímavost: Film byl nominován na České lvy za režii, kameru, střih a scénář.

Ukázka z filmu Marian
Až vyjde měsíc (Moonrise Kingdom) (středa 8. 4., Barrandov, 21.10 - 22.55)

Český plakát filmu Až vyjde měsíc / Moonrise KingdomKomediální drama svérázného režiséra a scenáristy Wese Andersona nejvíc docení jeho oddaní fanoušci. Ani tady nechybí jeho typická osobitost, opulentní vizuální stránka plná barev, specifický humor, "ujetý" a na Oscara nominovaný scénář a v neposlední řadě i obrovské množství (bohužel i nevyužitých) nápadů. Potěší i obsazení, které je tradičně plné velkých jmen v nezvyklých rolích, čekejte tak třeba Bruce WilliseEdwarda Nortona, Billa Murrayho, Jasona Schwartzmana, Tildu Swinton, Frances McDormand nebo Harveyho Keitela. Více prozradí naše nadšená recenze.

Synopse: Samovi (Jared Gilman) a Suzy (Kara Hayward) je dvanáct let. Na první pohled se do sebe zamilují, uzavřou tajnou dohodu a připravují plán. Přesně po roce od svého seznámení utečou daleko do divočiny, aniž by komukoli cokoli řekli. To samozřejmě vyvolá v jejich rodném městě poprask a všichni, kdo mohou, se je pod vedením místního šerifa (Bruce Willis) vydávají hledat. A partička je to vskutku povedená.

Zajímavost: Film zahajoval pětašedesátý ročník festivalu v Cannes.

Český trailer filmu Až vyjde měsíc / Moonrise Kingdom
 


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Zimní prázdniny (24.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Westwood a Zappa hledají tiché místo v temném domě (15.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Pohádka Perinbaba a dva světy je jurodivý mišmaš jakubiskových nápadů a poetiky (12.12.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu