Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 19. týden

Kinopremiéry: Ranhojič léčí Tarantina a ambiciózní tuzemský debut

Vydáno: 07.05.2014 08:27 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Miramax

Nebýt Projektu 100 a obnovené premiéry kultovního Pulp Fiction, nestartoval by aktuálně v kinech jediný hollywoodský film, což je dost raritní úkaz. Novinkou týdne se tak stává mezinárodně obsazené německé drama Ranhojič.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Ranhojič (The Physician) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Ranhojič / The PhysicianPřes přítomnost známých mezinárodních tváří, jakými jsou například Stellan Skarsgård nebo Ben Kingsley, je adaptace slavného románu Noaha Gordona čistě německou záležitostí, která se snaží navazovat na příjemnou tradici podobných evropských velkofilmů. To by mělo znamenat, že spíše než na efekty bude kladen důraz na silný příběh a jeho vyprávění. Režírující Philipp Stölzl ovšem nepatří k nejznámějším, takže těžko říci, jaký výsledek vlastně bude. První hodnocení jsou nicméně spíše pozitivní, takže doufejme, že se zadařilo. V titulní roli se objeví mladý Tom Payne. Zřejmě premiéra týdne.

Synopse: V jedenáctém století jsou veškeré antické medicínské poznatky v Evropě zapomenuty a jedinou péči zajišťují potulní ranhojiči. Jeden z nich se ujímá mladého Roba Colea (Tom Payne), jenž je schopen vycítit, kdy někdo zemře, a udělá z něho svého učedníka. Rob je postupem času hnán touhou vědět co nejvíc o lidském těle a dostává se až do daleké Persie, kde by rád studoval na škole slavného Aviceny. Kvůli tomu ale bude muset zatajit své křesťanství.

Český trailer filmu Ranhojič / The Physician

Jako bych tam nebyla (As If I Am Not There) (Film Europe)

Český plakát filmu Jako bych tam nebyla / As If I Am Not ThereČtyři roky staré irské drama potěší hlavně milovníky náročnějších a politicky angažovaných snímků. Režírující Juanita Wilson se pokouší upozornit na situaci na Balkáně, konkrétně v Sarajevu a okolí. Ohlasů je zatím dost málo na to, aby se z nich dalo něco vyvodit, nicméně to vypadá, že o zklamání by jít nemělo. Vzhledem k tomu, že v hlavních rolích se neobjevuje nikdo známý, by navíc vše mohlo působit autenticky. Tak se nechme překvapit.

Synopse: Samira (Natasa Petrovic) je mladá a moderní učitelka v Sarajevu, která vezme práci v malém městečku. Když to ale obsadí srbští vojáci a zastřelí muže, starší ženy si nechají jako služky a ty mladší jako předměty sexuálního uspokojení. Samira se ovšem rozhodne být sama sebou a s všudypřítomnou nenávistí bojovat.

Zajímavost: Na mezinárodním festivalu Cinema Mundi vyhrál snímek cenu za nejlepší film.

Český trailer filmu Jako bych tam nebyla / As If I Am Not There

Violetta koncert (Violetta: La emoción en concierto) (Falcon)

Plakát filmu Violetta koncert / Violetta: La emoción en conciertoTitul nejbizarnější premiéry týdne získává exkluzivní záznam z koncertu, v němž se objevily hvězdy údajně populárního seriálu Violetta, který ale u nás zřejmě zná minimum lidí. Proto jeho uvedení zůstává záhadou a těžko doufat, že se dočkáme něčeho víc než jen písní a vzájemného "poplácávání" po zádech. Režii a scénář obstaral v tomto žánru kovaný Matthew Amos, takže alespoň řemeslně by vše mohlo být zvládnuté. Fandové seriálu si ale jistě do kina cestu najdou.

Synopse: Violetta koncert byl natočen v prostorách Mediolanum Forum v italském Miláně. Vystoupilo v něm dvanáct seriálových postav, které předvedly největší hudební hity první a druhé řady populárního seriálu. Fanoušci mají šanci nahlédnout i do zákulisí celé show a zatajeny jim nezůstanou ani přípravy těch největších hvězd, stejně jako jejich zpovědi o tom, co rády dělají ve volném čase.

Česká upoutávka na film Violetta koncert / Violetta: La emoción en concierto

Hany (CinemArt)

Plakát filmu  / HanyZřejmě nejodvážnější tuzemský počin minimálně první poloviny roku se nepochybně dočká hodně rozporuplných reakcí. Režisér a scenárista Michal Samir se rozhodl svůj debut natočit jakoby na jeden záběr, čímž chce zprostředkovat hodně unikátní dojem. I z toho důvodu budou hodnocení silně individuální a každý ve filmu najde něco jiného. Už jen kvůli formální stránce a tomu, že jde v naší kinematografii o něco neobvyklého, se vyplatí snímek vidět. A na recenze tentokráte příliš nehleďte.

Synopse: Jiří (Jiří Kocman) živící se prodejem drog, slečna (Hana Vagnerová), která není schopná rozejít se s dlouholetým partnerem, básník (Michal Sieczkowski) žijící ve své iluzi, starostlivé matky a snaživí otcové. Jejich osudy se vzájemně proplétají, ale dost je naruší násilná pouliční vzpoura.

Zajímavost: Snímek se točil během tří nocí a nakonec sestává ze tří záběrů, které jsou digitálně propojeny v jeden.

Český trailer filmu / Hany

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (Pulp Fiction) (AČFK)

Český plakát filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí / Pulp FictionV rámci letošního Projektu 100 vstoupí ve středu 7. května znovu do kin jeden z nejzásadnějších a nejdůležitějších filmů devadesátých let. Na jejich počátku definitivně proslavil osobitého Quentina Tarantina, jemuž vynesl mimo dalších šesti nominací také Oscara za scénář. Kvality díla nemá smysl opěvovat, protože to dělá kdejaká filmová databáze. Stačí už jen připomenout, že v hlavních rolích září Bruce Willis, Uma Thurman, John Travolta, Samuel L. Jackson a další. Legenda opět na plátně.

Synopse: Tři zdánlivě nesouvisející příběhy z podsvětí se v jednu chvíli osudově protnou a tvoří celek plný násilí, drog, absurdních dějových situací a břitkých dialogů. Své místo v něm mají třeba zkrachovalý boxer Butch (Bruce Willis), který se rozhodne na sklonku kariéry ne zrovna legálně přijít k penězům, dvojice gangsterů Vincent (John Travolta) a Jules (Samuel L. Jackson), které se jedna zakázka vymkne z rukou nebo pár amatérských zlodějíčků Pumpkin (Tim Roth) a Honey Bunny (Amanda Plummer).

Zajímavost: Film silně inspiroval vznik herní série Grand Theft Auto.

Oficiální český trailer filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí / Pulp Fiction

Sacro GRA (Sacro GRA) (Film Europe)

Plakát filmu Sacro GRA / Sacro GRAJiž v pondělí 5. května najdete v programu vybraných kin italský dokument režiséra, scenáristy a kameramana Gianfranca Rosiho o lidech žijících v blízkosti dálnice. Pokud vás podobná tématika láká, případně si potrpíte na dokumenty, bude tento kousek přesně pro vás. Jestli nabízí i nějakou nadstavbu, je těžké odhadovat, neboť ohlasů zatím moc není.

Synopse: Co mají společného aristokrat z Piedmontu, který žije v malém studiu se svou dcerou, botanický expert, jenž hledá prostředek proti larvám, které zabíjejí palmové stromy, princ, který nabízí svůj zámek jako zátiší k fotorománům, pracovník v ambulanci a rytíř, jenž žije na řece Tiber a chytá úhoře? Bydlí vedle dálnice. Tvůrce dokumentu ve svém díle nabízí různorodou mozaiku lidí, kteří jsou každý jiný, ale blízkost dopravní tepny je více, či méně ovlivňuje.

Zajímavost: Autor film natáčel dva roky, dalších osm měsíců ho pak stříhal.

Český trailer filmu Sacro GRA / Sacro GRA

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Tarantino ruší svůj poslední film (18.04.2024 14:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat (17.03.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Od dokumentu o Vémolovi Karlos lze očekávat otevřenost jen v rámci mezí (29.01.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu