Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 6. 7. 2012 - 12. 7. 2012

TV tipy: Oddechové žánry pro letní pohodu

Vydáno: 06.07.2012 15:07 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

Tropické počasí sice žene člověka ven, chvilka před televizí ovšem přijde po náročném dnu vhod. V našem aktuálním výběru navíc převažují žánry spíše letní, tudíž oddechové a pohodové. Nechybí ale ani pár drsnějších dramat.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Zběsilost v srdci Zběsilost v srdci (Wild at Heart) (pátek 6. 7., ČT2, 22.00 - 00.05)
Prazvláštní krimithriller Davida Lynche zaujme zejména svou atmosférou a několika až brutálními scénámi. Jinak jde o překvapivě přehledný, jistým způsobem konvenční a tajemno postrádající kousek, který rozhodně není pro každého. Herecké výkony jsou značně nevyrovnané a vedle výborného Nicolase Cage, na Oscara nominované Diane Ladd a velmi dobrého Willema Dafoea se objeví i prkenná Laura Dern, která do filmu příliš nezapadá. Fandové kultovního tvůrce si ale přijdou na své.
Synopse: Lula (Laura Dern) čeká před vězením na Námořníka (Nicolas Cage) odsouzeného za vraždu a právě propuštěného na podmínku. Dívčiným kabrioletem odjedou do motelu, kde se kromě lásky věnují i bolestivým vzpomínkám na minulost a vlastnímu zoufalství. Po sérii nepříjemných událostí se rozhodnou odjet do Kalifornie, ačkoli mladík tím poruší svou podmínku.
Zajímavost: Když režisér donutil Lauru Dern kouřit čtyři cigarety najednou, herečka omdlela.
Originální trailer filmu Zběsilost v srdci

Plakát filmu Příběh rytíře Příběh rytíře (A Knight´s Tale) (sobota 7. 7., Nova, 16.45 - 19.30 / neděle 8. 7., Nova Cinema, 15.20 - 17.55)
Ve filmografii předčasně zesnulého Heatha Ledgera neprávem opomíjený snímek je zábavnou podívanou, která se nebere vůbec vážně. Režírující Brian Helgeland si hlavu příliš nelámal a dobrodružství ze středověku natočil s nadhledem a utahoval si i z různých klišé. Vše doplnil říznou a moderní hudbou a vytvořil tak zajímavý kontrast. Našinec navíc může hledat i známé tuzemské lokace. V dalších rolích se objeví i výtečný Paul Bettany, charismatický záporák Rufus Sewell a nádherná Shannyn Sossamon.
Synopse: Neurozený William Thatcher (Heath Ledger) by rád byl rytířem, jeho původ mu v tom však brání. Když je ale se svými přáteli svědkem úmrtí svého pána těsně před vítězstvím v turnaji, neváhá a půjčí si jeho identitu. Na scéně se tak objevuje sir Ulrich von Lichtenstein, jehož věhlas se pomalu začíná rozšiřovat. A to se moc nelíbí nemilosrdnému vévodovi Adhemarovi (Rufus Sewell), který mu půjde po krku.
Zajímavost: Mezi komparsisty se objevili i bezdomovci z Prahy.
Originální trailer filmu Příběh rytíře

Plakát filmu Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) (sobota 7. 7., Nova, 20.20 - 22.55)
Nejrozporuplněji přijatý přírustek do legendární ságy a první část tzv. "nové trilogie" oplývá slušnou atmosférou, precizní režií George Lucase a ucházejícími herci (Liam Neeson, Ewan McGregor a další), na druhou stranu se v něm objevuje až příliš mnoho bizarních postaviček, kterým jednoznačně "kraluje" Jar-Jar Binks. Moc nepomáhá ani infantilní humor a nevyužitý záporák. Samostatně hodnoceno jako nadprůměrný film, v kontextu všech dílů jde spíše o průšvih.
Synopse: Galaktickou republikou zmítají nepokoje. Spory se vedou hlavně o zdanění obchodních cest k hvězdným soustavám. Nenasytná Obchodní federace doufá, že situaci vyřeší blokáda malé planety Naboo. Nejvyšší kancelář Republikového kongresu tak vysílá dva rytíře Jedi, aby konflikt zažehnali.
Zajímavost: Film stál u zrodu nové éry filmového pirátství, neboť se jako vůbec první v historii objevil dva dny po americké premiéře nelegálně na internetu.
Originální trailer filmu Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba

Plakát filmu Rocky 2 Rocky 2 (Rocky II) (neděle 8. 7., Nova Cinema, 20.00 - 22.25 / pondělí 9. 7., 11.20 - 13.40)
Pokračování slavného snímku vzniklo už plně pod režií Sylvestera Stalloneho a výsledek je možná ještě o chloupek lepší. "Sly" sem totiž vnesl malinko sociálního dramatu a posmutnělé atmosféry, samozřejmostí je jeho perfektní herecká kreace. Potěší také svižně natočené boxerské zápasy, opět perfektní hudba Billa Contiho a celková upřímnost filmu. Malinko tak vadí jen některé zbytečně natahované scény a naprosto příšerný český dabing.
Synopse: Rocky (Sylvester Stallone) vydělal slušné peníze a konečně může svou milovanou Adrian (Talia Shire) požádat o ruku. Jelikož ale neumí moc hospodařit, zelené papírky se brzy poztrácejí a Rocky se ocitá tam, kde začínal. Vhod mu tak přijde informace, že jeho soupeř Apollo Creed (Carl Weathers) čelí obvinění, že vzájemný zápas byl domluvený. Poražený šampion chce těmto dohadům učinit jednou pro vždy konec a vyzve Rockyho na nový souboj. Ten přijímá.
Zajímavost: Souboj Rockyho a Creeda je čtyřikrát delší než v prvním díle.
Originální trailer filmu Rocky 2

Plakát filmu Záskok Záskok (The Hudsucker Proxy) (neděle 8. 7., Prima Cool, 20.00 - 22.10 / pondělí 9. 7., 01.35 - 03.20)
Poslední film bratrské dvojice Joela a Ethana Coenových, který předcházel jejich hvězdnému období, je značně odlehčený a plný odkazů na éru klasického Hollywoodu. Nechybí tu ani tradiční ňoumovité postavy, porce parádního a inteligentního humoru a k tomu se navíc přidává i bezchybná retro atmosféra. V hlavní roli exceluje Tim Robbins, vedle něhož se objeví dokonce i Paul Newman. Výraznější vadou tak je jen nedotažený scénář.
Synopse: Norville Barnes (Tim Robbins) dokončil školu a pln ideálů přijíždí do New Yorku hledat své štěstí v oblasti obchodu. Zakotví v jedné firmě a těší se na zářnou budoucnost. Netuší ale, že její majitel právě spáchal sebevraždu a hrozí, že jeho podíl bude nabídnut široké veřejnosti. Spásnou myšlenku nakonec dostane Sidney Mussburger (Paul Newman), který prosadí, aby se do čela společnosti nasadil naprostý hlupák. A to je právě Norvillova chvíle.
Zajímavost: Smrt Waringa Hudsuckera byla inspirována skutečnou událostí z roku 1975.
Oficiální trailer filmu Záskok

Plakát filmu Mrtvý muž přichází Mrtvý muž přichází (Dead Man Walking) (neděle 8. 7., Barrandov, 22.10 - 00.30)
Nesentimentální a hluboce lidský snímek svátečně režírujícího Tima Robbinse je strhující od začátku do konce. Nikomu nic nepodstrkává a nechává diváka udělat si vlastní názor na problematiku trestu smrti. Neždímá laciné emoce a i díky tomu působí hodně intenzivně. Herecky stojí na výtečném Seanu Pennovi a po právu oscarové Susan Sarandon. Kromě pomalého rozjezdu a velkého množství dialogů může někomu vadit i lehce náboženský podtext. Parádní záležitost.
Synopse: Matthew Poncelet (Sean Penn) je brutální vrah, kterého už čeká jen trest smrti. Když se ve věznici proti své vůli setká s empatickou řádovou sestrou Helen (Susan Sarandon), začne jí po počáteční nedůvěře vyprávět svůj příběh. Jak čas plyne a datum popravy se blíží, oba si uvědomují své chyby a budují si k sobě zvláštní vztah. Matthewovi navíc dochází, že s Helen se v jeho životě objevilo to nejhorší, co se v danou chvíli objevit mohlo - naděje.
Zajímavost: Název filmu je heslo, které používají bachaři, když vedou odsouzeného na popravu.
Originální trailer filmu Mrtvý muž přichází

Plakát filmu Bronson Bronson (Bronson) (pondělí 9. 7., ČT2, 00.35 - 02.05)
Kontroverzní a hodně rozporuplně přijímaný film, jímž na sebe poprvé výrazněji upozornil širší veřejnost dánský režisér Nicolas Winding Refn, lze s odstupem času vnímat jako zajímavou sondu do života nenapravitelného násilníka. Co jednomu připadá jako tupý a vyprázdněný životopis, vyzdvihuje druhý jako vizuálně stylizovanou lahůdku. Scénář sice není tím nejlepším, co snímek nabízí, částečně to ale zachraňuje vyvedeným soundtrackem a hlavně excelentním Tomem Hardym (jehož brzy uvidíme jako nového batmanovského záporáka) v hlavní roli.
Synopse: Na začátku byl muž odsouzený na sedm let za loupež na poště, na konci vězeň, jenž strávil třicet let na samotce. V průběhu této doby převzalo nad jeho osobností vládu alterego, které si říkalo Charles Bronson.
Zajímavost: Tom Hardy se na roli připravoval pět týdnů, v jejichž průběhu přibral dvacet kilo svalové hmoty.
Oficiální trailer filmu Bronson

Plakát filmu 451 stupňů Fahrenheita 451 stupňů Fahrenheita (Fahrenheit 451) (pondělí 9. 7., ČT2, 21.05 - 22.25)
Adaptace slavného románu nedávno zesnulého Raye Bradburyho, za jejíž režií stojí neméně slavný François Truffaut, nedělá literární předloze žádnou ostudu. Zachovává depresivní, temnou a odosobněnou atmosféru totalitní společnosti, oživuje minimalistickou architekturu a zachycuje všeobecný strach. Na škodu nejsou ani záměrně jednoduché triky. Velice solidní je i obsazení prosté hvězdných jmen (nejznámější je Julie Christie). Zásadním problémem tak zůstává fakt, že při znalosti legendárního orwellovského 1984 vás tento kousek nemá čím překvapit.
Synopse: Guy Montag (Oskar Werner) je řadový hasič, který vždy a všude plní své povinnosti. V době, kdy vládne naprostá poslušnost a všechny knihy se pálí, udělá osudovou chybu. Jednu takovou knihu si ze zvědavosti schová a přečte. To by nebyl takový problém, kdyby na to nepřišla jeho manželka (Julie Christie) a neudala ho. Od té chvíle se bezúhonný a poslušný občan stává štvancem.
Zajímavost: Jde o první Truffautův barevný film a zároveň jediný, který byl natočen v angličtině.
Originální trailer filmu 451 stupňů Fahrenheita

Plakát filmu Něco na té Mary je Něco na té Mary je (There´s Something About Mary) (pondělí 9. 7., Prima Family, 22.35 - 00.55)
Pravděpodobně nejlepší počin bratrů Petera a Bobbyho Farrellyových zraje jako víno a čím je divák starší, tím více ho ocení. Režírující sourozenci tu snad jedinkrát ve své kariéře dokázali vkusně prodat i ryze vulgární a fekální humor, který skvěle doplňuje ústřední romantickou linii. Výsledku nepochybně pomohl i komediální talent tehdy neokoukané, mladé a nádherné Cameron Diaz, která bez problému udržela krok s duem Matt Dillon a Ben Stiller. Jedna z mála neslušných komedií, u níž se nemusíte stydět zasmát.
Synopse: Ted (Ben Stiller) už od střední školy snil o tom, že bude randit s krásnou Mary (Cameron Diaz). Od snahy ho neodradilo ani to, že nosil rovnátka a krásy příliš nepobral. Nakonec se na něj štěstí usmálo a on se vskutku stal tím vyvoleným, který Mary doprovodil na maturitní ples. Po sérii trapasů, které předvedl v předvečer akce u ní doma, se však raději rozhodl zmizet. Ani po třinácti letech ho ale láska neopustila.
Zajímavost: Při natáčení jedné ze scén trefil golfový míček Cameron Diaz tak nešťastně, že utrpěla otřes mozku.
Originální trailer filmu Něco na té Mary je

Plakát filmu Kašlu na lásku Kašlu na lásku (Down with Love) (středa 11. 7., Nova Cinema, 20.00 - 22.10)
Velice příjemná konverzační komedie Peytona Reeda vsází zejména na retro atmosféru, vypointované dialogy a fungující chemii mezi Renée Zellweger a Ewanem McGregorem. Jemná parodie na podobné romance ze šedesátých let bohužel postrádá silnější emoce, což částečně dohání řemeslnou dokonalostí a barevnou stylizací. Možná nedoceněná žánrová lahůdka.
Synopse: Spisovatelka Barbara Novak (Renée Zellweger) vydává v šedesátých letech novou knihu, v níž dokazuje, že ženy mají stejná práva jako muži. Touží po kariéře a nezávazném sexu. To je přímo výzva pro bonvivánského novináře Catchera Blocka (Ewan McGregor), který chce Barbaru svést a dokázat jí tak, že se mýlí.
Zajímavost: Pro snímek bylo navrženo více než sto kostýmů.
Originální trailer filmu Kašlu na lásku

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 18. víkend
Box office: Kaskadér je první Na prvním místě amerického žebříčku se umístil Kaskadér s Ryanem Goslingem a Emily Blunt, který je poctou kaskadérskému řemeslu ve filmech. čtěte zde
Vydáno: 06.05.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 3. 5. 2024 - 9. 5. 2024
TV tipy: Damien na Chesilské pláži snědl Bobovy burgery a našel lásku nebeskou V aktuálním týdnu je televizní nabídka poměrně střídmá a opět spoléhá na jistotu v podobě osvědčených repríz. V našem výběru tak nejvíce zaujme pokračování hororu Přichází satan! a pár téměř zapomenutých počinů.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 18. týden
Kinopremiéry: Sloní muž našel v tarotu recept na štěstí První květnové premiéry jsou především ve znamení zábavné akční podívané Kaskadér, která sice nebude bořit žebříčky návštěvnosti, milovníky filmařiny by ale měla uspokojit. Po letech se do kin vrací také oceňovaný... čtěte zde
Vydáno: 01.05.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 17. týden
Top 20 ČR: Brouček stoupá na vrchol Domácí komedie Prázdniny s Broučkem si po minulém týdnu, kdy se musela sklonit před animákem Jak zachránit draka, bere uzmuté první místo. čtěte zde
Vydáno: 30.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 17. víkend
Box office: U pokladen skórovali Rivalové Dospělácké drama Rivalové se Zendayou zasazené do tenisového prostředí skórovalo u pokladen kin a patří mu první místo amerického žebříčku Box office. čtěte zde
Vydáno: 29.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Top 10: Angelo Badalamenti a David Lynch (15.04.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Bill Butler (07.04.2023 05:59 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Nic ve zlým (11.03.2023 14:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel producent Rockyho a komedií Eddieho Murphyho (04.01.2023 10:15 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel Angelo Badalamenti (13.12.2022 05:00 v Novinky | Zprávy)
- Cameron Diaz bude Back in Action (30.06.2022 07:30 v Novinky | Zprávy)
- Jennifer Lawrence v komedii No Hard Feelings (13.10.2021 14:00 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel kameraman Dan Kneece (11.08.2021 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Zemřel herec Frank McRae (06.05.2021 09:34 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejslavnější sci-fi filmy let 2000 - 2009 (25.07.2020 13:30 v Články | Publicistika)
- Téma: nejslavnější sci-fi filmy 90. let (11.07.2020 12:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Všechny filmy Sylvestera Stallona od nejhoršího k nejlepšímu (04.07.2020 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: nejslavnější sci-fi filmy 60. let (13.06.2020 14:30 v Články | Publicistika)
- Top 10: Nicolas Cage (09.01.2020 08:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Filmy Star Wars seřazené od nejhoršího k nejlepšímu podle ČSFD (19.12.2019 10:30 v Články | Žebříčky)
- Top 10: komerčně nejúspěšnější filmy 90. let (14.12.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Ewan McGregor se vrátí jako Obi-Wan Kenobi (24.08.2019 09:12 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: kultovní filmy 90. let (20.07.2019 12:00 v Články | Publicistika)
- Zemřel britský herec Freddie Jones (10.07.2019 14:59 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu