Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Stallone od nejhoršího k nejlepšímu

Téma: Všechny filmy Sylvestera Stallona od nejhoršího k nejlepšímu

Vydáno: 04.07.2020 10:30 v sekci Články | Publicistika - Václav Limberk | foto: ninjaselection.com

V tomto článku se podíváme na všechny filmy Sylvestera Stallona seřazené od nejhoršího k nejlepšímu počínaje hlavní roli v prvním Rockym.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Poznámka: brán bude zřetel pouze na filmy, v nichž Sylvester Stallone účinkoval počínaje rokem 1976 a prvním Rockym. Nejsou zde zahrnuty jeho hlasové role ani camea. 

47. Backtrace

Sylvester Stallone ve filmu  / Backtrace
© Lionsgate
Sly tu hrál pouze epizodní roli detektiva, který se snaží zjistit, kde skončila bankovní kořist. Hlavní roli tohoto extrémně špatného filmu hraje Matthew Modine. Je opravdu záhadou, proč tu Stallone účinkuje a právem jde v jeho filmografii o ten nejhorší film, který vůbec neměl vzniknout, anebo se v něm Sly vůbec neměl objevit.

 

Originální trailer filmu Backtrace

46. Plán útěku 2
Sylvester Stallone ve filmu Plán útěku 2 / Escape Plan 2: Hades
© Lionsgate
Stallone tu sice nehrál hlavní roli jako v prvním díle, přesto tento zbytečný sequel vůbec nemusel vzniknout. Sly ale zřejmě dostal nabídku, která se nemohla odmínout (nějaký ten milion mu to určitě hodilo). S jeho jménem měl tento céčkový akční film větší šanci zaujmout diváky, kteří se těšili na pokračování původního filmu. Vedlejší roli tu vzal Dave Bautista jen proto, aby mohl pracovat se Stallonem.

Originální trailer filmu Plán útěku 2

45. Spy Kids 3-D: Game Over
Sylvester Stallone ve filmu Spy Kids 3-D: Game Over / Spy Kids 3-D: Game Over
© Dimension Films
I když jde o špatný film, Stallone se tu aspoň mohl herecky vyřádit v roli padoucha Toymakera v jeho několika různých podobách. Nebýt jeho herecké účasti, šlo by jen o nepovedený paskvil lákající na 3D.


 

Originální trailer filmu Spy Kids 3-D: Game Over

44. Plán útěku 3: Extractors
Fotografie z filmu  / Plán útěku 3: Extractors
© Lionsgate
Ve třetím díle Plánu útěku se Stallone opět vrátil do akce a je to o level lepší než dvojka, ale ani tak z toho není více než laciné akční béčko. Film natočil Stallonův dávný kamarád John Herzfeld, s nímž Sly poprvé spolupracoval na Kobře, kde hrál Herzfeld jednoho z padouchů, jehož Slyova postava zapálí.

Originální trailer filmu Plán útěku 3: Extractors

43. Na dosah
Sylvester Stallone ve filmu Na dosah / Reach Me
© Millennium 
Jen bůh a John Herzfeld ví, proč vznikl tento film a co jím chtěl autor říci. Stallone v tomto epizodicky vystavěném zmateném dramatu hraje jednu z mnoha vedlejších rolí . Vedle něj se tu objeví celá řada více či méně známých hvězd a hvězdiček, jejichž vyjmenovávání by tu bylo zbytečné. Jen dodejme, že Sly tu roli vzal čistě jen jako službu starému kamarádovi.

Originální trailer filmu Na dosah

42. Stůj, nebo maminka vystřelí!
Sylvester Stallone, Estelle Getty ve filmu Stůj, nebo maminka vystřelí! / Stop! Or My Mom Will Shoot
© Universal
Stallone považuje tuto svou komedii z roku 1992 za nejhorší film, v němž kdy hrál. To sice není, ale daleko k tomu nemá. Sly se toužil stát podobně úspěšným komikem, jako se to povedlo jeho rivalovi Arniemu s Dvojčaty a Policajtem ze školky, ale tímto filmem se dobrým komikem nestal. Naopak, po fiasku se vrátil zpět tak kam patří - k ačknímu filmu, což potom uznal i sám Sly.

Originální trailer filmu Stůj, nebo maminka vystřelí! 

41. Zpátky do ringu
Fotografie z filmu Zpátky do ringu / Grudge Match
© Warner Bros.
Film pohybující se na hraně dobrého vkusu i rozumu. Oba pánové v letech, Sly a Robert De Niro, si chtěli připomenout lepší časy, které oba zažili v ringu i ve filmu, jenže výsledkem byla trapná a křečovitá snaha o komedii, v níž je utrpení sledovat oba obstarožní herce, kterak se snaží dokázat, kdo z nich je lepší. V nepovedené taškařici jim k tomu sekundovali Kevin Hart a Alan Arkin a bývalá hvězda Kim Basinger.

Originální trailer filmu Zpátky do ringu

40. Soudce Dredd
Sylvester Stallone, Rob Schneider ve filmu Soudce Dredd / Judge Dredd
© Photofest
Stallone nikdy nebyl scifista a dlouho se tomuto žánru vyhýbal. Když se mu ale v roce 1993 podařil slušný debut v Demolition Manovi, chtěl svůj úspěch zopakovat v adaptaci komiksu o Soudci Dreddovi. Nezopakoval, dost nákladný film se extrémně nevydařil a Sly se pak až na jednu drobnou výjimku (cameo ve Strážcích Galaxie Vol. 2) v dalším sci-fi už neobjevil.

Originální trailer filmu Soudce Dredd

39. Kočičí zlato
Sylvester Stallone, Dolly Parton ve filmu Kočičí zlato / Rhinestone
© Twentieth Century Fox
Stallone se několikrát ve své kariéře pokusil vystoupit ze své herecké škatulky akčního hrdiny, ale když se s pomocí Dolly Parton pokusil stát country zpěvákem, bylo to hodně nevydařené. To pak uznal i sám, když se hned rok nato vrátil ke svým dvěma nejznámějším rolím, v nichž ho jeho fanoušci milovali nejvíce.

Originální trailer filmu Kočičí zlato

38. Formule!
Sylvester Stallone, Kip Pardue ve filmu Formule! / Driven
© Warner Bros.
Zatímco první spolupráce s Rennym Harlinem vyústila v parádní akční film, druhá spolupráce už nic přínosného oběma pánům nepřinesla. Stallone v té době točil jeden propadák za druhým a Harlin rovněž. Snímek sice obsahuje efektně natočené scény na závodní dráze, ale příběh filmu byl i na Slyovy fanoušky příliš hloupý. Když nic jiného, mohl se alespoň před kamerou sejít s další hereckou legendou, kterou byl Burt Reynolds.

Originální trailer filmu Formule!

37. Ve jménu Angela
Sylvester Stallone, Madeleine Stowe ve filmu Ve jménu Angela / Avenging Angelo
© Dante Entertainment
V tomto období vznikla i tato zcela zapomenutelná akční komedie, v níž se Stallone před kamerou potkal s filmovou ikonou jménem Anthony Quinn. Hraje tu bodyguarda zavražděného mafiánského bosse, který se spojí s jeho dcerou Madeleine Stowe, aby pomstili jeho smrt. Zbytečný snímek putoval rovnou na video.

Originální trailer filmu Ve jménu Angela

36. Hráči
Melanie Griffith, Sylvester Stallone ve filmu Hráči / Shade
© Dimension Films
Ze stejného soudku zapomenutelných filmů je i pokerové drama o podvodnících a falešných hráčích, kde se Sly objeví až ve druhé polovině. Je zcela průměrné, i když se tu před kamerou sešel zajímavý ansámbl - Gabriel ByrneStuart TownsendMelanie Griffith a Jamie Foxx. Režisér Damian Nieman nikdy předtím ani potom už nic nenatočil.

 

Originální trailer filmu Hráči

35. D-Tox
Sylvester Stallone ve filmu  / D-Tox
© Universal Pictures
Akční thriller měl velké problémy vůbec být uveřejněn a není divu, tuctový snímek neznamenal pro Stalloneho kariéru vůbec nic, pouze ji ještě o něco hlouběji pohřbil. Film natočil režisérský rutinér Jim Gillespie, autor podprůměrného slasheru Tajemství loňského léta. Ve filmu se sešla roztodivná herecká parta: Robert PatrickTom BerengerCharles S. Dutton: vesměs herci, kteří už měli své nejlepší role i roky za sebou.

Originální trailer filmu D-Tox

34. Sejměte Cartera!
Sylvester Stallone, Mickey Rourke ve filmu Sejměte Cartera! / Get Carter
© Warner Bros.
Zbytečný remake anglické kriminálky, kde padouchy naháněl Michael Caine Stallonemu také nic zajímavého neposkytl, snad jen možnost sejít se před kamerou s další vyhaslou hvězdou, kterou byl Mickey Rourke. Toho si o deset let později přizval k vedlejší roli v Expendables: Postradatelných. Drobné cameo v remaku měl původní představitel Jacka Cartera, Michael Caine.
Originální trailer filmu Sejměte Cartera!

33. Specialista
Sylvester Stallone ve filmu Specialista / The Specialist
© Warner Bros. Pictures
Po úspěchu Cliffhangera si Stallone mohl opět vybírat role i výši honoráře. O roli specialisty na výbušniny byl v Hollywoodu velký zájem a Stallone dostal přednost před Melem Gibsonem nebo Stevenem Seagalem. Jenže thriller zkazil výběr režiséra (Luis Llosa) a místo strhujícího akčního filmu jsme dostali tuctový lehce erotický thriller těžící z atraktivity spojení Stallone a Sharon Stone. Výsledek byl zoufale průměrný.

Originální trailer filmu Specialista

32. Denní světlo
Sylvester Stallone, Stan Shaw ve filmu Denní světlo / Daylight
© Universal Pictures
Další z nákladných projektů, které se nepovedly. Stallone hrál záchránaře Kita Laturu, který vyprostí několik pasažérů ze zasypaného tunelu. Katastrofická klasika se z toho nestala. Vedle Stalloneho se tu v menší roli objevil tehdy ještě nehvězdný Viggo Mortensen.

 

Originální trailer filmu Denní světlo

31. Cesta k ráji
Sylvester Stallone, Tom Waits ve filmu Cesta k ráji / Paradise Alley
© Universal Pictures
Toto drama natočil Stallone po prvním Rockym, sám k němu napsal scénář a sám ho režíroval. Úspěch Rockyho ale na příběhu tří bratří z newyorské Hell´s Kitchen v době těsně po válce nezopakoval. Jednoho z bratrů hrál tehdy ještě neznámý Armand Assante. Objevil se zde i Slyův vlastní bratr, občasný herec a zpěvák Frank Stallone nebo zpěvák a herec Tom Waits (na fotce vpravo).

Originální trailer filmu Cesta k ráji

30. P.Ě.S.T.
Sylvester Stallone ve filmu P.Ě.S.T. / F.I.S.T.
© MGM
Dalším raným Stalloneho neúspěchem bylo  drama, kde hrál řidiče Johnyho Kovaka, který se vypracuje na odborářského vůdce. Přes veškerou hercovu snahu mu tento film v kariéře nijak nepomohl, i když ho režíroval zkušený Norman Jewison. Ve vedlejších rolích se tu objevili herci Rod SteigerBrian Dennehy a Frank McRae, s nimž se Stallone potkal před kamerou i ve svých budoucích, úspěšnějších projektech.

 

Originální trailer filmu P.Ě.S.T.

29. Noční dravci
Fotografie z filmu Noční dravci / Nighthawks
© Universal Pictures
Dalším filmem, kterým se Stallone snažil prorazit, byl thriller, kde měl za parťáka Billyho Dee Williamse. Společně se snažili dopadnout psychopatického teroristu Wulfgara, jehož hrál holandský emigrant Rutger Hauer, který zazářil až o rok později ve sci-fi klasice Blade Runner. I když jsou dnes Noční dravci ceněným filmem, ve své době šlo o další zklamání, kterým Sly neoslovil fanoušky, kteří ho milovali jen jako Rockyho.

Originální trailer filmu Noční dravci

28. Vítězství
Sylvester Stallone, Michael Caine ve filmu Vítězství / Victory
© Lorimar
Sportovní drama natáčel Stallone s legendárním režisérem Johnem Hustonem v Maďarsku a po jeho boku se objevily mezinárodní hvězdy Michael Caine, Max von Sydow a Pelé. Drama o fotbale v koncentračním táboře publikum neoslovilo. Stallone tu hrál brankáře Hatche, který s týmem spojenců bojuje proti nacistickému výběru a při tom plánuje útěk.

 

Originální trailer filmu Vítězství

27. Rocky 5
Sylvester Stallone, Sage Stallone ve filmu Rocky 5 / Rocky V
© MGM/UA
Pátý díl měl být posledním dílem série, jenže se tak brutálně nepovedl, že se Stallone k němu posléze ještě vrátil. Režíroval ho režisér jedničky John G. Avildsen, Rockyho syna v něm hrál Stallonův skutečný syn Sage Stallone a přesto byl výsledek rozpačitý. Kromě tuny sentimentu má i nejhorší díl série pár světlých okamžiků a jednu solidně natočenou pouliční bitku.

 

Originální trailer filmu Rocky 5

26. Země policajtů
Sylvester Stallone ve filmu Země policajtů / Cop Land
© Miramax Films
Pro roli v dramatu přibral Stallone dvacet kilo, aby věrohodně ztvárnil dobráckého, nahluchlého šerifa, který se dostane do křížku se svými zkorumpovanými kolegy. Stallone tuto roli vzal také proto, že měl možnost spolupracovat s ostřílenými představiteli mužů zákona i stojících mimo něj Robertem De NiremHarveyem Keitelem a Rayem Liottou. A i když film režíroval začínající James Mangold, výsledkem bylo jen průměrné drama pozoruhodné jen tím, že se vymykalo z klasického Stallonova hereckého rejstříku.

 

Originální trailer filmu Země policajtů

25. Jedna mezi oči
Sylvester Stallone, Jason Momoa ve filmu Jedna mezi oči / Bullet to the Head
©  Dark Castle
Úspěch Stallonemu nepřinesl ani režijní veterán Walter Hill, s nimž natočil akční thriller, v němž hrál neworleanského nájemného zabijáka Jimmyho Boba Bonoma, který se spojí s místním detektivem Kwonem při dopadení splečného nepřítele. Jedna mezi oči je drsný akční snímek, v němž si to Stallone rozdal na sekery s budoucím Aquamanem Jasonem Momoou. Komerčně jde o jeden z největších Slyových propadáků.

 

Originální trailer filmu Jedna mezi oči

24. Expendables: Postradatelní 3
Fotografie z filmu Expendables: Postradatelní 3 / The Expendables 3
© Lionsgate
Po vydařeném druhém díle to vypadalo, že rozjetou mašinu jménem Expendables: Postradatelní nemůže nic zastavit, jenže ouha, třetí díl v němž přibyl do party Wesley Snipes a role záporáka se zhostil Mel Gibson a postavu Bruce Willise vystřídal Harrison Ford, utržil v USA ubohých 39 milionů a rázem bylo jasné, že se něco stalo. Najednou o bývalé akční hvězdy ztratili v zemi jejich vzniku zájem (neblaze se na tom podepsal i únik filmu na internet) a mašina se zadrhla. Dosud není jasné, zda někdy vznikne čtvrtý díl, přitom film jako takový není tak špatný, jak se v době jeho uvedení psalo. A Gibson byl jako záporák stejně dobrý jako Van Damme ve dvojce.

 

Originální trailer filmu Expendables: Postradatelní 3

23. Do útoku
Sylvester Stallone ve filmu Do útoku / Over the Top
© Warner Bros. Pictures
V době mezi druhým a třetím Rambem natočil Stallone melodramatický příběh o otci, který chce navázat kontakt se svým odcizeným synem a kromě toho se ještě hodlá zúčastnit turnaje v páce. Zatímco melodramatická rovina je čistý kýč, závěrečná půlhodina věnovaná páce má strhující spád a je důvodem, proč se na tento film má smysl podívat.

Originální trailer filmu Do útoku

22. Creed II
Michael B. Jordan, Sylvester Stallone ve filmu Creed II / Creed II
© Warner Bros
Druhý Creed má všechny slabiny sequelů - je méně originální, méně zdařilý, méně hodný zapamatování. Zatímco jednička šla proti zajetým schématům, dvojka už jede zase pevně v nich. Creed II je jakýmsi Rockym IV na druhou, nicméně setkání dvou bývalých rivalů - Rockyho a Draga proběhne tentokrát jen v koutech svých svěřenců a dojde jen na výhružné pohledy, což je trochu málo.

Originální trailer filmu Creed II

21. Oscar
Sylvester Stallone ve filmu Oscar / Oscar
© Touchstone Pictures
První čistě komediální Stallonovou rolí byl gangster Angelo Snaps Provolone z remaku francouzské klasické komedie OskarJohn Landis natočil svižnou veselohru, v níž snaživému Stallonovi sekundovali začínající Marisa TomeiChazz Palminteri a půvabná Ornella Muti. Malou roli Angelova umírajícího otce ztvárnil Stallonův herecký idol Kirk Douglas.

 

Originální trailer filmu Oscar

20. Plán útěku
Fotografie z filmu Plán útěku / Escape Plan
© Bontonfilm
Solidní akční podívaná, která dala Stallonovi možnost sejít se před kamerou se svým starým rivalem Arnoldem Schwarzeneggerem. Role byly oběma hvězdám psány na tělo a těžko říct, kdo z nich byl lepší. Oběma jim to dohromady báječně ladilo. Bohužel pak následovaly dva zbytečné sequely.

 

Originální trailer filmu Plán útěku

19. Rocky 3
Sylvester Stallone, Mr. T ve filmu Rocky 3 / Rocky III
© MGM/UA
Třetí Rocky se proslavil písní Eye of the Tiger od rockové skupiny Survivor. Byl to první Rocky, v němž se tato postava představila v nové image - místo neohrabaného hromotluka se ukázal elegantní hubeňour s dokonale vyrýsovanými svaly. Kromě nebezpečného protivníka Clubbera Langa (Mr. T) se Rocky utkal i s profi wrestlerem Hulkem Hoganem.

Originální trailer filmu Rocky 3

18. Rambo: Poslední krev
Sylvester Stallone ve filmu Rambo: Poslední krev / Rambo: Last Blood
© Bontonfilm
Loni se Stallone naposledy vrátil ve své druhé nejslavnější roli vietnamského veterána Johna Ramba, který žije v poklidu na svém ranči se služkou a její vnučkou Gabrielle. Když tu unese mexický kartel, vydá se ji na vlastní pěst zachránit. Stallonova rozlučka s postavou Ramba sklidila vesměs negativní reakce kritiky, která nemohla skousknout míru násilí a údajnou xenofobii. Pokud pohlížíme na posledního Ramba bez předsudků, jedná se o skvělý drsný snímek jdoucí v duchu jeho předchozích snímků.

Originální trailer filmu Rambo: Poslední krev 

17. Nájemní vrazi
Fotografie z filmu Nájemní vrazi / Assassins
© Warner Bros.
Oldschoolově laděný thriller o klasickém střetu usedlého profesionálního vraha a jeho mladého ambiciózního rivala, který ho chce sesadit z pomyslného trůnu. Film natočil zkušený Richard Donner a hráli v něm dále Antonio Banderas a Julianne Moore. Autory scénáře byli budoucí tvůrci Matrixu bratři Wachowští. Komerčně byl film jen průměrně úspěšný.

 

Originální trailer filmu Nájemní vrazi
16. Rocky 2

Sylvester Stallone, Carl Weathers ve filmu Rocky 2 / Rocky II
© MGM/UA
Druhý díl Rockyho si Stallone sám napsal i natočil a samozřejmě i zahrál. Snímek je více sentimentální, více legrační a více kýčovitý než první díl. Rocky se ožení, má dítě, zkouší hrát v reklamách a vydělat peníze "v sedě", ale nakonec zjistí, že aby uspěl, musí do odvety s Apollo Creedem (Carl Weathers). Druhý díl už nebyla taková pecka jako první film, i tak šlo o mimořádně úspěšný sequel filmu, který z něj před třemi roky učinil přes noc hvězdu.

Originální trailer filmu Rocky 2

15. Kobra
Sylvester Stallone ve filmu Kobra / Cobra
© Warner Bros. Pictures
Jednou z klasických Stalloneovek je akční krimi, kde si Stallone napsal roli přesně na tělo. Hrál tu drsného detektiva z Los Angeles, který chrání očitou svědkyni (jeho tehdejší manželka Brigitte Nielsen) zločinu spácháného fašistickým kultem s psychopatickým lídrem. Brian Thompson v této roli působí jako karikatura Arnolda Schwarzeneggera - Slyho největšího rivala na plátně v té době. Snímek natočil režisér druhého Ramba George Pan Cosmatos.

Originální trailer filmu Kobra

14. Creed
Sylvester Stallone, Michael B. Jordan ve filmu Creed / Creed
© Warner Bros.
Stallone se s postavou boxera Rockyho sice rozloučil už v roce 2006, takže návrat do této role o devět let později byl dost překvapivý. Ještě překvapivější pak bylo to, že Creed se povedl a Stallone byl dokonce nominován na Oscara za roli, za níž byl nominován o 39 let dříve. Oscar mu tehdy jen o vlásek unikl. Rockyho svěřence a syna jeho bývalého soka i přítele Apollo Creeda ztvárnil Michael B. Jordan.

Originální trailer filmu Creed

13. Expendables: Postradatelní
Jet Li, Dolph Lundgren, Sylvester Stallone ve filmu Expendables: Postradatelní / The Expendables
© Lionsgate
Stallone po dvou úspěšných rozlučkách s Rockym a Rambem chytil druhý dech a vrhnul se do nové akční série, pro níž angažoval bývalé i současné akční hvězdy, které vytvořily starteam, čímž splnil sny nejednoho akčního fanouška. Po dlouhé době natočil Stallone komerční hit, který doma překročil hranici 100 milionů.

 

Originální trailer filmu Expendables: Postradatelní

12. Rambo II
Sylvester Stallone ve filmu Rambo II / Rambo: First Blood Part II
© Carolco
Druhý díl Ramba navázal na úspěšnou jedničku. Rambo je zavřený, ale plukovník Trautman (Richard Crenna) mu nabídne možnost, jak se dostat z vězení. Rambo se musí vrátit do Vietnamu a pořídit fotky tábora, kde byl kdysi sám vězněn. Má dokázat, že v něm nejsou žádní američtí váleční zajatci. Druhý díl zastihl Stalloneho na vrcholu popularity. Film lámal kasovní rekordy. Svět byl zachvácen rambománií.

Originální trailer filmu Rambo II

11. Kriminál
Sylvester Stallone, Sonny Landham ve filmu Kriminál / Lock Up
© Carolco
Po třetím Rambovi se Sly rozhodl razantně změnit image. Už ho omrzely filmy o nepřemožitelných hrdinech, toužil natočit obyčejný film s uvěřitelným, obyčejným hrdinou. A tak vznikl počin, kde hraje automechanika, který si odpykává trest. Zatímco čeká na propuštění, je převezen do věznice pro nejtězší případy, kde ho čeká peklo. Ředitele věznice hrál Donald Sutherland. Šlo o první Stallonovku, která se po sametové revoluci oficiálně objevila v českých kinech.

Originální trailer filmu Kriminál

10. Tango a Cash
Sylvester Stallone, Kurt Russell ve filmu Tango a Cash / Tango & Cash
© Warner Bros.
V akční komedii hrál Sly elegantního detektiva z LA Raye Tanga. Jeho konkurenta, který je přesným Tangovým protikladem, hrál Kurt Russell. Místní mafián na ně nastraží past a oba detektivové putují za mříže. Film natočil Rus Andrei Konchalovsky, který tu při scéně útěku z vězení částečně parodoval podobnou scénu z vlastního filmu Splašený vlak natočeného o pět let dříve. Tango a Cash byl dalším z filmů ukazující novou Stalloneho image utahující si z jeho rambovské role, zde vyslovené v jedné přímé narážce.

Originální trailer filmu Tango a Cash

9. Rambo III
Sylvester Stallone ve filmu Rambo III / Rambo III
© TriStar Pictures
Ve třetím dílu se John Rambo vydal do Afghánistánu, který okupovali Sověti. Jenže než stihl mít film premiéru, tak se sovětské jednotky začaly z této země stahovat a snímek se tak rázem stal zastaralým místo aktuálním. Co zůstalo, je špičkový akční film, který byl ve své době jedním z nejdražších projektů. Stallone tu byl na vrcholu svých fyzických sil, bohužel do diváckého vkusu se tak jako s druhým dílem netrefil. Doba Ramba III už předběhla a také proto neslavil takový úspěch jako před třemi roky natočená dvojka.

Originální trailer filmu Rambo III

8. Cliffhanger
Fotografie z filmu Cliffhanger / Cliffhanger
© Carolco
Po zjištění, že v komediálním žánru díru do světa neudělá, se Sly vrátil k akčnímu filmu. Zde hrál hrdinného horolezce záchranáře poznamenaného traumatickou smrtí přítelkyně svého kámoše Hala (Michael Rooker), který se odebere do ústraní. Jenže když se vrátí pro svou přítelkyni Jessie (Janine Turner), nechtěně se připlete do cesty teroristům a musí ještě jednou vyrazit do terénu i se svým bývalým kámošem. Harlinovi a Stallonovi se podařilo natočit spektakulární akční snímek s úžasnými kaskadérskými kousky a Sly měl po sérii propadáků opět komerční hit.

Originální trailer filmu Cliffhanger

7. Rocky Balboa
Sylvester Stallone, Antonio Tarver ve filmu Rocky Balboa / Rocky Balboa
© MGM/UA
Stallone se po fiasku s pátým Rockym toužil ještě jednou vrátit ke své nejslavnější postavě, což se mu povedlo až po šestnácti letech. Rocky už žije sám bez Adriany (Talia Shire), která mu umřela na rakovinu, a své volné chvíle věnuje restauraci a vzpomínání na staré dobré časy se švagrem Pauliem (Burt Young). Rocky cítí nutkání ještě jednou se postavit do ringu proti současnému šampionovi Dixonovi. Šestý Rocky úspěšně napravil chyby udělané v pětce a Rocky mohl konečně v klidu odejít na odpočinek, který ale trval jen devět let.

Originální trailer filmu Rocky Balboa

6. Demolition Man
Sylvester Stallone ve filmu Demolition Man / Demolition Man
© Falcon
Ze stejného roku jako Cliffhanger je první Slyův regulerní výlet do žánru sci-fi, a to ihned velmi zdařilý. Film natočil neznámý Marco Brambilla a Stallone tu hraje policistu z LA Johna Spartana, který stíhá šíleného zločince Simona Phoenixe (Wesley Snipes). Po nevydařené akci je zmrazen a probuzen v San Angeles roku 2032. Spartan se probudí do zdánlivě dokonale vypadající společnosti, v níž neexistuje násilí. To tam zavleče až Phoenix rozmrazený stejně jako Spartan a akce může pokračovat. Zatímco většina sci-fi ukazovala pochmurné vize budoucnosti, Demolition Man ukazuje druhý extrém - sterilní společnost, kde neznají sex a násilí a toaletní papír považují za důkaz barbarskosti 20. století. Snímek je originální sci-fi s překvapivě velkou dávkou chytrého humoru.

Originální trailer filmu Demolition Man

5. Expendables: Postradatelní 2
Fotografie z filmu Expendables: Postradatelní 2 / The Expendables 2
© Lionsgate
Zatímco v prvním díle ještě Stallone ohledával terén a zkoumal, co si může dovolit, režisér Simon West si s tím příliš hlavu nelámal a natočil akční spektákl s notnou dávkou humoru, který jednička postrádala. Ještě více se rozšířily řady akčních hvězd, novými členy týmu se stali Trench (Arnold) a Church (Willis) a mezi záporáky se octli Scott Adkins a Jean-Claude Van Damme. V kouzelném cameu se z hereckého důchodu vrátil i Chuck Norris.

Originální trailer filmu Expendables: Postradatelní 2

4. Rambo: Do pekla a zpět
Sylvester Stallone ve filmu Rambo: Do pekla a zpět / Rambo
© Lionsgate
Druhého nejlepšího Ramba natočil sám Stallone v roce 2008, dva roky po jeho úspěšném comebacku s Rockym Balboou. Stallone se prý před natáčením snažil zjistit, kde je momentálně nejhorší situace na světě. Odpověď byla stručná: Barma. A tak natočil svou verzi Apokalypsy a vydal se na barmskou záchrannou misi, v níž si na rozdíl od svých osmdesátkových Rambovek nebral servítky a natočil vše extrémně naturalisticky a krvavě, což by v popkornových 80. letech bylo nemyslitelné. Čtvrý Rambo je nekompromisní krvavou řeží, v níž není místo na soucit a sentiment. Rambo projede Barmou jako tajfun a po jeho misi zbyde spousta mrtvol a jedno malé vítězství. Poslední záběr pak dopřeje Rambovi po dlouhých desítkách let konečně vytoužený návrat domů. Kruh se tu tak symbolicky uzavřel.

Originální trailer filmu Rambo: Do pekla a zpět

3. Rocky IV
Sylvester Stallone ve filmu Rocky IV / Rocky IV
© MGM/UA
Po druhém Rambovi se Stallone počtvrté vrátil ke svému Rockymu. Po outsiderovi z nuzných koutů Filadelfie není ve čtyřce ani památky. Rocky si nyní užívá života naplno ve slunné Kalifornii, ve volném čase spáruje s Apollem, věnuje se rodině a svému luxusnímu vozu. Všechno by bylo fajn, kdyby do Ameriky nezavítal "Sibiřský expres", amatérský mistra světa v těžké váze Ivan Drago (Dolph Lundgren), který chce Američanům ukázat, v čem spočívá budoucnost boxu. To popudí Apolla a vyzve drzého mladíka na souboj. Má jít jen o exhibici, která se změní na duel na život a na smrt. Rocky se Apolla snaží marně varovat. Čtvrtý Rocky je bez debaty nejpolitičtějším Stalloneho filmem vůbec. Sovětský svaz je říší zla, USA země svobody. Politické klima Stallonemu hraje do karet. Davy fanoušků nadšeně skandují, když Rocky obrovitého Rusa porazí. Rocky IV je dalším Stalloneho triumfem i s jeho naivně humanistickým poselstvím: Všichni se můžeme změnit, skanduje Rocky a celé Rusko tleská. Bravo!

Originální trailer filmu Rocky IV

2. Rambo: První krev
Sylvester Stallone, Brian Dennehy ve filmu Rambo: První krev / First Blood
© Orion
Po sérii zklamání s filmy Noční dravci a Vítězství potřeboval Stallone nutně hit. Dosud ho diváci akceptovali jen jako Rockyho. Když zkusil něco jiného, fanoušky to nezajímalo. To se změnilo s příchodem Ramba, který se stal jeho druhou životní rolí. Stallone si napsal scénář na tělo a z traumatizovaného vietnamského veterána, k němuž se jeho země chová po návratu macešsky, udělal málomluvný, o to údernější stroj, který když dojde na boj v přírodním terénu, nemá konkurenci. Šerif Teasle (Brian Dennehy) udělá největší chybu svého života, když se rozhodne Ramba pronásledovat do "jeho" teritoria, kterým jsou lesy a skály. Rambo pak dotáhne tuhle zoufalou misi až do hořkého konce. Stallone věděl, že nesmí nechat svého hrdinu zemřít, jako to udělal Morrell v knize. Věděl, že se mu bude ještě v budoucnu hodit. První Rambo je ukázkový akční film, který patří právem do zlatého fondu světového filmu.

Originální trailer filmu Rambo: První krev 

1. Rocky
Fotografie z filmu Rocky / Rocky
© MGM/UA
Stallone hrál o všechno, když v roce 1975 napsal scénář o boxerském outsiderovi z Filadelfie, který dostane životní šanci, když si ho náhodně pro svůj další zápas vybere sám mistr světa v těžké váze Apollo Creed. Stallone věděl, že Rocky je jeho životní šancí, věděl, že ho musí hrát, i když studio chtělo do hlavní role hvězdu typu Paula Newmana. A Stallone nakonec prosadil svou a mohl Rockyho hrát a vše ostatní už je známá historie. Film zvítězil u diváků na plné čáře, z neznámého herce se stala přes noc hvězda a Stallone už byl navždy pro většinu diváků tím Rockym. Dlouho Stallonemu trvalo, než dokázal diváky přesvědčit, že on není Rocky, dlouho se snažil z této milované role vymanit, zároveň se k ní opakovaně vracel. Rocky je Stalloneho uměleckým testamentem, hrdinou, který bude navždy spojován s jeho jménem na prvním místě.

Originální trailer filmu Rocky

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

  • Sly (Luděk, 04.07.2020 19:18) Reagovat

    Boží filmy,vše viděl a několikrát....

  • Stallone forever .......nejlepsi akcni hrdina... (Anonym, 04.07.2020 21:41) Reagovat

    Stallone forever .......nejlepsi akcni hrdina

    • Re: Stallone forever .......nejlepsi akcni hrdina... (Anonym, 05.07.2020 06:46) Reagovat

      jo

  • #1 demolition man... (Anonym, 05.07.2020 06:26) Reagovat

    #1 demolition man

  • ??? (KOKOTEK, 05.07.2020 10:25) Reagovat

    To by mě zajímalo kterej chytrák tohle vymyslel

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Nejhorším filmem je levný krvavý horor (09.03.2024 14:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oni se vrací v prvním traileru (02.03.2024 13:15 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Borderlands (22.02.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Sylvester Stallone a sériový vrah (15.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Sbohem, Apollo! (03.02.2024 06:36 v Novinky | Zprávy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu