Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Tři mušketýři

Preview: Tři mušketýři

Vydáno: 31.08.2011 12:00 v sekci Radar | Preview - Linda Kováčová | foto: Hollywood Classic Entertainment

Dobrodružný román Alexandra Dumase Tři mušketýři je již od dob svého vzniku takřka nesmrtelný. Svědčí o tom i několik desítek filmových zpracování – nemluvě o tuctu dalších různých adaptací, parafrází, odkazů a imitací. Přesto ještě stále diváky nepřestal tento příběh bavit.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Což pravděpodobně také stojí za tím, že se německá (!) produkce rozhodla zainvestovat historický blockbuster hollywoodského stylu. Aneb v překladu: pryč s klasikou ve stylu Michaela Yorka a Richarda Chamberlaina (nevím, nevím, jestli se tento film dá vůbec překonat). Chce to více akce, speciálních efektů a odhalených dekoltů. To vše samozřejmě ve 3D balení.
Nicméně lze očekávat, že i když už se jedná o x-tou adaptaci této látky, film si v kinech docela jistě své diváky najde. Přilákat pozornost mohou hlavně známá jména: divačky se chytí na Orlanda Blooma, pánské osazenstvo pak na vnadnou Millu Jovovich. Trio hlavních záporáků s gustem sobě vlastním uzavírá Christoph Waltz, který si kvůli panchartskému Hansi Landovi může být jist, že klaďase si už nikdy nezahraje.
A jen tak pro pořádek, kdyby vám náhodou děj Tří mušketýrů nebyl znám: chudobný a mladičký (o to však pro věc zapálenější) Gaskoněc d'Artagnan (Logan Lerman) přijíždí do Paříže splnit si svůj životní sen stát se mušketýrem. Řízením osudu jeho cestu zkříží povedený trojlístek Porthos (Ray Stevenson), Athos (Matthew Macfadyen) a Aramis (Luke Evans).
Namísto spravedlivého potrestání d'Artagnanovy domýšlivosti se ale Gaskoněc brzy ke královským mušketýrům přidává, aby krále i celou zemi pomohl zachránit před lačností a ctižádostivostí kardinála Richelieu (Christoph Waltz), anglického vévody Buckinghama (Orlando Bloom) a krásné a tajemné Milady de Winter (Milla Jovovich).
Vedle hlavních postav v příběhu vystupují i důležité vedlejší postavy královniny komorné Constance Bonacieuxové (Gabriella Wilde), francouzské královny Anny Rakouské (Juno Temple) a jejího chotě, krále Ludvíka XIII. (Freddie Fox), sluhy Plancheta (James Corden) či kardinálova přisluhovače, hraběte Rocheforta (Mads Mikkelsen).
Moderní variace příběhu ovšem zahrnuje i vzdušné koráby ve stylu Julese Verna, přechod Buckinghama (v románu kladné postavy) na temnou stranu síly či uvržení Porthose, Athose a Aramise do bláta a bahna královské nemilosti.
Do režisérského křesla usedl Paul W. S. Anderson, který má jinak na kontě hororovou dvojici Resident Evil a Resident Evil: Afterlife s Millou Jovovich v hlavní roli. Režisér nás strašil i svým předchozím snímkem Vetřelec vs. Predátor či devadesátkovským Mortal Kombat.
Za vznikem filmu stojí německo-francouzsko-anglická koprodukce, přičemž největší díl peněz na něj dali naši bavorští sousedé. V Bavorsku se film také převážně natáčel. Ven již proklouzlo i jméno boybandu Take That, jenž se před pěti lety dal znovu dohromady a který se postará o oficiální singl When We Were Young.
Český trailer filmu Tři mušketýři
Do českých kin snímek přichází 20. listopadu 2011 v distribuci společnosti Hollywood Classic Entertainment.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 10: akční filmy 90. let
Téma: nejslavnější akční filmy 90. let V pokračování našeho seriálu o filmových žánrech se podíváme na zlatou éru akčního filmu a představíme vám desítku slavných akčních snímků z 90. let. čtěte zde
Vydáno: 23.05.2020 12:00 v sekci Články | Publicistika
3
Emma. 6/10
Recenze: Jemně komediální Emma. se úspěšně pokusila být sebeironická Hlavní hrdinkou britské, jemným delikátním humorem okořeněné adaptace románu Jane Austenové, je dvacetiletá, bohatá a trochu domýšlivá Emma, která sama nemá na svatbu ani pomyšlení, leč s oblibou dělá dohazovačku jiným. čtěte zde
Vydáno: 22.05.2020 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 22. 5. 2020 - 28. 5. 2020
TV tipy: Tarzan a rudí američtí psanci prožívají podzim v New Yorku Ani konec letošního května není v televizích ve znamení žádných zásadních novinek. Mainstream zastupuje třeba dobrodružná Legenda o Tarzanovi, fajnšmekři si naopak vychutnají epické tříoscarové drama Warrena Beattyho Rudí.... čtěte zde
Vydáno: 22.05.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 21. týden
Kinopremiéry: Vysoká dívka Emma řekla malou lež a ocitla se v Mariině ráji Jasným lákadlem následujícího týdne v omezeném režimu kin je nová adaptace románu Jane Austen Emma. Vedle ní pochopitelně startují menší a náročnější filmy, mezi nimiž vyniká komediální drama Malá lež. čtěte zde
Vydáno: 20.05.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 20. týden
Top 20 ČR: Kina jsou opět v provozu Po dvou měsících se v Česku znovu otevřela kina a lidé chodili znovu nejvíce na domácí dokument V síti, který vedl žebříček i před zavřením kin. čtěte zde
Vydáno: 19.05.2020 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- The Outpost: válečné drama v traileru (24.05.2020 12:56 v Novinky | Trailery)
- Bluray recenze: Bitva u Midway rezignovala na jakékoli bonusové materiály (07.05.2020 12:30 v Recenze | Blu-ray)
- TV tipy: Kráska a zvíře vyslovují muži na odstřel přání smrti (10.04.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Liam Hemsworth je lovnou zvěří v traileru Most Dangerous Game (25.03.2020 08:49 v Novinky | Trailery)
- Zlaté maliny 2020: Nejhorším filmem je muzikál Cats (17.03.2020 08:28 v Novinky | Zprávy)
- Lost Transmissions: trailer (08.03.2020 09:52 v Novinky | Trailery)
- Králíček Petr bere do zaječích v novém traileru (15.01.2020 16:38 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Filmová adaptace muzikálu Cats vyniká svou extravagantní divností (11.01.2020 07:00 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Mimoni a Pennywise obhlíží horizont události (10.01.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Coco se stal učitelem z nouze, prožil bolestnou realitu a čeká na spásu (06.12.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Není čas zemřít: nová bondovka má první trailer (04.12.2019 18:41 v Novinky | Trailery)
- Téma: Všechny filmy Ridleyho Scotta seřazené od nejhoršího k nejlepšímu (30.11.2019 10:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Bitva u Midway je staromilský válečný film připomínající žánrovou klasiku (11.11.2019 12:15 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tintoretto se účastní bitvy u Midway, kde potkává ženskou na vrcholu (06.11.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Králíček Petr 2 v prvním traileru (17.10.2019 17:21 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zloba a staříci popíjejí U zlaté rukavice a čekají dobrou smrt (16.10.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Mads Mikkelsen se vydá na cestu (13.09.2019 10:46 v Novinky | Zprávy)
- Bitva u Midway má nový trailer (12.09.2019 19:53 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Thriller Luca Bessona Anna stojí víc na špionských intrikách než na akci (25.08.2019 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Anna je krvavá nevěsta (21.08.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   20/2020

Emma.
6/10

Hlavní hrdinkou britské, jemným delikátním humorem okořeněné adaptace románu Jane Austenové, je dvacetiletá, bohatá a trochu domýšlivá Emma, která sama nemá na svatbu ani pomyšlení, leč s oblibou dělá dohazovačku jiným.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver