Preview: Tři mušketýři

Vydáno: 31.08.2011 12:00 - Linda Kováčová | foto: Hollywood Classic Entertainment

Dobrodružný román Alexandra Dumase Tři mušketýři je již od dob svého vzniku takřka nesmrtelný. Svědčí o tom i několik desítek filmových zpracování – nemluvě o tuctu dalších různých adaptací, parafrází, odkazů a imitací. Přesto ještě stále diváky nepřestal tento příběh bavit.
Což pravděpodobně také stojí za tím, že se německá (!) produkce rozhodla zainvestovat historický blockbuster hollywoodského stylu. Aneb v překladu: pryč s klasikou ve stylu Michaela Yorka a Richarda Chamberlaina (nevím, nevím, jestli se tento film dá vůbec překonat). Chce to více akce, speciálních efektů a odhalených dekoltů. To vše samozřejmě ve 3D balení.
Nicméně lze očekávat, že i když už se jedná o x-tou adaptaci této látky, film si v kinech docela jistě své diváky najde. Přilákat pozornost mohou hlavně známá jména: divačky se chytí na Orlanda Blooma, pánské osazenstvo pak na vnadnou Millu Jovovich. Trio hlavních záporáků s gustem sobě vlastním uzavírá Christoph Waltz, který si kvůli panchartskému Hansi Landovi může být jist, že klaďase si už nikdy nezahraje.
A jen tak pro pořádek, kdyby vám náhodou děj Tří mušketýrů nebyl znám: chudobný a mladičký (o to však pro věc zapálenější) Gaskoněc d'Artagnan (Logan Lerman) přijíždí do Paříže splnit si svůj životní sen stát se mušketýrem. Řízením osudu jeho cestu zkříží povedený trojlístek Porthos (Ray Stevenson), Athos (Matthew Macfadyen) a Aramis (Luke Evans).
Namísto spravedlivého potrestání d'Artagnanovy domýšlivosti se ale Gaskoněc brzy ke královským mušketýrům přidává, aby krále i celou zemi pomohl zachránit před lačností a ctižádostivostí kardinála Richelieu (Christoph Waltz), anglického vévody Buckinghama (Orlando Bloom) a krásné a tajemné Milady de Winter (Milla Jovovich).
Vedle hlavních postav v příběhu vystupují i důležité vedlejší postavy královniny komorné Constance Bonacieuxové (Gabriella Wilde), francouzské královny Anny Rakouské (Juno Temple) a jejího chotě, krále Ludvíka XIII. (Freddie Fox), sluhy Plancheta (James Corden) či kardinálova přisluhovače, hraběte Rocheforta (Mads Mikkelsen).
Moderní variace příběhu ovšem zahrnuje i vzdušné koráby ve stylu Julese Verna, přechod Buckinghama (v románu kladné postavy) na temnou stranu síly či uvržení Porthose, Athose a Aramise do bláta a bahna královské nemilosti.
Do režisérského křesla usedl Paul W. S. Anderson, který má jinak na kontě hororovou dvojici Resident Evil a Resident Evil: Afterlife s Millou Jovovich v hlavní roli. Režisér nás strašil i svým předchozím snímkem Vetřelec vs. Predátor či devadesátkovským Mortal Kombat.
Za vznikem filmu stojí německo-francouzsko-anglická koprodukce, přičemž největší díl peněz na něj dali naši bavorští sousedé. V Bavorsku se film také převážně natáčel. Ven již proklouzlo i jméno boybandu Take That, jenž se před pěti lety dal znovu dohromady a který se postará o oficiální singl When We Were Young.

Český trailer filmu Tři mušketýři
Do českých kin snímek přichází 20. listopadu 2011 v distribuci společnosti Hollywood Classic Entertainment.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY