Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 15. týden

Kinopremiéry: Zloun seveřan míří na Vyšehrad a není na tom nic k smíchu

Vydáno: 13.04.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Focus Features

Těsně před Velikonoci vstupuje do kin sedmero premiér, které jsou poměrně rozdílné. Největší divácký potenciál ale skýtají středověký thriller Seveřan a celovečerní pokračování populárního fotbalového seriálu Vyšehrad.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Seveřan (The Northman) (CinemArt)

Český plakát filmu Seveřan / The Northman
© fidiko
Dobrodružný thriller vzbuzuje poměrně velká očekávání, protože se s ním do první režisérské ligy snaží vstoupit nadějný a u trochu náročnějšího publika uznávaný Robert Eggers. Podle prvních ohlasů se mu to povedlo, protože jsou poměrně nadšené, velebí atmosféru, drsnou akci i vydařenou vizuální stránku. V hlavní roli údajně exceluje Alexander Skarsgård, vedle něj se pak objeví třeba Ethan HawkeNicole KidmanAnya Taylor-JoyWillem Dafoe nebo Björk. Zdá se tedy, že po delší době budeme mít co dělat s poctivou a "špinavou" středověkou žánrovkou. Premiéra týdne.

Synopse: Amleth (Alexander Skarsgård) kdysi býval synem mocného vikingského krále (Ethan Hawke) a jeho ženy Gudrún (Nicole Kidman). Jenže jedna zrada a zákeřná vražda ho připravily o otce a o střechu nad hlavou. O pár let později je tak z něj bezejmenný válečník, který se protlouká světem s jedinou touhou najít a vlastnoručně zabít ty, kteří ho připravili o rodinu a slibnou budoucnost.

Zajímavost: Historické reálie byly konzultovány s archeologem Neilem Pricem a literární vědkyní Johannou Katrin Fridriksdottir.

Oficiální český trailer filmu Seveřan / The Northman
Zlouni (The Bad Guys) (CinemArt)

Český plakát filmu Zlouni / The Bad Guys
© CSFD
Animáky jsou stále populární a je logické, že v nabídkách kin se jich vyskytuje poměrně dost. Tento týden vstoupí do kin další, za nímž tentokráte produkčně stojí studio DreamWorks. A to je pro diváka asi ta nejzásadnější informace, protože příběh vypadá značně tuctově, ačkoli zajímavě a režisérem je debutant Pierre Perifel. Hodnocení se pohybují na úrovni solidního nadprůměru, takže by mohlo jít o neobjevnou rodinnou zábavu, u níž by se nemělo moc nudit ani dospělé publikum. Trochu může mrzet, že kvůli povinnému dabingu nebude slyšet původní znění, v němž se sešlo několik hvězdných hlasů. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Vlk, Had, Tarantule, Piraňa a Žralok jsou psanci, kteří dali dohromady tým, pro který je spáchání dokonalého zločinu naprostá pohoda. Hlavou je Vlk, který otevírá sejfy, Tarantule je zkušená hackerka, Žralok se umí skvěle maskovat a Piraňa je vztekloun, který pro ránu nejde daleko. Za léta strávená loupežemi všeho druhu získali dojem, že jsou nepolapitelní, jenže i pro ně platí, že tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Jednoho dne tak za nimi zaklapne zámek policejní cely a oni musí vymyslet plán, jak se dostat ven.

Zajímavost: Snímek vychází ze stejnojmenné řady dětských knížek od Aarona Blabeyho.

Oficiální český trailer filmu Zlouni / The Bad Guys
Amélie z Montmartru (Le fabuleux destin d’Amélie Poulain) (Aerofilms)

Český plakát filmu Amélie z Montmartru / Le fabuleux destin d'Amélie Poulain
© Aerofilms
Po dvaceti letech se na omezenou dobu do kin vrací francouzsko-německé komediální drama, které si na začátku milénia získalo divácká srdce. Režisér a spoluscenárista Jean-Pierre Jeunet v něm natočil vizuálně opulentní a nakažlivě optimistický počin, který je sice při hlubším zkoumání trochu naivní, svým laděním ale pohne i s tím největším cynikem. Hlavní roli bravurně ztvárnila Audrey Tautou, vedle které dostal příležitost i Mathieu Kassovitz, což jsou dvě vůbec nejslavnější tváře celého snímku. Pro pořádek se sluší uvést, že film byl nominován na pět Oscarů, konkrétně v kategoriích Cizojazyčný film, Scénář, Kamera, Výprava a Zvuk, a z Karlových Varů si odvezl diváckou cenu. Návrat evropské legendy.

Synopse: Amélie (Audrey Tautou) je mladá dívka, která žije na Montmartru a na první pohled je úplně obyčejná a celkem nenápadná. Její život se ale změní, když ve svém bytě najde krabičku vzpomínek po jednom z bývalých majitelů. Jednoho rána se rozhodne, že tohoto majitele vyhledá a poklad mu vrátí. Od té chvíle začne Amélie nechtíc zasahovat do života jiných lidí, aby pomalu měnila i ten svůj.

Zajímavost: Hlavní barvy filmu (zelená, žlutá, červená) jsou inspirovány obrazy brazilského malíře Juareze Machada.

Český trailer filmu Amélie z Montmartru / Le fabuleux destin d’Amélie Poulain
Nic k smíchu (Ingenting å le av) (Pilot Film)

Český plakát filmu Nic k smíchu / Ingenting å le av
© CSFD
Norské komediální drama je jednou velkou neznámou a jako největší divácké lákadlo bude asi fungovat právě země původu a oblíbenost severské kinematografie. Trochu otřepaná synopse by mohla být v tomto podání zajímavá a třeba i černohumorná, o tom lze ale jen spekulovat, protože ohlasů je naprosté minimum. Jméno režiséra Pettera Næsse řekne něco jen málokomu a podobné je to i s obsazením, v jehož hlavní roli dostal důvěru Odd-Magnus Williamson. Uvidíme, kolik tuzemských diváků si tento nenápadný kousek najde.

Synopse: Kasper (Odd-Magnus Williamson) je úspěšný stand-up komik a daří se mu na všech frontách - má svůj pravidelný pořad v nejlepším komediálním klubu ve městě, k tomu krásnou přítelkyni a je veřejně velmi populární. Jenže jednoho dne se vše změní. Přijde o práci, po návratu domů se s ním rozejde přítelkyně a zanedlouho se na pravidelné lékařské prohlídce dozví, že má nevyléčitelnou rakovinu. Dokáže všechno překonat se smyslem pro humor?

Český trailer filmu Nic k smíchu / Ingenting å le av
EOS: Velikonoce v umění (Easter in Art) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu EOS: Velikonoce v umění / Easter in Art
© CSFD
Nejdůležitější křesťanské svátky se blíží, na což reaguje i český distributor, který do vybraných klubových kin posílá britský dokument, který se snaží shrnout, jak Velikonoce ve svých obrazech zachycovali ti největší a nejslavnější umělci. Režisérem a scenáristou je zkušený, leč nepříliš známý Phil Grabsky, což je ta poslední relevantní informace, která se o snímku dá napsat. Hodnocení ani komentáře pochopitelně neexistují a nedá se čekat, že se to příliš změní. Premiéra pro milovníky umění.

Synopse: Západní kultuře posledních dvou tisíc let dominoval příběh smrti a vzkříšení Ježíše Krista. Je to možná vůbec nejvýznamnější historická událost, která byla popsána v evangeliích, na svých obrazech ji ale ztvárnili i ti největší umělci historie. Mezi ně patří třeba Caravaggio, Leonardo, Raffael, El Greco nebo Salvador Dalí.

Český trailer filmu EOS: Velikonoce v umění / Easter in Art
Napoleon - ve jménu umění (Napoleon - In the Name of the Art) (Aerofilms)

Český plakát filmu Napoleon - ve jménu umění / Napoleon: In the Name of Art
© CSFD
Už od pondělí 11. dubna je možné ve vybraných kinech vidět italský dokument, který se zaměřuje na odkaz velkého vojevůdce zejména v italské kultuře. Jeho režisérem je Giovanni Piscaglia, nejznámějším jménem je Jeremy Irons, který celým snímkem provází. I v tomto případě platí, že jakékoli ohlasy byste hledali marně a vzhledem k tomu, že je počin určen pro hodně specifické publikum, se na tom mnoho nezmění. Další premiéra pro milovníky umění.

Synopse: Říkalo se o něm, že se stejnou vervou jako bitevními poli proletěl stránkami knih. Byl nadšeným čtenářem a obdivovatelem umění, proto jeho kroky nemotivovala jen touha po moci a věčné slávě, ale i potřeba dosáhnout vědění a spojit své jméno s odkazem dávných civilizací.

Český trailer filmu Napoleon - ve jménu umění / Napoleon - In the Name of the Art
Vyšehrad: Fylm (Bioscop)

Plakát filmu  / Vyšehrad: Fylm
© Extra
Populární krátkometrážní seriál se po šesti letech dočkal celovečerní podoby, která není sestřihem jednotlivých dílů, ale úplně novým filmem. O režii se podělili zkušenější Martin Kopp a debutující Jakub Štáfek, který je také představitelem hlavní role. Vedle něj se objeví třeba Jakub PrachařOndřej PavelkaŠárka VaculíkováJaroslav Plesl nebo Ivana Chýlková, jak ale fanoušci série vědí, těšit se lze i na spoustu cameo rolí slavných fotbalistů i osobností s fotbalem spjatými. Ohlasy ani recenze zatím neexistují, ti, kteří předlohu znají, nicméně vědí, co očekávat, otázkou tak je jen to, zda tvůrci udrží humor po celou dobu a zvolí celistvější příběh. Potenciální divácký hit.

Synopse: Juliovi Lavickému (Jakub Štáfek) se zase začalo dařit na všech frontách. S Vyšehradem postoupil do druhé ligy, kde vede tabulku střelců, znovu po něm pokukují ty nejslavnější české kluby a dokonce požádal o ruku svou dlouholetou přítelkyni (Šárka Vaculíková). Na honosné svatbě ale zjistí, že má už osmiletého syna, což novomanželku rozhodně nepotěší. Najednou tak zase musí řešit nedostatek financí, k čemuž zvolí půjčku od pochybné party, do toho se snaží nepřijít o manželku hned po svatbě a postarat se o dítě, což mu taky není úplně vlastní.

Oficiální trailer filmu Vyšehrad: Fylm

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Teaser: Kinds of Kindness (27.03.2024 17:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Matka je o zimních prázdninách v trapu a poslouchá hlasy mrtvých (21.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Provokativní Chudáčci vás nenechají vydechnout aneb nejpodivnější filmový trip všech dob! (25.01.2024 07:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Chudáček Karlos je malířem jejího těla (24.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Bláznivá komedie vládne (09.01.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Furiosa má první trailer (01.12.2023 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Beekeeper (05.10.2023 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Nech svět světem (02.10.2023 17:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu