Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Téma: Největší hity roku 2016 mimo Hollywood

Téma: Největší hity roku 2016 mimo Hollywood

Vydáno: 03.01.2017 17:30 v sekci Články | Publicistika - Václav Limberk | foto: facebook tvůrce

Mezi nejúspěšnější nehollywoodské snímky roku 2016 patří čínské fantasy o mořské panně, německá komedie o uprchlících nebo indie hit z Nového Zélandu, který v tržbách překonal i Rogue One: Star Wars Story.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hollywoodské blockbustery letošního roku jako například Rogue One: Star Wars StoryCaptain America: Občanská válka nebo Zootropolis: Město zvířat se sice řadí na první místa žebříčku Box Office všude po světě, ale ne všude se chodí jen na ně. Každá, nebo skoro každá, národní kinematografie má nějaký ten svůj domácí hit, který leckdy překoná i ten nejblýskavější hollywoodský spektákl. Pojďme se na takové snímky ve vybraných zemích podívat blíže. 

ČÍNA

Yun Lin ve filmu  / Mei ren yuNejúspěšnějším čínským filmem roku 2016 je epický, ekologicky laděný fantasy snímek Mei ren yu (Mořská panna). Natočil ho Stephen Chow, od něhož jsou v našich končinách známy dva mimořádně vtipné snímky, mísící kung-fu s absurdním humorem (Shaolin fotbal a Kung-fu mela). Chowova Mei ren yu nese pečeť svého tvůrce, protože je opět plná jeho typického absurdního humoru. Kung-fu tentokrát Chow vyměnil za podivné ekologické poselství v příběhu o mořské panně, která se zamiluje do místního byznysmena. Chowův snímek zde utržil neuvěřitelných cca 527 milionů dolarů, čímž se stal v Číně suverénně nejvydělečnějším filmem roku. Mei ren yu je díky tomu i dvanáctým komerčně nejúspěšnějším filmem roku celosvětově. S velkým odstupem druhá zde skončila výše zmíněná Zootropolis: Město zvířat s 236 miliony. 

Originální trailer filmu Mei ren yu


NOVÝ ZÉLAND

Fotografie z filmu  / Hunt for the WilderpeopleNa Novém Zélandě se nejúspěšnějším filmem roku stala komedie domácího režiséra Taika Waititiho Hunt for the Wilderpeople, který se hrál na filmovém festivalu v Karlových Varech pod názvem Hon na pračlověky. Doma vydělal 8,6 milionu. Možná se to nezdá jako moc, ale druhým filmem v pořadí zde byl animák Hledá se Dory s pěti miliony. A například Rogue One: Star Wars Story zde dosud vydělal dva miliony. Taika Waititi (ne, není to žena) má každopádně už zaděláno na hollywoodskou kariéru, neboť jeho novinkou je už "poctivý" hollywoodský blockbuster Thor: Ragnarök, kterým definitivně překročil hranice své domoviny. 

Originální trailer filmu Hunt for the Wilderpeople 


NĚMECKO

Fotografie z filmu  / Willkommen bei den Hartmanns
Německým nejúspěšnějším filmem roku s tržbami 23, 1 milionu je domácí komedie na téma uprchlíků jménem Willkommen bei den Hartmanns (Vítejte u Hartmannových), kterou natočil německý herec a režisér Simon Verhoeven, v našich končinách asi docela neznámý. Na rozdíl od obou předchozích zemí, tato komedie nebyla nejúspěšnějším filmem roku (byla až osmá), ale prvním domácím snímkem roku. Německý žebříček Box Office ovládla Hledá se Dory s 35 miliony.  

Originální trailer filmu Willkommen bei den Hartmanns


MEXIKO

Karla Souza ve filmu  / ¿Qué Culpa Tiene el Niño?
Mexickým nejúspěšnějším filmem roku byla komedie ¿Qué Culpa Tiene el Niño?, která skončila v celkovém pořadí žebříčku Box Office na třináctém místě s tržbami 14,5 milionu. Místní hvězda Karla Souza, známá ze seriálu Vražedná práva, zde hraje ženu, která po jedné "rychlovce" otěhotní. Mexický žebříček jinak ovládnul Captain America: Občanská válka, který v Mexiku utržil přes 41 milionů.  

Originální trailer filmu ¿Qué Culpa Tiene el Niño?

FRANCIE

Fotografie z filmu  / Les Tuche 2 - Le rêve américain
Francouzský žebříček Box Office tento rok ovládla domácí komedie Les Tuche 2 - Le rêve américain (Zbohatlíci 2 - americký sen), která utržila 32,5 milionu. Druhá Zootropolis: Město zvířat utržila o něco méně (31,8 mil.) Jde o sequel komedie Zbohatlíci z roku 2011. V komedii ve stylu Buranů z Beverly Hills hrají Jean-Paul Rouve a Isabelle Nanty

 

Originální trailer filmu Les Tuche 2 - Le rêve américain

 

ISLAND

Baltasar Kormákur ve filmu  / EiðurinnNa Islandu se v tomto roce nejvíce chodilo na novinku místního hrdiny, který prorazil už i v Hollywoodu. Tím není nikdo jiný než Baltasar Kormákur. Ten si odskočil domu po Everestu, aby natočil psychologický thriller Eiðurinn (Přísaha), který zde vydělal 557 tisíc dolarů. Pro srovnání, na druhém místě skončil Sebevražedný oddíl se sumou 496 tisíc. 

Originální trailer filmu Eiðurinn


ITÁLIE

Checco Zalone ve filmu  / Quo vado?Italské pokladny smetla domácí komedie Quo vado? s domácí hvězdou, hercem Checco Zalonem. Tento snímek režiséra Gennara Nunzianteho zde vydělal ohromných 72,6 milionu, což je nejen zdejší nejlepší letošní výsledek, ale jeden z nejlepších výsledků v této zemi vůbec. Pro srovnání, kupříkladu třetí Hledá se Dory zde utržila 17,4 milionu. 

Originální trailer filmu Quo vado?

NORSKO

Fotografie z filmu  / Kongens neiNorský žebříček nejúspěšnějších filmů roku 2016 patří dramatu z druhé světové války Kongens nei (Králova volba), které se odehrává v roce 1940 během německé invaze do Norska. Tento snímek režiséra Erika Poppeho zde utržil 8,8 milionu. O Kongens nei ještě možná ještě uslyšíme, neboť se propracovala do oscarového shortlistu devíti nejlepších zahraničních filmů. Druhým nejúspěšnějším filmem v Norsku byla komedie Než jsem tě poznala s 5,3 miliony. 

Originální trailer filmu Kongens nei


JIŽNÍ KOREA

Fotografie z filmu Vlak do Pusanu / BusanhaengTržby v Jižní Korei patřily zombie thrilleru Vlak do Pusanu, který ovládnul první místo s částkou 80, 6 milionu. Vlak do Pusanu je u nás celkem dobře známý díky tomu, že se u nás promítal na letošní přehlídce asijské kinematografie Filmasia. Pro srovnání, třetí Captain America: Občanská válka v této zemi tržil necelých 63 milionů.  

Originální trailer filmu Vlak do Pusanu


JAPONSKO

Ryunosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi ve filmu  / Kimi no na wa.Japonské žebříčky Box office ovládnul rovněž domácí titul, kterým bylo anime Kimi no na wa. (Tvoje jméno) režiséra Makoto Shinkai. Ten se svým anime navazujícím na tradici japonské školy anime, kterou symbolizuje především jméno Hayao Miyazaki, vydělal neuvěřitelných 177 milionů, což je vůbec druhý nejlepší výsledek v Japonsku. Lépe už si vedla jen Cesta do fantazie zmíněného Miyazakiho. Na třetím místě je s velkým odstupem Zootropolis: Město zvířat se 70 miliony. 

Originální trailer filmu Kimi no na wa.


ŠPANĚLSKO

Fotografie z filmu Volání netvora: Příběh života / A Monster CallsŠpanělský žebříček nejúspěšnějších filmů roku ovládlo nové fantasy režiséra Juana Antonia Bayony Volání netvora: Příběh života, které zde utržilo 27,5 milionu a ve většině zemí, včetně Spojených států ho premiéra teprve čeká. Druhý zde skončil Tajný život mazlíčků s necelými 24 miliony. 

Originální trailer filmu Volání netvora


ČESKÁ REPUBLIKA

Fotografie z filmu  / Anděl Páně 2
Na konec se podívejme, který snímek byl nejúspěšnějším filmem roku u nás. Filmem roku se stala pohádka Anděl Páně 2, která vydělala 2,6 milionu dolarů (zhruba 85 milionů korun) a těsně tak porazila druhý Tajný život mazlíčků s 2,5 miliony. Druhým nejúspěšnějším domácím filmem roku je Lída Baarová na pátém místě se dvěma miliony. Třetím nejúspěšnějším domácím filmem je pak Bezva ženská na krku na devátém místě s 1,8 milionem. 

Originální trailer filmu Anděl páně 2

Všechny tržby jsou uvedené v amerických dolarech.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje (10.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Jurský svět má nového režiséra (21.02.2024 13:30 v Novinky | Zprávy)
- Donnie Yen bude znovu Caine (01.02.2024 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Recenze: Vizuálně úchvatný a propracovaný animák Mezi živly shazuje až příliš jednoduchý příběh (17.09.2023 10:30 v Recenze)
- Kinopremiéry: Rebelova odplata je mission impossible (12.07.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Zemřel Ray Stevenson (22.05.2023 19:36 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Next Goal Wins (27.04.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Zrození národa proběhlo na Titanicu a bez kalhot (08.02.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Luke Hemsworth bude Gunner (31.01.2023 16:30 v Novinky | Zprávy)
- Teaser: History of the World: Part II (16.01.2023 17:30 v Novinky | Trailery)
- Michael Giacchino natočí Them! (05.01.2023 13:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Grinch pořádá hon na pačlověky a chce splnit tři přání pro Popelku (16.12.2022 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu