Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 6. týden

Kinopremiéry: Zrození národa proběhlo na Titanicu a bez kalhot

Vydáno: 08.02.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

Těžko hledat v tomto týdnu mezi premiérami nějaký zásadní divácký hit, tím nejatraktivnějším by ale měl být třetí díl série Bez kalhot, k němuž se dokonce vrátil Steven Soderbergh. Po čtvrtstoletí do kin znovu připlouvá Titanic.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Bez kalhot: Poslední tanec (Magic Mike’s Last Dance) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Bez kalhot: Poslední tanec / Magic Mike's Last Dance
© Kino Hutník
Po jedenácti letech se uzavírá nenápadná, ale relativně úspěšná trilogie, v níž si Channing Tatum dělá tak trochu legraci sám ze sebe a odkazuje ke svým začátkům, kdy působil jako striptér. Dobrou zprávou pro fanoušky by mohlo být, že k režii se vrátil autor solidně přijatého prvního dílu Steven Soderbergh, který toho na konceptu zřejmě moc měnit nebude. Krom hlavní hvězdy je dalším velkým jménem v obsazení Salma Hayek. Ohlasy ani komentáře zatím neexistují a vzhledem ke jménu tvůrce může snímek dopadnout jakkoli, věřme ale tomu, že se sága důstojně uzavře. Premiéra týdne.

Synopse: "Magic" Mike Lane (Channing Tatum) pracoval jako barman na Floridě, jenže tam jeho podnikatelský záměr zkrachoval a on přišel na mizinu. Je tak nucen se vrátit k tomu, co dělal dříve a znovu míří na scénu. Neodolatelnou nabídku mu totiž učinila bohatá žena (Salma Hayek). Mike ale netuší, že s ním má i vlastní tajný plán.

Český trailer filmu Bez kalhot: Poslední tanec / Magic Mike’s Last Dance
Titanic (Titanic) (Falcon)

Český plakát filmu Titanic / Titanic
© CSFD
Při příležitosti pětadvaceti let (u nás tedy šestadvaceti) od svého vzniku se do kin na omezenou dobu celosvětově vrátilo legendární katastrofické romantické drama, které získalo rekordních jedenáct Oscarů a dlouho se drželo na špici toho vůbec nejvýdělečnějšího filmu všech dob. Psát k němu cokoli dalšího je oním pověstným nošením dříví do lesa, takže jen shrňme, že režisérem a scenáristou je James Cameron, který do hlavních rolí obsadil tehdy začínající a ne tak známé Leonarda DiCapria a Kate Winslet, vedle kterých dostali prostor i Billy ZaneKathy Bates nebo Bill Paxton a při titulcích pochopitelně zní slavný song od Celine Dion. Obnovená premiéra, o které se více dozvíte z naší recenze.

Synopse: Když vyplouval údajně nepotopitelný Titanic na svou první plavbu, byli na jeho palubě také chudý Jack (Leonardo DiCaprio) a bohatá Rose (Kate Winslet). On vyhrál lístek v pokeru, ona měla pronajato jedno z nejluxusnějších apartmá. Přesto se potkali, zamilovali se do sebe a plánovali společnou budoucnost. Pak ale Titanic narazil na ledovec a odehrála se jedna z největších námořních katastrof v dějinách.

Zajímavost: V posádce Titanicu bylo třiadvacet žen.

Oficiální český trailer filmu Titanic / Titanic
Zrození národa (The Birth of a Nation) (Film Europe)

Český plakát filmu Zrození národa / The Birth of a Nation
© CSFD
Vůbec poprvé má český divák možnost na velkém plátně vidět více než sto let starý film, který byl milníkem kinematografie, zároveň je dnes dost problematický a kontroverzní. Režisér, scenárista a částečně i hudební skladatel D. W. Griffith v něm natočil opravdu velkolepou podívanou, jejíž stopáž přesahuje tři hodiny, což je na němý film až neuvěřitelné a jde o jeden z prvních velkofilmů tak, jak je chápeme dnes. Je ale potřeba počítat s tím, že jeho vyznění je hodně problematické a dnes už nepřípustné, neboť snímek je otevřeně rasistický a adoruje Ku-Klux-Klan. I proto je důležité si před zhlédnutím přečíst nějaké články a studie, případně se zúčastnit projekce, po které bude následovat diskuze. Premiéra pro znalce a tolerantní diváky.

Synopse: Stonemanovi jsou rodina, která žije na Severu USA, Cameronovi žijí pro změnu na Jihu. V občanské válce se tak obě ocitají na opačných stranách barikády. První polovina legendárního filmu se odehrává od vypuknutí konfliktu až k atentátu na prezidenta Lincolna, druhá potom sleduje chaos éry rekonstrukce po občanské válce a zrod Ku-Klux-Klanu.

Zajímavost: Natáčení probíhalo bez jakéhokoli psaného scénáře a všichni herci jednali na základě režisérových pokynů.

Český trailer filmu Zrození národa / The Birth of a Nation
Korzet (Corsage) (Aerofilms)

Český plakát filmu Korzet / Corsage
© CSFD
Rakousko-německo-lucembursko-francouzské drama by mělo představit slavnou císařovnu Sissi z trochu jiného úhlu pohledu, než jsou diváci zvyklí a zobrazit ji v moderním duchu silných ženských postav. A právě tematika je jedna z mála věcí, na které lze tuzemské publikum lákat, protože režírující Marii Kreutzer zná jen skupinka zasvěcených. V hlavní roli se ovšem objeví Vicky Krieps, která tak neznámá není a je možné, že i na její jméno někteří uslyší. Dostupné ohlasy jsou spíše spokojené, takže se zdá, že půjde o typicky evropskou žánrovku, která by většinu publika měla z větší části uspokojit.

Synopse: Císařovna Sissi (Vicky Krieps) je módní ikonou a naprostým ztělesněním krásy. Jenže se blíží její čtyřicáté narozeniny a ona nemá moc důvod k oslavám, protože je spoutaná společenským postavením a schytává i nevybíravou kritiku od svého okolí. Sama si chce uchovat mladistvý vzhled, takže své tělo uzavírá do stále těsnějšího korzetu. Jaký by ale mohl být její život, kdyby se od konvencí a neustálého drobnohledu vídeňského dvora odpoutala?

Zajímavost: Natáčení probíhalo sedmatřicet dnů.

Český trailer filmu Korzet / Corsage
Emigranti (Utvandrarna) (Film Europe)

Český plakát filmu Emigranti / Utvandrarna
© Edison Filmhub
Historické drama vstupuje do našich kin pravděpodobně jen proto, že drtivá většina produkce vznikala v severských zemích, což je v tuzemsku dost populární. Jelikož jde o historickou tematiku, o atraktivitu pochopitelně nemůže být nouze, jinak ale není moc nač lákat. Režiséra Erika Poppeho zná jen málokdo a ani v obsazení se neobjevuje nějaká prvoplánově povědomá tvář, někoho pak možná přesvědčí informace, že jde o adaptaci románu Vilhelma Moberga. Dosavadní komentáře a ohlasy jsou nicméně spíše pozitivní, takže i tady by mělo platit, že publikum by nemělo být zklamáno.

Synopse: V polovině devatenáctého století ze Skandinávie kvůli hladu a hmotné nouzi odešly miliony lidí do Ameriky s nadějí na lepší život. Mezi nimi byli i Kristina (Lisa Carlehed), Karl-Oskar (Gustaf Skarsgård) a jejich děti, kteří opustili chudé Švédsko a vydali se na nebezpečnou cestu přes Atlantik.

Český trailer filmu Emigranti / Utvandrarna
Uteč! (Leave) (Vertigo International)

Český plakát filmu Uteč! / Leave
© CineStar
Hororů je v českých kinech celá řada, a aby toho nebylo málo, v tomto týdnu do jejich nabídek přibyde další. Ten se ale odlišuje tím, že je norský, takže nepůjde o klasickou spotřební žánrovku, ale možná o něco víc, i když se to odhaduje jen těžko. Celovečerně s ním debutuje videoklipový režisér Alex Herron, který bude spoléhat především na subžánr satanského hororu a atraktivitu prostředí, protože obsazení je podobně neznámé. Ohlasy zatím neexistují, tudíž jde opravdu o jednu velkou neznámou, jejíž návštěva bude záležet na momentální divácké chuti experimentovat.

Synopse: Mladá americká vysokoškolačka se tajně vydává do Norska, kde chce vypátrat své rodinné kořeny. Jako nemluvně totiž byla nalezena na hřbitově s obráceným křížem na krku. Teenagerka se tedy vydává po této stopě a pomocí satanského symbolu se dostává stále blíže k pravdě. Její pátrání však komplikují noční můry a vidiny, které ji neustále nabádají k útěku, než bude pozdě.

Český trailer filmu Uteč! / Leave
Všechno dobře dopadne (Pilot Film)

Plakát filmu  / Všechno dobře dopadne
© CSFD
Český dokumentární snímek působí ze synopse poměrně tajemně a s největší pravděpodobností bude srovnávat společenství včel s lidským pokolením a nejspíš bude nabízet i různé interpretace. Ohlasů ovšem moc není, takže je možné, že všechno bude úplně jinak. Režisérem a scenáristou je nicméně zkušený Miroslav Janek, jehož jméno by mělo být zárukou nějaké elementární kvality. Uvidíme tedy, jak to celé dopadlo.

Synopse: Včelí královna neboli matka, trubci a dělnice. Pracovitost, pospolitost a nezištnost ve jménu funkčního společenství, v němž není prostor na egocentrismus. Poetická esej líčí fascinující svět včelích úlů, jejichž uspořádání dává za příklad celé lidské společnosti. Včela se totiž stala ohroženým druhem přičiněním lidstva, jehož chamtivost a sobeckost může dospět k jeho záhubě.

Zajímavost: Ve snímku se dost často citují úryvky z knihy Radomila Hradila Včely a jejich svět.

Originální trailer filmu Všechno dobře dopadne

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Martin Scorsese natočí Sinatru (18.04.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím (12.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Vezmi mě na měsíc (09.04.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Český lev 2024: Filmem roku jsou Bratři (10.03.2024 06:03 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Zabijáci rozkvetlého měsíce (21.10.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zabijáci rozkvetlého měsíce analyzují anatomii pádu, při kterém mohou být také mrtví (18.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Vizuálně opojná sci-fi Stvořitel obstojí jedině jako kritika americké válečné politiky (04.10.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Vermeera děsí v temných oknech přízraky v Benátkách (13.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu