Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 29. 7. 2016 - 4. 8. 2016

TV tipy: V nitru zlodějů a Llewyna Davise

Vydáno: 29.07.2016 08:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Prázdniny se pomalu přechylují do druhé poloviny a podle toho vypadá televizní nabídka. V ní aktuálně potěší zařazení klasiky Bonnie a Clyde a premiéra posmutnělé hudební dramedie bratří Coenů V nitru Llewyna Davise.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Bonnie a Clyde (Bonnie and Clyde) (pátek 29. 7., Prima Max, 20.15 - 22.35)

Plakát filmu Bonnie a Clyde / Bonnie and ClydeKriminální romantické drama patří k nestárnoucí klasice a zaujme především netradičním stylem vyprávění. Režírující Arthur Penn totiž na jednu stranu spoléhá na odlehčenou atmosféru a navzdory vážnému tématu podává celý příběh v pohodovém a bezstarostném duchu, když ovšem dojde na akci a přestřelky, nastupuje krutý realismus a násilí a nešetří se v nich krví, takže na svou dobu jsou velmi odvážné. Vše navíc sleduje nádherná oscarová kamera. V hlavních rolích se objeví Warren Beatty a Faye Dunaway, mezi nimiž funguje potřebná chemie, dále je pak mimo jiné doplňují Oscarem oceněná a naprosto perfektní Estelle Parsons a tehdy neznámý Gene Hackman. Absolutní a amorální klasika bez větších chyb.

Zajímavost: Některé fotografie ze začátku filmu jsou autentické snímky Bonnie a Clydea.

Oficiální trailer filmu Bonnie a Clyde / Bonnie and Clyde
Znamení Raka (pátek 29. 7., ČT art, 22.55 - 00.20 / pondělí 1. 8., ČT2, 23.45 - 01.10)

Český plakát filmu  / Znamení RakaCelovečerní debut režiséra a scenáristy Juraje Herze má sice daleko k jeho nejlepším počinům, v mnohém ovšem naznačil jeho možnosti. Jednoznačně nejvýraznější je opravdu depresivní až nepříjemná atmosféra odlehlého sanatoria a taktéž snaha o to odvyprávět kriminální zápletku trochu jinak. Tvůrce se soustředí především na psychologické vykreslení charakterů a příběh staví trochu do pozadí, což je někdy v kombinaci s pomalým tempem a přílišným experimentováním v podobě například subjektivní kamery nebo záměrně nesourodé hudby na škodu, protože snímek není úplně jednoduchý na sledování. Někomu nemusí přijít vhod ani předabování některých herců. V hlavních rolích se objeví Lubomír Černík, Iva Janžurová a Zora Božinová. Nadějný debut.

Zajímavost: Veškeré erotické scény musely být z filmu vystřiženy, režisér je poté natočil znovu až v Itálii.

Ukázka hudby z filmu Znamení Raka
Geronimo (Geronimo: An American Legend) (sobota 30. 7., Fanda, 17.30 - 19.25 / neděle 31. 7., 15.45 - 17.40 / úterý 2. 8., 11.10 - 13.05)

Plakát filmu Geronimo / Geronimo: An American LegendV našich končinách nepříliš známý western nepatří k těm nejreprízovanějším, což může být dáno několika věcmi. Tou nejzásadnější je ta, že režírující Walter Hill se snažil klasickou americkou legendu odvyprávět co nejrealističtěji, což znamená, že většinu stopáže se toho tolik neděje, tempo je dost pomalé a důraz je kladen na nádherné prostředí a krajinu a spoustu romantických záběrů. Skoro úplně tu ale chybí napětí a atraktivní přestřelky, což je trošku problém, propracovanější mohl být i scénář. Nejlákavější tak je kromě tématu hvězdné obsazení, v němž nechybí mimo jiné Jason Patric, Gene Hackman, Robert Duvall, Wes Studi nebo Matt Damon. Béčkovější kovbojka.

Zajímavost: Natáčení provázely velké spory tvůrčího týmu s producenty, kteří spěchali na jeho výrobu a údajně je v něm kvůli tomu několik historických nepřeností.

Originální trailer filmu Geronimo / Geronimo: An American Legend
V nitru Llewyna Davise (Inside Llewyn Davis) (sobota 30. 7., ČT art, 22.35 - 00.15)

Plakát filmu V nitru Llewyna Davise / Inside Llewyn DavisAčkoli se v komediálním dramatu režijní a scenáristické dvojice Joela a Ethana Coenových vyskytuje značné množství humoru, je výsledek dost depresivní a neveselý. Tvůrci tu tvoří melancholickou atmosféru, která je jen těžko uchopitelná a odkazuje na staré časy, které se zřejmě nikdy nevrátí. Divákovi se nikterak nepodbízí a servírují mu bezútěšný snímek s nadčasovým poselstvím, které definují v takřka geniální scéně s hudebním producentem. Hlavní hrdina sice záměrně není moc sympatický, jenže Oscar Isaac ho hraje natolik charismaticky a upřímně, že mu nelze nefandit, potěší i obsazení těch nejmenších rolí, v nichž excelují třeba John Goodman, Carey Mulligan nebo Justin Timberlake. Samozřejmostí pak je výtečný soundtrack. Škoda jen rozvláčného tempa a chybějícího dějového oblouku. Více o aktuálním tipu týdne se dočtete v naší nadšené recenzi.

Zajímavost: Jednou z inspirací byl autorům i folkový zpěvák Dave van Ronk. 

Český trailer filmu V nitru Llewyna Davise / Inside Llewyn Davis
Zloděj (Thief) (sobota 30. 7., ČT1, 22.35 - 00.35)

Plakát filmu Zloděj / ThiefCelovečerní režijní a scenáristický debut později adorovaného Michaela Manna odhalil to, v čem bude v dalších letech silný a zajímavý. Místo strhujícího příběhu se tu soustředil na precizně vymyšlené a napsané dialogy, velmi specifickou atmosféru pulzujícího a odcizeného velkoměsta a realismus, který je nejvíce vidět ve vrcholné scéně lupičské akce. Po celou dobu nikam nespěchá a zdánlivě banální příběh vypráví v pozvolném a unylém tempu, které by někdy potřebovalo zrychlit a podkresluje ho osobitým hudebním doprovodem. Hlavní roli svěřil výtečnému Jamesi Caanovi, vedle něho se ovšem neztratí ani Tuesday Weld, James Belushi nebo Dennis Farina. Ne tak často vysílaná precizní žánrovka.

Zajímavost: Sám Caan považuje monolog při večeři za tu vůbec nejlepší scénu své dlouhé kariéry.

Originální trailer filmu Zloděj / Thief
Moje reinkarnace (My Reincarnation) (neděle 31. 7., ČT2, 23.20 - 00.45 / úterý 2. 8., 23.55 - 01.20)

Plakát filmu Moje reinkarnace / My ReincarnationKoprodukční dokument není úplně pro každého a potěší spíše ty duchovněji založené diváky. Režírující Jennifer Fox v něm časosběrnou metodou zachycuje měnící se vztah chlapce a jeho otce na pozadí silné buddhistické víry. Autorka se snaží obsáhnout skoro každý aspekt jejich života, takže zachycuje i zbytečné scény a někdy může tím pádem lehce nudit. Někdo pak nemusí uvěřit ani závěrečné proměně mladšího hrdiny, která působí trochu násilně a vyumělkovaně. Příběh je ale naštěstí natolik poutavý a zajímavý, že se mu slabší momenty dají s klidem odpustit, navíc tu divák získá představu o tom, jak to v buddhismu a celé jeho hierarchii vlastně funguje. Poučný dokument.

Zajímavost: Film se natáčel dlouhých dvacet let.

Originální trailer filmu Moje reinkarnace / My Reincarnation
Mustangové (The Misfits) (pondělí 1. 8., ČT2, 21.45 - 23.45 / úterý 2. 8., 09.20 - 11.25)

Plakát filmu Mustangové / The MisfitsDnes trochu zapomenuté drama z počátku šedesátých let není úplně veselou podívanou, odzbrojí ale svou realističností. Režírující John Huston v něm jde až na dřeň postav a hodně pozvolna vypráví příběh lidí, kteří nemohou najít své místo ve společnosti, něco si nalhávají a nedokáží vybočit ze svých nepodařených životů. Scenárista Arthur Miller mu napsal několik pravdivých dialogů a opravdu silných scén, z nichž čiší beznaděj a smutek, jemu pak stačilo dodat ponurou atmosféru a odpovídající hudební doprovod. Své poslední role zde navíc ztvárnili uhrančivá Marilyn Monroe a legendární Clark Gable, vedle nich se objevili ještě Montgomery Clift nebo Eli Wallach. Více o u nás ne tak známém klenotu se dozvíte v našem Stroji času.

Zajímavost: Natáčení bylo dosti problematické a po jeho skončení postihl Gablea infarkt, na který o deset dní později zemřel.

Originální trailer filmu Mustangové / The Misfits
Odpočítávání smrti (Two-Minute Warning) (pondělí 1. 8., Prima Cool, 22.55 - 01.25)

Plakát filmu Odpočítávání smrti / Two-Minute WarningV našich končinách prakticky neznámý thriller stojí a padá na tajemné atmosféře a napětí a pokud si o filmu nebudete nic dopředu zjišťovat, možná budete hodně překvapeni, jakým směrem se bude jeho děj ubírat. Převážně televizní režisér Larry Peerce v něm nikam nespěchá a pomalinku rozehrává strhující příběh, který graduje v samotném závěru a prakticky nedá vydechnout. Velmi dobře také představuje několik postav, jejichž osudy se na konci propojí a jsou hodně působivé, radost udělají i zdařilé přestřelky. Ústřední role ztvárnili spolehliví Charlton Heston a John Cassavetes, vedle nichž se objeví ještě třeba Beau Bridges. Tuzemskému divákovi bude asi nejvíc vadit hodně prostoru věnovaného americkému fotbalu, protože zápasy nejsou v tomto případě nijak zvlášť záživné. Zapomenutá jednohubka.

Zajímavost: Snímek je adaptací stejnojmenného románu George LaFountainea z roku 1975.

Oficiální trailer filmu Odpočítávání smrti / Two-Minute Warning
Lady Jane (Lady Jane) (středa 3. 8., ČT2, 21.25 - 23.40)

Plakát filmu Lady Jane / Lady JaneU nás ne až tak známé britské historické drama potěší všechny milovníky žánru. Režírující Trevor Nunn se v něm držel reálií a natočil hodně věrný příběh ženy, která se na krátkou dobu devíti dnů stala britskou královnou. Neopomněl při tom samozřejmě opulentní výpravu a kostýmy, potěšující je i to, že na ústřední romantickou linii nijak netlačil a zpracoval ji velmi ctilivě a nekýčovitě. Příjemným překvapením je pak fakt, že se mu dařilo udržet napětí i přesto, že lze celý příběh dohledat předem. V hlavní roli exceluje mladá Helena Bonham Carter, jejíž objekt touhy si zahrál neméně skvělý Cary Elwes. Škoda jen určitě tvůrčí odtažitosti, opatrnosti a zbytečně přetažené stopáže.

Zajímavost: Ačkoli je hlavní hrdinka ve filmu zachycena jako tmavovlasá a tmavooká, ve skutečnosti byla blondýna s modrýma očima.

Originální trailer filmu Lady Jane / Lady Jane
Instinkt lovce (Boh lei chun) (čtvrtek 4. 8., Nova Cinema, 22.00  - 00.00 / pátek 5. 8., 00.55 - 02.30)

Plakát filmu Instinkt lovce / Boh lei chunV hlavní roli hongkongsko-tchajwanské romantické komedie z konce devadesátých let se sice objeví Jackie Chan, nejde ale o jeho úplně typický film. Režírující Vincent Kok tedy nechává hlavní hvězu vyniknout a nesmí tu chybět několik typicky přepálených akčních scén a různých ekvilibristik se vším možným, většinu děje ale tvoří hodně jednoduchá a předvídatelná zápletka a dialogy. Populární představitel se tu tak pokouší hrát trochu něco jiného, což se mu daří tak nějak střídavě, těm, kteří mají rádi jeho typický humor, to ale bude vadit o dost méně než těm druhým. Nebýt na žánr přehnané stopáže, unylého tempa a absence jakkoli výrazné scény, mohlo být celkové hodnocení o něco lepší. Neškodná večerní jednohubka.

Zajímavost: Chan měl film pouze produkovat, vzhledem k tomu, že si ale chtěl vyzkoušet jiný žánr, byl scénář nakonec přepsán, aby se v něm mohl objevit.

Mezinárodní trailer filmu Instinkt lovce / Boh lei chun

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Dva Jakeové odhalují zhoubné zlo v Moulin Rouge (16.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Sněhurka provedla poslední loupež a žije šťastně až na věky (09.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: The Ministry of Ungentlemanly Warfare (31.01.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Kosmonaut z Čech (16.01.2024 17:27 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Nový Karate Kid je na cestě (22.11.2023 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Princezna zakletá v čase natáčí banger na planetě opic (17.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Ještěr (23.08.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Top 10: Roman Polanski (19.08.2023 17:30 v Články | Publicistika)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- Maestro má první trailer (15.08.2023 19:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu