Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 10. týden

Kinopremiéry: Divergence, Grimsby a Rudý kapitán už jsou tady zas

Vydáno: 09.03.2016 07:00 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Premiérově "masakrózní" březen pokračuje osmi opět různorodými novinkami, které cílí na rozdílné diváky. Teenageři zajdou na další díl Divergence, fandové zvráceného humoru na Grimsby a vybere si určitě i zbytek.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Série Divergence: Aliance (The Divergent Series: Allegiant) (Freeman Ent.)

Český plakát filmu Série Divergence: Aliance / The Divergent Series: AllegiantPrvní díl poslední části další teenagerské dystopické série je nejspíš určen jen těm, kteří jsou do ní blíže zasvěceni. Recenze ani komentáře zatím skoro neexistují (ta naše ale ano), dá se nicméně předpokládat, že fanoušci do kina stejně půjdou a ti, kteří nevědí, oč jde, tímto dílem pravděpodobně začínat nebudou. Nedá se očekávat ani zásadní řemeslná změna, neboť režie se znovu chopil rutinér Robert Schwentke. V hlavních rolích se pochopitelně objeví Shailene Woodley a Theo James, k nimž se přidají třeba Naomi Watts, Zoe Kravitz, Ansel Elgort nebo Jeff Daniels. Potenciální divácký hit a preméra týdne.

Synopse: Systém frakcí je totálně rozvrácený a rozhořel se souboj mezi jednotlivými vládci toužícími po moci, ve skutečnosti ale všichni chtějí jen pomstu. Pokud chce Tris (Shailene Woodley) zachránit své blízké, musí se vydat za hranice rodného Chicaga. Zde ale objeví tajemství, které je ještě více šokující, než čekala.

Český trailer filmu Série Divergence: Aliance / The Divergent Series: Allegiant
Grimsby (Grimsby) (Falcon)

Český plakát filmu Grimsby / GrimsbyVzhledem k tomu, že spoluautorem a představitelem hlavní role britské komedie je kontroverzní Sacha Baron Cohen, dají se očekávat hodně rozporuplné ohlasy a recenze. Je jasné, že humor bude nekorektní, vulgární, fekální a nebude si brát servítky, což samozřejmě nesedne každému. Režii tentokrát obstaral poměrně známý Louis Leterrier, který by mohl dodat zajímavé akční scény a svižné tempo, což by snímku mělo pomoci. Mimo hlavní hvězdy se ve filmu objeví mimo jiné Mark Strong, Penélope Cruz, Rebel Wilson, Isla Fisher nebo Ian McShane. Závěrem se sluší uvést, že snímek není rádoby mystifikací, ale regulérní komedií. Uvidíme, jak si nakonec povede u publika.

Synopse: Nobby (Sacha Baron Cohen) má všechno, co si muž z Grimsby může přát - devět dětí a přítelkyni (Rebel Wilson), kterou nade vše miluje. Postrádá jen bratra Sebastiana (Mark Strong), jehož už osmadvacet let marně hledá. Když ho konečně najde, vůbec netuší, že má co dělat s nejnebezpečnějším agentem MI6, který právě odhalil plány teroristického útoku. Jenže okamžitě je křivě obviněn a dává se na útěk. S hrůzou si tak uvědomí, že jediný, kdo mu může pomoci, je jeho neschopný bratr.

Zajímavost: Ačkoli je film o obyvatelích městečka Grimsby, natáčel se celý v Essexu.

Český trailer filmu Grimsby / Grimsby
Už je tady zas (Er ist wieder da) (CinemArt CZ)

Český plakát filmu Už je tady zas / Er ist wieder daNěkterými čtenáři předlohy a diváky netrpělivě očekávané německé komediální drama s prvky satiry je konečně v našich kinech. Distributor si premiéru nemohl načasovat lépe, neboť nálada ve společnosti je vyostřená, takže původně hořce komický pohled na možné současné působení Adolfa Hitlera v Německu může nabrat mrazivý nádech. Většině publika neznámý režisér David Wnendt se zatím může těšit velmi dobrým ohlasům a vypadá to, že zdařilé předloze Timura Vermese ostudu neudělal. Atraktivní hlavní roli si vystřihl Oliver Masucci, jehož nedoplňuje žádná povědomá tvář. Silně aktuální premiéra.

Synopse: Sedmdesát let po svém odchodu se v dnešním Berlíně překvapeně probouzí Adolf Hitler (Oliver Masucci). Jeho situace ale není radostná, protože prohrál válku, jeho strana neexistuje a chybí mu milovaná Eva Braun. Nepoznává "své" město, které je plné cizinců, a jemuž vládne žena, jakási Angela Merkel. Po počátečním šoku začne navazovat kontakty s lidmi a stává se televizní hvězdou - ovšem jako komik. Všichni jej považují za dokonalou imitaci sebe sama a jelikož své názory nemění, jsou velmi nekorektní. Jeho hvězda i díky internetu postupně stoupá a on už nechce být jen zábavným kritikem. Má ambice mnohem vyšší.

Zajímavost: Scény, kdy se Hitler prochází po ulici a lidé na něj reagují, jsou skutečné a autentické.

Oficiální český trailer filmu Už je tady zas / Er ist wieder da
Deník komorné (Journal d'une femme de chambre) (Film Europe)

Český plakát filmu Deník komorné / Journal d'une femme de chambreNa francouzsko-belgickém dramatu je nejzajímavější to, že jde o remake stejnojmenného filmu z šedesátých let. Jeho hodnocení, kterých tedy není mnoho (a asi nebude nijak výrazně víc), jsou zatím unylá a hovoří spíše o nudě a nezáživné podívané. Těžko tedy říci, pro koho je určeno, faktem nicméně je, že režii a částečně i scénář obstaral zkušený, u nás však skoro neznámý Benoît Jacquot, který hlavní roli svěřil Lée Seydoux. Fanoušek evropské kinematografie si ale v případě zájmu tenhle počin ve svém klubovém kině určitě najde.

Synopse: Na přelomu devatenáctého a dvacátého století přijíždí krásná a ambiciózní pokojská Célestine (Léa Seydoux) pracovat na fracouzský venkov pro zámožnou rodinu Lanlairových. Zde se musí vyrovnat jak se sexuálními návrhy svého pána (Hervé Pierre), tak i s nevrlou paní domu (Clotilde Mollet), která domácnosti vládne pevnou rukou. Zároveň ji ale fascinuje tajuplný zahradník Joseph (Vincent Lindon), který má ovšem sklony k antisemitismu.

Český trailer filmu Deník komorné / Journal d'une femme de chambre
Ve stínu žen (L'ombre des femmes) (Film Europe)

Český plakát filmu Ve stínu žen / L'ombre des femmesPodobně jako u výše zmíněného počinu ani tady není moc co psát. Dle synopse vypadá francouzské drama neoriginálně a tuctově, pokud by se ale z větší části zdařilo, o čemž mluví několik málo komentářů, mohlo by být podnětným příspěvkem do dlouhé řady vztahových a mezilidských snímků. I v tomto případě obstaral režii a částečně i scénář doma uznávaný, u nás ale neznámý Philippe Garrel, který i obsazení zaplnil neznámými tvářemi. Opět něco pro ortodoxní příznivce francouzské filmařské školy.

Synopse: Pierre (Stanislas Merhar) a Manon (Clotilde Courau) točí nízkorozpočtové dokumenty a živí se příležitostnými pracemi. Když se Pierre setká s mladou Elisabeth (Lena Paugam), stanou se z nich milenci. Muž ale nechce opustit Manon, chce vlastnit obě ženy. Těm se to ale příliš nelíbí, ačkoli se pomalu do tohoto trojúhelníku noří hlouběji a hlouběji.

Český trailer filmu Ve stínu žen / L'ombre des femmes
Jonas Kaufmann - Večer s Puccinim (Jonas Kaufmann: An Evening with Puccini) (Pannonia Entertainment)

Český plakát filmu Jonas Kaufmann - Večer s Puccinim / Jonas Kaufmann: An Evening with PucciniUž od úterý 8. března můžete ve vybraných kinech vidět záznam loňského koncertu ze slavné La Scaly, kde vystupoval v současnosti populární tenor Jonas Kaufmann. Ten zazpíval ty nejslavnější a nejpopulárnější árie z Pucciniho oper a sklidil neuvěřitelný čtyřicetiminutový aplaus. Režie se chopil operními záznamy protřelý Brian Large, takže kvalita by měla být zaručena. Milovníci těžkého a náročného hudebního žánru by neměli dlouho váhat, protože zvuková stránka bude naprosto špičková. 

Synopse: V polovině loňského června vystoupil uznávaný operní pěvec Jonas Kaufmann v operním domě La Scala. Po absolutně vyprodaném koncertu následovalo pět přídavků a čtyřicetiminutový aplaus. Světově proslulý tenor představil publiku árie z nejznámějších Pucciniho oper, které fascinují nové a nové generace posluchačů.

Český trailer filmu Jonas Kaufmann - Večer s Puccinim / Jonas Kaufmann: An Evening with Puccini
Rudý kapitán (A-Company CZ)

Plakát filmu  / Rudý kapitánKoprodukční thriller vypadá minimálně ze synopse a upoutávek zajímavě, věřme jen, že se podaří a trochu rozvíří tuzemské žánrové vody. Režijně s ním debutuje producent a scenárista Michal Kollár, který v něm zpracovává neprobádané a atraktivní téma církví a komunistických tajných služeb. Hodně slibně vypadá i mezinárodní obsazení, v němž se objeví Maciej Stuhr, Oldřich Kaiser, Martin Finger, Michal Suchánek, Marian Geišberg nebo Ladislav Chudík. Komentáře jsou dosud nedostupné, takže je na místě opatrnost, ale potenciál je vysoký. Snad ho tvůrci z větší části využijí.

Synopse: Příběh se odehrává půl roku před rozdělením Československa. Mladý detektiv Richard Krauz se dostává k novému případu – na hřbitově byla vykopána mrtvola kostelníka Kloknera s hřebíkem v hlavě. Policista zjišťuje, že za jeho umučením stojí bývalá StB a nikdy nenalezený spis zachycující zločiny kněžích, na jehož základě StB církev vydírala. Případem posedlý detektiv se vydává hledat muže, ke kterému vedou všechny stopy: Rudého kapitána, specialistu na „konečné" výslechy. Není však sám, kdo ho hledá.

Zajímavost: Film je adaptací knihy, jejímž autorem je kriminalista z oddělení vražd píšící pod pseudonymem Dominik Dán.

Originální trailer filmu Rudý kapitán
Pohádka máje (NFA)

Plakát filmu  / Pohádka májeRestaurované verze, která míří do vybraných kin, se dočkalo protektorátní melodrama, které je adaptací stejnojmenného románu Viléma Mrštíka. Režijně a scenáristicky ho zpracoval slavný Otakar Vávra, který ústřední role svěřil tehdy populárním Nataše Gollové a Svatopluku Benešovi. Otázkou ovšem je, proč se digitalizaci dostalo zrovna tomuto počinu legendárního tvůrce, když patří k těm méně známým a hůře hodnoceným a podle mnohých dávno překonaným a zoufale naivním. Pokud každopádně chcete na velkém plátně vidět regulérní film pro pamětníky a zkusit si pocit, jak to asi ve své době vypadalo, máte jedinečnou příležitost.

Synopse: Líbezná a plachá Helenka (Nataša Gollová) žije se svým otcem v myslivně uprostřed moravské přírody. Jednoho večera ji na plese vyzve k tanci synovec místního faráře Ríša (Svatopluk Beneš), který v Praze studuje práva. Na první pohled se mu zalíbí, jenže když jí ale vypráví své zážitky z Prahy, dívka se mu začne vyhýbat. Láska je ale mocná čarodějka.

Zajímavost: Vávra a Gollová dostali za film Národní filmovou cenu.

Ukázka z filmu Pohádka máje

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Trailer: Gentlemani (23.02.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Hotel Palace znevažuje svět i sám sebe (24.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Šťastná hvězda Cruella podstupuje poslední souboj (22.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Hotel Palace (21.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Film Její tělo o pornoherečce Absolonové je příběhem o honbě za úspěchem (17.11.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Ferrari (24.10.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Králova milenka našla za úsvitu peníze těch tupců (04.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)
- Teaser: Ferrari (30.08.2023 18:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu