Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 13. 3. 2015 - 19. 3. 2015

TV tipy: Válka a mír pořádají hon na žánrovky

Vydáno: 13.03.2015 15:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Bontonfilm

I v následujícím týdnu čeká v televizi několik hodně zajímavých a netradičních žánrovek, které potěší každého fanouška. Jednoznačnými hity jsou ovšem premiéry dánského Honu a monumentální sovětské adaptace Vojny a míru.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Tohle je válka! (This Means War) (pátek 13. 3., Prima, 20.15 - 22.15 / sobota 14. 3., 10.20 - 12.25)

Plakát filmu Tohle je válka! / This Means WarAbsolutně nenáročná akční komedie s prvky romantiky zcela splní svůj účel a při pátečním večeru příjemně pobaví. Režírující McG od začátku upoutá svižným tempem, trefným soundtrackem a jak je jeho zvykem i adrenalinovými, i když značně přepálenými akčními scénami. V hlavních rolích se navíc parádně špičkují výborní Chris Pine a Tom Hardy, mezi nimiž stojí solidní Reese Witherspoon. Je jasné, že ústřední příběh neoplývá originalitou a je zcela mimo realitu a vedlejší zápletka s gangstery je dost zbytečná, to ale bude zásadně vadit málokomu, což potvrdí i naše recenze. Klasická žánrová jednohubka.

Synopse: Špičkoví agenti CIA FDR (Chris Pine) a Tuck (Tom Hardy) jsou nejlepší kamarádi a nevypadá to, že by mezi nimi mělo dojít k nějakému konfliktu. To se ale změní v momentě, kdy se oba nezávisle na sobě na internetu seznámí s krásnou a úspěšnou Lauren (Reese Witherspoon). Když to pánové o sobě zjistí, slíbí si, že si půjdou z cesty a budou si přát štěstí. Jenže ani jeden se vlastně dívky nechce vzdát a zkouší svého kolegu nějak zdiskreditovat.

Zajímavost: Film dostal původně označení R, později byl ale zmírněn na PG-13, aby na něj mohlo více diváků.

Český trailer filmu Tohle je válka! / This Means War
Moonwalker (Moonwalker) (sobota 14. 3., Nova Cinema, 16.05 - 18.05 / neděle 15. 3., 07.05 - 08.50)

Plakát filmu Moonwalker / MoonwalkerBizarní hudební fantasy se v našich končinách těší na rozdíl od zahraničí velmi slušnému hodnocení a zcela potěší jen oddané fanoušky Michaela Jacksona, který byl v době jeho natáčení na vrcholu tvůrčích sil. Režisér Jerry Kramer, jemuž u dvou sekvencí vypomáhali také Jim Blashfield a Colin Chilvers, asi zcela správně rezignoval na ucelený příběh a natočil prakticky celovečerní videoklip, který prokládá videoklipy fanouškovskými a skutečnými a plně se spolehl na hudbu, charisma, choreografie a taneční kreace Krále popu. Ten sice herecky příliš nezáří, to ale částečně kompenzuje výtečný Joe Pesci. Pokud vám ke spokojenosti stačí opravdu jen několik nesmrtelných hitů a legendárních pohybů, je tenhle film přesně pro vás.

Synopse: V koláži svých klipů hraje Michael Jackson hrdinu s magickými schopnostmi, který zachraňuje tři děti před obávaným drogovým dealerem zvaným Mr. Big (Joe Pesci).

Zajímavost: Film vznikl v rámci marketingové kampaně na podporu prodeje alba Bad a následného celosvětového turné.

Oficiální trailer filmu Moonwalker / Moonwalker
Horší než smrt (Death at a Funeral) (sobota 14. 3., Nova Cinema, 20.00 - 21.45)

Plakát filmu Horší než smrt / Death at a FuneralBritsko-americko-německo-nizozemská komedie si nebere servítky a dělá si legraci z většinou posvátného tématu lidské smrti. Režírující Frank Oz a především scenárista Dean Craig se naštěstí nedrželi při zemi a divákovi naservírovali precizní dílko plné typicky britského černého, nekorektního a situačního humoru, jenž pobaví i ty největší cyniky. V tom jim bohatě vypomáhá skvělé obsazení, v němž září mimo jiné Matthew MacfadyenRupert Graves nebo Alan Tudyk. O to víc zamrzí několik hluchých míst a zbytečných fekálních vtípků, které působí vskutku nepatřičně. Výborná podívaná na víkendový večer.

Synopse: V jedné britské rodině zemřela její hlava, takže se očekává mohutný pohřeb plný truchlících. Jenže jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude pokrytec a všem vyjeví o zesnulém pravdu, která není příliš hezká. Brzy tedy vyplouvají na povrch staré hříchy, křivdy a tajemství, díky němž všem dochází, že členové rodiny k sobě vlastně nemají tak blízko, jak se snaží tvrdit.

Zajímavost: Film byl natočen za sedm týdnů.

Oficiální trailer filmu Horší než smrt / Death at a Funeral
Vojna a mír I: Andrej Bolkonskij (Voyna i mir I: Andrei Bolkonsky) (sobota 14. 3., ČT2, 20.00 - 22.25)

Plakát filmu Vojna a mír I: Andrej Bolkonskij / Voyna i mir I: Andrei BolkonskyMonumentální a v kuse prakticky nekoukatelná sovětská adaptace klasického románu Lva Tolstého byla pro potřeby videa a televizí oficiálně rozdělena na čtyři celovečerní filmy s podtituly jména jedné z postav. Pro všechny ale vesměs platí to samé, protože režírující Sergej Bondarčuk dostal k dispozici ohromný rozpočet, který využil především k opulentním kulisám, velkolepým aranžmá bitevních scén, překrásným lokacím a opravdu nádherné kameře, která mnohdy překvapí netradičními a sugestivními záběry. Nechybí samozřejmě ani přehnaná barevnost a důraz na každý detail. Excelentní je také obsazení, v němž kromě samotného režiséra uvidíte třeba Ljudmilu Saveljevu, Vjačeslava Tichonova, Viktora Stanitsyna nebo Olega Tabakova. Je ovšem jasné, že v tak velkolepém díle se objeví plno vaty, hluchých míst a místy také nuda. Ojedinělý opus.

Synopse: Na počátku devatenáctého století vychází v Petrohradu Manifest o vypovězení války Francii. Rusko se proto spojuje s Anglií a Rakouskem a chce zastavit tažení Napoleona Bonaparta. Všechno spěje k velké bitvě, do níž se zapojí i Pierre Bezuchov (Sergej Bondarčuk), který získal moc nad velkým majetkem a kníže Andrej Bolkonskij (Vjačeslav Tichonov), jenž se stal pobočníkem generála Kutuzova, jehož armáda vstoupila na rakouské území.

Zajímavost: Natáčení celého filmu trvalo neuvěřitelných sedm let.

Ukázka z filmu Vojna a mír I: Andrej Bolkonskij / Voyna i mir I: Andrei Bolkonsky
Sissi - Osudová léta císařovny (Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin) (sobota 14. 3., ČT1, 21.30 - 23.20)

Plakát filmu Sissi - Osudová léta císařovny / Sissi - Schicksalsjahre einer KaiserinZakončení volné rakousko-západoněmecké trilogie je de facto stejné jako předchozí dva díly, takže se o něm dá napsat to samé. To tedy znamená, že režírující Ernst Marischka si s historickými fakty příliš hlavu neláme (v tomto případě je dokonce někdy záměrně překrucuje), ale spoléhá se na opravdu opulentní výpravu, bohaté kostýmy, nezbytnou barevnost a roztomilost Romy Schneider v hlavní roli. Chybět nesmí ani její protějšek v podání Karlheinze Böhma. Ke změně nedošlo ani v romantické linii, na níž je tady kladen snad největší důraz a místy už se dostává až za hranici snesitelnosti a je dost "přeslazená". Berte, nebo nechte být.

Synopse: Císaře Franze Josefa (Karlheinz Böhm) zdrží ve Vídni neodkladné státní záležitosti a Sissi (Romy Schneider) tak odjíždí zcela sama do Maďarska, aby zde s pomocí hraběte Andrassyho (Walter Reyer) získala revolucionářsky smýšlející šlechtu na stranu Habsurků. Ten ji vyzná lásku, ona však ví, že patří jen Franzi Josefovi, navíc onemocní nepříjemnou plicní chorobou. 

Zajímavost: Na festivalu v Cannes v roce 1958 byl snímek nominován na Zlatou palmu.

Originální trailer filmu Sissi - Osudová léta císařovny / Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin
Zbav nás od zlého (Fri os fra det onde) (sobota 14. 3., ČT art, 22.10 - 23.45)

Plakát filmu Zbav nás od zlého / Fri os fra det ondeMísty nepříjemně syrové dánsko-švédsko-norské drama jen potvrzuje, že severská kinematografie je v posledních letech na vrcholu oblíbenosti a kvalitativní úrovně. Režisér a scenárista Ole Bornedal si dal záležet na hutné a depresivní atmosféře, psychologicky propracovaných postavách, zajímavém a realistickém příběhu, výborné kameře a nenuceně morálním přesahu. Vše ještě vylepšil satirickým až černohumorným pojetím, s nímž korespondují i herci, mezi nimiž vyniká Lasse Rimmer. Škoda jen horší vizuální stránky.

Synopse: Gastarbeiter, který v Jugoslávii přišel o celou rodinu, je nařčen, že zabil ženu nacionalisticky smýšlejícího předáka komunity jedné vesnice. Lynčovanému muži poskytne azyl v podobě svého domu úspěšný advokát. V dříve poklidném městečku tak vypuká ostrý konflikt krvežíznivého davu a muže, jenž za každých okolností ctí právo a pořádek.

Zajímavost: Ve snímku herecky debutovala Lene Nyström, zpěvačka kdysi populární skupiny Aqua.

Originální trailer filmu Zbav nás od zlého / Fri os fra det onde
Noční motýl (neděle 15. 3., Barrandov, 12.25 - 13.55 / středa 18. 3., 11.35 - 13.20)

Plakát filmu  / Noční motýlProtektorátní romantické drama patří k tomu vůbec nejlepšímu, co ve své době vzniklo. Režírující František Čáp v něm bravurně vystihl atmosféru konce devatenáctého století, kterou podpořil perfektními kostýmy a výpravou a opřít se mohl i o atraktivní a neveselý příběh se sociálním a tehdy realistickým rozměrem. Výsledku pomáhají i bravurní herecké výkony všech zúčastněných, mezi kterými přece jen vyčnívá vynikající Hana Vítová, jíž doplňují třeba spolehliví Svatopluk Beneš, Rudolf Hrušínský nebo Adina Mandlová, bonusem budiž na svou dobu velice odvážná erotická scéna s částečně odhaleným ňadrem. Vzhledem k datu výroby je samozřejmě třeba divácká tolerance se zastaralými technologiemi a metodami.

Synopse: Marta Dekasová (Hana Vítová) pracuje jako vychovatelka v posádkovém městě a na nepřízeň mužů si nemůže stěžovat. Jenže ona touží pouze po nadporučíku Vargovi (Gustav Nezval), který je ženatý a odmítá ji. Zoufalá žena se tak vrhá do náruče nejdotěrnějšího obdivovatele a je s hanbou propuštěna. Odchází do Prahy ke kamarádce Kiki (Adina Mandlová), stává se barovou zpěvačkou a dál pokračuje v cestě na šikmé ploše.

Zajímavost: V jednu dobu patřil film mezi trezorové, protože jeho erotická senzačnost byla pro mnoho lidí trnem v oku.

Ukázka z filmu Noční motýl
Hon (Jagten) (pondělí 16. 3., ČT2, 21.50 - 23.45)

Český plakát filmu Hon / JagtenVzývané a na Oscara za cizojazyčný snímek nominované dánské drama je velice silným emocionálním zážitkem. Režisér a spoluscenárista Thomas Vinterberg diváka nijak nešetří a od prvních minut mu servíruje dokonale propracovanou podívanou s těžce depresivní atmosférou, realistickým až mrazivým příběhem, stupňovaným napětím a chvílemi nepříjemnou působivostí. Vedle precizní kamery pak zaujmou také výtečné výkony, jimž jednoznačně dominuje takřka geniální Mads Mikkelsen. I přes určitou předvídatelnost a neoriginalitu chytne film za srdce. To potvrzuje i naše recenze.

Synopse: Čtyřicátník Lucas (Mads Mikkelsen) se nedávno rozvedl a začíná žít nový život. Má přátele, novou práci, přítelkyni a bezproblémový vztah s dospívajícím synem. Všechno se změní ve chvíli, kdy se v komunitě jeho kamarádů začne šířit jedna nahodilá lež. Vesnice propadá hysterii a obava a panika se rozrůstají nekontrolovatelným tempem. Lucas musí v nastalé štvanici uhájit nejen svou čest, ale také život.

Zajímavost: Na festivalu v Cannes získal Mikkelsen cenu za nejlepšího herce.

Mezinárodní trailer filmu Hon / Jagten
Biloxi Blues (Biloxi Blues) (pondělí 16. 3., Prima Cool, 22.50 - 01.00 / úterý 17. 3., 02.35 - 04.15)

Plakát filmu Biloxi Blues / Biloxi BluesU nás ne tak známé komediální drama zapadlo v konkurenci jiných žánrovek, protože není v podstatě ničím výjimečné. Režírující Mike Nichols v něm zpracoval autobiografickou divadelní hru Neila Simona, který v ní vzpomínal na léta strávená v armádě. Snímek má vše, co mít má, tzn. nechybí tu typický humor, sexuální narážky, pohodová atmosféra a potřebná dávka testosteronu. V hlavní roli se objeví mladý Matthew Broderick, jehož ovšem zcela zastíní charismatický a tradičně záporný Christopher Walken. Nenáročná jednohubka.

Synopse: Na jaře 1945 přijíždí do výcvikového tábora americké armády v Biloxi nováčci, mezi nimi i newyorský teenager Eugene Jerome (Matthew Broderick). K bojovému nasazení je bude připravovat seržant Toomey (Christopher Walken), před nímž se musí mít každý na pozoru. 

Zajímavost: Ve filmu herecky debutoval David Schwimmer.

Oficiální trailer filmu Biloxi Blues / Biloxi Blues
Griffin a Phoenixová (Griffin & Phoenix) (středa 18. 3., Nova Cinema, 20.00 - 22.15 / čtvrtek 19. 3., 15.15 - 17.20)

Plakát filmu Griffin a Phoenixová / Griffin & PhoenixTelevizní romantické drama je v rámci možností relativně zdařilé. Režijně debutující Ed Stone si pohlídal emoce, které udržel ve snesitelné míře a nikdy nesklouzl za hranici kýče, nesnažil se prvoplánově dojímat a naopak na diváka velmi citlivě a nenápadně působil a podařilo se mu vyvarovat i tradičních klišé. Výrazně mu pomohlo i obsazení, v němž hrají prim ústřední Dermot Mulroney a Amanda Peet. Výsledku tak chybí jen větší tvůrčí odvaha a více humorných momentů, o které si některé scény vysloveně říkají. Příjemný kousek o nepříjemných věcech.

Synopse: Životem ztrápený Henry Griffin (Dermot Mulroney) se právě rozvedl a následně zjistil, že trpí nevyléčitelnou nemocí a zbývají mu maximálně dva roky života. Na přednášce o rakovině potká půvabnou a usměvavou Sarah (Amanda Peet). Oba si realitu nechtějí přiznat, nicméně spolu začnou randit a přece jen zkusit prožít zbytek života naplno.

Zajímavost: Film je remakem stejnojmenného snímku z roku 1976.

Originální trailer filmu Griffin a Phoenixová / Griffin & Phoenix

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Motorkáři (06.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Sam Mendes a The Beatles (21.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Motorkáři (08.01.2024 17:51 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Legenda Mulan se ocitla v žoldu smrti (27.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Toyen rozehrává velkou hru o humra (22.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Fantom Opery podstoupil zkoušku umění a stal se z nuly hrdinou (01.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 nejlepších rolí Roberta De Nira (17.08.2023 16:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Dámy v černém spustily mnoho povyku pro nic (11.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Emma žije psí život v prohnilé zemi (28.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu