Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 11. 4. 2014 - 17. 4. 2014

TV tipy: Batman vs. Superman, delfíni a další žánrovky

Vydáno: 11.04.2014 07:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

V tomto týdnu se v televizi objevuje poměrně dost repríz, případně slabších filmů, proto se v desítce našich tipů setkáte spíše s náročnějšími a mnohdy i oceňovanými evropskými snímky. Nechybí ale ani kreslená bitva superhrdinů.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Můj přítel delfín (Dolphin Tale) (pátek 11. 4., Nova, 20.20 - 22.30 / sobota 12. 4., Nova Cinema, 15.55 - 18.05)

Český plakát filmu Můj přítel delfín / Dolphin TaleJedno z těch lepších hollywoodských rodinných dramat rozhodně neohromí svou originalitou, nicméně na emoce tolik netlačí, takže je poměrně snesitelné. Režírující Charles Martin Smith vsadil na stále populární téma přátelství člověka s delfínem, snímku dodal slušné tempo a vyhnul se zbytečnému patosu a přílišnému citovému vydírání, což se vždy počítá. Navíc se mu podařilo sehnat slušnou hereckou sestavu, v níž se objeví třeba Ashley Judd, Kris Kristofferson nebo Morgan Freeman. Prakticky neškodná žánrovka pro celou rodinu.

Synopse: Malý chlapec se spřátelí se zraněným delfínem Winterem, který přišel v krabí pasti o svůj ocas. Okamžitě začne všechny kolem sebe motivovat k tomu, aby zvířeti udělali ocas umělý a tím mu umožnili plnohodnotný život. Jeho snahy se nakonec setkají s pozitivní odezvou.

Zajímavost: Snímek je natočen na motivy skutečné události.

Oficiální trailer filmu Můj přítel delfín / Dolphin Tale

Nelly a pan Arnaud (Nelly & Monsieur Arnaud) (pátek 11. 4., ČT2, 22.45 - 00.30)

Plakát filmu Nelly a pan Arnaud / Nelly & Monsieur ArnaudMéně známé koprodukční drama spoléhá hlavně na přirozenost a realističnost, což se mu poměrně daří. Režírující Claude Sautet, který se podílel i na scénáři, nemá potřebu nijak exhibovat, ale vsadil na nepodbízivý a nenápadný styl, jenž podřídil titulnímu příběhu, který jako by byl vystřižen z běžného života. Do hlavních rolí obsadil fantastické Emmanuelle Béart a Michela Serraulta, kteří jen dotvářejí více než pozitivní dojem. Pro milovníky evropské filmařiny a vztahových dramat absolutní povinnost.

Synopse: Nelly (Emmanuelle Béart) ztratila práci v redakci a najednou neví, co dál. Její manžel už hledání nějaké práce vzdal, takže se Nelly pokouší přivydělávat různými brigádami. Určitou peněžní sumu jí nabídne i postarší pan Arnaud (Michel Serrault), jehož úmysly jsou zcela čestné. Žena ji nejprve odmítne, jenže brzy si uvědomí, že chce začít nový život a slíbené peníze by ji mohly pomoci. Rozhodne se, že nabídku přepsat paměti starého muže nakonec přijme. 

Zajímavost: Snímek je posledním počinem Clauda Sauteta.

Originální trailer filmu Nelly a pan Arnaud / Nelly & Monsieur Arnaud

Jiná láska (The Other Sister) (sobota 12. 4., Prima, 09.40 - 12.25)

Plakát filmu Jiná láska / The Other SisterSolidní romantické drama doplácí hlavně na osobu režiséra a scenáristy Garryho Marshalla. Ten sice rozehrál velmi slušný a netradiční příběh, jemuž dodal poměrně svižné tempo a neopomněl ani několik skvělých a vtipných momentů, jenže to vše zaobalil do příliš sentimentální atmosféry, která výsledku neprospěla. Vše pak působí jako lehké a zbytečné citové vydírání. Dost toho ale zachraňují výteční herci, mezi nimiž nechybí třeba Diane Keaton, Giovanni Ribisi, Juliette Lewis a Tom Skerritt. Pro víkendové probouzení ale ideální záležitost.

Synopse: Čtyřiadvacetiletá Carla (Juliette Lewis) je sympatická a pohledná dívka, která je ovšem od narození lehce mentálně postižená. Po letech strávených v různých speciálních školách už dokáže překonat veškeré životní nástrahy. Jedinou výjimkou je její matka (Diane Keaton), která by jí ráda řídila život a se vším pomáhala. O to těžší je pro ni přijmout fakt, že dcera se poprvé v životě vážně zamilovala. Jejím vyvoleným je podobně postižený Danny (Giovanni Ribisi), s nímž si bude muset vyvzdorovat právo na plnohodnotný vztah. 

Zajímavost: Závěrečnou píseň nazpívala sama Juliette Lewis.

Originální trailer filmu Jiná láska / The Other Sister

Superman/Batman: Apokalypsa (Superman/Batman: Apocalypse) (sobota 12. 4., Nova Cinema, 14.25 - 15.55 / neděle 13. 4., 06.45 - 08.10)

Plakát filmu Superman/Batman: Apokalypsa / Superman/Batman: ApocalypseDůkaz, že film s dvěma opravdu slavnými superhrdiny může fungovat, přinesl čtyři roky starý televizní animák. Režírující Lauren Montgomery v něm baví všechny komiksové fanoušky a rozhodně se neomezuje jen na nejmenší diváky. Potěší také svěží tempo, díky němuž se nedostaví nuda, a krátká stopáž. K záporům naopak patří horší vizuální stránka, ploché postavy a také neomezené možnosti animovaného filmu, které ho v závěru mění v jednu velkou, dlouhou a postupem času nezajímavou bitvu. Rozhodně ale jde o zajímavý kousek. 

Synopse: Když se do gothamského přístavu zřítí vesmírná loď, narazí Batman a Superman na záhadného Kryptoňana se schopnostmi, jakými oplývá Superman. Když se o tom doslechne Darkseid, okamžitě Kryptoňana unese a ukryje na Apokolips. Oběma superhrdinům tak nezbyde nic jiného než Kryptoňana zachránit. To bude ale hodně nebezpečná mise i pro ně. 

Zajímavost: Ve filmu hraje nemalou roli i Wonder Woman.

Originální trailer filmu Superman/Batman: Apokalypsa / Superman/Batman: Apocalypse

21 gramů (21 grams) (sobota 12. 4., ČT art, 22.00 - 00.05)

Plakát filmu 21 gramů / 21 GramsPrvní hollywoodský kousek mexického tvůrce Alejandra Gonzáleze Iñárritua navazuje na jeho předchozí domácí počin. I v něm brilantně proplétá mozaiku několika příběhů a spoléhá na skvěle vystavěný scénář z pera Guillerma Arriagy a velkou dávku emocí. Ačkoli tempo není strhující a režie je záměrně nevýrazná, je výsledek naprosto precizní a rezonuje hodně dlouho. Výtečnému obsazení kralují na Oscara nominovaní Naomi WattsBenicio del Toro, které doplňují kupříkladu Sean Penn nebo Charlotte Gainsbourg. Vynikající kousek.

Synopse: Univerzitní profesor Paul (Sean Penn) je smrtelně nemocný a čeká na transplantaci srdce, zatímco jeho žena (Charlotte Gainsbourg) se snaží díky umělému oplodnění počít jeho dítě. Cristina (Naomi Watts) je milovanou sestrou, milující manželkou a matkou dvou dcer. Její rodině v podstatě nechybí vůbec nic. Na mnohem nižší společenské úrovni se pohybují bývalý trestanec Jack (Benicio del Toro) a jeho žena Marianne (Melissa Leo). Osudy těchto tří cizích lidí se protnou při tragické nehodě.

Zajímavost: Celý film byl natáčen chronologicky, ačkoli tímto způsobem vyprávěn není.

Originální trailer filmu 21 gramů / 21 grams

Černý blesk (Čjornaja molnija) (sobota 12. 4., Prima Cool, 22.10 - 00.10 / neděle 13. 4., 01.35 - 03.15)

Plakát filmu Černý blesk / Čjornaja molnijaRuská odpověď na hollywoodské superhrdinské filmy neoplývá originalitou a spíše nepokrytě kopíruje slavné vzory, jde ale o tak zábavnou a zajímavou podívanou, že nelze jednoznačně odsoudit. Režírující dvojka Dmitriy Kiselev a Alexandr Vojtinskij si na nic nehraje, čímž získává divácké sympatie, a servíruje vydařenou akci, slušné tempo a několik velmi vtipných situací. Vsadilo také na sympatické obsazení u nás vesměs neznámými herci a pořádnou dávku nadsázky. Jen neočekávejte dokonalé triky, smršť nápadů a logický a dobře vystavěný příběh. 

Synopse: Běžný život mladého moskevského studenta se obrátí naruby, když zjistí, že staré otlučené auto, které dostal od otce, dokáže létat. Z nuly se rázem stává hrdinou a pod přezdívkou Černý blesk bojuje proti bezpráví. Netuší ale, že síly zla jsou mocné a rády by získaly jeho zázračný vůz.

Zajímavost: Auto použité ve filmu je ruský GAZ 21. 

Originální trailer filmu Černý blesk / Čjornaja molnija

Rozhovory s mým zahradníkem (Dialogue avec mon jardinier) (neděle 13. 4., ČT art, 20.20 - 22.05)

Plakát filmu Rozhovory s mým zahradníkem / Dialogue avec mon jardinierFrancouzské komediální drama potěší hlavně milovníky festivalových filmů. Režírující Jean Becker v něm totiž nikam nespěchá a nastoluje dost pomalé tempo a snaží se o poetickou atmosféru a záběry, což ne každý snese. Logicky se tak spoléhá i na množství vtipných dialogů, které jsou naprosto přirozené a taktéž inteligentní a vtipné. V hlavních rolích excelují Daniel Auteuil a Jean-Pierre Darroussin. Radost udělá i střídmé dávkování emocí a celková civilnost snímku. Náročnější, ale výborný kousek.

Synopse: Úspěšný malíř (Daniel Auteuil) opouští Paříž a vrací se na vesnici, kde se před více než padesáti lety narodil. Dům, který už léta nikdo neobývá, obklopuje pozemek, k jehož kultivaci nemá umělec ani vlohy, ani chuť. Dá si tedy inzerát, v němž hledá zahradníka, na který zareaguje dávný kamarád (Jean-Pierre Darroussin) ze základní školy. Jejich přerušené přátelství se tak může znovu rozvíjet, tentokráte obohaceno o spoustu životních zkušeností. 

Zajímavost: V roce 2007 byl snímek uveden na festivalu v Karlových Varech.

Originální trailer filmu Rozhovory s mým zahradníkem / Dialogue avec mon jardinier

Zlomené kopí (Broken Lance) (úterý 15. 4., Prima Cool, 22.45 - 00.45 / středa 16. 4., 02.50 - 04.25)

Plakát filmu Zlomené kopí / Broken LanceMírně podceňovaný western je zajímavý mimo jiné tím, že dalece překračuje hranice svého žánru a chvílemi se mění až v "shakespearovské" drama. Režírující Edward Dmytryk klade důraz na psychologii postav a vztahy mezi nimi a nebojí se ani upozornit na nebezpečí rasismu. Logicky tak upozadil atraktivní přestřelky a přednost dal většímu množství dialogů, které nejsou vždy úplně záživné. V hlavní roli se objeví spolehlivý Spencer Tracy, vedle kterého je nutno zmínit i na Oscara nominovanou Katy Jurado. Zub času se na snímku, který si odnesl Oscara i za námět, sice podepsal dost a určitá naivita a přeslazenost už dnes neobstojí, nicméně milovníky klasiky potěší. 

Synopse: Dobytkářský magnát Matt Devereaux (Spencer Tracy) je tvrdý chlap a svůj majetek je odhodlán bránit třeba i tím, že vezme zákon do svých rukou. Jednoho dne proto přepadne a zničí důl na měď, který znečistil vodu na jeho pozemcích, kde se pase dobytek. Tento čin ale rozdělí jeho rodinu a majitelé dolu navíc Matta ženou před soud. 

Zajímavost: Katy Jurado hrála matku Roberta Wagnera, ačkoli je starší o pouhých šest let.

Originální ttrailer filmu Zlomené kopí / Broken Lance

Koule (Sphere) (středa 16. 4., Nova, 22.05 - 00.35)

Plakát filmu Koule / SphereHodnocení dodnes nejednoznačně přijatého sci-fi, které značně doplatilo i na časté přepisování scénáře, záleží na tom, zda jste četli předlohu Michaela Crichtona. Pokud ano, budete bědovat nad obsahovou prázdnotou a totálním nevyužitím jejího potenciálu, pokud ne, budete asi střídmější a oceníte vizuální stránku a až klaustrofobní atmosféru. Režírující Barry Levinson přitom měl v ruce všechny trumfy, protože kromě oceňovaného románu získal také exkluzivní obsazení, v němž hrají prim Dustin Hoffman, Sharon Stone a Samuel L. Jackson, kteří se sice snaží, ale všechno nezachrání. Hodně rozpačitý snímek.

Synopse: Jaké by to bylo, kdyby se všechny fóbie, obavy a černé myšlenky změnily v realitu? Skupinka elitních vědců se vydává na průzkum záhadné kosmické lodi, která už stovky let leží na dně Tichého oceánu. Co je to vlastně za objekt? Všechny otázky ještě umocní nález tajemného artefaktu v podobě obrovské koule.

Zajímavost: Vodního hada navrhoval Joseph Hahn, jeden ze členů populární skupiny Linkin Park.

Originální trailer filmu Koule / Sphere

Všechna jitra světa (Tous les matins du monde) (čtvrtek 17. 4., ČT art, 20.20 - 22.10)

Plakát filmu Všechna jitra světa / Tous les matins du mondeFrancouzské hudební drama je poměrně náročným kouskem, neboť režírující Alain Corneau vypráví atraktivní životopisný příběh především pomocí hudby a minima dialogů. Rozhodně tedy nikam nespěchá a vsází na extrémně pomalé tempo a melancholickou atmosféru. Nevyhýbá se ani některým explicitním záběrům a umně se pokouší zamyslet nad tím, kde končí hudba a začíná její parodování. V hlavních rolích uvidíte Jeana-Pierra Mariellea a Gérarda Depardieu. Ne až tak známý kousek.  

Synopse: Violistovi Saint Colombemu předčasně zemřela manželka a on se zcela izoloval od společnosti. V bolestné samotě žije jen se svými dvěma dcerami a věnuje se pouze své hře, kterou chce dotáhnout k absolutní dokonalosti.

Zajímavost: Film získal ve své domovině sedm Césarů.

Originální trailer filmu Všechna jitra světa / Tous les matins du monde

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Iñárritu a Cruise poprvé spolu (23.02.2024 09:32 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Trailer: Zlá krev: Capote vs labutě (04.01.2024 19:00 v Novinky | Trailery)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- TV tipy: Sebevražedný oddíl vypráví pravdivý příběh Neda Kellyho a jeho bandy (10.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Marvels objevují umění jíst a milovat a přemýšlí jak přežít svého muže (08.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malý Nicky našel místo u moře, kde pohřbil nesnesitelnou tíhu obrovského talentu (29.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Stroj času: Městečko Twin Peaks - The Return (16.09.2023 12:30 v Recenze | Stroj času)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu