Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 22. 3. 2013 - 28. 3. 2013

TV tipy: Historické eposy, akčňáky a Všemocný

Vydáno: 22.03.2013 08:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: facebook tvůrce

Akční snímky, horor i legendární komedii uvidíte mimo jiné tento týden v našich televizích. Chybět nebudou ani originální dokument a poměrně raritní satira. Největším lákadlem je zřejmě premiéra osobitého sci-fi Všemocný.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Krvavé pobřeží Krvavé pobřeží (Chi bi) (pátek 22. 3., Fanda, 20.20 - 22.55)
Čínské historické drama Johna Woo oplývá zejména precizními a do detailu promyšlenými akčními scénámi, které mají výbornou choreografii a jsou zručně a efektně natočeny. Zaujmou též kostýmy, výprava a trefná a náležitě opulentní hudba Tara Iwashira. Taktéž příběh je poměrně zajímavý, leč doplácí na plochost a zaměnitelnost postav (ta je dána i tím, že v hlavních rolích se neobjevuje žádná známá tvář), které diváka zkrátka neuchvátí, a na přílišnou délku. Dvakrát škoda, že tvůrci uvedli speciální verzi pro "západní" svět, která je horší než ta původní. Přesto jde o velmi slušnou zábavu.
Synopse: V roce 208 vládne v Číně dynastie Han. Země je však rozdělena do několika soupeřících států, které by rády získaly veškerou moc. Proti sobě stojí zejména ambiciózní premiér ze západu Cao Cao (Zhang Fengyi) a neoficiální hlava východu Liu Bei (You Yong). Jejich vzájemné potyčky vyvrcholily slavnou bitvou u Rudého útesu, která změnila Čínu jednou provždy.
Zajímavost: Čínská armáda uvolnila sto tisíc vojáků, kteří plnili funkci komparsu.
Originální trailer filmu Krvavé pobřeží

Plakát filmu Noční můra v Elm Street Noční můra v Elm Street (A Nightmare on Elm Street) (pátek 22. 3., Nova Cinema, 22.00 - 23.45 / sobota 23. 3., 01.55 - 03.20)
Legendární horor patří k nejlepším zástupcům svého žánru. Režírující Wes Craven totiž takřka dokonale propojil snový a reálný svět, uvedl diváka do tíživé nejistoty a hlavně vytvořil dusnou atmosféru. Nebál se ani dost krvavých momentů, jež se sem perfektně hodí. Řádně děsivý je i Robert Englund ve své životní roli a gradující napětí. To pak ani tolik nevadí, že jde vlastně o dost neoriginální kousek. Pozornější divák si navíc může všimnout i malé roličky tehdy debutujícího Johnnyho Deppa. Takřka kultovní záležitost.
Synopse: Nancy (Heather Langenkamp) zemřeli přátelé před očima a ona se uzavírá do svého světa. Matka a její okolí si myslí, že blázní a vytvořila si fiktivní postavu pachatele. Jenže brzy se ukáže, že vrahem je Freddy Krueger (Robert Englund), který kdysi zabil dvacet dětí, jejichž rodiče se mu poté strašlivým způsobem pomstili. Od té doby se svým obětem zjevuje ve snech. A Nancy se o něm zdá.
Zajímavost: Film byl natočen za třiadvacet dní.
Originální trailer filmu Noční můra v Elm Street

Plakát filmu Podzemka Subway (Subway) (sobota 23. 3., Fanda, 15.50 - 17.45 / neděle 24. 3., 12.35 - 14.25)
Jeden z prvních snímků slavného Luca Bessona je bohužel typickým obrazem doby, ve které vznikl. Kýčovité a příliš barevné kulisy jsou dnes už zastaralé a příliš nepotěší ani okatá snaha revoltovat spočívající pouze v bizarních postavách vymykajících se konvencím. Typická je také syntetizátorová hudba Erica Serry, která ne každému sedne. Na druhou stranu tu je krásné prostředí pařížského metra, poměrně sympatičtí hrdinové a slušné výkony mimo jiné Christophera Lamberta a Isabelle Adjani. Neškodné a odpočinkové romantické drama ocení hlavně fandové kdysi osobitého tvůrce.
Synopse: Freda (Christopher Lambert) pronásledují mafiáni, kterým sebral důležité dokumenty. Schová se před nimi do útrob pařížského metra, kde žije zvláštní komunita bohémů a bezdomovců. Při vyjednávání o navrácení materiálů se navíc zamiluje do znuděné mafiánské milenky Hélény (Isabelle Adjani), která se nechá zlákat do dosud nepoznaného "podzemního" světa.
Zajímavost: Sám režisér si tu zahrál jednoho z operátorů v metru.
Originální trailer filmu Subway

Plakát filmu Jeden hot a druhý čehý Jeden hot a druhý čehý (La Zizanie) (sobota 23. 3., ČT1, 22.35 - 00.10)
Oblíbená francouzská komedie stojí a padá s ústřední dvojicí v podání Louise de Funèse a Annie Girardot. Ta dokáže beze zbytku prodat veškeré a notně šílené vtipy a funguje u ní dokonalá chemie, což je jedině dobře. Divák pak nemá čas si všimnout, že režírující Claude Zidi občas zakolísá s tempem a nemůže se opřít ani o fungující scénář, který je spíše sledem jednotlivých epizod a působí jako komediální etuda na vybrané téma. Dalších komentářů netřeba.
Synopse: Pan Guillaume (Louis de Funès) je nesmlouvavý podnikatel a tvrdohlavý muž. Problémem je, že jeho žena Bernadette (Annie Girardot) je némeně tvrdohlavá a navíc vášnivá zahradnice. Jejich manželství je tak odvěkým soubojem technického talentu a lásky k přírodě. Když Guillaume získává výhodnou zakázku od Japonců, která zlikviduje jeho domácí zahradu, vyráží manželka nemilosrdně do protiútoku.
Zajímavost: V roce 1978 se film stal ve své domovině třetím komerčně nejúspěšnějším.
Originální trailer filmu Jeden hot a druhý čehý

Plakát filmu Muž na laně Muž na laně (Man on Wire) (sobota 23. 3., ČT2, 23.05 - 00.40)
Výtečný dokument je emocionálně silným zážitkem. Režisér James Marsh vytasil trumfy v podobě až geniální hudby Michaela Nymana, která sama o sobě tvoří potřebnou atmosféru a díky ní graduje i tempo celého snímku, a hlavního hrdiny Philippa Petita, jenž je osobitý a arogantní zároveň, což je pro podobný žánr klíčové. Výhodou je i správné použití dobových snímků. Výsledek tak možná mnohé z vás inspiruje ke splnění vlastních snů.
Synopse: 7. srpna 1974 ilegálně přešel francouzský dobrodruh a provazochodec Philippe Petit po ocelovém laně mezi newyorskými dvojčaty. Příprava celé akce mu zabrala dlouhých osm měsíců, kdy vše promyslel do nejmenšího detailu. Přesto nechybělo mnoho a odvážný čin ztroskotal a skončil fiaskem.
Zajímavost: Film byl oceněn Oscarem za nejlepší celovečerní dokument.
Originální trailer filmu Muž na laně

Plakát filmu Na hraně temnoty Na hraně temnoty (Edge of Darkness) (neděle 24. 3., Prima Family, 22.30 - 00.55)
Zásadním problémem americko-britského thrilleru je to, že neví, čím chce být. Režírující Martin Campbell se pokouší o klasickou detektivku, do té mu však něco chybí, neboť příběh není až tak zajímavý. Film tím pádem nefunguje ani jako přímočarý "akčňák" o pomstě. Spolehnout se tak můžeme jen na charisma Mela Gibsona v hlavní roli, jemuž zdatně sekundují například Ray Winstone nebo Danny Huston. Lehce nadprůměrný thriller, jehož potenciál zůstal nevyužit, je ideální jednohubkou na víkendový večer.
Synopse: Detektivu Thomasi Cravenovi (Mel Gibson) zemře v náručí dcera. I když si myslí, že kulka, která ji zabila, byla určena jemu, postupně vychází najevo, že děvče bylo zapleteno do nebezpečného zločinu sahajícího na hodně vysoká místa. Nešťastný otec ale přísahal, že vrahy dopadne a své dítě pomstí. A nezastaví se před ničím.
Zajímavost: Snímek vychází ze stejnojmenné minisérie z roku 1986.
Originální trailer filmu Na hraně temnoty

Plakát filmu Svatba Svatba (A Wedding) (pondělí 25. 3., ČT2, 21.50 - 23.30)
U nás prakticky neznámé komediální drama slavného Roberta Altmana je zároveň sžíravou satirou, která ukazuje na prázdnotu a zbytečnou rutinu svatebního obřadu. Kladem i záporem filmu budiž zdánlivě banální a triviální dialogy, které jednomu připadají záměrně vtipné, kdežto druhému zase ukrutně nudné. Ve druhém plánu tu také tvůrce ukazuje kontrast jednotlivých kultur a společenských vrstev. Ze známých tváří uvidíte kupříkladu Miu Farrow nebo Geraldine Chaplin, které doplňuje třeba Carol Burnett. Raritní kousek určitě stojí za vidění.
Synopse: Snímek sleduje přípravy jedné svatby, v jejímž průběhu každý zúčastněný prožívá svůj vlastní příběh, který pak obřad více, či méně ovlivní. Ono totiž dovést tradiční rituál k dokonalosti je dost těžké a záleží na každém detailu. A co teprve, když vám někteří pozvaní hosté odmítají kvůli společenskému původu některých jedinců vůbec dorazit?
Zajímavost: Natáčení filmu probíhalo v osmi letních týdnech.
Televizní upoutávka na film Svatba

Plakát filmu Mamut Mamut (Mammoth) (pondělí 25. 3., ČT2, 23.30 - 01.30)
Švédsko-dánské drama režiséra a scenáristy Lukase Moodyssona možná mnohé překvapí tím, že není příliš depresivní. Velmi dobrou první polovinu, která rozehrává zajímavou zápletku, však sráží zbytečně natahovaná a fádní polovina druhá. Tvůrce už v ní až příliš spoléhá na klišé a nedokáže udržet nastolené svěží tempo. Mrzí to o to víc, že v hlavních rolích vynikají Gael García Bernal a Michelle Williams, s nimiž drží krok i Thomas McCarthy. Příznivci evropské kinematografie by ale přesto měli být celkem spokojeni.
Synopse: Leo (Gael García Bernal) je tvůrce vzkvétajících webových stránek a pomalu vstupuje do světa velkých financí. Jeho žena Ellen (Michelle Williams) je oddanou lékařkou a většinu života zasvětila pomoci druhým. Jejich dcerka tráví skoro všechen čas s filipínskou chůvou a Ellen je tedy nucena zamyslet se nad životními prioritami. Během pracovní cesty do Thajska spustí Leo nevědomky řetězec událostí, které budou mít dramatický dopad na všechny.
Zajímavost: Název filmu je odvozen od drahého pera vyrobeného z mamutího klu, které v něm hraje poměrně zásadní roli.
Originální trailer filmu Mamut

Všemocný Všemocný (Limitless) (úterý 26. 3., ČT2, 22.20 - 00.05)
Nenápadné mysteriózní sci-fi jede od úvodních minut v rychlém tempu a režírující Neil Burger nabízí atraktivní a poměrně originální premisu. Spolehnout se může jak na fantastickou a sugestivní kameru, která se nebojí několika efektních a efektivních průletů, tak na charismatického Bradleyho Coopera v titulní roli, jenž zvládl všechny polohy své postavy. Vyloženě potěší i epizodní rolička Roberta De Nira. S postupujícím časem se bohužel začínají objevovat nelogičnosti a nejasnosti a naznačovaná kriminální zápletka vyšumí do ztracena. Lehkým zklamáním je i samotný závěr, který je víceméně neutrální a působí hodně vynuceně. Ve výsledku jde nicméně o hodně zajímavou záležitost, kterou byste si neměli nechat ujít.
Synopse: Eddie Morra (Bradley Cooper) je zlenivělý spisovatel, jemuž se hroutí svět. Rozchází se s přítelkyní, hrozí mu vyhazov z práce a jeho vyhlídky nejsou vůbec růžové. To se změní, když potká starého kamaráda Vernona (Johnny Whitworth). Ten mu nabídne utajovanou drogu NZT, která umožňuje využít maximální kapacitu mozku a dodává člověku extrémní sebevědomí. Od té chvíle je Eddie schopen využít jakoukoli informaci a brzy se stává hvězdou finačního sektoru. Jenže NZT má nebezpečné vedlejší účinky a on se rázem ocitá v ohrožení života.
Zajímavost: Pro účely natáčení si tvůrci vypůjčily dvě drahá Maserati Gran Turismo, která po dokončení prací vrátili.
Originální trailer filmu Všemocný

Plakát filmu Dlouhý polibek na dobrou noc Dlouhý polibek na dobrou noc (The Long Kiss Goodnight) (středa 27. 3., Nova, 22.50 - 00.55)
Zřejmě poslední poměrně vydařený počin tehdy nadějného finského režiséra Rennyho Harlina si na nic nehraje a je oddechovou akční zábavou. Zárukou vtipných dialogů budiž i scenárista Shane Black, jenž si tu sice vybral slabší chvilku, přesto není výsledek úplným propadákem. Sice by mu neuškodilo méně hluchých míst a zbytečně dojemných momentů, na druhou stranu tu jsou některé opravdové akční lahůdky. V hlavních rolích se objeví nevýrazná a tehdy ještě režisérova manželka Geena Davis a Samuel L. Jackson. Pokud nebudete očekávat příliš, solidně se pobavíte.
Synopse: Učitelka Samantha (Geena Davis) trpí ztrátou paměti, ale tuší, že její minulost nebude tak úplně v pořádku, proto se pokusí zjistit víc. S pomocí soukromého detektiva (Samuel L. Jackson) postupně odkrývá, že se ve skutečnosti jmenuje úplně jinak a bývala tajnou agentkou, která se zapletla do nebezpečného komplotu namířeného proti nejvyšším vládním kruhům.
Zajímavost: Kvůli scéně podvodního mučení musel režisér zkusit, jak dlouho vydrží Geena Davis pod vodou se zadrženým dechem. Tréninky probíhaly v jejich soukromé vaně.
Originální trailer filmu Dlouhý polibek na dobrou noc

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 11. týden
Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo Největším hitem v první polovině března v kinech nepochybně bude česká komedie Sladký život, která bude útočit na dlouhodobě vysokou návštěvnost. V tomto týdnu to má usnadněné v tom, že srovnatelnou komerční konkurenci nemá.... čtěte zde
Vydáno: 13.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Ezra (15.03.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Vrána (14.03.2024 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oni se vrací v prvním traileru (02.03.2024 13:15 v Novinky | Trailery)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Akční komedie Argylle: Tajný agent je nejslabším filmem Matthewa Vaughna (05.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Na Amistadu sledují knihy smrti očima Tammy Faye (02.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Oscar 2024: nominace na nejlepší filmy roku vyhlášeny (24.01.2024 09:00 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Fantasy muzikál Wonka hýří barvami, magií, čokoládou a optimismem (17.12.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Zemřel Ladislav Županič (10.12.2023 10:20 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Box office: Beyoncé přichází (04.12.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Kinopremiéry: Přání prezidentovy ženy je zjistit jak mít sex (29.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu