Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 27. 7. 2012 - 2. 8. 2012

TV tipy: Letní televizní bída a Star Wars

Vydáno: 27.07.2012 17:00 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: LucasFilm.Ltd

Prázdniny se pomalu půlí a televizní nabídka je čím dál slabší. Mezi množstvím repríz tentokráte zaujme pár nestárnoucích komedií, dvě rozdílná válečná dramata a jeden solidní tuzemský film. A nechybí pochopitelně ani Star Wars.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Plakát filmu Dej si pohov, kámoši! 2. Dej si pohov, kámoši 2 (Grumpier Old Men) (sobota 28. 7., Nova Cinema, 16.00 - 18.05)
Trošku slabší pokračování úspěšné jedničky režíroval Howard Deutch, který jel spíše na volnoběh a vše nechal na ústřední dvojici. Sehrané a opět výborné Jacka Lemmona a Waltera Matthaua tentokráte doplňuje ještě nestárnoucí Sophia Loren, takže o zábavu je i přes slabší scénář postaráno. Zkrátka ideální a nenáročná víkendová rodinná podívaná plná nejen černého humoru.
Synopse: John (Jack Lemmon) a Max (Walter Matthau) opět navázali staré přátelství a jejich vztah je víceméně idylický. Navíc se jejich děti chystají spolu oženit, což staříci kvitují s povděkem. Ve volných chvílích chodí na břeh jezera, kde stojí krásný dům, v němž kdysi kupovali rybářské potřeby. Nyní zjišťují, že stavbu vlastní pohledná Maria (Sophia Loren), která tam chce zřídit italskou restauraci. V obou důchodcích se tak znovu začínají ozývat jejich mužská ega.
Zajímavost: Jde o poslední film, který kdy natočil Burgess Meredith.
Originální trailer filmu Dej si pohov, kámoši 2

Plakát filmu Nenapravitelný Nenapravitelný (L'incorrigible) (sobota 28. 7., ČT1, 16.50 - 18.25)
Další z typických komedií slavného Jeana-Paula Belmonda opět stojí a padá s jeho uměním. Režírující Philippe de Broca velmi správně nechal vyniknout svou hvězdu a na pilu příliš netlačil. Opřít se navíc mohl i o na komedii velmi slušný scénář, který si na diváka nachystal i poměrně překvapivý závěr. Potěší i svěží tempo, uvolněná atmosféra a v podstatě nekonečná smršť vtípků a gagů. Komedie, která zvedne náladu.
Synopse: Brilantní podvodník Victor Vauthier (Jean-Paul Belmondo) je propuštěn z vězení. Okamžitě ale rozjíždí další akce, mezi nimiž je i prodej bytu jedné z jeho milenek. Dlouze se připravuje na to, jak před kurátorem bude hrát přihlouplého zahradníka, aby vše klaplo. Z kurátora se ale vyklube kurátorka (Geneviève Bujold), jež je velmi půvabná. To je přímo výzva pro Victora, který nelení a pokouší se získat její srdce stůj co stůj.
Zajímavost: V roce svého vzniku se snímek stal jedenáctým nejvýdělečnějším ve své domovině.
Originální trailer filmu Nenapravitelný

Plakát filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (Star Wars: Episode IV - A New Hope) (sobota 28. 7., Nova, 20.20 - 23.05)
V kontextu ságy čtvrtý, ale vlastně první film z velmi populární sextalogie Hvězdných válek. Nefalšovaná klasika, která změnila dějiny kinematografie a z režiséra George Lucase udělala hvězdu první kategorie. Tvůrce se brilantně vyrovnal s až pohádkovým námětem a dokázal ho povýšit na něco víc a vysloužil si za to dokonce i šest technických Oscarů. K tomu si připočtěte takové herce jako Aleca Guinnessa, Carrie Fisher, Jamese Earla Jonese a tehdy neznámého Harrisona Forda a notoricky známou hudbu Johna Williamse a máte takřka bezchybný kult, který nestárne.
Synopse: Rytíři Jedi byli vyhlazeni a Impérium vládne galaxii pevnou rukou. Skupinka povstalců se ale snaží vzdorovat a ukradne plány k nejmocnější zbrani Impéria - Hvězdě smrti. Po jejich stopě se vydává zlotřilý Darth Vader, jemuž se mimo jiné postaví i obyčejný farmář Luke Skywalker (Mark Hamill), jemuž učarovala krásná princezna Leia (Carrie Fisher).
Zajímavost: Při předváděčce filmu společnosti 20th Century Fox údajně několik diváků v sále usnulo.
Originální trailer filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Plakát filmu Pearl Harbor Pearl Harbor (Pearl Harbor) (neděle 29. 7., Prima Family, 20.00 - 23.50)
Neuvěřitelně patetické, místy nudné a nechtěně směšné válečné drama Michaela Baye stojí za vidění jen kvůli technicky dokonalé a do detailu promyšlené scéně z náletu na nechvalně proslulý přístav. Jinak čekejte až příliš dlouhý a tuctový hollywoodský romantický příběh, v němž je spousta vaty a nepřekvapivých zvratů. Ústřední trojice Ben Affleck, Josh Hartnett a Kate Beckinsale si své uhraje, nějakých zapamatovatelných výkonů se ale rozhodně nedočkáte. Patříte-li ovšem mezi fandy tradičních režisérových trademarků a akčních scén, na své si nepochybně přijdete.
Synopse: Rafe (Ben Affleck) a Danny (Josh Hartnett) jsou již od dětství přátelé, které spojuje mimo jiné i láska k letadlům a létání. Není tak divu, že se oba v průběhu druhé světové války přihlásí do amerického letectva a chtějí chránit svou vlast. Jelikož ta ale zatím do bojů aktivně nevstoupila, vydává se Rafe do Evropy. Doma nechává i milovanou zdravotní sestru Evelyn (Kate Beckinsale). Ta se ale jednoho dne dozví, že Rafe padl. Mezi ní a Dannym začne vznikat milostné pouto, které oběma dává útěchu. Blíží se ale 7. prosinec 1941 a životy úplně všech se od základu změní.
Zajímavost: Film se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů jako snímek s největším počtem explozí.
Originální trailer filmu Pearl Harbor

Plakát filmu Náhradníci Náhradníci (The Replacements) (pondělí 30. 7., Nova, 08.55 - 11.25)
Slušná a vtipná sportovní komedie sice není nikterak originální a je naopak velmi průhledná, dokáže to ale velmi dobře prodat. Nad průměr snímek kromě zručné režie Howarda Deutche posouvají i výtečný Gene Hackman a charismatický Keanu Reeves. Od sledování by vás neměla odradit ani neznalost pravidel amerického fotbalu, neboť téma je tak univerzální, že je jedno, jaký sport zrovna řeší. Radost udělá i velké množství hlášek a celková pozitivní nálada.
Synopse: Shane Falco (Keanu Reeves) je zadák a hlavní hvězda poněkud zvláštně složeného týmu trenéra Jimma McGintyho (Gene Hackman). Natěstí má za sebou hráče, kteří ho respektují a půjdou za ním do bojů o play-off a také milovanou roztleskávačku Annabelle (Brooke Langton), která se se svou družinou bývalých striptérek stará o zábavu před zápasy.
Zajímavost: Keanu Reeves přibral kvůli roli lehce přes deset kilo.
Originální trailer filmu Náhradníci

Plakát filmu Návrat domů Návrat domů (Coming Home) (pondělí 30. 7., Barrandov, 22.00 - 00.20)
Málo známé psychologické drama Hala Ashbyho nahlíží na vietnamský konflikt z jiného úhlu. Místo těžkých bojů se věnuje vnitřnímu prožívání přeživších veteránů, jejichž život po návratu do vlasti nebyl stejný jako dřív. Zabývá se také absolutní neochotou vlády zaujmout jakýkoli postoj a tichému zřeknutí se těchto osob. K sugestivnímu dojmu přispívají i fantastické a po zásluze oscarové výkony Jona Voighta a Jane Fonda, za kterými jen nepatrně zaostává Bruce Dern. Za zmínku stojí í výborný soundtrack sestavený z největších hitů šedesátých let. Neprávem opomíjený klenot.
Synopse: Kapitán Bob Hyde (Bruce Dern) odjíždí do Vietnamu, kde chce bojovat za čest a zájmy USA. Doma zanechává atraktivní manželku Sally (Jane Fonda), která se rozhodne dobrovolně pomáhat v nemocnici. V té se setká s ochrnutým veteránem Lukem Martinem (Jon Voight), jenž se vyrovnává s tím, jak se k němu společnost zachovala. Mezi těmi dvěma se rodí silné citové pouto, které oběma pomáhá přežít těžké chvíle. Co ale bude, až se domů vrátí Bob?
Zajímavost: Úvodní scéna, v níž si povídají váleční veteráni v nemocnici, nebyla ve scénáři a vznikla zcela spontánně.
Originální trailer filmu Návrat domů

Plakát filmu Vysloužilí lvi Vysloužilí lvi (Secondhand Lions) (úterý 31. 7., Nova, 08.55 - 11.15)
Překvapivě příjemné drama, které se vyhýbá velké dávce sentimentu a nikomu nevnucuje žádná morální poselství. Scénářem ani režií Tima McCanliese tedy nijak zvlášť neuchvátí, atmosférou a hereckými výkony Michaela Cainea, Roberta Duvalla a Haleyho Joela Osmenta ale ano. Celkové dojmy tak kazí jen přílišná kýčovitost, určitá přeslazenost a idealizace ústředního příběhu. Jinak jde ovšem o lidsky hřejivý film.
Synopse: Walterovi (Haley Joel Osment) se zdá, že ho čeká nejnudnější léto v životě. Musí ho totiž strávit u svých dvou výstředních a poněkud podivínských strýců (Michael Caine a Robert Duvall), s nimiž není žádná zábava. Oba muži ale údajně schovávají velké bohatství, které prý ukradli samotnému Al Caponemu. A Walter se tomu rozhodne přijít na kloub.
Zajímavost: Ač při natáčení přišel Haley Joel Osment do kontaktu s několika nebezpečnými zvířaty, napaden byl paradoxně obyčejným prasetem.
Oficiální trailer filmu Vysloužilí lvi

Plakát filmu Eso es Eso es (L'As Des As) (středa 1. 8., Nova, 08.55 - 11.05 / Nova Cinema, 14.50 - 17.00)
Podle fanoušků jedna z nejlepších a nejbláznivějších komedií, které kdy milovaný Jean-Paul Belmondo natočil. Režírující Gérard Oury dokázal výborně spojit vážné téma druhé světové války s nekompromisním a přitom docela laskavým humorem a nepolevit ani na minutku. Výsledek trošku připomíná roadmovie a velmi umně balancuje na hraně komiky a tragiky a z některých momentů poměrně mrazí, to ale nic nemění na tom, že většinu stopáže se budete královsky bavit. Pro příznivce podobného stylu humoru a nesmrtelného "Bebela" jasná volba.
Synopse: Jo Cavaliér (Jean-Paul Belmondo) je trenér francouzského boxerského týmu, který cestuje v roce 1936 na Letní olympijské hry do Berlína. Zvrhle se těší hlavně na to, až si to jeho svěřenci rozdají na férovku s prominentními německými bijci přímo před očima těch nejvyšších pohlavárů. Jelikož je Jo také dost nespoutaný, dostane se nejednou do konfliktu s nacistickým režimem, což nikomu neprospívá.
Zajímavost: Belmondo se v mládí sám aktivně věnoval boxu.
Originální trailer filmu Eso es

Plakát filmu Hrdinové a zbabělci Hrdinové a zbabělci (Lions for Lambs) (středa 1. 8., Nova Cinema, 22.05 - 23.50 / čtvrtek 2. 8., 00.45 - 08.00)
Poněkud těžkopádný pokus Roberta Redforda vyjádřit se k aktuálním politickým problémům selhává právě v krátké délce. Na ploše hodiny a půl se tvůrce snaží propojit tři značně nevyrovnané příběhy, z nichž zejména ten nejakčnější z Afghánistánu se jeví zcela zbytečně. Nad průměrem ale snímek drží vynikající herci, jichž se tu sešla celá řada v čele se samotným režisérem, Tomem Cruisem, Meryl Streep nebo Peterem Bergem. Máte-li na věc podobný náhled jako tvůrce a nevadí vám přílišné hraní na city, je tento film přesně pro vás.
Synopse: Dva studenti (Derek Luke a Michael Peña) se po přednášce svého profesora Malleyho (Robert Redford) rozhodnou vstoupit do armády a odjet bojovat do Afghánistánu. Do jejich osudů ale začíná zasahovat ambiciózní senátor (Tom Cruise), který v rozhovoru s novinářkou (Meryl Streep) prozradí zásadní informace o válečné strategii.
Zajímavost: Šlo o první film, který Cruise produkoval z pozice šéfa kdysi slavného studia United Artists.
Oficiální trailer filmu Hrdinové a zbabělci

Plakát filmu Divoké včely Divoké včely (čtvrtek 2. 8., ČT1, 21.50 - 23.25)
Na naše poměry nadprůměrné komediální drama představilo veřejnosti osobnost Bohdana Slámy. Jeho celovečerní debut má spousty nedostatků a trpí zejména nevyrovnaným tempem a špatně vybraným nehercem v titulní roli, na druhou stranu ale oplývá nezvykle depresivní atmosférou a jistými výkony Tatiany Vilhelmové, Pavla Lišky, Jaroslava Duška a Českým lvem oceněné Zuzany Kronerové. Realistické vykreslení české vesnice přidává body navíc. Slušná tuzemská kvalita.
Synopse: Osmnáctiletý Kája (Zdeněk Raušer) žije na severomoravské vesnici, pracuje v lese a tajně sní o místní prodavačce Božce (Tatiana Vilhelmová). Ta ale chodí s frajírkem Láďou (Pavel Liška), Hybnou silou v jejich vztazích se stane Kájův starší bratr Petr (Marek Daniel), který se ve vsi z ničeho nic objeví.
Zajímavost: Snímek bodoval i na festivalech v Rotterdamu a San Franciscu.
Ukázka z filmu Divoké včely

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 12. 4. 2024 - 18. 4. 2024
TV tipy: Klan Gucci prožil smrtící ticho, v němž se zabýval děsivým dědictvím Po delší době se v televizích objeví filmy, které ještě nedávno figurovaly v nabídkách kin. Největším lákadlem je oscarový trhák Všechno, všude, najednou, uvedení se dočká i hvězdně obsazená biografie Klan Gucci. ... čtěte zde
Vydáno: 12.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 15. týden
Kinopremiéry: Nezlomní Krotitelé duchů v říši ledu sledují ohňostroje V tomto týdnu budou kinaři vyhlížet především premiéru dalších Krotitelů duchů, která by měla do sálů přivést milovníky nostalgie a oblíbené ságy. Zbytek novinek pak zůstává na okraji zájmu a je určen spíš pro klubová... čtěte zde
Vydáno: 10.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Top 10: čeští režiséři po roce 1989 (26.11.2022 14:30 v Články | Publicistika)
- Stroj času: Lovec jelenů se vrací do kin (09.09.2022 12:30 v Recenze | Stroj času)
- Stroj času: Čelisti děsí a baví i po 47 letech (04.09.2022 13:30 v Recenze | Stroj času)
- Zemřel Alan Ladd jr. (03.03.2022 14:46 v Novinky | Zprávy)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2021 opustily (22.12.2021 16:00 v Novinky | Zprávy)
- Recenze: Vizuálně strhující Duna rozvážně otevírá nové světy a potvrzuje status filmu roku (23.10.2021 12:00 v Recenze | Premiéry)
- Zemřel producent Jerome Hellman (29.05.2021 07:18 v Novinky | Zprávy)
- Top 10: hudební skladatelé s nejvíce Oscary (20.02.2021 10:00 v Články | Publicistika)
- Zemřel střihač a scenárista Robert C. Jones (07.02.2021 10:34 v Novinky | Zprávy)
- Téma: top 10: herečky s nejvíce Oscary (23.01.2021 09:30 v Články | Publicistika)
- Téma: nejlepší filmy všech dob (13.12.2020 12:00 v Články | Žebříčky)
- Zemřel herec David Prowse (29.11.2020 13:12 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Top 10 herci, kteří byli nominováni, ale Oscara nezískali (03.10.2020 18:00 v Články | Publicistika)
- Téma: Top 10: Hal Ashby (22.08.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Téma: nejslavnější sci-fi filmy 90. let (11.07.2020 12:30 v Články | Publicistika)
- Téma: nejslavnější sci-fi filmy 70. let (21.06.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Jane Fonda: top 10 nezapomenutelných rolí (21.12.2019 10:00 v Články | Publicistika)
- Téma: Filmy Star Wars seřazené od nejhoršího k nejlepšímu podle ČSFD (19.12.2019 10:30 v Články | Žebříčky)
- Recenze: Star Wars: Vzestup Skywalkera – důstojné zakončení ságy? (18.12.2019 11:01 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu