Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Lorax

Preview: Lorax

Vydáno: 08.02.2012 07:00 v sekci Radar | Preview - Petra Janků | foto: Bontonfilm

Říká se, že nejtěžší věc pro filmaře je zavděčit se nejmenším divákům. Nový film Lorax je zaměřen právě na ně a používá ty nejsilnější zbraně - fantazijní barevný svět, zvláštní a zábavné postavičky, boj dobra se zlem, lehký humor, avšak žádné násilí.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Představte si městečko, kde je všechno mechanizované, dokonce i rostlinky, zvířátka i stromy jsou umělé a dají se přepínat na jarní, letní, podzimní, zimní a disco variantu. Všichni jsou v této technické klícce spokojení a vůbec nad tím nepřemýšlejí. Až na dívku jménem Audrey, jejíž největším snem je spatřit živý strom. Hlavní hrdina filmu Ted je do Audrey tajně zamilovaný a když zjistí, jak by svou vysněnou dívku mohl zaujmout, vydá za brány městečka zjistit, kde by nějaký strom našel.
Ted na své cestě potká podivínského samotáře Jednoráze, který mu poví, co se se stromy stalo - krajina byla zpustošena a byl vyhnán mýtický ochránce přírody jménem Lorax. Ted Loraxe najde a pokusí se zachránit přírodu zasazením posledních živých sazenic. To se ovšem znelíbí panu O'Hareovi, vychytralému místnímu vládci, který na zcela mechanickém životě bez přírody velmi profituje...
Lorax je původně kniha napsaná autorem dětské literatury Dr. Seussem. Ta byla publikována už v sedmdesátých letech dvacátého století, přesto je její téma aktuálnější něž kdy dřív. Dr. Seuss totiž ve své knize velmi akcentuje dnes často skloňované téma přírody a ochrany životního prostředí.
V dané době bylo téma ochrany životního prostředí kontroverzní, dnes je naopak přetřásáno velmi často a všude - bude pro děti vůbec téma, které film Lorax přináší, ještě zábavné? To se uvidí, avšak Lorax má dost trumfů v rukávu, které by děti i přes morální podtext příběhu mohly bavit. Mimochodem, i když se ve filmu mluví o "stromech", nečekejte opravdový strom. Stromy v podání filmu vypadají jako velké chlupaté lízátka a jejich podoba koresponduje s celkovým výtvarným stylem filmu - všechno je velmi barevné, roztomilé, oblé a miloučké.
Pokud by vás Dr. Seuss zaujal a chtěli byste se potěšit i jinými jeho příběhy pro děti, můžete se podívat i na starší filmy inspirované jeho knihami: Horton, Kocour nebo známý vánoční film s Jimem Carreym How the Grinch Stole Christmas!.
Na dabingu se podílely vedle "začínajících" herců jako Zac Efron (Ted) a Taylor Swift (Audrey) i známé herecké osobnosti Danny DeVito (Lorax) či Betty White (Tedova babička). Je škoda, že český divák o originální znění přijde, protože v českých kinech bude promítaná verze s českým dabingem, avšak to je vzhledem k cílové skupině diváků pochopitelné. Doufejme proto, že se český dabing povede a zachová atmosféru i vtip původního znění.
Český trailer filmu Lorax
Animovaný film Lorax, promítaný samozřejmě (také) ve třech rozměrech, vstoupí do českých kin již 15. března 2012.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
V březnu na streamovacích službách: Čtyřhodinová Justice League, Cesta do Ameriky 2 nebo válečné drama Cherry od tvůrců Avengers
V březnu na streamovacích službách: Čtyřhodinová Justice League, Cesta do Ameriky 2 nebo válečné drama Cherry Jaro se blíží a toho si všimly i streamovací služby, které nám v březnu naservírují několik odlehčených jarních komedií, ale také čtyřhodinovou verzi Ligy spravedlnosti Zacka Snydera, očekávané válečné drama Cherry nebo... čtěte zde
Vydáno: 01.03.2021 12:30 v sekci Radar
0
Box office: 8. víkend
Box office: Tom a Jerry ovládli kina Animovaná komedie pro celou rodinu Tom a Jerry ovládla vrchol žebříčku amerických tržeb a ve vedení vystřídala pravěkou rodinu Croodsových. čtěte zde
Vydáno: 01.03.2021 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Zlatý glóbus 2021: přehled vítězů
Zlatý glóbus 2021: přehled vítězů Slavnostní předávání 78. Zlatých glóbů skončilo vítězně pro snímky Země nomádů a Borat 2 a také pro televizní seriály Koruna a Schitt´s Creek. čtěte zde
Vydáno: 01.03.2021 05:14 v sekci Články | Publicistika
0
Oscar: Zahraniční film
Top 10: Zahraniční film Předávání cen Akademie filmových umění a věd proběhne tento rok o něco později a to je vhodná příležitost ohlédnout se za desítkou Zemí s největším počtem Oscarů. čtěte zde
Vydáno: 27.02.2021 09:30 v sekci Články | Publicistika
0
Recenze: Jako v bavlnce 8/10
Recenze: Prvotřídní mrcha Rosamund Pike ždímá z důchodců peníze ve filmu Jako v bavlnce Režisér J. Blakeson si po nepříliš povedené sci-fi Pátá vlna napravuje reputaci krimithrillerem Jako v bavlnce, ve kterém září Rosamund Pike v roli prvotřídní mrchy Marly Grayson. Stojí novinka streamovací služby Netflix za... čtěte zde
Vydáno: 26.02.2021 12:30 v sekci Recenze
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Druhý Ježek Sonic dorazí za rok (10.02.2021 18:57 v Novinky | Trailery)
- Jim Carrey desetkrát jinak (17.01.2021 09:30 v Články | Publicistika)
- Emma Thompson si zazpívá ve filmovém muzikálu Matilda (16.01.2021 11:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Mistr hazardu Batman ztratil Stalina a volá netvora (20.11.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Percy Jackson a Bajaja jsou zlo s lidskou tváří a vědí, že koně se také střílejí (13.11.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: 10 herců, kteří nebyli nominováni na Oscara, ale měli ho získat (18.10.2020 11:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Loganovi parťáci hrají s Alexanderem Velikým na babu a hledají tři billboardy kousek za Ebbingem (09.10.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Děda, postrach rodiny je nepříliš vtipnou rodinnou komedií (22.09.2020 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Mike i Dave sháněj holku, s níž prožijí konec světa a líbánky v Las Vegas (18.09.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Vyšinutý děda je postrach rodiny a skrývá se v krajině ve stínu (09.09.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Děda Alice Cooper je lotr, protože z Thora udělal rudou volavku (28.08.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zac Efron a Tři muži a nemluvně (11.08.2020 13:22 v Novinky | Zprávy)
- Téma: Všechny filmy Arnolda Schwarzeneggera od nejhoršího po nejlepší (01.08.2020 10:30 v Články | Publicistika)
- Bluray recenze: Ježek Sonic myslí na děti i na odrostlé fanoušky videoher (25.07.2020 12:00 v Recenze | Blu-ray)
- Seriál K smíchu končí (15.07.2020 11:30 v Novinky | Zprávy)
- The One and Only Ivan: trailer rodinného filmu z Disney+ (08.07.2020 16:48 v Novinky | Trailery)
- Ježek Sonic se dočká pokračování (29.05.2020 07:54 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Shrek Třetí a Jiří Suchý jsou dvojčata, která hledají dítě Bridget Jonesové (15.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pocahontas a Mussolini se trabantem tam a zase zpátky vracejí na tiché místo (01.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: V hlavní roli právník - filmové adaptace Johna Grishama (18.04.2020 12:00 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   41/2020

Chlast
8/10

Kritický portrét společnosti, v níž je všudypřítomný alkohol součástí národní kultury, a zároveň vyvážené drama o čtveřici středoškolských učitelů, kteří si v rámci vědeckého pokusu udržují konstantní hladinku půl promile.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2021 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver
Zavřít reklamu