Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Lorax

Preview: Lorax

Vydáno: 08.02.2012 07:00 v sekci Radar | Preview - Petra Janků | foto: Bontonfilm

Říká se, že nejtěžší věc pro filmaře je zavděčit se nejmenším divákům. Nový film Lorax je zaměřen právě na ně a používá ty nejsilnější zbraně - fantazijní barevný svět, zvláštní a zábavné postavičky, boj dobra se zlem, lehký humor, avšak žádné násilí.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Představte si městečko, kde je všechno mechanizované, dokonce i rostlinky, zvířátka i stromy jsou umělé a dají se přepínat na jarní, letní, podzimní, zimní a disco variantu. Všichni jsou v této technické klícce spokojení a vůbec nad tím nepřemýšlejí. Až na dívku jménem Audrey, jejíž největším snem je spatřit živý strom. Hlavní hrdina filmu Ted je do Audrey tajně zamilovaný a když zjistí, jak by svou vysněnou dívku mohl zaujmout, vydá za brány městečka zjistit, kde by nějaký strom našel.
Ted na své cestě potká podivínského samotáře Jednoráze, který mu poví, co se se stromy stalo - krajina byla zpustošena a byl vyhnán mýtický ochránce přírody jménem Lorax. Ted Loraxe najde a pokusí se zachránit přírodu zasazením posledních živých sazenic. To se ovšem znelíbí panu O'Hareovi, vychytralému místnímu vládci, který na zcela mechanickém životě bez přírody velmi profituje...
Lorax je původně kniha napsaná autorem dětské literatury Dr. Seussem. Ta byla publikována už v sedmdesátých letech dvacátého století, přesto je její téma aktuálnější něž kdy dřív. Dr. Seuss totiž ve své knize velmi akcentuje dnes často skloňované téma přírody a ochrany životního prostředí.
V dané době bylo téma ochrany životního prostředí kontroverzní, dnes je naopak přetřásáno velmi často a všude - bude pro děti vůbec téma, které film Lorax přináší, ještě zábavné? To se uvidí, avšak Lorax má dost trumfů v rukávu, které by děti i přes morální podtext příběhu mohly bavit. Mimochodem, i když se ve filmu mluví o "stromech", nečekejte opravdový strom. Stromy v podání filmu vypadají jako velké chlupaté lízátka a jejich podoba koresponduje s celkovým výtvarným stylem filmu - všechno je velmi barevné, roztomilé, oblé a miloučké.
Pokud by vás Dr. Seuss zaujal a chtěli byste se potěšit i jinými jeho příběhy pro děti, můžete se podívat i na starší filmy inspirované jeho knihami: Horton, Kocour nebo známý vánoční film s Jimem Carreym How the Grinch Stole Christmas!.
Na dabingu se podílely vedle "začínajících" herců jako Zac Efron (Ted) a Taylor Swift (Audrey) i známé herecké osobnosti Danny DeVito (Lorax) či Betty White (Tedova babička). Je škoda, že český divák o originální znění přijde, protože v českých kinech bude promítaná verze s českým dabingem, avšak to je vzhledem k cílové skupině diváků pochopitelné. Doufejme proto, že se český dabing povede a zachová atmosféru i vtip původního znění.
Český trailer filmu Lorax
Animovaný film Lorax, promítaný samozřejmě (také) ve třech rozměrech, vstoupí do českých kin již 15. března 2012.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Bluray recenze: Joker 9/10
Bluray recenze: Joker Snímek Joker, jenž je nekompromisní, uhrančivou a mimořádně působivou anti-komiksovou a anti-hrdinskou psychologickou sondou do duše šílence, vychází na nosičích DVD, Blu-Ray a UHD BD. čtěte zde
Vydáno: 27.03.2020 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray
0
TV tipy: 27. 3. 2020 - 2. 4. 2020
TV tipy: Piráti z Karibiku rychle a zběsile plánují Salazarovu pomstu Největšími lákadly na přelomu března a dubna jsou televizní premiéry dvou velkých komerčních trháků. Tím prvním je sedmý díl automobilové ságy Rychle a zběsile, druhým pak zatím poslední pokračování Pirátů z Karibiku.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Koronavirus: seznam posunutých premiér
Koronavirus: seznam posunutých premiér UPDATE: Kvůli epidemii koronaviru jsou odkládány premiéry tuzemských i zahraničních filmů. Nově jsou posunuty například premiéry filmů Krotitelé duchů: Odkaz, Morbius a Mimoni: Padouch přichází. čtěte zde
Vydáno: 22.03.2020 09:18 v sekci Články | Publicistika
0
TV tipy: 20. 3. 2020 - 26. 3. 2020
TV tipy: Stíhači Red Tails nahánějí neznámého vojáka, který nese kulku pro generála V nadcházejícím týdnu si můžete dlouhé chvíle zkrátit v televizi u několika méně známých, avšak zajímavých žánrovek. Premiérového uvedení se ale dočkají třeba i válečná dramata Stíhači Red Tails a Neznámý voják. ... čtěte zde
Vydáno: 20.03.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
4
Blu-ray recenze: Anna 6/10
Blu-ray recenze: Špionážní thriller Anna na bonusy zanevřel Film Anna režiséra a scenáristy Luca Bessona vychází jak na DVD, tak na Blu-Ray, ale bohužel zcela bez bonusů. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2020 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Coffee & Kareem: buddy komedie v traileru (25.03.2020 07:17 v Novinky | Trailery)
- Celovečerní animák Scoob! má finální trailer (05.03.2020 19:45 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Ježek Sonic přesedlal z videoher do průměrného rodinného filmu (20.02.2020 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sviňa ježek Sonic prožívá chvění (19.02.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Filmová adaptace muzikálu Cats vyniká svou extravagantní divností (11.01.2020 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Pod vodou spolu kočky bojují na nože (08.01.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Oklamaný Jason Bourne sousedí s Hamletem (03.01.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Jumanji: Další level opakuje chyby svého předchůdce (05.12.2019 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Pat a Mat jedou na Špindl, kde hrají Jumanji (04.12.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Muzikál Cats představuje nový trailer (19.11.2019 18:43 v Novinky | Trailery)
- Ježek Sonic sprintuje v novém traileru (12.11.2019 15:58 v Novinky | Trailery)
- Scoob: první trailer (11.11.2019 16:45 v Novinky | Trailery)
- Jumanji: Další level: finální trailer (31.10.2019 17:07 v Novinky | Trailery)
- Batman našel Hádankáře (18.10.2019 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Policajt ze školky hraje s centrální inteligencí hru o přežití (11.10.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Top 10: filmy Michaela Douglase (26.09.2019 07:30 v Články | Publicistika)
- Jonah Hill a Jeffrey Wright míří do Batmana (24.09.2019 09:35 v Novinky | Zprávy)
- Muzikál Cats předvádí první trailer (19.07.2019 13:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Takový normální vozíčkář Kick-Ass se ocitá ve videodromu, kde prožívá lásku z Khon Kaen (12.07.2019 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jumanji: The Next Level: první trailer (01.07.2019 21:03 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2020

Neviditelný
7/10

Hororový psychologický thriller s Elisabeth Moss v hlavní roli ženy, která se snaží uprchnout ze vztahu se svým psychopatickým partnerem, dokáže napínat a děsit i bez nadpřirozených strašáků.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver