Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Preview: Lorax

Preview: Lorax

Vydáno: 08.02.2012 07:00 v sekci Radar | Preview - Petra Janků | foto: Bontonfilm

Říká se, že nejtěžší věc pro filmaře je zavděčit se nejmenším divákům. Nový film Lorax je zaměřen právě na ně a používá ty nejsilnější zbraně - fantazijní barevný svět, zvláštní a zábavné postavičky, boj dobra se zlem, lehký humor, avšak žádné násilí.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Představte si městečko, kde je všechno mechanizované, dokonce i rostlinky, zvířátka i stromy jsou umělé a dají se přepínat na jarní, letní, podzimní, zimní a disco variantu. Všichni jsou v této technické klícce spokojení a vůbec nad tím nepřemýšlejí. Až na dívku jménem Audrey, jejíž největším snem je spatřit živý strom. Hlavní hrdina filmu Ted je do Audrey tajně zamilovaný a když zjistí, jak by svou vysněnou dívku mohl zaujmout, vydá za brány městečka zjistit, kde by nějaký strom našel.
Ted na své cestě potká podivínského samotáře Jednoráze, který mu poví, co se se stromy stalo - krajina byla zpustošena a byl vyhnán mýtický ochránce přírody jménem Lorax. Ted Loraxe najde a pokusí se zachránit přírodu zasazením posledních živých sazenic. To se ovšem znelíbí panu O'Hareovi, vychytralému místnímu vládci, který na zcela mechanickém životě bez přírody velmi profituje...
Lorax je původně kniha napsaná autorem dětské literatury Dr. Seussem. Ta byla publikována už v sedmdesátých letech dvacátého století, přesto je její téma aktuálnější něž kdy dřív. Dr. Seuss totiž ve své knize velmi akcentuje dnes často skloňované téma přírody a ochrany životního prostředí.
V dané době bylo téma ochrany životního prostředí kontroverzní, dnes je naopak přetřásáno velmi často a všude - bude pro děti vůbec téma, které film Lorax přináší, ještě zábavné? To se uvidí, avšak Lorax má dost trumfů v rukávu, které by děti i přes morální podtext příběhu mohly bavit. Mimochodem, i když se ve filmu mluví o "stromech", nečekejte opravdový strom. Stromy v podání filmu vypadají jako velké chlupaté lízátka a jejich podoba koresponduje s celkovým výtvarným stylem filmu - všechno je velmi barevné, roztomilé, oblé a miloučké.
Pokud by vás Dr. Seuss zaujal a chtěli byste se potěšit i jinými jeho příběhy pro děti, můžete se podívat i na starší filmy inspirované jeho knihami: Horton, Kocour nebo známý vánoční film s Jimem Carreym How the Grinch Stole Christmas!.
Na dabingu se podílely vedle "začínajících" herců jako Zac Efron (Ted) a Taylor Swift (Audrey) i známé herecké osobnosti Danny DeVito (Lorax) či Betty White (Tedova babička). Je škoda, že český divák o originální znění přijde, protože v českých kinech bude promítaná verze s českým dabingem, avšak to je vzhledem k cílové skupině diváků pochopitelné. Doufejme proto, že se český dabing povede a zachová atmosféru i vtip původního znění.
Český trailer filmu Lorax
Animovaný film Lorax, promítaný samozřejmě (také) ve třech rozměrech, vstoupí do českých kin již 15. března 2012.

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Sci-fi 90. léta
Téma: nejslavnější sci-fi filmy 90. let V pokračování našeho seriálu o žánrech se zaměříme na sci-fi. Ve čtvrtém díle budou obsaženy přelomové snímky tohoto žánru z období devadesátých let 20. století. čtěte zde
Vydáno: 11.07.2020 12:30 v sekci Články | Publicistika
0
Než skončí léto 6/10
Recenze: Drama Než skončí léto je sebevědomým festivalovým debutem Zahajovací film festivalové přehlídky Tady Vary vstupuje i do běžné distribuce. Jde o debut talentované australské režisérky, natočený podle divadelní hry, která vypráví o šestnáctileté dívce s rakovinou a o její podivné první... čtěte zde
Vydáno: 10.07.2020 13:00 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 10. 7. 2020 - 16. 7. 2020
TV tipy: Pan Tau způsobil v pozdním létě poplach v oblacích Aktuální televizní nabídka odpovídá letním měsícům, v nichž přednost dostávají hlavně reprízy a poněkud slabší žánrovky. Výjimkou jsou ovšem dvě lákavé premiéry v podobě Rogue One: Star Wars Story a The Florida Project.... čtěte zde
Vydáno: 10.07.2020 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Bluray recenze: Richard Jewell 7/10
Bluray recenze: Richard Jewell je vzpomínán jako hrdina a oběť ve filmu i v bonusech Film Richard Jewell vychází na DVD a Blu-Ray. Kromě filmu samotného na disku naleznete i dvojici bonusů, věnovanou vzniku a natáčení snímku a skutečnému příběhu Richarda Jewella. A také polský simultánní dabing... čtěte zde
Vydáno: 08.07.2020 12:00 v sekci Recenze | Blu-ray
0
Kinopremiéry: 28. týden
Kinopremiéry: Meky čeká, než skončí léto, aby mohl jít krást koně Festival se v Karlových Varech letos nekoná, zájemcům ho tak nahrazuje minipřehlídka Tady Vary. A hned dva počiny, které v ní jsou k vidění, drama Než skončí léto a dokument Meky, vstoupí tento týden i do širší distribuce.... čtěte zde
Vydáno: 08.07.2020 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- The One and Only Ivan: trailer rodinného filmu z Disney+ (08.07.2020 16:48 v Novinky | Trailery)
- Ježek Sonic se dočká pokračování (29.05.2020 07:54 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Shrek Třetí a Jiří Suchý jsou dvojčata, která hledají dítě Bridget Jonesové (15.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pocahontas a Mussolini se trabantem tam a zase zpátky vracejí na tiché místo (01.05.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Téma: V hlavní roli právník - filmové adaptace Johna Grishama (18.04.2020 12:00 v Články | Publicistika)
- Coffee & Kareem: buddy komedie v traileru (25.03.2020 07:17 v Novinky | Trailery)
- Celovečerní animák Scoob! má finální trailer (05.03.2020 19:45 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Ježek Sonic přesedlal z videoher do průměrného rodinného filmu (20.02.2020 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sviňa ježek Sonic prožívá chvění (19.02.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Filmová adaptace muzikálu Cats vyniká svou extravagantní divností (11.01.2020 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Pod vodou spolu kočky bojují na nože (08.01.2020 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Oklamaný Jason Bourne sousedí s Hamletem (03.01.2020 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Film Jumanji: Další level opakuje chyby svého předchůdce (05.12.2019 07:00 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Pat a Mat jedou na Špindl, kde hrají Jumanji (04.12.2019 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Muzikál Cats představuje nový trailer (19.11.2019 18:43 v Novinky | Trailery)
- Ježek Sonic sprintuje v novém traileru (12.11.2019 15:58 v Novinky | Trailery)
- Scoob: první trailer (11.11.2019 16:45 v Novinky | Trailery)
- Jumanji: Další level: finální trailer (31.10.2019 17:07 v Novinky | Trailery)
- Batman našel Hádankáře (18.10.2019 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Policajt ze školky hraje s centrální inteligencí hru o přežití (11.10.2019 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   27/2020

Než skončí léto
6/10

Zahajovací film festivalové přehlídky Tady Vary vstupuje i do běžné distribuce. Jde o debut talentované australské režisérky, natočený podle divadelní hry, která vypráví o šestnáctileté dívce s rakovinou a o její podivné první lásce.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

VYCHÁZÍ NA BLU-RAY

Kompletní seznam vycházejících BD naleznete zde.

VYCHÁZÍ NA DVD

Kompletní seznam vycházejících DVD naleznete zde.

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2020 IMEG s.r.o.
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver