Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 3. 2. 2022 - 9. 2. 2022

TV tipy: Nesmrtelný ježek Sonic zúčtovává s Flashem Gordonem

Vydáno: 03.02.2023 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: Impawards

V dalším nevýrazném televizním týdnu je tím nejzásadnějším a nejatraktivnějším premiéra překvapivého diváckého hitu, adaptace videohry Ježek Sonic. Nostalgici nepochybně uroní slzu u zařazení legendární sci-fi Flash Gordon.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Hlavně v klidu! (Doucement les basses) (pátek 3. 2., ČT2, 22.10 - 23.35)

Plakát filmu Hlavně v klidu! / Doucement les basses
© CSFD
Komediální drama z počátku sedmdesátých let je nejen v našich končinách takřka neznámé a důvod je jasný. Představitel hlavní role a jeden z producentů Alain Delon se v něm pokoušel vymanit ze škatulky seriózních úloh a zahrál si ryze komediální postavu, což se mu ale úplně nepodařilo, protože je po většinu času zvláštně toporný a nedokáže prodat některé vtipy. Režisér a spoluscenárista Jacques Deray mu k tomu sice připravil pohodovou atmosféru a jednoduchý příběh, který zcela docení ti, kteří se orientují v církevních reáliích, přesto to ale úplně nevyšlo. Tempo je ale dost svižné a stopáž natolik střídmá, že se divák nikdy nenudí. Krom hlavní hvězdy se objeví třeba i Paul MeurisseNathalie Delon nebo Paul Préboist. Opravdu škoda, že výsledek působí tak rozpačitě a podivně. Zapomenutý tip.

Zajímavost: Film se natáčel ve studiích nedaleko Paříže, protože kněz z vesnice, kde se odehrává, odmítl propůjčit štábu svůj kostel.

Ukázka z filmu Hlavně v klidu! / Doucement les basses
Ježek Sonic (Sonic the Hedgehog) (sobota 4. 2., Nova, 17.30 - 19.30 / pondělí 6. 2., Nova Cinema, 18.10 - 20.00 / středa 8. 2., 14.15 - 16.05)

Český plakát filmu Ježek Sonic / Sonic the Hedgehog
© Facebook tvůrce
Dobrodružná komedie podle slavné počítačové hry je překvapivě hodně slušná a před třemi lety slavila i divácký úspěch. Debutující režisér Jeff Fowler v ní zachovává všechny klíčové atributy předlohy, což znamená, že příběh je sledem jednotlivých scének, které drží pohromadě dost banální zápletkou. Vůbec to ale nevadí, protože z přístupu je znát celkový nadhled, tvůrce se nebere moc vážně a atmosféra je pohodová. Vtipy jsou sice převážně určeny dětskému publiku, některé konverzace a dialogy jsou ale sofistikovaně dvojsmyslné, takže i dospělí by se měli příjemně pobavit. Pozitivem budiž i sympatický hlavní hrdina, jehož digitální vzhled je naprosto v pořádku, v hlavní záporné roli pak exceluje fantastický Jim Carrey, ze známějších tváří se objeví už jen trochu nevýrazný James Marsden. Asi maximum, které z podobné látky mohlo být využito a víkendový podvečerní tip pro celou rodinu, o němž se více píše v naší recenzi

Zajímavost: Carrey přijal roli kvůli své dceři, která je velkou fanynkou původní hry.

Oficiální český trailer filmu Ježek Sonic / Sonic the Hedgehog
Addamsova rodina (The Addams Family) (sobota 4. 2., Prima Cool, 20.15 - 22.00 / neděle 5. 2., 15.25 - 17.05 / čtvrtek 9. 2., Prima Max, 13.30 - 15.20)

Český plakát filmu Addamsova rodina / The Addams Family
© Facebook tvůrce
Čtyři roky stará animovaná verze slavného seriálu a následně dvou filmů vychází v konkurenci s předlohou nejhůře, rozhodně ale není vysloveně špatná. Režírující dvojice Greg Tiernan a Conrad Vernon se v ní zbytečně drží při zemi a rezignuje na veškerou bizarnost, kterou nabízejí ústřední postavy. Místo ní spoléhají na až příliš krotký humor, který ne vždy funguje, několik infantilních vtípků a solidní animaci a celou vizuální stránku, která je opravdu zdařilá, o to víc mrzí, že tvůrci nevyužili veškerý její potenciál. Tempo je tradičně dost svižné a stopáž střídmá, takže naštěstí tu není moc hluchých míst, ale pořád se něco děje, což ocení zejména mladší diváci. Ti odrostlejší ocení i aktualizaci a modernizaci některých situací a předmětů, která je zcela přirozená. Atmosféra nicméně mohla být trochu temnější a "zvrhlejší", což by s celou látkou korespondovalo více. Tip, který mohl být výraznější.

Zajímavost: Postavy rodiny jsou přímo inspirovány komiksem Charlese Addamse.

Český trailer filmu Addamsova rodina / The Addams Family
Óda na radost (Ode to Joy) (neděle 5. 2., Nova Cinema, 18.05 - 20.00 / pondělí 6. 2., 09.55 - 11.50 / středa 8. 2., 05.40 - 07.30)

Plakát filmu Óda na radost / Ode to Joy
© IMDb
Čtyři roky stará komedie není v tuzemsku nijak extra známá a oficiální cestou se nedá sehnat. Režírující Jason Winer v ní dostal k dispozici předvídatelný a klišovitý příběh, který se pokusil oživit tematikou vzácné nemoci, kterou trpí hlavní hrdina. To je tedy nápadité a osvěžující, jenže právě ona choroba funguje spíš podle potřeby autora než dle nějakých stanovených pravidel. První polovina je nicméně poměrně solidní, protože se zápletka slušně rozjíždí, má potřebné tempo a taktéž atmosféra je příjemná a relativně pohodová. S postupující stopáží, která tedy není dlouhá, ale vše upadá do tuctového průměru, situace se začínají nepříjemně opakovat a humor funguje jen nárazově, protože i vtipy jsou vesměs stejné. Hlavní roli si zahrál obstojný Martin Freeman, který z ní nejspíš vytěžil, co šlo, jeho partnerkou pak je roztomilá Morena Baccarin. Nenáročná oddechovka.

Zajímavost: Příběh velmi volně vychází ze 409. dílu rádiové show The American Life.

Oficiální trailer filmu Óda na radost / Ode to Joy
Zúčtování (Showdown) (neděle 5. 2., ČT2, 20.00 - 21.45)

Plakát filmu Zúčtování / Showdown
© IMDb
I přes značnou popularitu westernů je ten z první poloviny sedmdesátých let v tuzemsku úplně neznámý a do vysílání se dostává naprosto minimálně. Režírující George Seaton, pro kterého šlo o poslední počin, v něm spoléhá především na posmutnělou podzimní atmosféru a hodně silný příběh o konci jednoho přátelství. Náladu dotváří i malebné lokace a jednotlivé nádherné záběry. Akce je tedy méně, když už se ale na ni dostane, je výborná, čehož důkazem je závěrečná, velmi intenzivní přestřelka. Potěšující je i střídmá stopáž, v níž je čas jen na to nejnutnější. Hlavní role ztvárnili výborní Rock Hudson a Dean Martin, které doplnili třeba Susan ClarkDonald Moffat nebo John McLiam. Škoda jen ne úplně vydařené hudby Davida Shirea, která se ke snímku moc nehodí. Raritní tip. 

Zajímavost: Pro Martina šlo o poslední westernovou roli.

Originální trailer filmu Zúčtování / Showdown
V říši Stříbrného lva (Im Reich des silbernen Löwen) (pondělí 6. 2., ČT2, 20.00 - 21.40)

Plakát filmu V říši Stříbrného lva / Im Reiche des silbernen Löwen
© IMDb
Západoněmecko-španělský dobrodružný snímek z poloviny šedesátých let znovu vychází z románu Karla Maye, s nímž má ovšem tentokráte společný jen název, a dá se o něm napsat to co o všech "exotických" adaptacích slavného literáta. Režisér a spoluscenárista Franz Josef Gottlieb se v něm opět opírá o orientální lokace natáčené v Jugoslávii a celkovou atmosféru, která opravdu zvolené prostředí hodně připomíná. Příběh je tedy o něco naivnější, akce je nicméně pořád dost a zvládnutá je vesměs dobře, hudební doprovod je opulentní a velkolepý, tempo je dost svižné a stopáž krátká, takže v ní není čas na nějaké extrémní zbytečnosti. V titulní roli nesmí chybět Lex Barker, kterému už tradičně sekundují Marie VersiniRalf WolterDieter Borsche nebo Sieghardt Rupp. Škoda jen, že to není o něco vtipnější. Pro mnohé nostalgický tip.

Zajímavost: Původně se měl snímek jmenovat V roklinách Škipetarů, později potom Machredžův konec.

Originální trailer filmu V říši Stříbrného lva / Im Reich des silbernen Löwen 
Divočina patří lvům (Living Free) (úterý 7. 2., ČT2, 22.35 - 00.05)

Plakát filmu Divočina patří lvům / Living Free
© IMDb
Britské dobrodružné drama z počátku sedmdesátých let je nejen u nás málo známé pokračování slavného Volání divočiny. Režírující Jack Couffer v něm tedy znovu vychází z literární předlohy Joy Adamson a spoléhá především na nádherné záběry africké divočiny, které někdy vypadají skoro až dokumentárně. Příběh možná není tak silný, protože hlavní hrdinové učí lví mláďata lovit, přesto má své kouzlo a je potřebně atraktivní. Hlavní role ztělesnili Nigel Davenport a Susan Hampshire, kteří ale nejsou tak výrazní, jak by bylo potřeba, dojem navíc trochu kazí zcela zbytečný voiceover, který se objevuje celou první hodinu. Výsledku by paradoxně prospěla o něco delší stopáž, protože výsledná podoba působí nedořečeně a zkratkovitě, a jelikož se toho divákovi snaží odvyprávět co nejvíc, úplně tu chybí jakékoli emoční napojení na postavy. Další zapomenutá záležitost.  

Zajímavost: Couffer měl velké zkušenosti se zoologií.

Oficiální trailer filmu Divočina patří lvům / Living Free
Horizont lásky (Dem Horizont so nah) (středa 8. 2., Prima Max, 17.25 - 20.00 / čtvrtek 9. 2., 15.20 - 17.55)

Plakát filmu Horizont lásky / Dem Horizont so nah
© CSFD
Německé romantické drama je u nás absolutně neznámé, což je svým způsobem škoda, protože není úplně tuctové a je lepší než mnohé tamní komedie, které se dostávají do tuzemských kin. Režírující Tim Trachte v něm vychází z knižní předlohy Jessicy Koch, která zpracovává skutečnou událost. A i když je tvůrce nucen ji trochu zjednodušit a v určitých tématech nejít tak do hloubky, drží se jí poměrně věrně a daří se mu přenést nekýčovitou romanci a náladu. K dobru mu budiž připsán i samotný příběh, který není úplně předvídatelný a nelogičností se v něm objeví jen málo. Velmi příjemnou atmosféru ještě dotváří výborný soundtrack, který kombinuje původní hudbu se známými hity. Určitý dojem autenticity navozuje i nepříliš známé obsazení, jemuž dominují Luna Wedler a Jannik Schümann, mezi kterými probíhá potřebná chemie. Trocha romantiky na středeční podvečer.

Zajímavost: V Německu měl snímek premiéru 10. října 2019.

Oficiální trailer filmu Horizont lásky / Dem Horizont so nah
Flash Gordon (Flash Gordon) (čtvrtek 9. 2., Prima Cool, 22.00 - 00.20)

Plakát filmu Flash Gordon / Flash Gordon
© Facebook tvůrce
Britské dobrodružné sci-fi z raných osmdesátých let je naprosto ikonickým dílem a esencí celé nadcházející dekády. Režírující Mike Hodges v něm vycházel ze stejnojmenného komiksu, vůbec nic neřešil a spolehl se na přiznanou příběhovou naivitu až pohádkové zápletky, nechtěnou směšnost a záměrně viditelné triky a kulisy. Celé to má specifickou atmosféru jakéhosi bezčasí a autor tu vesměs náhodně kombinuje sci-fi, fantasy a horor a svým velice osobitým způsobem to funguje. Akce je z dnešního pohledu ne úplně zdařilá a působí legračně, nad vodou jí (a ostatně i celý film) drží dnes už legendární soundtrack kapely Queen, který se z její tvorby také zcela vymyká. Hlavní roli si zahrál toporný Sam J. Jones, kterého výrazně převyšují třeba Max von SydowOrnella MutiChaim TopolMelody Anderson nebo Timothy Dalton. Jen ta stopáž mohla být o pár minut kratší. Tip, při němž ti dříve narození zavzpomínají na kouzlo pirátských videokazet.

Zajímavost: Celý projekt byl dost problematický, extrémně drahý a zamýšlený jako začátek série, vzhledem k finančnímu neúspěchu ale zůstalo jen u jednoho filmu.

Oficiální trailer filmu Flash Gordon / Flash Gordon
Nesmrtelný (L’immortale) (čtvrtek 9. 2., ČT2, 23.05 - 00.55)

Plakát filmu Nesmrtelný / L’immortale
© CSFD
Čtyři roky staré italsko-německé kriminální drama v našich vodách tolik známé není, což je trochu s podivem, neboť jde o spin-off seriálu Gomora. A to je možná kámen úrazu, protože bez jeho znalosti nelze pochopit veškeré příběhové zvraty. Celovečerně debutující režisér a scenárista Marco D'Amore si v něm zahrál hlavní roli a boduje zejména dusnou atmosférou a drsnou akcí, která si nebere moc servítky. Fanoušky seriálu nepochybně potěší flashbacky do dětství jeho postavy, pro ty ale platí, že nejsou až tak zajímavé a postupem času jsou lehce zbytečné a zdlouhavé a jen ubírají na emocích, kterými jinak "současná" linie nikterak nešetří. Stopáž je tedy lehce přepálená a ke konci už se pozornost udržuje těžko a je škoda, že samotný závěr uhne z nastolené gangsterské roviny a změní se v jakýsi moderní western, který je samoúčelný. Tip pro seriálové milovníky.

Zajímavost: Většina natáčení probíhala v Lotyšsku.

Oficiální trailer filmu Nesmrtelný / L’immortale

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Lesní vrah 5/10
Recenze: Český film Lesní vrah nahlíží do prázdnoty existence mladého zabijáka Snímek režiséra Radima Špačka se zabývá postavou Viktora Kalivody, jenž v roce 2005 zastřelil tři lidi a vysloužil si přezdívku „Lesní vrah“. Film seznamuje diváky s událostmi v posledním roce před Viktorovým zatčením. čtěte zde
Vydáno: 27.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 26. 4. 2024 - 2. 5. 2024
TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi Drtivou většinu z aktuální televizní nabídky tvoří snímky u nás zapomenuté, prakticky neznámé a jen těžko sehnatelné. Nejatraktivnějším tipem je nicméně premiéra prequelu ságy Kingsman s podtitulem První mise. čtěte zde
Vydáno: 26.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Drama Premiantka se úporně snaží tvářit chytřeji, než ve skutečnosti je (03.02.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Tajný agent Argylle má jen jeden život (31.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- R.I.P.: Hvězdy, které nás v roce 2023 opustily (23.12.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Téma: Série Vymítač ďábla seřazená od nejhoršího dílu po nejlepší (15.10.2023 09:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Baby Driver veze Spider-Mana a Anastázii do paralelních světů (21.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Jennifer Garner se vrátí jako Elektra (09.07.2023 08:00 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Neviditelní Mrňouskové se ve jménu otce ocitají v osmé třídě (12.05.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Tajná invaze (03.04.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Přenašeč Spider-Man jede daleko od domova poslední závod, v němž chce vždycky zvítězit (24.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřela Stella Stevens (18.02.2023 15:59 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Příchozí následník bojuje u Thermopyl a je ďábelsky váš (17.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Generála Eisenhowera čeká na sv. Valentýna smrt ve tmě (10.02.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Drsnej Shaft a Abraham Lincoln jsou božští kazišuci (27.01.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu