Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 16. týden

Kinopremiéry: Invalida se bojí, že jeho základní instinkt vypustí smrtelné zlo

Vydáno: 19.04.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Collider

Ačkoli programy kin tento týden rozšíří těžko uvěřitelných třináct premiér, divácky relevantní jsou nejspíše pouze tři. Mezi ně patří horor Smrtelné zlo: Probuzení, novinka Ariho Astera a dost možná i slovenská komedie Invalida.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Smrtelné zlo: Probuzení (Evil Dead Rise) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Smrtelné zlo: Probuzení / Evil Dead Rise
© CSFD
K legendární hororové sáze Smrtelné zlo se vrací snímek, který krom slavné značky nemá nač lákat. Režisérem a scenáristou je totiž nepříliš známý Lee Cronin a ani v obsazení se nedají čekat slavné tváře. Milovníci franšízy by měli vědět, že děj se tentokráte z lesa přesunul do města, nicméně základní atributy tvůrce ponechal. Pozitivní informací je rozhodně i to, že zahraniční hodnocení jsou spokojená a na žánr hodně vysoká, navíc je to prý extrémně krvavé. Tak uvidíme, co na to české publikum. Premiéra týdne.

Synopse: Shledání dvou odcizených sester přeruší probuzení démonů posedlých masem. To je uvrhne do totálního boje o přežití, v němž čelí té nejhorší verzi rodiny, jakou si jen lze představit.

Zajímavost: Ve filmu bylo použito přes 6 500 litrů falešné krve.

Oficiální český trailer filmu Smrtelné zlo: Probuzení / Evil Dead Rise

On se bojí (Beau Is Afraid) (Aerofilms)

Český plakát filmu On se bojí / Beau Is Afraid
© CSFD
Žánrově těžko zařaditelný snímek je určen náročnějšímu a přemýšlivějšímu publiku a velmi pravděpodobně i trochu obeznámeným divákům. Jeho režisérem a scenáristou je oceňovaný a oblíbený, zároveň ale zatracovaný Ari Aster, který do klíčové role obsadil Joaquina Phoenixe. Jelikož stopáž dosahuje tří hodin, je nutné se na to připravit a očekávat téměř cokoliv. Na tom se shodují i dosud zveřejněné ohlasy, které jsou u tvůrce tradičně rozporuplné, přičemž shoda panuje na tom, že první dvě třetiny jsou vynikající, názory se diametrálně liší až u závěru, který je pro jedny geniální, pro druhé těžce neuspokojivý. Je tak jasné, že návštěva kina je na vlastní nebezpečí.

Synopse: Beau (Joaquin Phoenix) se bojí úplně všeho - života, světa, především ale své matky. Na cestě na rodinnou návštěvu je vtažen do nečekané spirály absurdních situací, které si ani v těch nejdivočejších snech nedokázal představit. Na šílené pouti plné děsů, humoru a dobrodružství se tak samotářský podivín musí se svými strachy vyrovnat a konečně vzít život do vlastních rukou.

Zajímavost: Snímek měl být před lety autorovým debutem.

Český trailer filmu On se bojí / Beau Is Afraid

Základní instinkt (Basic Instinct) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Základní instinkt / Basic Instinct
© CSFD
Zřejmě vůbec poprvé se do českých kin dostává legendární erotický thriller, který patří k tomu nejzásadnějšímu, co v tomto subžánru vzniklo a na dlouhá léta jeho podobu definovalo. Ani po letech navíc neztratil nic ze své provokativnosti a jiskřivosti a jeho pointa je pořád silně zneklidňující. Pro ty, kteří by to náhodou nevěděli, se sluší uvést, že režisérem byl nizozemský provokatér Paul Verhoeven a hlavní role ztvárnili Michael Douglas a Sharon Stone, jejichž společné scény patří k tomu nejvášnivějšímu, co bylo kdy natočeno. Zmiňme ještě to, že k vidění je necenzurovaná 4K verze. Premiéra, o jejímž vzniku si můžete přečíst v našem Stroji času.

Synopse: Vyšetřováním brutální vraždy vysloužilého rockera, jemuž někdo při milostných hrátkách zasadil mnoho bodných ran sekáčkem na led, je pověřen detektiv Nick Curran (Michael Douglas). Se svým partnerem Gusem (George Dzundza) jede nejdříve za zpěvákovou přítelkyní, spisovatelkou Catherine Tramell (Sharon Stone). Té je však jeho smrt úplně ukradená a oba detektivy s úsměvem vyhodí. Nickovi je jasné, že s touto dámou budou velké problémy. Netuší ale, že i on sám se zaplete do spirály plné vášní, sexu a pochybností.
 
Zajímavost: Joe Eszterhas napsal scénář za deset dní, během nichž neustále poslouchal The Rolling Stones.

Český trailer filmu Základní instinkt / Basic Instinct

EOS: Hopper - americká love story (Exhibition on Screen: Hopper - An American Love Story) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu EOS: Hopper - americká love story / Exhibition on Screen: Hopper - An American Love Story
© CSFD
V nepravidelném cyklu Umění v kinech lze od pondělka 17. dubna ve vybraných kinech vidět dokument o Edwardu Hopperovi, který patří k nejuznávanějším americkým umělcům všech dob. V tuzemsku ale nejspíš tak známý nebude, takže publikum se bude počítat spíše na stovky. Režisérem je protřelý Phil Grabsky, který podobných portrétů natočil dost a dost, takže se dá předpokládat, že divák se vše podstatné dozví a základní obrázek si udělá. Premiéra pro zaryté fanoušky umění.

Synopse: Edward Hopper patří k těm vůbec nejuznávanějším americkým umělcům z pohledu kritiků i široké veřejnosti. Jeho osobité zachycení běžného amerického života ovlivnilo velké množství malířů, fotografů, hudebníků i filmových tvůrců. Kdo ale tento inspirativní umělec vlastně byl?

Český trailer filmu EOS: Hopper - americká love story / Exhibition on Screen: Hopper - An American Love Story

Mafia Mamma (Mafia Mamma) (Bioscop)
Český plakát filmu Mafia Mamma / Mafia Mamma
© CSFD

Bez větší propagace přichází do kin akční komedie, která by před pár lety možná byla atraktivní, teď už by jí ale bylo lépe na VOD. Příběh vypadá dost rutinně, režisérkou je kdysi nadějná Catherine Hardwicke a ani Toni Collette a Monica Bellucci nemají takový potenciál, aby přitáhly do kin větší množství diváků. Zahraniční ohlasy jsou navíc dost nemilosrdné a hovoří o ryze průměrné žánrovce, která v současné době nemá v kinech co dělat. Premiéra pro milovníky oldschoolu.

Synopse: Kristin (Toni Collette) žije poklidný život, v němž jí to sice ve vztazích moc nevychází, ale má skvělé kamarádky, s nimiž chodí na víno. Všechno se ale úplně změní, když se dozví, že se po právě zesnulém dědečkovi stala hlavou mafiánské rodiny. Rozhodne se tak vydat do Itálie, aby otěže rodinného podniku převzala a vůbec nevadí, že jediné, co umí, je dělat neodolatelné muffiny.

Český trailer filmu Mafia Mamma / Mafia Mamma

Coldplay - Music of the Spheres: Live at River Plate (Coldplay - Music of the Spheres: Live at River Plate) (Aerofilms)

Český plakát filmu Coldplay - Music of the Spheres: Live at River Plate / Coldplay - Music of The Spheres: Live at River Plate
© Kino Svět
Primárně pouze 21. a 23. dubna by měl být v kinech celosvětově promítán záznam koncertu legendární britské kapely Coldplay na stadionu River Plate v argentinském Buenos Aires. Režijně ho zaštítil velezkušený Paul Dugdale, který fanoušky láká i na dosud neviděné záběry ze zákulisí koncertu a rozhovory s jednotlivými členy kapely. Samozřejmostí už je i remasterovaný zvuk a doufejme, že i strhující vizuální efekty se podaří na plátno převést. Premiéra pro fanoušky.

Synopse: Velkolepý koncertní film vznikl během deseti vyprodaných koncertů skupiny Coldplay na stadionu River Plate v Buenos Aires. Snímek obsahuje remasterovaný zvuk, dosud neviděné záběry ze zákulisí, rozhovory se členy kapely a ohromující vizuální efekty.

Oficiální trailer filmu Coldplay - Music of the Spheres: Live at River Plate / Coldplay - Music of the Spheres: Live at River Plate

Myška a medvěd na cestách (Ernest et Célestine: Le voyage en Charabie) (CinemArt)

Český plakát filmu Myška a medvěd na cestách / Ernest et Célestine: Le voyage en Charabie
© CinemArt
Po jedenácti letech se celovečerního pokračování dočkal francouzský animák o dvou zvířecích kamarádech. Režie se chopilo duo Julien Chheng a Jean-Christophe Roger, které už společně vytvořilo stejnojmenný seriál, na který velmi pravděpodobně naváže. Podle synopse se sice dá odhadnout, jak se bude celý příběh ubírat, to je ale u podobného žánru běžné a diváky by to nemělo odradit. Ohlasů je zatím naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi zásadně řídit, dá se ale čekat, že rodiny s dětmi si do kin cestu najdou.

Synopse: Medvěd Ernest a myška Celestina jsou přes svou totální odlišnost nejlepšími kamarády. Když se tak trochu i Celestininou vinou rozbijí Ernestovy zamilované housle, musí se vrátit do jeho rodné země Breptánie. To je totiž země hudbě a hudebníkům zasvěcená a jen tam dokáží nástroj opravit. Když ale oba do Breptánie dorazí, nestačí se divit, protože jakékoliv hraní na hudební nástroje nebo pouhý zpěv jsou zakázány, na což dohlíží speciální policie. Ernest a Celestina se s tím ale nehodlají smířit a společně se pokusí tuto nespravedlnost napravit.

Oficiální český trailer filmu Myška a medvěd na cestách / Ernest et Célestine: Le voyage en Charabie

Bratr a sestra (Frére et soeur) (Film Europe)

Český plakát filmu Bratr a sestra / Frère et soeur
© CSFD
Francouzské drama je určeno do klubových kin a dá se předpokládat, že po pár týdnech z jejich nabídky zmizí a přesune se na VOD. Synopse tedy vypadá hodně zajímavě a dá se z ní dedukovat, že půjde o rodinné drama, dostupné ohlasy, které jsou ale hodně střízlivé a hovoří jen o průměrném zážitku, ale iluze částečně ubírají. Režisérem a spoluscenáristou je Arnaud Desplechin, hlavní hvězdou pak je Marion Cotillard, kterou v druhé hlavní roli doplňuje Melvil Poupaud.

Synopse: Bývalý učitel a básník Louis (Melvil Poupaud) a herečka Alice (Marion Cotillard) jsou sourozenci, kteří se ale více než dvacet let nenávidí. Po celou dobu se neviděli, pokud se někde potkali, ona ho ignorovala a utekla před ním. Mezi oběma ale kdysi velká láska existovala. Náhlá smrt v rodině je ovšem přinutí k tomu, aby se znovu setkali a možná si vše vyříkali.

Zajímavost: Po celou dobu natáčení Cotillard s Poupaudem vůbec nemluvila, což ho znervózňovalo. Později se mu omluvila a vysvětlila, že to dělala kvůli tomu, aby nenávist mezi oběma byla uvěřitelnější.

Oficiální český trailer filmu Bratr a sestra / Frére et soeur

Národ velryb (Les gardiennes de la planéte) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Národ velryb / Les gardiennes de la planète
© Go To Brno
Z názvu francouzského dokumentu je dost dobře patrné, čím se bude zabývat. Celovečerně samostatně debutující režisér a scenárista Jean-Albert Lièvre se v něm zaměřil na život velryb a bude se snažit diváky poučit o životě těchto krásných, nicméně ohrožených živočichů, jejichž lov se mnoho zemí pokouší zakázat. Ohlasy dosud neexistují, takže doufejme, že dokument se povede a nebude jen klouzat po povrchu. Bude-li se promítat v původním znění, uslyší diváci hlas Jeana Dujardina.

Synopse: Jednoho dne objeví malý chlapec na odlehlé pláži vyplavenou velrybu. Během boje o její záchranu se vydává na dobrodružnou výpravu za těmito tvory, kteří od nepaměti obývají světové oceány. Jak se velryby domlouvají a je vůbec možné to zjistit? Jak spolupracují při lovu? Kde tráví zimu a léto? To vše se divák dozví v této expedici do hlubin oceánů.

Český trailer filmu Národ velryb / Les gardiennes de la planéte

Jací jsme byli (Wer wir waren) (Film Europe)

Český plakát filmu Jací jsme byli / Wer wir waren
© Film Europe
Německý dokument působí hodně tajemně, protože ani po přečtení synopse není úplně jasné, o čem vlastně je. Režisér a scenárista Marc Bauder se v něm nejspíše zabývá ohrožením naší planety a možným řešením blížící se ekologické katastrofy. K tomu nechává promlouvat mořskou bioložku, astronauta, ekonoma, buddhistického mnicha, kybernetičku a socioložku. Ohlasů je logicky naprosté minimum a nedá se čekat, že by jich dramaticky přibylo. Diváci se tedy musí řídit zájmem o problematiku a vlastním instinktem a pochopitelně si případně snímek najít, protože se bude promítat zřejmě velmi omezeně.

Synopse: V názvu filmu se odráží volání o pomoc a posmrtně vydaná esej Rogera Willemsena, která celý projekt inspirovala. Dokument apeluje na všechny, aby si vyslechli svědectví těch, kteří tady a teď trvají na tom, že přemýšlejí a jednají tak, jako by Země byla zkaženým, ale ještě ne zcela zkompromitovaným systémem. A na lidstvo pohlížejí jako na řešení krize, nikoli jako její příčinu.

Originální trailer filmu Jací jsme byli / Wer wir waren

Sůl Země (The Salt of the Earth) (Film Europe)

Plakát filmu Sůl Země / The Salt of the Earth
© Film Europe
Skoro dekádu starý dokument je možné v našich kinech vidět až teď. Jeho hlavním hrdinou je fotograf Sebastião Salgado, který byl u všech podstatných událostí naší aktuální historie. O režii se podělil jeho syn Juliano Ribeiro Salgado, který byl i za kamerou, a Wim Wenders. Oba se také podíleli na scénáři. Ohlasů tedy moc není, vesměs jsou ale nadšené a chválí především nádherné obrazy, které fotograf zachytil, a také silnou výpovědní hodnotu. Další premiéra, která se bude promítat v omezeném počtu kin.

Synopse: Posledních čtyřicet let cestuje fotograf Sebastião Salgado napříč kontinenty po stopách stále se měnícího lidstva. Byl svědkem nejdůležitějších událostí naší současné historie - mezinárodní konflikty, hlad, hromadný exodus. Na jeho posledních cestách ho provázeli syn Juliano Ribeiro Salgado a režisér Wim Wenders, kteří podávají svědectví o jeho životě a práci.

Zajímavost: Název filmu odkazuje k jednomu z bliblických žalmů.

Český trailer filmu Sůl Země / The Salt of the Earth

Invalida (CinemArt)

Plakát filmu  / Invalida
© CinemArt
Slovenská komedie by dle všeho měla být dost nekorektní a černohumorná, navíc se odehrává v devadesátých letech, což k podobnému přístupu přímo svádí. Režisérem je nadějný Jonáš Karásek, jehož filmy mívají minimálně výrazný vizuální styl. České diváky nepochybně přiláká Zdeněk Godla v jedné z hlavních rolí, v té druhé se objeví méně známý Gregor Hološka. Nejvíc potěšující ovšem je, že ohlasy jsou takřka nadšené a zmiňují vtipnost snímku, nápaditost i snahu se moc nepodbízet. Zdá se tedy, že zde máme co dělat se snímkem, který se ve zdejších vodách už moc netočí. Potenciální divácký hit.

Synopse: Údržbář v muzeu Laco (Gregor Hološka) je dost vznětlivé povahy, která způsobí, že v návalu vzteku svému synovi vyhodí z okna rádio. Aby situaci v rodině uklidnil rozhodne se mu koupit nové. Jelikož jsou devadesátá léta, využije nevědomky služby podvodníků, kteří ho okradou o peníze a nešťastnou náhodou z něj udělají invalidu. Když se se svou situací srovná, rozhodne se pro pomstu, jaká v jeho městě nemá obdoby.

Oficiální trailer filmu Invalida

Konec starých časů (NFA)

Plakát filmu  / Konec starých časů
© CSFD
Další z dlouhé řady československých filmů, které se dočkaly digitální restaurace a opětovného uvedení v kinech, je komedie režiséra a spoluscenáristy Jiřího Menzela, která je adaptací románu Vladislava Vančury. V režisérově dlouhé filmografii je možná opomíjená, což ale neznamená, že je horší než jeho nejlepší počiny. Soustředil se tu na specifickou dobovou atmosféru, svou tradiční poetiku a zvláštní náladu, z níž je znát onen konec starých časů. V hlavních rolích se sešli Marián Labuda a Josef Abrhám, dále se ale objeví třeba Jaromír HanzlíkRudolf HrušínskýJan Hartl nebo Josef Somr. Trochu zapomenutá legenda, kterou je možné vidět na velkém plátně.

Synopse: Krátce po vzniku samostatné republiky se u poválečného regenta Stoklasy (Marián Labuda) na zámku Kratochvíle objeví Alexej Megalrogov (Josef Abrhám), který o sobě tvrdí, že je ruský kníže. Celou společnost okouzluje svým galantním chováním a do přízemní reality přináší romantiku starých časů, jejíž dny jsou ale pomalu sečtené.

Zajímavost: Film měl premiéru v příznačný rok, neboť proběhla Sametová revoluce a jeho název tak byl nechtěně vnímán i trochu jinak.

Televizní spot filmu Konec starých časů

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Rok 2023 ve znamení neúspěšných komiksových filmů. Je jejich pád nevyhnutelný? (20.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Téma: Nejlepší filmy a seriály roku 2023 podle Filmserveru (14.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Recenze: Film Napoleon zaujme velkolepostí, ke slavnému vojevůdci se staví výsměšně (25.11.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Citlivý vymítač ďábla hledá znamení víry (11.10.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Sestra hledá každý den odvahu k tlusté řecké svatbě (06.09.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Freddie Mercury se vydává do casina na cestu samuraje (14.07.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Zemřel Milan Kundera (12.07.2023 13:13 v Novinky | Zprávy)
- Joaquin Phoenix jako Napoleon v prvním traileru (11.07.2023 16:00 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Indiana Jones a krakenteena Ruby hledají nástroj osudu (28.06.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu