Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 14. týden

Kinopremiéry: Fantastická zvířata střeží Brumbálova tajemství a bojují se ztracenými iluzemi

Vydáno: 06.04.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Na první pohled je aktuální premiérová nadílka hodně bohatá, nicméně hned osm z devíti novinek je určeno divákům náročnějším a do klubových kin. Jedinou výjimkou je třetí díl série Fantastická zvířata.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství / Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
© CSFD
Třetí díl ságy ze světa Harryho Pottera možná už není tak očekávaný jako ty předchozí, své fanoušky ale tato série nepochybně má. A právě na ně režisér David Yates cílí nejvíc, takže se nedají očekávat zásadní změny, ale spíš klasická sázka na diváckou jistotu. Informace, že se jedná o adaptaci díla J. K. Rowling, je oním pověstným nošením dříví do lesa. V obsazení se sešli Eddie RedmayneJude LawMads Mikkelsen nebo Ezra Miller, kteří jsou rozhodně jedním z diváckých lákadel. Hodnocení a komentáře se zatím pohybují jen kolem průměru, to ale fanouškovská obec stejně moc řešit nebude. Premiéra týdne.

Synopse: Profesor Albus Brumbál (Jude Law) ví, že mocný a temný kouzelník Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) je na cestě převzít moc nad kouzelnickým světem. Protože ho nedokáže zastavit sám, pověří magizoologa Mloka Scamandera (Eddie Redmayne), aby vedl neohrožený tým kouzelníků, čarodějek a jednoho chrabrého mudlovského pekaře na nebezpečné misi, kde potkají stará i nová fantastická zvířata a budou čelit rostoucí armádě Grindelwaldových následovníků.

Zajímavost: Scénář napsal Steve Kloves, původní scenárista ságy o Harrym Potterovi, který se do tohoto světa vrátil po dlouhých deseti letech.

Oficiální český trailer filmu Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství / Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Ztracené iluze (Illusions perdues) (Film Europe)

Český plakát filmu Ztracené iluze / Illusions perdues
© Film Europe
Francouzsko-belgické historické drama je adaptací románu Honorého de Balzaca, což je taky asi to divácky nejatraktivnější, co se o něm dá napsat. Režie a scénáře se ujal u nás nepříliš známý Xavier Giannoli, který se spolehl na podobně nepovědomé obsazení, protože v hlavní roli se objeví Benjamin Voisin, slavnějšími tvářemi jsou snad jen Xavier Dolan a Gérard Depardieu. Ohlasů je zatím hodně málo, ale jsou spíše spokojené, což znamená, že by mohlo jít o solidní adaptaci. Uvidíme, zda tvůrce příběh trochu aktualizuje, nebo se bude striktně držet dobové předlohy.

Synopse: Lucien (Benjamin Voisin) je mladý neznámý básník devatenáctého století, který do svého bytí vkládá velké naděje a ambice. Opouští proto rodinnou tiskárnu v rodném kraji a po boku své patronky zkouší najít své štěstí v Paříži. Ve velkoměstě ale brzy poznává zákulisí světa zisku a přetvářky a postupně ztrácí své pevně budované iluze.

Zajímavost: Snímek by měl vycházet především z druhé části románové předlohy.

Český trailer filmu Ztracené iluze / Illusions perdues
Test (Le test) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Test / Le test
© CSFD
Francouzská komedie je jednou velkou neznámou a moc se toho o ní napsat nedá. Dle synopse se zdá, že půjde o klasickou bláznivější komedii s jednoduchým, ale funkčním námětem, vzhledem k absenci jakýchkoli komentářů je ale těžké cokoli odhadovat. Nepomůže ani jméno režiséra a scenáristy, kterým je začínající Emmanuel Poulain-Arnaud, o moc moudřejší nebudeme ani po přečtení obsazení, v němž jedinou jakž takž povědomou tváří je Alexandra Lamy. Premiéra, při jejímž výběru je třeba se řídit vztahem k francouzské kinematografii.

Synopse: Annie (Alexandra Lamy) žije ve šťastném manželství, kde se stará o čtyři děti a vše se zdá sluncem zalité. Jenže jednoho dne najde v koši pozitivní těhotenský test. Taková zpráva dokáže i do té nejharmoničtější rodiny vnést pořádnou dávku adrenalinu. A existuje vůbec něco jako harmonická rodina?

Český trailer filmu Test / Le test
Klam (Tromperie) (Film Europe)

Plakát filmu Klam / Tromperie
© Film Europe
Velmi podobně jako předchozí premiéra je na tom i další francouzské drama, které v tomto týdnu vstupuje do tuzemských kin. Nejpodstatnější informací je, že jde o adaptaci románu Philipa Rotha. Té se režijně a částečně i scenáristicky ujal Arnaud Desplechin, který do hlavních rolí obsadil Denise Podalydèse a Léu Seydoux. I v tomto případě platí, že komentáře a hodnocení dostupné nejsou. Další z premiér pro VOD a klubová kina.

Synopse: Slavný americký spisovatel Philip (Denis Podalydès) žije v Londýně, kde má kancelář, kam za ním pravidelně dojíždí jeho milenka (Léa Seydoux). V těchto prostorách se milují, hádají a dlouhé hodiny si povídají o ženách jeho života, sexu, antisemitismu, literatuře i věrnosti sobě samému.

Český trailer filmu Klam / Tromperie
Město na řece (Piļsāta pi upis) (8Heads Productions / Klara Khine Distribution)

Český plakát filmu Město na řece / Piļsāta pi upis
© Edison Filmhub
Na koprodukčním dramatu je nejzajímavější skutečnost, že vznikalo i v české koprodukci a natáčelo se v Česku. Tím však výčet toho nejlákavějšího končí, protože režírujícího Viesturse Kairisse zná jen minimum pravověrných festivalových diváků a v obsazení se objevují jen velmi málo známé tváře. Hodnocení ani ohlasy pochopitelně neexistují, což se příliš nezmění ani po uvedení do kin. Premiéra pro fajnšmekry.

Synopse: Do židovské dívky Zisly (Brigita Cmuntová) se zamiluje výtvarník a písmomalíř Ansis (Davis Suharevskis). Ten se svým zaměstnáním najde uplatnění za každého režimu, proto postupně projde tři totality. Je ale možné je prožít bez morálních úhon?

Zajímavost: V Lotyšsku byl film nominován v jedenácti kategoriích na tamní hlavní filmové ceny Velký Kryštof, zvítězil ve čtyřech.

Český trailer filmu Město na řece / Piļsāta pi upis
Bratrství (Brotherhood) (Nutprodukce)

Český plakát filmu Bratrství / Brotherhood
© Česká televize
Česko-italský dokument zavede diváky do Bosny, kde sleduje osudy tří bratrů, kteří jsou ze dne na den přenecháni svému osudu, neboť jejich otec se ocitá ve vězení. Celovečerně snímkem debutuje režisér a scenárista Francesco Montagner, který bude spoléhat především na atraktivní tematiku a dětský pohled na svět. Jako už tradičně v tomto týdnu platí, že jakékoli ohlasy a komentáře byste hledali marně.

Synopse: Každodenní život tří synů salafisty Ibrahima sestává z modliteb a pasení ovcí. Když je ale otec rodiny obviněn ze styků s teroristy, vše se radikálně změní. Před svým nástupem do vězení zadá každému potomkovi úkol - nejstarší Džabir si má najít práci a zajistit rodinu, prostřední Usáma se má dál starat o ovce a nejmladší Uzeir má dokončit vzdělání. Tři bratři, jejichž život byl dosud nalinkován samými povinnostmi, se najednou musejí vyrovnat s nenadálou volností.

Český trailer filmu Bratrství / Brotherhood
René - Vězeň svobody (Aerofilms)

Plakát filmu  / René - Vězeň svobody
© CSFD
Po čtrnácti letech se režisérka a scenáristka Helena Třeštíková vrátila k jednomu z hrdinů svých časosběrných dokumentů, recidivistovi, který strávil podstatnou část života ve vězení a byt vykradl i samotné autorce. Očekávat se tedy dá minimálně zajímavý portrét skoropadesátníka, který bude konfrontován s předchozím filmem a dle synopse by měl bilancovat svůj dosavadní osud. Ohlasy ani hodnocení zatím příliš neexistují, většina diváků v tomto případě ale bude tušit, co zhruba dostane.

Synopse: Nenapravitelný recidivista René má na krku padesátku, takže může bilancovat a snad i trochu dospět. Postupně si uvědomil, že i jeho život je příliš krátký na to, aby ho trávil za mřížemi. Vězení se tedy snaží za každou cenu vyhnout a pouští se do vztahů, které mají šanci vydržet déle než pár týdnů. Sžíravý postoj vůči systému mu však zůstává.

Originální trailer filmu René - Vězeň svobody
Stínohra (Falcon)

Plakát filmu  / Stínohra
© CSFD
Český thriller asi nebude divácky úplně vděčný, protože se zdá, že půjde trochu drsnější cestou realismu a stísněnější atmosféry. O tom by ostatně mělo svědčit jméno režiséra Petera Bebjaka, který je podobnými žánrovkami protřelý především z televizního seriálového světa. Sympatické je, že obsazení tvoří vesměs méně povědomé tváře jako Milan OndríkLeona SkleničkováJan Jankovský nebo Dominika Morávková, z těch slavnějších se pak objeví Vladimír JavorskýHynek Čermák nebo Kristýna Frejová. I tentokrát platí, že hodnocení a komentáře neexistují.

Synopse: Čtyřicetiletý záchranář Jan Kavka (Milan Ondrík) právě opustil manželku Evu (Dominika Morávková). Jenže ta se v okamžiku rozchodu stává obětí tragického zločinu. Z Jana je najednou vdovec, který žije s pocitem viny a útočiště našel u kamaráda Michala (Hynek Čermák) v boxerském klubu. Tady potká Michalovu chráněnku Gretu (Leona Skleničková), které tělocvična nahrazuje chybějící rodinu. Situace kolem smrti jeho manželky se ale začne dost komplikovat a on je nucen se vydat na cestu pomsty. Dokáže ale odpustit sobě samému?

Zajímavost: Natáčení probíhalo ve Vazební věznici v Hradci Králové.

Oficiální trailer filmu Stínohra
Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách (NFA)

Plakát filmu  / Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách
© NFA
Jednu z vůbec nejslavnějších a nejreprízovanějších československých komedií z první poloviny sedmdesátých let asi netřeba představovat. Režisér Václav Vorlíček se v ní znovu sešel se scenáristou Milošem Macourkem a společně vymysleli jedno ze svých nejlepších děl, v němž navíc neopomněli ani prvky fantasy a částečně pohádky a vyhráli si i s trikovou stránkou. Obsazení bylo pochopitelně hvězdné, neboť se v něm sešli třeba Libuše ŠafránkováJaromír HanzlíkFrantišek FilipovskýMiloš KopeckýVladimír Menšík nebo Stella Zázvorková. Po letech je tedy možné vidět na velkém plátně nově digitalizovanou a zrestaurovanou verzi, která by měla kouzlo tohoto počinu představit i novým generacím.

Synopse: Do doktora Mráčka (Jaromír Hanzlík) se zamiluje nesmělá vodnice Jana (Libuše Šafránková). Jenže Mráček chce její rodinu vystěhovat z mokrého domku na Kampě a ten nechat zbourat. Pro poslední vodnickou dynastii v Čechách by to ovšem znamenalo jistou záhubu. Musejí proto všemi prostředky asanaci domu zabránit, i kdyby měli doktora Mráčka utopit.

Zajímavost: Do filmu byl obsazen i Jan Libíček, ten ale osmý den natáčení zemřel.

Ukázka z filmu Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách
Až zařve lev (Art Francesco)

Plakát filmu  / Až zařve lev
© CSFD
Tuzemský dokument je hodně nenápadný a najít ho v nějakém klubovém kině bude asi hodně těžké. Podle distributora by mělo jít o středověkou road movie, která by měla ukázat, že problémy z tehdejší doby přetrvaly, jen v jiné podobě. Režisérem a scenáristou je málo známý Jan Svatoš, ve snímku pak diváci uslyší hlasy vypravěčů Františka NěmceIgora Bareše a Daniely Kolářové. Uvidíme, zda podobný počin bude někoho zajímat.

Synopse: V bezčasí Dantova očistce se setkávají král Přemysl Otakar II. a zapomenutý cestovatel, mnich Odorik, který jako první Evropan viděl Tibet. Výměnou za popis cesty a poznáním exotické krajiny přiměje slavného krále složit účet za svou vládu plnou úspěchů, ale i proher a křivd. Brzy zjišťuje, že oba mají mnoho společného - jednomu totiž ukradli knihu, druhému království v srdci Evropy.

Oficiální trailer filmu Až zařve lev

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Kinopremiéry: 17. týden
Kinopremiéry: Rivalové Kristian a lesní vrah jsou fantastická parta Druhý týden za sebou obohatí programy kin desítka novinek, opět ale platí, že širší publikum bude zajímat jen naprostý zlomek. Tím nejatraktivnějším je sportovní romance Rivalové, někdo se ale chytí i na velmi brutální akci.... čtěte zde
Vydáno: 24.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 16. týden
Top 20 ČR: Čínský animák a Brouček vedou Čínský animák Jak zachránit draka převálcoval konkurenci včetně nové české komedie Prázdniny s Broučkem o jedné obyčejné rodince, která si vyjede na dovolenou starým karavanem po dědovi. čtěte zde
Vydáno: 23.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 16. víkend
Box office: Občanská válka je znovu první Dystopický thriller Občanská válka je novým indie hitem společnosti A24, který oslovil řadového amerického diváka. Nestačily na něj ani novinka Guye Ritchieho nebo horor Abigail. čtěte zde
Vydáno: 22.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Občanská válka 6/10
Recenze: Sugestivní akční road movie Občanská válka je až překvapivě apolitická Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států. čtěte zde
Vydáno: 21.04.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Nežádoucí opičí muž se vydává za hranice Evropy (03.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem (15.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Můj táta hrdina má poslední šanci si vzpomenout (23.02.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Bastard přivádí aristokratku do varu (17.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Aristokratka ve varu (03.01.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Jedeme na teambuilding oslavit méďovy Vánoce (27.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Aquaman absolvuje kurz létání pro začátečníky (20.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   16/2024

Občanská válka
6/10

Americký film vystavěný na sugestivních obrazech a metafoře názorově rozdělené společnosti vypráví z perspektivy čtyřčlenné skupinky válečných fotografů o občanské válce v alternativní verzi Spojených států.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu