Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 39. týden

Kinopremiéry: Na festivalu pana Rifkina není čas zemřít

Vydáno: 29.09.2021 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

Poslední zářijový den je letos v kinech ve znamení poslední bondovky, která se konečně dočkala své premiéry. A distributoři o tom dobře vědí, protože jí vyklidili pole a srovnatelnou konkurenci nenasadili.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Není čas zemřít (No Time to Die) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Není čas zemřít / No Time to Die
© Forumfilm
Po dvou covidových odkladech a velké nejistotě se konečně do kin dostává nejnovější bondovka, která do značné míry ukáže, jak moc jsou v aktuální situaci diváci ochotní chodit do kina. Režie se tentokráte ujal Cary Joji Fukunaga, který tak vstupuje do první ligy, s titulní rolí se naopak loučí Daniel Craig, pro kterého jde o pátou bondovku. Záporáka si zahrál Rami Malek, dále se pak objeví Léa SeydouxRalph FiennesChristoph WaltzBen Whishaw nebo Naomie Harris. Ohlasy zatím neexistují a na první recenze si musíme ještě počkat, to ale pochopitelně dlouholeté fanoušky série neodradí. Jasná premiéra týdne a možná i celého podzimu.

Synopse: James Bond (Daniel Craig) skončil aktivní službu a užívá si odpočinek na Jamajce. Jeho klid ale nemá dlouhého trvání, neboť se objeví jeho starý přítel Felix Leiter (Jeffrey Wright) ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ale ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Agent 007 se brzy dostane na stopu zločinci, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií.

Zajímavost: Ústřední píseň nazpívala Billie Eilish, která se tak stala vůbec nejmladší zpěvačkou, která kdy zpívala titulkový song.

Český trailer filmu Není čas zemřít / No Time to Die
Festival pana Rifkina (Rifkin’s Festival) (Bioscop)

Český plakát filmu Festival pana Rifkina / Rifkin's Festival
© Bioscop
Na rozdíl od mnoha zemí světa míří v tuzemsku zatím poslední počin legendárního režiséra a scenáristy Woodyho Allena do kin, což svědčí o tom, že fanouškovská základna slavného tvůrce je tu dost velká a jeho řešící se skandály na tom nic moc nemění. Podle ohlasů se nejedná o nikterak výjimečné dílo, ale spíše o průměrnou záležitost, která sice svůj účel splní, potvrdí ale, že oceňovaný autor už má tvůrčí vrchol za sebou. Tentokráte láká hlavně opravdu sám na sebe, protože v obsazení se neobjeví žádná velká hvězda, ale jména jako Wallace ShawnGina Gershon nebo Michael Garvey. Uvidíme, jak si snímek povede v žebříčcích návštěvnosti.

Synopse: Americký manželský pár (Wallace Shawn a Gina Gershon) se vydává do španělského San Sebastianu, aby se zúčastnil místního filmového festivalu. Oba jsou kouzlem malého města a filmového světa naprosto uchváceni. Pod vlivem půvabu pobřeží a celkové atmosféry znovu prožijí romanci. Jen jinak, než by si představovali.

Zajímavost: Světová premiéra filmu se odehrála na festivalu v San Sebastianu, kam je jeho příběh situován.

Český trailer filmu Festival pana Rifkina / Rifkin’s Festival
Supernova (Supernova) (Bohemia MP)

Český plakát filmu Supernova / Supernova
© Bohemia Motion Pictures
Britské romantické drama je už podle synopse intimním příběhem dvou milenců a půjde v něm hlavně o emoce a vnitřní svět postav než o nějaký košatý a náročný děj. Diváky krom synopse naláká především ústřední duo v podání Stanleyho Tucciho a Colina Firtha, režisér a scenárista Harry Macqueen totiž příliš známý není. Dosavadní ohlasy se pohybují někde kolem lehkého nadprůměru a potvrzují to, že právě oba titulní představitelé jsou tím nejdůležitějším a snímek táhnou sami. Premiéra pro trochu náročnější publikum.

Synopse: Sam (Colin Firth) a Tusker (Stanley Tucci) se nějaký čas rozhodli strávit ve svém obytném voze a během cesty po Anglii navštívit rodinu, známé a místa, na nichž dlouho nebyli. Tuskerovi totiž před dvěma lety diagnostikovali ranou demenci, což jejich život obrátilo vzhůru nohama. Od té chvíle jim už záleží jen na tom být spolu. Během jejich cesty se ale ukazuje, že jejich představa budoucnosti se začíná hodně lišit. Jejich vzájemná láska tak prochází velkou zkouškou.

Zajímavost: Původně byly role herců prohozeny a umírajícího měl hrát Firth, v diskuzích před natáčením se ale shodli na tom, že by si je měli vyměnit.

Český trailer filmu Supernova / Supernova
Minuta věčnosti (CinemArt)

Plakát filmu  / Minuta věčnosti
© CinemArt
Poměrně sympaticky vypadá tuzemské drama, které se na rozdíl od většiny ostatních soustředí nejspíše na příběh a stojí jen a pouze na dvou postavách, navíc se natáčelo na Islandu, takže nádherné a fotogenické lokace jsou zaručeny. Hlavní role si zahráli Jiří Langmajer a Martina Babišová, mihne se i David Švehlík, jinak ale nikdo, režii a částečně scénář obstaral Rudolf Havlík. Ohlasů zatím moc není, ty dostupné jsou ale opatrně spokojené a hovoří o netradičním pokusu, který sice nefunguje stoprocentně, otevírá ale novou cestu. Uvidíme, co na to většinové publikum.

Synopse: Špičkový kardiochirurg Petr (Jiří Langmajer) je velmi uzavřený a introvertní muž. Jeho jedenadvacetiletá dcera Lucie (Martina Babišová) má vrozenou srdeční vadu, kterou se Petr rozhodne sám operovat. Po operaci se spolu vydají na dobrodružnou cestu na nádherný severský ostrov. Zde mají dost času, aby k sobě opět našli cestu, protože Lucie se s otcem moc nestýká, neboť ji stále trápí, že opustil její matku. Jednoho dne navíc Lucie uprostřed divoké přírody zkolabuje a Petr začne přemýšlet, jestli někde neudělal chybu.

Zajímavost: Film se natáčel na kamery i mobilní telefony, v postprodukci se pak obrazy musely sladit, aby vše vypadalo jednotně.

Oficiální trailer filmu Minuta věčnosti
Zrcadla ve tmě (Aerofilms)

Plakát filmu  / Zrcadla ve tmě
© Aerofilms
Taktéž celovečerní hraný režijní a scenáristický debut skladatele Šimona Holého není masovou záležitostí a podle ohlasů jde dokonce o ryzí art, který někomu dokonale sedne, stejně jako bude jiného dokonale iritovat. O tom ostatně svědčí i synopse, z níž není moc jasné co očekávat. Ani obsazení nejde divákům na ruku, protože hlavní roli vytvořila Alena Doláková, vedle níž se objeví třeba Bořek Joura nebo Eliška Soukupová. Dosavadní komentáře jsou dost odlišné a jen potvrzují, že hodnocení bude hodně individuální a bude záležet na momentálním rozpoložení a očekávání.

Synopse: Tanečnice Marie (Alena Doláková) a její přítel František (Bořek Joura) se snaží svůj vztah zachránit pomocí odpovědí na třicet šest otázek, díky kterým se podle vědců zamilujete do kohokoliv. Jenže Marie má hlavu plnou úplně jiných, mnohem důležitějších otázek. Má pokračovat v kariéře, kde zřejmě nikdy nedosáhne absolutního vrcholu? Dokáže být se sebou spokojená? Přestane jí matka někdy mluvit do života? A stojí vůbec její vztah za záchranu?'

Zajímavost: Jelikož na dublérku nebyly peníze, odtančila si Doláková všechny scény sama, na což trénovala čtyři měsíce v kuse.

Originální trailer filmu Zrcadla ve tmě

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 11. týden
Top 20 ČR: Na Duně je Sladký život V českých kinech se stále chodí na pouštní spektákl Duna a k tomu se hojně navštěvovanou stala i nová komedie Sladký život. čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 07:41 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 11. víkend
Box office: Kung Fu Panda a Duna vládnou V kinech vládnou Kung Fu Panda 4 a Duna. Tento blockbuster bude letos prvním snímkem, který pokoří magickou hranici půl miliardy. čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Bruce Willis
Portrét: Kluk, který se odnaučil koktat Bruce Willis brzy oslaví narozeniny. Kariéru herce, který patří k největším hvězdám stříbrného plátna, ukončila před dvěma roky nemoc. čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:30 v sekci Články | Publicistika
0
Sladký život 3/10
Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce Profesionální hokejista musí po infarktu ukončit sportovní kariéru. Rozhodne se vypátrat identitu dárkyně srdce, které mu bylo transplantováno, a zamiluje se do doktorky, jenž onu transplantaci provedla. čtěte zde
Vydáno: 16.03.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 15. 3. 2024 - 21. 3. 2024
TV tipy: Rozpolcená Godzilla odhaluje Brumbálova tajemství a zápasí s Kongem Druhá polovina března začíná v televizích poměrně zajímavě, protože nabízí hned několik premiér. K těm nejlepším patří thriller Rozpolcený, své diváky si ale určitě najde i ne tak chválený souboj monster Godzilla vs. Kong.... čtěte zde
Vydáno: 15.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Luc Besson natočí Drákulu (18.02.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- Top 20 ČR: Franta odsouvá aristokratku (13.02.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Kinopremiéry: Pianista bere na Noemovu archu Frantu mimozemšťana (07.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Český fantasy horor Krvavý Johann je laciným brakem od fanoušků žánru (13.01.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Zdá se mi, že s tebou nikdy, krvavý Johanne (10.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Jeden gól stačí Ferrarimu k zásahu štěstím (03.01.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TOP 10: WOODY ALLEN (02.12.2023 09:30 v Články | Žebříčky)
- Téma: Nejlepší americké filmy 80. let (26.11.2023 10:30 v Články | Žebříčky)
- Trailer: Zásah štěstím (13.11.2023 16:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Bláznivá Lara Croft viděla supernovu (13.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu